Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • porad je lepsi dat detem na obedy nez zivit armadu na nic.ale jsou lide kteri radsi zbroji na nic nez by to detem prali.kazdy neni bohaty.

    • pavel.zajda.7
      Armáda není na nic, ta je tu od toho, aby ti Rus nesežral ještě to málo, co máš.
      • Ale Pavle?? Opravdu si myslíte, že by naše čacká armáda něco takového svedla?? No nevím, nevím. 

      • Aby nam Rus nesezral to malo, co mame, o to by se meli postarat nasi politici...

  • josef.chmela

    Pořád lepší peníze rozdat chudým dětem, než aby je rozkradli bohatí, tak jako za vlád ODS a TOP09.

    • Pane Chmelo, Totálně Omezená Partaj a další už rozkradli všechno, co mělo nějakou cenu. Teď potřebují moc k tomu, aby zametli stopy. jenže lidé jim k tomu ve volbách (krom Prahy) šanci nedají.

      Teď jsem v TV zahlédl tu sympatickou tvář obtloustlého teploučkého dítěte předsedy TOPky. Fujtajksl.

    • Základním pravidlem Kalouskova rozpočtového katechismu je, že chudí lidé si nesmí dovolit prožírat budoucnost republiky. Tuto budoucnost smí prožírat jen vyvolení typu Kalouska a spol.
  • To je zase blábol, radši pošleme žoldáky do světa, to se vyplatí!

  • mun.go

    "... nepřestanou, dokud bude z čeho rozdávat..."

    Naše babička je z rodiny s pěti dětmi. Pokud šlo o jídlo pro děti od sousedů, říkávala: Kde se jich nají sedm, tam se nají i ten osmý a devátý.

    Víte vůbec, jak se tady plýtvá s jídlem? Kolik potravin vyhazují supermarkety?

    • mun.go

      "... nepřestanou, dokud bude z čeho rozdávat..." 

      Ono by bylo z čeho, ale banksteři a vojensko-průmyslový komplex by se musel uskrovnit.

      ... 210 bojových vozidel za 53 miliard korun...

  • V čele s ruským špiónem na Hradě Manem a zlodějem ze Slovenska Burešem se mílovými kroky blížíme ke komunismu. Na Sputniku psali vlevo dole, že důchodci od 63 let a 8 dnů budou mít obědy také zdarma. Studenti, kteří složí zkoušku aspoň za 3, dostanou na oslavu ihned 5000 Kč. Matky, které se starají o děti starší než 3 roky a 2 měsíce mají nárok na auto. Bezdomovcem taky nikdo být nemůže, tak prý ve vile, kde je pouze 1,56 lidí na patro, musejí ubytovat majitelé jednoho bezdomovce, který má ovšem od 12.3.2019 nárok na sportovní kolo v modré barvě. Další sliby uslyšíme ve vánočním projevu kořaly. Už se těším na senátora Kuberu na Nový rok, doufám, že jeho  projev bude optimistický....
  • Vždycky jde o peníze a to i v tomto případě. Jídlo zdarma do škol pod gescí státu je projekt hamižného Babiše a snaha přihrát do Agrofertu další kšeft. Kdo myslíte, že zásobuje řadu škol již nyní? Jsou to Babišovy firmy. Kdyby se ještě více zadařilo tak hormonama nadupaná Vodňanská kuřata mají naše děti na talíři v různých podobách od pondělka do pátku. On na úrovni vlády respektive ministerstva školství potřebuje vše centralizovat a pak již stačí protěžovat dodávání potravin z Agrofertu do škol a za to si ze státního rozpočtu  luxusně účtovat. Pokud totiž bude platit stát tak si bude také vybírat dodavatele potravin. V současné situaci ještě mají v této věci školy jistou míru autonomity, takže pro Babiše to nefunguje tak jak by potřeboval. 

    Ale to není jen tento případ - podívejte se do některých hypermarketů jak se naskladňují potraviny z Agrofertu do regálů a bohužel vyskladňují nebo se omezují potraviny jeho konkurentů. Samozřejmě to bude do jisté míry projevem našeho vrozeného českého vlezdoprdelismu ze strany managementu řetězců.......


    • Obchodní politika majitelů velkoprodejen, většinově vlastněných zahraničními společnostmi, zahrnuje prvek zpoplatnění výběru místa pro nabídku zboží. Pokud to nevíte, tak nežvaňte.

      Obchodní zástupci společností vyrábějící zejména polotovary a hotová jídla zásadně ovlivňují proces tvorby jídelníčku mateřskými školami počínaje již desetiletí. Pokud to nevíte, tak nežvaňte.


    • Koukám, že si pan Babiš udělal dalšího příznivce. Inu ne každý nacpe zvadlý  květáček do regálů, že? Konkurence.

      Pokud mají školy autonomii v rozhodování o tom, od koho koupí potraviny, tak proč tu kokrháte o Babišovi? Kdyby Až Vám ráno zamrzne přední sklo na autě, tak za tím bude zase tenhle velkouzenář. Nebuďte už trapní. 

      • No běžte se někdy podívat do obchodu , tam uvidíte že už skoro všechno jídlo  je dnes z anofertu a za pár let  si už možná nic od nikoho jinýho  nekoupíte o to už se zákony a dotace postarají uvidíte .
  • Dětem na obědy? Blbost! V praxi to vypadá asi takto.Horliví vyčuraní rodiče, zejména cikánů vyběhali na UP obědy. Děcko má telefon za 15 000 ale už stojí ve frontě na obědy! Ti zdarma si vybírají. Třeba - jen polívku, jen přílohu, jen okurky...Nejčastěji na oběd přijdou - nebo prostě nepřijdou. Navařené se pak musí pracně legálně vyvézt. Nelze do kanálu.Takže kdeže zdarma.Pár facek!

  • Ekonom Milton Friedman - nositel Nobelovy ceny za ekonomii to snad řekl jasně: "Neexistuje nic takového, jako jídlo zadarmo!" ("There is no such thing as a free lunch.").

    Neexistují tedy ani obědy zadarmo pro kohokoliv - ani pro děti. které si populisté z ČSSD berou do úst. Navíc- pokuď by se něco takového realisovalo, byla by nezbytná důsledná kontrola - což představuje finance navíc - lidé jsou v organisování krádeží vynalézaví (podle hesla z období socialismu - kdo si v práci nepřikrádá, okrádá rodinu!) 

    Suroviny k jejich výrobě - i práci lidí při získávání těchto surovin a výdeji obědů i kontrole proti možnému zneužívání někdo zaplatit musí!


  • Blbost !..tohle si nedovolili ani ti komanči za socíku, co sice dotovali, kde co..,tedy i jídlo ve školních jídelnách.., kde to pak taky bohužel kolikrát., podle toho i vypadalo., ale ani oni.,nebyli zas až tak naivní i pitomí..a moc dobře věděli., že to., co by dali lidem tzv."zadarmo"..tak by se s tím akorát o to více plýtvalo, kradlo, kšeftovalo, přiživovali by se na tom různý vychcanci atd..,což se stejně tak, či tak dělo i bez toho., proto taky ten socík, mimo i jiné..dopadl, jak dopadl l !..


  • Žádné dítě si nezaslouží oběd zadarmo, protože v naší zemi nežijí žebráci. A pokud někteří rodiče etnika peníze prochlastají nebo je naháží do automatů, tak to není náš problém, ale jejich a pokud vím, tak tito parazité děti do škol neposílají. Takže návr obědů zadarmo shodit ze stolu a ty co to navrhly zavřít do vězení za přípravu rozkrádání státních peněz.

    • Tady nejde jen o pricmoudle etnikum -ostatne ti diky vsemozmym davkam nemaji o penize nouzi...

      Tady jde napr. o samozivitelky, ktere nemuzou sehnat praci a ziji opravdu z minima...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit