Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Všichni kdo platí daně,jsou tedy zároveň zaměstnavatelem našich politiků,tím pádem jaké "heknuté" Sralbotkovi maily????? *15*
  • Rád bych se zeptal odpůrců jak má zaměstnavatel předem poznat co je na služební aparatuře e-mail služební co soukromý, aniž by si ho přečetl? Jedině, že by pisatel napsal na začátek "Pozor! Nečíst! Soukromé!"
  • Mě to přijde docela v pořádku. Pokud využívám prostředky zaměstnavatele, má zaměstnavatel právo kontrolovat, jak s nimi nakládám. Nakonec jsou to jeho prostředky. Pokud vyřizuji soukromé věci přes e-mail zaměstnavatele, tak musím počítat s tím, že do nich zaměstnavatel může nahlížet. I ta emailová schránka je prostředek, který mi dal zaměstnavatel k dispozici pro pracovní účely.
  • Dnes už může mít internet ve svém telefonu každý. A v převážné většině zaměstnání, vám vlastní mobil zakazovat nebudou.
    • Převážné je co za termín? Převážně to platit bude, nepřevážně nebude? Tobě je nějaká svoboda ukradená, že? Ale mě ne. Pro tebe je špiclování normální, nebo i vítané,... pro mě ne!
      • To jsem moc nepobral. Ale hlavně, že sis ulevil.
        Svobodu vidíš v tom, že budeš v pracovní době používat pracovní nástroj (PC) pro své soukromé účely? A špiclování vidíš v tom, že si to tvůj zaměstnavatel občas zkontroluje?
        To slovo "převážně" asi nebylo použito dobře...
  • jak hned někteří jedinci s nedemokratickým uvažováním využijí cokoli proti EU. Asi už zapomněli nebo nevědí jaké fízlování probíhalo za komunismu: různé uliční a závodní výbory, sepisování životopisů a názorů, zpovídání se před různými komisemi,,, A psát, že v CCCP nebo dokonce v Severní Korei neexistuje fízlování, v tom musí být jedině záměr brojit proti EU a sugerovat lidem jak se měli "dobře" když jsme byli ruskou kolonií. Ano, tenkrát ten kdo byl "hodný" a poslušný ten dostal suchý kavalec a najíst. Nesměl ovšem mít "špatný třídní původ", to mu nepomohla ani svěcená voda, či v daném případě citování z "vybraných spisů".
  • Ochrana soukromí zase vzala za své. Zdá se, že vliv byrokratů EU má již vliv i na rozhodování evropského soudu. Pokud by zaměstnanci v pracovní době psali emaily, není nic jednoduššího, než je za to postihnout a v neposlední řadě i propustit. Ale číst osobní korespondenci, tak to není ani v Rusku a možná ani ne v severní Koreji. Moc špatná vizitka fungování EU i evropského práva. Přidáme-li k tomu nezvládanou migraci, potom nevím proč stát o členství v EU. Možná, že jsou to začínající příznaky nefunkčnosti a pomalého rozpadu svazku, který od začátku nebyl sourodý.
    • Na služebním PC neexistuje soukromá pošta, stejně jako na podnikovém soustruhu neexistuje melouch!!!
      • Vyšlu tě na služebku, v rámci plnění úkolů se potřebuješ i najíst, napít, vysrat, někde se i ubytovat a na hotelu si po "práci" na pokoji napíšeš i své soukromé maily, či zavoláš rodině. Něco nenormálního? Dává mi to "právo" číst tvou soukromou korespondenci? Dává mi něco právo odposlouchávat tvé soukromé hovory a číst tvé soukromé sms?
        • Ty jsi nepřečetl ten článek, když se divíš, jestli něco dává zaměstnavateli právo číst tvoji korespondenci? Doporučuji nejdříve přečíst a až poté diskutovat
      • I ty naivo!
      • Tak tohle vysvětli všem kteří mají služební PC, nebo telefon. I ve vládě...v PS....všude. Jistě tě pochopí a přestanou je používat pro soukromé účely. Tak takoví naivové a fantasti byli za sociku na vojně ti nadřízení, kteří nám vysvětlovali, co to je "uvědomělá kázeň". Pokud jsi byl na vojně a zažils to taky, tak si hodně otočil v názorech. Z principu nevidím žádný rozdíl mezi těmi ze sociku a těmi (kdo ví, možná to vymýšlí ti stejní) z hen tej současné prý demokracie.
        • V zaměstnání se má pracovat, tj. vykonávat činnost, k níž se dotyčný ve smlouvě zavázal a proto veškerá pošta tam vyřizovaná se považuje za součást pracovní činnosti a šéf má tudíž právo ji číst. Pokud to někomu vadí, nemůže k tomu používat propůjčené zařízení v podniku nebo v úřadě. Něco jiného je, jestliže někdo má služební PC nebo telefon, které použije mimo pracovní dobu. V některých případech je ale takové propojení pracovní činnosti a soukromí, že to odlišit nelze. A srovnávat tyto skutečnosti s vojnou, kde byl jedinec nesvéprávný robot vychovávaný k pouhému plnění rozkazů, to je dost "ujeté".
          • Už jsem ti odpověděl níže. Patřil jsem mezi ty, kteří pracovali jak v kanceláři, tak na častých služebkách, včetně zahraničí. Podle potřeby zaměstnavatele. Služební vůz, telefon, PC. Vše jsem podle potřeby používal i soukromě. Zaměstnavatel si mne považoval jako výjimečného specialistu i dobře platil. Zda si četl mou privátní korespondenci, to pochopitelně neumím posoudit, ale nikdy mi nic takového nevyčítal a nikdy nebyl s tímto problém. Je to umělá bublina a neschopnost nadřízených výhradně u státního sektoru, kteří zaměstnávají často i lemply a nemají páky, jak na ně. Navíc dělají to samé. Jsou stejní. Fungující privátní firmy lemply z principu neživí. Výjimky se najít jistě mohou. Ale to není důvod pro neetické čtení soukromé pošty. Moudrý nadřízený si může udělat obrázek tak, že mu postačí doložit si svými IT, kolikrát jeho podřízení toto provedli v rámci pracovní doby (aniž se podívá do obsahu) a zda si stihli splnit zadané úkoly. A pokud je plní, tak...Rozeznat dobrého zaměstnance, který plní své povinnosti a flákače není nic složitého. Můj názor a praxe.
            • Naprostý souhlas.
      • Málokdy souhlasím, ale tentokrát bez výhrad. Stručné a jasné.
  • A co maily státního zaměstnavatele ? V pracovní době si dělá své kšeftíky, nepracuje, chatuje si soukromě, dokonce neni v práci, je doma na telefonu, z domova prý pracuje. Nikdo ho nekontroluje. Ptáte se, jestli je to reálné? ANO. Je to vedoucí pracovník v jedné škole. Zatím mu to prochází, ale s jídlem roste chuť. Jednou to praskne. *1*
  • A co tak, milí Štrasburku, rozhodnout kladně i případě tzv. služebních telefonů? Jaký je rozdíl v odeslané soukromé SMS ze služebného telefonu a soukromého emailu ze služebného PC? A půjdu ad absurdum ještě dál, k odposlouchání hovorů a odeslaných emailů z tzv. služebních bytů? Svobodo, svobodo, slyšel jsem o tobě, ale zatím nepoznal...!
  • Zaměstnavatel smí číst vaše soukromé maily, rozhodl Štrasburk...Slyšíš, Bohušu?
  • Pokud si napíšu soukromý mail v oficiální přestávce, třeba na oběd, nevidím důvod, proč by měl zaměstnavatel tento mail číst. Existují zaměstnání, do kterých si nemůžete donést vlastní přenosný počítač (ani mobil) a přijdou situace, kdy z časových důvodů nelze jinak, než použít služební PC. Tím ale nepodporuji zneužívání PC k flákání se na netu, na místo plnění pracovních povinností. A taky, jsme lidi, ne stroje. A realita je taková, jaká je.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit