Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • KIMCID

    Takže abychom měli jasno - když MZ ovlivňuje proces jmenování ministrů, což jsou politické funkce, je to špatně. Ale když slovenská prezidentka zasahuje do personálního obsazení úřednických postů tak je to dobře? Inu, když dva dělají totéž, není to totéž.....

    https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/kocner-o-ni-rikal-ze-je-jeho-opicka-caputova-ted-politicku-v/r~b25e9412c7ef11e999160cc47ab5f122/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

  • A DOBŘE DĚLÁ.Pan ministerský předseda jen vrací socanům to, co mu prováděla Zubatá pleš.Jejda co ten ve sněmovně nyvymýšlel kravin.Národ jej poctivě odměnil.Vzorově vyfičel od voleb.A nyní špinavec, pěkně za bukem čeká, jestli nebude šance.Bohumile Sobotko klidně vylez mezi lidi.Už se na tebe čeká.Nejvíce se zdviženýma rukama.Zaťatýma v pěst.

  • vanhorne

    "Nic na práci, výsledky žádné,"

    To Bures je jiny makaczenko, ten ukradne co socani vymysli a pak se chlubi cizim perim. 

  • Zaorálek je především kvalitní plantala.To zejména když se ON nikdo vyjádřil ve sněmovně k misím zahraničních vojáků.Nikdo se jej nedotazoval, nikoho absolutně nezajímalo jeho stanovisko.Ale přispěchal s trapáckým komentářem, hodným socana.Je takový typ Zubaté pleši - Sobotky.Nic na práci, výsledky žádné, ale vyhryzovat umí na každého.To zas budou kotrmelce na ministerstvu.To zas bude předvádět komediální výstupy a divadelní skeče.

  • Pana Zaorálka jsem nikdy moc nemusel, ale musím přiznat, že se v tomto případě zachoval jako státník, a ne jako zapšklý partajní zabedněnec... Že by v ČSSD přece jen někdo byl schopen používat mozek ???
  • Tam, kde mají ministerstva zaběhnutý chod a na všech podstatných místech od náměstků, případně nějakého státního tajemníka až po posledního úředníka a vrátného sedí lidi, kteří jsou pro svou práci na dostatečné odborné úrovni, je možné při změně nebo rekonstrukci vlády vyměnit jen ministra. To ministerstvo musí fungovat jako rozjetý rychlík, kde se jen u řídícího pultu za jízdy vystřídají strojvedoucí. U nás tomu tak bohužel není, protože po každé změně vlády následuje "průvan" zvlášť na těch nejlíp placených místech, dosavadní jsou poněkud odsunuti na místa méně významná, a nový ministr si tam přitáhne svoje lidi. Takže bohužel musí o problematice ministerstva ten nový ministr aspoň něco vědět, aby se nechoval jako slon v porcelánu.
  • Partaj, na jejímž triku je křivárna, kterou provedla JUDr. Altnerovi - přesto, že mandátní
    smlouvu s Altnerem podepsali za ČSSD 2. května 1997 (a k jejímu plnění se partaj zavázala) její
    tehdejší předseda Miloš Zeman a místopředseda Ivo Svoboda. 

    JUDr. Altnerovi v případě úspěchu ČSSD se zavázala vyplatit 50 milionů korun a k tomu "10% z částek složených na účet nebo do pokladny klienta třetími osobami na základě právní pomoci provedené advokátem" při zajištění využití nemovitého majetku - tedy výnosů z pronájmu, který platili nájemci Lidového domu. 

    ČSSD se zavázala v případě prodlení s platbou uhradit smluvní penále 0,3 % denně = 109,5% ročně.

    Ale až v létě 2000, po zásahu Ústavního soudu, přesto, že fakticky už ovládala Lidový dům, podivným způsobem "zaplatila 50 milionů Kč" - z toho jen 17 milionů Kč poslala přímo JUDr Altnerovi, aby dalších 34 milionu Kć dala do úschovy "k ůhradě dluhů. které JUDr Altner má vůči jiným klientům" (právní to nonsens non plus ultra)!

    O penále se ve své zprávě o úhradě dluhu nezmiňuje vůbec, natož o ostatních částkách které dědicům JUDr. Altnera ze smlouvy po právu náleží...

    Opravdu - spolek hodný důvěry!

  • Ministři dělající kolečka po různých resortech nejsou českým patentem. Třeba v UK nebo ve SRN se někteří političtí kádři točí po různých ministerstvech, protože ministr je primárně politik, odborně může či nemusí být vybaven. Především je ministr členem vlády, která jako jednolitý mocenský orgán hlasuje pro různá politická rozhodnutí. Jen u nás se snaží Zeman neustále narušovat ústavní systém a destruovat demokratické uspořádání společnosti, ač nemáme prezidentský či poloprezidentský systém. Podle Ústavy by vláda měla i u nás být vrcholným orgánem moci, o což se Babiš nesnaží a fakticky uznává dominanci Zemana, což je v rozporu s Ústavou a zájmy občanů ČR.
  • ČSSD prošla různými peripetiemi, byla nahoře i dole, dokonce jí hrozilo semletí komunistickým mlýnkem, ale jako bájný pták Fénix ČSSD vždy povstala a dál se profilovala a etablovala. Nyní je ČSSD nadále solidní politickou značkou a má velké naděje být v hlavním proudu politických subjektů i v budoucnosti. Socani jsou vysmíváni, ponižováni, též jsou vystaveni snahám o ostrakizaci a zemanizaci. Zaorálek nepochybně bude lepší ministr než v nedávné minulosti lidovecká družinářka, jejíž jedinou kvalifikací byla ta skutečnost, že občas chodila s dětmi do kina, nebo smutně proslulý vysávač stovek miliónů na obskurní projekty a tisíckrát provařený Herman, jehož jedinou "předností" je, že je vždy správně politicky uvědomělý, však také nahlas vyslovil přání, abychom byli další spolkovou zemí Německa. Zaorálek není břídil jako ona družinářka a ani vždy konformní konjunkturalista typu Hermana. Zaorálkova rétorická cvičení jsou někdy zahlcena expresívními výrazy a přehnaným zanícením, ale to není na škodu. Zaorálek přes své politické stáří má potenciál přivést do resortu kultury nový svěží vítr, který vymete zatuchlinu a některým občanům připomene, že ministerstvo kultury pořád ještě existuje a hodlá něco udělat pro občany.

  • vanhorne

    "Táhni do Mongolska"

    Nejaky Mongol te prastil pytlem pres makovicku?

  • Zapoměl jste na huhňavého levobočka co nemá ani maturitu a chrápe ve funkcích  již 30 let

  • Vzor podle soudruha:

    Karel Juliš funkci ministra školství zastával do října 1988. Pak přešel do československé vlády, kde v období říjen 1988 – červen 1989 zastával funkci ministra hutnictví, strojírenství a elektrotechniky .Univerzální soudruh jako Zaorálek,ten umí taky vše!!!!

  • To by francouzský pan president François Mitterrand svého času musel na funkci resignovat hned při svém zvolení, ne-li v průběhu své politické kariéry... 

  • vanhorne

    "zda je či není vhodnou osobou"

    Je asi nejvhodnejsi, protoze ho ti dva soudruzi sami vybrali a kdo by jim neveril, ze.

  • Táhni do Mongolska a nejeb se nám do ČR!!!

  • vanhorne

    " jasaji Bures i MAN"

    protoze koho mu ti dva povedeni soudruzi z vedeni nadiktovali, toho jim nabidnul, aby mel jistotu, ze se jim zavdeci.

  • Je zajimave, ze na navrh Hamacka jasaji Bures i MAN.

  • Bez komentáře k dalšímu a čistě jen z holého pragmatismu... Zaorálek.,má skutečně ke kultuře o něco blíže, než např.herec Stropnický k armádě a zbraním obecně..takže se dá předpokládat, že to tak nějak do příštích voleb doslouží..

  • L.Zaorálek?Je především vyhlášený prcíř.Někdy okolo 2002 nebyl



     v Ostravě.NIC I začal se tahat s nějakou Šarinou Bednářovou.Hlasatelkou TV na ČT. A najednou ejhle pikolík každé regionální zprávy začínali tady tímto miláčkem žen.Klidně ať se s ní peleší.Ale to by v té době nesměl mít svoji rodinu.A takové lidumily, přesněji prcíře žen máme u socanů hromady. Takže toto nám povede ve vší vážnosti ministerstvo?Jen aby tam nebyla nějaká nohatá asistentka! Třeba Bednářovou za odměnu upíchnul tehdy na úřad vlády.To nám šlo pěkně od huby, Lubošu.Co?Jen aby vydrželo.

  • My ovce, vy volové, takže radši nechat volit ovci než vola! Jasný Sajmone

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit