Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • KOMUNISMUS, SOCIALISMUS, DEMOKRACIE, KAPITALISMUS
    Žádný komunismus nikdy nikde nebyl. V letech 1948 - 1989 byl v Československu socialismus. Komunismus a socialismus jsou velice rozdílná politická zřízení. Komunismus je politický systém, ve kterém nejsou peníze a každý si vezme tolik, aby uspokojil svoje potřeby. To bohužel, při současném myšlení lidí udělat nelze. V současné době v televizi hovoří o komunistické Číně. Avšak tento stát není ani komunistický a nyní již ani socialistický, je to kapitalistická země, která ovšem, na rozdíl od ČR si ponechává státní kontrolu nad strategickými podniky, nerostným bohatstvím a neprodává důležité a výdělečné podniky zahraničním společnostem nebo jednotlivcům. Tím pádem tento stát plní svoji funkci.
    Jeden ze zásadních rozdílů mezi socialismem a kapitalismem je právo na práci. Za socialismu má každý právo na práci, ale i povinnost pracovat. Kdo za socialismu odmítal pracovat, tak byl jednoduše posláno do vězení a za socialismu vězňové museli pracovat. V kapitalismu není zaručeno právo na práci, ale člověk též pracovat nemusí.
    Demokracie je z řečtiny a znamená to vládu lidu. Demokracie má být přímá, to znamená, že každý občan rozhoduje svým hlasem o tom jednotlivém zákonu či problému. Dnešní , takzvaná zastupitelská ( parlamentní ) demokracie mě osobně jako demokracie nepřipadá, protože velice úzký okruh politiků, lobbistů a několika miliardářů rozhoduje ve prospěch svůj a nikoliv většiny.
    https://www.facebook.com/groups/895621400488924/
    • Hele, soudruhu, přestaň prorokovat. Ty nesmysly jako "kapitalismus", "socialismus", "komunismus" patří do 19. století. Kdyby se Marx a další vyznavači těchto nesmyslů probudili, tak by si sami nafackovali. Ale to nemá smysl řešit, vzdělaný člověk si utvoří názor sám.

      Jinak socialismus jsme zažili nejdřív Hitlerův hnědý (NSDAP - Národně SOCIALISTICKÁ německá DĚLNICKÁ strana), ten byl hnědý proto, že to bylo "k pos.ání". A vzápětí Stalinův (Leninův) rudý socialismus, ten byl rudý od krve.
      A komunismus? To je totéž co nacismus. Tedy období násilného prosazování hnědé a vzápětí rudé socialistické ideologie.

      Rozdíl mezi kapitalismem a socialismem je v tom, že v prvém případě mají lidé PRÁVO na práci, kdežto v tom druhém případě mají POVINNOST pracovat.

      Jinak ale dělení státy na "kapitalistické" a "socialistické" jsou bláboly z 19. století, kdy jejich vyznavači redukovali homo sapiens sapiens na pouhé "homo laborensis" (člověka rotujícího). Obecná teorie státu a práva dělí společenské systémy jinak.
      • ... raději se nauč psát, blbče :)))
  • než polovinu svého života a poznal jsem pár komunistických kreatur, které mně znepřijemnily život, třeba i vyhazovem z práce. Přesto chci jen poznamenat, že dnes NENÍ zdaleka VŠECHNO lepší, než bylo tehdy. Kdo tvrdí opak, je novodobý politruk. Tehdy jsem si novou práci našel během jednoho dne, dnes by se mně to třeba nepodařilo a skončil bych možná jako bezdomovec. Každá doba má svoje plusy a mínusy, strašení komunismem po 28 letech je dobré možná pro malé děti...Jak řekl jeden známý, dřív jsme celý den přemýšleli, co budeme dělat odpoledne po práci a jak se pobavíme, dnes ve svém volnu řešíme, co budeme muset zařídit zítra v práci. Je to změna k lepšímu ? Co mně odepíše novodobý politruk ?
    • Tak, každá doba má své. Ale takhle dobře jsme se ještě neměli, svobodu máme taky podstatně větší, stejně jako možnosti (to hlavně mladí, já už moc ne). Takže za mě - demokracie, i přes své chyby, je mnohem lepší.
  • větší zlo, než byl ožrala Václav - syn a vnuk kolaborantů-tato země asi neměla. Je s podivem , že nejvíce kolaborantů-at už za nacismu , či za bolševismu- bylo vždycky z Prahy. Náckům se největšího a nejvřelejšího přijetí dostalo právě jenom v Praze , sám Reinhart z toho byl zaskočený..pak se karty obrátili a kolaborantské semeniště Praha začalo škemrat o pomoc, protože ji chtěli Rusové a stejně tak Amíci a náckové srovnat se zemí..právě a jenom proto, že tam bylo semeniště zrady , přetvářky, vyžírkovství a hlavně kolaborantství v každém režimu...stejně tak pak tito kolaboranti nadšeně vítali Klému a bolševismus...A z tohoto odpadu a hnoje se zrodil narcys Véna Fetka Havel...první , československý BISEXUÁLNÍ prezident..Velezrádce, kolaborant a podrazník vlastního národa...fuj...
    • Pan exprezident Havel nebyl možná stoprocentní klaďas, ale na tu zrůdnou bestiální rusofilnou, podvodnou, křiváckou, podlou, prolhanou, populisticky žvástající zahníjvací potácejí se obludnou kreaturu zasviňující pražský hrad v současné době neměl ani omylem.
      Něco tak odporného jako je komoušský konfident STB soudruh NICzeman - plazič se před smradalvým rusáckým hnojem a olizující řiť největšího světového gaunera - bolševické filcky KGB-zmrda putina svět nezná.
      • - obyvatel ČR - byl a je Havel morálním zklamáním (slušně napsáno). Úroveň Tebe a Tvých názorů je vyjádřena i Tvým slovníkem, třeba z toho ale ještě vyrosteš.
    • Komunistická rudá zrůdo, za své lži a vulgarity budeš jednou trpět. budeš litovat, ale to už bude pozdě.
      • ... ty už lituješ nyní idioote z alzheimerem :)))
      • ty tady strašíš , ty , syn estébáka a vnuk milicionáře ???
        • Soudruhu, dej si stakan vodky a nevymýšlej tady ííčoviny.

          Jinak ono to peklo není tak docela pohádka. Samozřejmě ne tak, že by se hříšníci vařili v kotli a rohatí čerti pod kotel přikládali.
          Ono totiž jde o to, jak ukazují odborné studie, že člověk při umírání nejspíš prožívá znovu svůj život a pociťuje to co cítili ti, jimž za svého života činil dobro nebo jimž ubližoval. A to umírání může být pociťováno jako věčnost, ono to s tím plynutím času je dost složité, jak nás učí teorie relativity.
          Jsou na to svědectví lidí, kteří byli zvonu přivedeni k životu.
    • Koukám, že tímto tvým prohlášením jsi to všechno a mnohé další prokazatelně dokázal, což *15* *15* *15*
      Dej si pozor, aby ti z Havla neprdla cévka ...
      • maximálně se mu půjdu V Y S R A T na hrob ,aby tam alespon něco měl *1* .
        • To možná dokážeš, ale toť tak vše.
          Protože ta současná bestie z pražského hradu žádný hrob mt nebude. A tak nebudeš moct si na něm ani ulevit.
          Až konečně ta obludnost chcípne, jeho bedna odpluje na plivancích, kterými si český národ uleví že už je to odporné ...... pryč.
          Popřípadě takový zbytečný lidský odpad jaký zbude z rusáckého poskoka zemana jen vyhodí z okna do hradního příkopu a zvěř se o něj již postará.
  • Všudeje chleba o dvou kůrkách dnes si nechodí pro půl stáda zástupce Okresního národního výboru, ale exekutor a rovnou si vezme všechno a co na tom, že samotný dluh činil jen cenu jedné ovce to máte úroky odměna exekutora atd. atd. Doba a funkce je jiná, ale jedno se nezměnilo ten dotyčný je stejnej týpek *1* *1* *1* *3*
    • Ona se změnila jen jedna věc. Za bolševika komunističtí papaláši jako třeba Ing Toman zacházeli se státním majetkem, jako by byl jejich. Po "sametu" si ho pak za hubičku zprivatizovali. dodnesi dluží státu ranec.
  • myslím, že havlismus byl opak komunismu, rychle rozkrást to, co tenkrát komunisté znárodnili popřípadě vybudovali a pak po nás "demo-kratická" potopa !!!
    • Zalez trolle! Vy frustráti neustále tvrdíte jak je všechno rozkradené a přitom se materiálně máme nejlépe za celou naší historii. Kdejakej jouda, místo aby makal na poli, nebo v lomu, aby se vůbec uživil, si dneska otvírá hubu na internetu, pěkně doma v papučích, v teplíčku a s lahváčem při ruce. Za tvejch komunistů bys měl úplný prd, stejně jako skoro všichni, mimo pár papalášů, protože to co vytvořily generace předtím, komouši prohospodařili.
      • Tak ty jsi jasnej. Neutek jsi z klece nebo blázince? Asi jsi spadl s Marsu. Ještě, že už spousty lidí ten havlismus a tzv. demokracii prohlédlo a stále jich přibývá co těm vašim blábolům nevěří.
      • To Čech:
        Naprostý souhlas. A ještě bych každému komu se stýská po komunismu, doporučil, aby emigroval do severní Koree. Tam už ten komunismus mají.
        • ... takového idioota jako jsi ty pitomečku z redakce by nechtěli ani v té Korey :)))
      • ty B U Z E R A N T E , za socialismu jsem měl Sierru z Tuzexu a ted musím jezdit Mercedesem ,abych nasíral takový ubožáky, jako jsi ty. Sedni do své hnusné, koncernové popelnice a odvez tu svoji starou ,škaredou piksly-kterou sis vzal-na nákup to Tesca. *1*
      • napsal budoucí bezdomovec Čech
  • To by mě zajímalo kolik těch skautů bylo někdy na poli nebo uklízelo dobytek včetně některých pisatelů. Jinak by mě zajímalo jak by někteří po válce řešily potravinové dodávky ve vykradené zemi nacisty (viz poválečné vyčíslení škod a vyvezených potravin do válečného Německa).
    Pak by jste se měli zajímat o to jak vrácené pozemky včetně inventáře a dobytka původní majitelé nebo jejich potomci opět využívají k zemědělské produkci. Zjistíte, že jen minimum, zbytek zase obhospodařují zemědělské společnosti pod novými názvy jako Agrofert.
    Hlavně se většina snažila pozemky rozprodat developerům a dobytek obratem poslaliyna jatka !
    • arnan
      Ty vlku, je naprosto jedno, zda někdo ze skautů viděl či neviděl pole, louky, lesy, dobytek atp., ale důležité je všem mladým přiblížit, co se na československém venkově dělo po tzv. vítězném únoru 1948, jak soudruzi třídně rozdělili společnost. Jak ty, kteří po několik generací hospodařili a rozšiřovali a zvelebovali své statky soudruzi označili, po sovětském vzoru, za tzv. kulaky, k čemuž stačilo vlastnit vice než 5 ha polí, lesů a luk. Moje matka si stigma, dcera kulaka, nesla ve svých "kádrových materiálech", které na všechny občany soudruzi vedli až do své smrti. Dokonce i já, když jsem končil, začátkem šedesátých let ZDŠ, jsem měl napsáno na přihlášce na dopravní průmyslovku : otec - živnostník, matka - dcera kulaka a to stačilo, abych se na tu školu nedostal, neboť jsem neměl ten správný třídní původ. Kdo tu dobu zažil, tak nemůže psát takové slinty jako vy.
      • Ty arnane, mne vždycky pozdvihne, když se někdo v dnešní době ještě ohání tím, že protože jeho matka byla dcera kulaka, tak se nedostal na průmyslovku. Přitom zřejmě je za tím skryté špatné vysvědčení z devítky, či tehdy i z osmičky. Můj táta byl taky živnostník, šel jsem do průmyslovky přes učiliště, ale zvládl jsem to, jako i později, už dálkově vysokou školu.
        Jde to, jen chtít a ne brečet.
        • Honzo souhlas s názorem.Krom vysoké to byla normalizace,proto jí nemám a Plzeňská práva nebyla,proto si nestěžuji.Bylo mi dobře výuční list a průmyslovka byla pro dobrý život.
  • to je aspoň výplach mozků , by mě zajímalo , kdo tyto nesmysly platí a hlavně z čeho...
  • To muselo napsat jen pár zakomplexovaných blbů. Kdoví, zda-li se takto hrabou obyvatelé Španělska v režimu Franka? Němci v lll-tí říši, nebo Francouzi ve své revoluci?
  • Ti novodobí reformátoři (inkvizice 21. století) - tzv. "demokraté" už nevědí jak ty jejich demagogické a zkreslené blbosti do těch harantů natlouct. Komunisti, se svou propagandou, byli proti nim úplní břídilové a začátečníci.
    • tzv. mazda je rusácký troll, s cca 10 nicky tu zapatlává diskuzi bolševickou propagandou. Jestli je někde inkvizice tak je to v Rusku a jejich menší , poctivější verzi - KLDR. Tam se tolik nekrade, protože není co. *1* *1* *1*
      • ... a ty jsi kretéén z redakce :)))
    • Můžete prozradit co konkretně je na uvedeném článku propagační?
      Pouze velice umírněně konstatuje a popisuje co je komouš za podvratnou, loupeživou bestii - nic víc nic míň.
      Komouš-nacista - jedno jest. Zrůdy stejného formátu - jen s tím rozdílem, že nacisté by se stále ještě měli od komoušů co učit - příkl.: o co dřív byla Sibiř plná gulagů s miliony trestanců, než A.H. začal jen uvažovat o zřízení koncentráků?
      A na rozdíl od koncentráků, komoušské gulagy za plné podpory takových lidských zrůd jako komouš-fašista putin a spol. existují dodones.
      • Je znám případ, kdy v CCCP vezli skupinu do gulagu. Při počítání na nádraží zjistili, že jim jeden chybí a tak chytili prvního člověka, který šel kolem a zařadili ho do transportu. To by se za protektorátu nestalo. Kdo neměl náhodou ten "špatný" třídní, pardon, rasový původ a držel h.bu a krok, tak mohl přežít. Za komunismu si ale nikdo nebyl jistý.
        • My jsme,ale v ČR,nebo máš pocit,že jsi v CCCP.Jinak já si nejsem jistý za této deformacie a vím o čem mluvím a píšu.
        • ... pitomeček a idioot z redakce a jeho CCCP :)))
      • Zakomplexovaný nevzdělaný blbe!!!!!!!!!!!!!! Opravdu jsi beznadějný případ pro Chocholouška.
      • Opravdu nemohu za to, že neumíš číst. Napovím ti, nepsal jsem o článku ale novodobých reformátorech a politrucích.
  • Děláte z děcek blbce, tam jim vykládejte, jak se privatizovalo, tahle kolektivizace
    byla proti tomu křišťálová zahrada. *16* Tam se spíš myslelo na lidi, ne na sebe. *11*
    • ty zparchantěná rudá předkožko, ty víš velký kulový jak se lidé cítili když byli okrádáni komoušskou sebrankou o celoživotní, téměř ve všech případech po generace budované hospodářství, bastarde *11*
      • ... za to ty pitomečku s IQ tykve tomu rozumíš :)))
        • Mám radost, že vy bolševický rudý vši můžete akorát tak pič00vat, kvičet a hýkat na netu a dávat mínusy. A to je tak všechno co můžete. Dějiny jdou jinou cestou a vy můžete s otevřenou tlamou pouze zírat. A to mi dělá obrovskou radost

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit