Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ustavni soud je zkorumpovana politicka instituce.misto aby hlasovani bylo jednotne .tak se hlasuje podle zadani..na každy připad ktery řeši by mel byt stejny nazor a stejny metr .ne kazdy hlasovat jinak..jak se to hodi..a kdy se to hodi......tuhle instituci bych zrušil.neni to zadna pojistka ale podvod....

  • Je nutno konstatovat, že Ústavní soud se jen postavil proti zjevně neobolševickým snahám některých "poslanců" - dokonce i těch, co se nazývají "pravicoví" - zatímco jsou to bolševici jako vyšití Stalinovou jehlou!

    Navrhnout - PLATIT DAŇ Z NAVRÁCENÍ UKRADENÉHO MAJETKU - na takový návrh zákona tedy musí mít tito - údajně pravicoví - pánové a dámy silný žaludek!

  • Karel

    Každý panovník či šlechtic dával majetky církvi v léno(nezdaněné užívání) A Císař Josef II zabavil zbylý majetek církví a některý dal do  Církevní Matice spravované  Rakouským mocnářstvím do bezplatného užívání, aby mohli plnit z nadhodnoty čemu se zavázaly, tedy starat se o nemocné a chudé.Po ukončení mocnářství přešel majetek Církevní Matice na nástupnickou organizaci tedy na stát.

    Pan Masaryk(vyvlastnil více majetku než komunisté) s první pozemkovou reformou odebral šlechtě (Lichtejštejnům patřilo půl Moravy)  a církvi majetek tak, že žádná právnická ani fyzická osoba nesměla vlastnit více jak 50 Ha a tuto půdu a lesní pozemky rozdělil mezi více 3 milióny bezzemků kteří na půdě a v lesích pracovali a bydleli.

    Židovské obci zase zabral majetek Hitler, vlastnili tenkrát synagogy, většinu nemovitostí a továren v Česku.

    Kde církev přišla k takovému majetku, po těchto dvou reformách je mi záhadou protože komunisté   zprvu zabavili a znárodnili německý majetek pak okradli i málo majetné české občany a  odebrali církvi v roce 1948 majetek cca 50 tisíc Ha které měla v lénu(bezplatné užívání státních pozemků)  s tím že stát bude hradit veškeré  náležitosti, tj platy duchovních a opravy církevních památek a kostelů.

  • A on, ten ÚS někdy neselhal?

  • je to všechno legrace    cirkev to nakradla    komunisti ji to ukradli   .kapitalisti kradou    a tak to ma byt a hlavne že to nikomu jak je videt nechybi    .nejvetši zlodej je stat a tak je to spravny.    jsme narod švejku a tak je nam hej.

  • Co kdyby nekomunisté zaplatili za všechno, co tady komunisté vybudovali???

    Stejně pitomá otázka jako ta Vaše. Uvědomujete si to? 

  • Zajímalo by mě, co je tedy role politiků, když ne vyhovět přání a preferencím svých voličů? Popisek u obrázku je vrcholem arogance tzv. "elit" a "lepších lidí" v politice.

    Obyčejný člověk má zvolit podle médií a držet zobák?? To by se panu Bicanovi líbilo???

    Církvím se mělo vrátit jen to, co jim skutečně a historicky patřilo k 25. 02. 1948 - nikoliv vyhovět jejich nenažraným a nesmyslným nárokům v nesmyslných cenách!!

    To je problém restitucí. Kdy např.katolíci vrátí majetky evangelíkům, které jim ukradli po roce 1620? 

  • Ocenil bych, kdyby zurnaliste komentovali politicke selhani predevsim ve chvili kdy byly restituce schvalovany! Pochybna cisla, pochybny zpusob hlasovani. Budte tak hodni a venujte se tomu, jsou to i vase penize.

  • Církve již při založení Československa v roce 1989 neměli žádný majetek. Majetek měli od vlastníků pouze v užívání. Bylo to proto, že Rakouský císař všem církvím zabavil majetek za spolupráci s nepřáteli. Takže se ptám čím vlastně doložily církve své vlastnictví? Pravděpodobně jen padělky.

  • vanhorne

    "CO KDYBY KOMOUŠI ZAPLATILI"

    Kteri by to meli byt, ti vcerejsi nebo ti dnesni?

  •  Nevím jak dnes, ale:

    "12. května 2017, 11:33  Autor: EuroZprávy.cz

    Praha - Server EuroZprávy.cz zkoumal, kolik z celkového počtu 81 senátorů je, nebo bylo členem KSČ nebo KSČM. Ač komunisté nemají svůj vlastní senátorský klub, v minulosti nebo současnosti působilo ve straně téměř 20 procent senátorů."

    .

     Praha 6:00 7. ledna 2019 Tři desetiletí po pádu komunistického režimu stále působí na státních zastupitelstvích přes dvě stě žalobců, kteří byli členy Komunistické strany Československa. Vyplývá to z analýzy serveru iROZHLAS.cz. „Dnes tento stav pouze musím vzít na vědomí, akceptovat ho, protože de iure je pro mě neměnný,“ říká Lenka Bradáčová, která šéfuje Vrchnímu státnímu zastupitelství v Praze, kde je podíl bývalých komunistů nadprůměrný."

    .18.10.2017 Bývalí komunisté jsou všude Začněme nejvyšším Čechem, presidentem Zemanem (2), a pokračujme do vlády, kde lze například najít ministra školství, mládeže a tělovýchovy, Stanislava Štecha (7). Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (0) pouze vystudoval marxisticko-leninskou filosofii. Co se týče budoucího presidenta, mezi kandidáty (i těmi potenciálními) jsou Jaroslav Kubera (1), Vratislav Kulhánek (2) a další. Situace ale není úplně negativní, jeden kandidát, který byl za komunismu censor, se například obrátil na správnou cestu a dnes již kandiduje za pravicovou stranu. Někteří kandidáti na presidenta se na kandidátství připravovali již dříve – jako kandidáti tajné spolupráce s StB. Někteří měli svoje jména ve svazcích StB, ale vědomě nikomu neškodili, jak lze číst v jejich životopisech; u některých byl během revoluce naneštěstí jejich svazek zničen.Ale bývalí komunisté nejsou jen ve vysokých polohách a pozicích, lze je nalézt i níže, například v parlamentu, kde je místopředsedou poslanecké sněmovny Vojtěch Filip (7) a předsedou Senátu Parlamentu České republiky Milan Štěch (11). Komunisté za své vlády nasbírali bohaté zkušeností se spravedlností a se soudy, takže je přirozené, že předsedou trestního kolegia Nejvyššího soudu České republiky je František Púry (7) a předsedou Nejvyššího soudu České republiky je Pavel Šámal (10). Nad spravedlností dohlíží Ústavní soud České republiky, v němž nalezneme vážené soudce s bohatou zkušeností i minulostí, včetně Jana Musila (9), Davida Uhlíře (10), Jana Filipa (15); místopředsedou Ústavního soudu je Jaroslav Fenyk (9) a jeho předsedou Pavel Rychetský (3). Nikdo nebyl v historii lepší ve vysvětlování a zpracování informací než komunisté, takže proč by generálním ředitelem České televise nebyl Petr Dvořák (2) a generálním ředitelem České tiskové kanceláře Jiří Majstr (9). https://neviditelnypes.lidovky.cz/politika/volby-komuniste-nejsou-plasi.A171016_212615_p_politika_wag

  • A CO KDYBY KOMOUŠI ZAPLATILI ZA VŠE CO UKRADLI.T
  • "Svým rozhodnutím zrušit zdanění církevních náhrad se Ústavní soud projevil jako důležitá pojistka právního státu u nás. Politická reprezentace naopak v tomto i mnoha dalších případech selhává. Ve snaze se zavděčit voličům je ochotná je z dlouhodobého hlediska poškodit. "

    .

    No a teď se na tu "pojistku"  podíváme u jiného případu. 

    Do doby průlomového rozsudku ÚS jsem žil v tom (a patrně jsem nebyl sám), že diskriminace na základě politického názoru (kromě jiného) je u nás trestná. 

    No a pak se najednou objevil ten průlomový rozsudek, který povýšil vaše právo na politický názor nad tu diskriminaci a umožnil podnikatelům, aby zájemce o jejich služby politicky prolustrovali a nechali si podepsat souhlas s jejich politickým názorem. Pokud host zájemce odmítne, podnikatel mu může odmítnout službu poskytnout.

    jelikož je verdikt ÚS i určitým mustrem pro soudi nižších instancí, jsem zvědav, až se objeví podobný případ, kdy třeba restauratér bude dávat romským návštěvníkům k podepsání petici, ve které vysloví nespouhlas s výkupem vepřína v Letech, nebo americkým zájemcům o hotelové služby podepsat nesouhlas s umístěním jejich vojsk v cizích zemích nebo dokonce afroamerickým hostům podepsat nesouhlas s tím, že by byl někdy v USA rasismus atd., atd.

    Takže pak se najde normální a rozumný soudce, který si nebude hledět toho rozsudku ÚS a označní podobné chování jako diskriminaci a bude doufat, že nedostane od soudcovské komory pokutu. Nebo doufat, že se takový "pojistkový" rozsudek našeho ÚS dostane k Mezinárodnímu soudu pro lidská práva a teprve ten srovná tu naši "pojistku" do latě a vysvětlí jim, jak se v podobných případech chovat a rozhodovat.


  • I tohle jsou okradeni třeba i restitucemi !!!

    Je to o současném státě a ožebračování lidí !!! Současný stát přiznává 240 000, bezdomovců a s toho deset procent dětí !!! Napadá mě jen Bezručovo : "S dolů jde plamen a dým, příjde čas zůčtujem spolu !!!

    https://www.denik.cz/tema/bezdomovci.html

    https://vimeo.com/302654996

  • Když ale ona není vůle tady těm v černých košilkách cokoliv vracet.Ona není vůle dávat někomu zpět, to co mu "patřilo".Oni to totiž všichni ti církevní chudáci nabyli prapodivným způsobem. Pokud celý život jen řečnuju před lidma, plantám jim hlavy - jak můžu nabýt miliardové majetky?No jedině tak že permanentně balamutím lidi, na smrtelných postelích jim podstrkávám prapodivná prohlášení a úpisy. A pak se po letech mrskám a biju v prsa že to bylo všechno dobrovolně.

  • Nápravou křivd vyrobili daleko větší křivdy a nakonec naložili duchovním netahačům. aby to obhájili.
  • Ostatním restituentům se finanční náhrady nedanily,což je pravda. Ale naší rodině byly vyplana finanční náhrada za stavební pozemky, budovu mlýna a obytný dúm, které nemohly být vráceny, protože na jeho místě postavili komunisté obchody, v cenách z doby, kdy proběhlo znárodnění, tedy 10 Kč za m2 a 140 tisíc Kč za budovu mlýna (850 m2) a přízemní obytný dům (120m2). Za zemědělskou půdu pak 1 Kč za m2. Za 42 let užívání (do roku 1991) pak nic.

    Církvím za pozemky zamědělské i ostatní cca 45 Kč a za les cca 25Kč za m2, za budovy pak aktuální cenu, platnou v roce 2012, tedy násobně vyšší, u budov i stonásobně vyšší.

    Proto  bylo na místě, aby církve platili aspoň těch 19% daně z příjmu.

    Naše rodina, i ostatní restituenti, jsme měli jiná legitimní očekávání.

    Ústavní soud také zamítl požadavek, aby nezaplacené transformační podíly zaplatili ti, kterým stát dovolil rozkrást družstevní majetky (JZD) pod rouškou tvorby akciovek. Rozkradači byli sice zavřeni, majetkové nároky vůči nim ÚS odmít projednávat. Restituenti měli legitimní očekávání, že jim budou ty transformační podíly, ze zákona stanovené, zaplaceny. Tak "pracuje"  Ústavní soud České republiky pod vedením JUDr. Pavla Rychetského.

  • Ústavní soud selhal. Glorifikace církevního tunelu je mimořádně ostudnou záležitostí. V dnešním Právu premiér hovoří o restitučním tunelu, o předražených tzv. církevních restitucích o 54 miliard. Ústavní soud stále víc nevhodným způsobem se vměšuje do politiky. Ústavní soud nebrání zájmy státu, nýbrž prosazuje zájmy několika soukromých subjektů, které se snaží obrat stát o maximum peněz. Církevně-tunelářská propaganda nedopadá v české kotlině na úrodnou půdu. Který daňový poplatník obral preláty ? Proč jsou daňoví poplatníci povinni platit církevní tunel ? Jde o nové sofistikovanější desátky ?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit