Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ustavni soud je zkorumpovana politicka instituce.misto aby hlasovani bylo jednotne .tak se hlasuje podle zadani..na každy připad ktery řeši by mel byt stejny nazor a stejny metr .ne kazdy hlasovat jinak..jak se to hodi..a kdy se to hodi......tuhle instituci bych zrušil.neni to zadna pojistka ale podvod....

  • Je nutno konstatovat, že Ústavní soud se jen postavil proti zjevně neobolševickým snahám některých "poslanců" - dokonce i těch, co se nazývají "pravicoví" - zatímco jsou to bolševici jako vyšití Stalinovou jehlou!

    Navrhnout - PLATIT DAŇ Z NAVRÁCENÍ UKRADENÉHO MAJETKU - na takový návrh zákona tedy musí mít tito - údajně pravicoví - pánové a dámy silný žaludek!

  • Karel

    Každý panovník či šlechtic dával majetky církvi v léno(nezdaněné užívání) A Císař Josef II zabavil zbylý majetek církví a některý dal do  Církevní Matice spravované  Rakouským mocnářstvím do bezplatného užívání, aby mohli plnit z nadhodnoty čemu se zavázaly, tedy starat se o nemocné a chudé.Po ukončení mocnářství přešel majetek Církevní Matice na nástupnickou organizaci tedy na stát.

    Pan Masaryk(vyvlastnil více majetku než komunisté) s první pozemkovou reformou odebral šlechtě (Lichtejštejnům patřilo půl Moravy)  a církvi majetek tak, že žádná právnická ani fyzická osoba nesměla vlastnit více jak 50 Ha a tuto půdu a lesní pozemky rozdělil mezi více 3 milióny bezzemků kteří na půdě a v lesích pracovali a bydleli.

    Židovské obci zase zabral majetek Hitler, vlastnili tenkrát synagogy, většinu nemovitostí a továren v Česku.

    Kde církev přišla k takovému majetku, po těchto dvou reformách je mi záhadou protože komunisté   zprvu zabavili a znárodnili německý majetek pak okradli i málo majetné české občany a  odebrali církvi v roce 1948 majetek cca 50 tisíc Ha které měla v lénu(bezplatné užívání státních pozemků)  s tím že stát bude hradit veškeré  náležitosti, tj platy duchovních a opravy církevních památek a kostelů.

  • je to všechno legrace    cirkev to nakradla    komunisti ji to ukradli   .kapitalisti kradou    a tak to ma byt a hlavne že to nikomu jak je videt nechybi    .nejvetši zlodej je stat a tak je to spravny.    jsme narod švejku a tak je nam hej.

  • Zajímalo by mě, co je tedy role politiků, když ne vyhovět přání a preferencím svých voličů? Popisek u obrázku je vrcholem arogance tzv. "elit" a "lepších lidí" v politice.

    Obyčejný člověk má zvolit podle médií a držet zobák?? To by se panu Bicanovi líbilo???

    Církvím se mělo vrátit jen to, co jim skutečně a historicky patřilo k 25. 02. 1948 - nikoliv vyhovět jejich nenažraným a nesmyslným nárokům v nesmyslných cenách!!

    To je problém restitucí. Kdy např.katolíci vrátí majetky evangelíkům, které jim ukradli po roce 1620? 

  • Ocenil bych, kdyby zurnaliste komentovali politicke selhani predevsim ve chvili kdy byly restituce schvalovany! Pochybna cisla, pochybny zpusob hlasovani. Budte tak hodni a venujte se tomu, jsou to i vase penize.

  • Církve již při založení Československa v roce 1989 neměli žádný majetek. Majetek měli od vlastníků pouze v užívání. Bylo to proto, že Rakouský císař všem církvím zabavil majetek za spolupráci s nepřáteli. Takže se ptám čím vlastně doložily církve své vlastnictví? Pravděpodobně jen padělky.

  • A CO KDYBY KOMOUŠI ZAPLATILI ZA VŠE CO UKRADLI.T
    • Co kdyby nekomunisté zaplatili za všechno, co tady komunisté vybudovali???

      Stejně pitomá otázka jako ta Vaše. Uvědomujete si to? 

    • vanhorne

      "CO KDYBY KOMOUŠI ZAPLATILI"

      Kteri by to meli byt, ti vcerejsi nebo ti dnesni?

    •  Nevím jak dnes, ale:

      "12. května 2017, 11:33  Autor: EuroZprávy.cz

      Praha - Server EuroZprávy.cz zkoumal, kolik z celkového počtu 81 senátorů je, nebo bylo členem KSČ nebo KSČM. Ač komunisté nemají svůj vlastní senátorský klub, v minulosti nebo současnosti působilo ve straně téměř 20 procent senátorů."

      .

       Praha 6:00 7. ledna 2019 Tři desetiletí po pádu komunistického režimu stále působí na státních zastupitelstvích přes dvě stě žalobců, kteří byli členy Komunistické strany Československa. Vyplývá to z analýzy serveru iROZHLAS.cz. „Dnes tento stav pouze musím vzít na vědomí, akceptovat ho, protože de iure je pro mě neměnný,“ říká Lenka Bradáčová, která šéfuje Vrchnímu státnímu zastupitelství v Praze, kde je podíl bývalých komunistů nadprůměrný."

      .18.10.2017 Bývalí komunisté jsou všude Začněme nejvyšším Čechem, presidentem Zemanem (2), a pokračujme do vlády, kde lze například najít ministra školství, mládeže a tělovýchovy, Stanislava Štecha (7). Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (0) pouze vystudoval marxisticko-leninskou filosofii. Co se týče budoucího presidenta, mezi kandidáty (i těmi potenciálními) jsou Jaroslav Kubera (1), Vratislav Kulhánek (2) a další. Situace ale není úplně negativní, jeden kandidát, který byl za komunismu censor, se například obrátil na správnou cestu a dnes již kandiduje za pravicovou stranu. Někteří kandidáti na presidenta se na kandidátství připravovali již dříve – jako kandidáti tajné spolupráce s StB. Někteří měli svoje jména ve svazcích StB, ale vědomě nikomu neškodili, jak lze číst v jejich životopisech; u některých byl během revoluce naneštěstí jejich svazek zničen.Ale bývalí komunisté nejsou jen ve vysokých polohách a pozicích, lze je nalézt i níže, například v parlamentu, kde je místopředsedou poslanecké sněmovny Vojtěch Filip (7) a předsedou Senátu Parlamentu České republiky Milan Štěch (11). Komunisté za své vlády nasbírali bohaté zkušeností se spravedlností a se soudy, takže je přirozené, že předsedou trestního kolegia Nejvyššího soudu České republiky je František Púry (7) a předsedou Nejvyššího soudu České republiky je Pavel Šámal (10). Nad spravedlností dohlíží Ústavní soud České republiky, v němž nalezneme vážené soudce s bohatou zkušeností i minulostí, včetně Jana Musila (9), Davida Uhlíře (10), Jana Filipa (15); místopředsedou Ústavního soudu je Jaroslav Fenyk (9) a jeho předsedou Pavel Rychetský (3). Nikdo nebyl v historii lepší ve vysvětlování a zpracování informací než komunisté, takže proč by generálním ředitelem České televise nebyl Petr Dvořák (2) a generálním ředitelem České tiskové kanceláře Jiří Majstr (9). https://neviditelnypes.lidovky.cz/politika/volby-komuniste-nejsou-plasi.A171016_212615_p_politika_wag

  • "Svým rozhodnutím zrušit zdanění církevních náhrad se Ústavní soud projevil jako důležitá pojistka právního státu u nás. Politická reprezentace naopak v tomto i mnoha dalších případech selhává. Ve snaze se zavděčit voličům je ochotná je z dlouhodobého hlediska poškodit. "

    .

    No a teď se na tu "pojistku"  podíváme u jiného případu. 

    Do doby průlomového rozsudku ÚS jsem žil v tom (a patrně jsem nebyl sám), že diskriminace na základě politického názoru (kromě jiného) je u nás trestná. 

    No a pak se najednou objevil ten průlomový rozsudek, který povýšil vaše právo na politický názor nad tu diskriminaci a umožnil podnikatelům, aby zájemce o jejich služby politicky prolustrovali a nechali si podepsat souhlas s jejich politickým názorem. Pokud host zájemce odmítne, podnikatel mu může odmítnout službu poskytnout.

    jelikož je verdikt ÚS i určitým mustrem pro soudi nižších instancí, jsem zvědav, až se objeví podobný případ, kdy třeba restauratér bude dávat romským návštěvníkům k podepsání petici, ve které vysloví nespouhlas s výkupem vepřína v Letech, nebo americkým zájemcům o hotelové služby podepsat nesouhlas s umístěním jejich vojsk v cizích zemích nebo dokonce afroamerickým hostům podepsat nesouhlas s tím, že by byl někdy v USA rasismus atd., atd.

    Takže pak se najde normální a rozumný soudce, který si nebude hledět toho rozsudku ÚS a označní podobné chování jako diskriminaci a bude doufat, že nedostane od soudcovské komory pokutu. Nebo doufat, že se takový "pojistkový" rozsudek našeho ÚS dostane k Mezinárodnímu soudu pro lidská práva a teprve ten srovná tu naši "pojistku" do latě a vysvětlí jim, jak se v podobných případech chovat a rozhodovat.


  • I tohle jsou okradeni třeba i restitucemi !!!

    Je to o současném státě a ožebračování lidí !!! Současný stát přiznává 240 000, bezdomovců a s toho deset procent dětí !!! Napadá mě jen Bezručovo : "S dolů jde plamen a dým, příjde čas zůčtujem spolu !!!

    https://www.denik.cz/tema/bezdomovci.html

    https://vimeo.com/302654996

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit