Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jsem si jist, že zmínění parašutisté by intenzivně zvraceli, kdyby věděli, jaké zoufalé existence si jejich jména berou do h..by. Podobně jako Karel Kryl, který bojoval proto Komunistům a když viděl ten humus co po listopadu nastoupil, tak mu bylo také na blití.

  • Makak

    Slovenské prezidentce Čaputové se nedávno zdařil mimořádný skandál – vyznamenala slovenskými státními vyznamenáními tři čelné představitele bývalé slovenské fašistické organizace, která se aktivně účastnila holokaustu a dalších nacistických zločinů za druhé světové války. Pikantní na skandálu je, že návrhy na vyznamenání protlačil slovenskou prezidentskou byrokracií bývalý komisař EU a vysoký člen Panevropské Unie Ján Figel,  kterou řada lidí, asi ne náhodou, podezírá ze skryté propagace nacismu pomocí bruselského aparátu.

  • Aktuálně se ovšem nejlépe staví zlu maďarští kluci! Mráz přichází z Kyjeva.Prý kde je ten 6 balíček sankcí?Kde jsou stihačky a kde jsou dalekonosná děla? A v Uhrách klídek. A žádné odstřihávání od špatného plynu není v plánu. Naši hlupáci v Praze by stříhali a vesele brali klidně benzín za 60,- .Jen když bude ten v Kyjevě spokojený. Ať si tady lidi klidně padají na hubu. Jde přeci  o to, aby USA viděly že stojíme na stráži! Zlo se jmenuje nekonečné prodlužování války. Zlo se jmenuje statisíce mrtvých. Jen pro neústupnost dvou stejných zbrklých kohoutů.

    • alicia1

      To Zlo privedl na svet soudruh Zloduch Putin z Rise Zla. Druhe Zlo se jmenuje Proruska Ceska Pata Kolona.

  • josef.chmela

    To zase bylo keců lidí kteří se rádi poslouchají. Ti mají takovou zvláštní schopnost, že si vždy najdou nějakou příležitost jak vyblít ty svoje kydy. Chtěl bych vidět čaputku a ostatní hejly jak by se stavěli zlu před namířeným nabitým samopalem. Nejdříve by si asi cvrnkli do kalhot a pak by pod nimi všechno zhnědlo.

  • josef.chmela

    Atentát na Heydricha byl hlavně morálním činem a měl zviditelnit naši exilovou vládu v Lodýně. Jinak to byl čin úplně zbytečný a nesmyslný. Za smrt tyrana zaplatilo svými životy mnoho lidí a byly zbytečně zlikvidovány obce Lidice a Ležáky.  Po válce by stejně Heydricha po norimberském soudu čekala oprátka.

    • Je to diskutabilní téma. Základní chyba byla ve vydání hranic v září 1938. Nemělo se ustupovat. NIKDY!!!!! Ani přes nátlak a vyhrůžky vyčůrané Anglie. Ale co čekat od tehdejší i dnešní politické chátry.....???

    • Nemluvíte pravdu - byl to významný akt odporu českého národa . . .

      • No, byl to sice moravský národ.......šest členů skupiny byli Moravané, jeden Slovák, Čech byl jen jeden a ten ještě všechny napráskal....ale budiž.....

  • KIMCID

    Dnes byl zbaven čestného občanství Koňev.

    "Mezi nimi Hřib zmínil, že vojsko vedené Koněvem přišlo do Prahy až po uzavření dohody mezi pražskými povstalci a vedením německé nacistické posádky o odchodu z města. "

    To je silný argument. Koněvova vojska byla vlastně zbytečná. Jen nějak nerozumím tomu, proč podobné povstání a následující dohodu neprovedli v Praze třeba už v roce 1944. Že by to bylo proto, že by takovou dohodu dříve Němci nepodepsali? A toho 8. května 1945 to podepsali díky respektu z povstalců nebo díky hrůze z blížící se Rudé armády?

    • Hřib je údajně valach. Pokud to beru z hlediska zoologie je to kastrovaný kůň, ovšem v jeho případě se zřejmě kudla smekla a vyšťárli mu z hlavy mozek

    • Hřib je totální ňouma jeho dny jsou sečteny v podzimních volbách.

    • Akt, na který jsme čekali prakticky od roku 1945...   Koněv  ztratil  sympatie 

      slušných lidí  už v době jím vedené brutální likvidace povstání proti hnusné 

      komunistické vládě v Maďarsku (23. října 1956 – 11. listopadu 1956). 

      Od ranních hodin 4.listopadu 1956  začala  soldateska  bývalého SSSR pod 

      jeho velením vraždit -  nejen v ulicích Budapešti,  ale  po  celém Maďarsku.

      • Madarsko bylo postnacistický stát a Koněv si rozhodně nebral servítky k nacistickým státům po válce a nakonec se vyslovil i proti invazi v 68 do tehdejší ČSR , jenže to už se dneska do krámu nikomu nehodí . SSSR nebylo jen Rusko ale i státy jako Ukrajina , Gruzie a jejich občané bojovali jak v 2  sv. válce  jako Sověti tak se podíleli na invazi v r. 1968 .  Ona ta jednonázorová tlačenka v režii anglosaských , spíše globálních médií je docela slušná nalejvárna bez ohledu na pravdu v tom má bohužel soudruh Putin pravdu i když je to křivák z KGB .

        Nikdy se tak levně a rychle  nedal názorově měnit celý svět jako v dobách internetu , prostě co napíše Google či Facebook to je pravda i když to odporuje normálně platné fyzice či matematice popř, zdravému rozumu. Nu což taková totalita , ale daná pod kůži spotřební loajalitou .

        • Jak říká K. Konečná z KSČM

          • mam ke komunistům stejně daleko jako k náckům , bohužel tupouni co nevidí milimetr před sebe plodí všechny strany a pravda se evidentně někdy  nehodí ani  demokracii made in global bank , ale což ty jako přizdi péro  furt budeš tvrdit své a když bude třeba děláš slepýho  . No není každý ohebný jako bureš .

      • KIMCID

        No tak je to jak víme jen půl pravdy.Nechapu proč ji zamlčuješ Maďaři se pět dní před příchodem  sovětů vraždili mezi sebou.A za další co nám je do Maďarska že.Jak ám říkáš, je to Maďarska privátní věc a nám po tom nic není.Ale jinak jistě si to povstání mohli Češi dovolit už v roce 42 😁

  • Na tomto pietním setkání už chyběl pouze Hlinkovský  gardista . Čaputice by si měla přečíst dějepis a tam by se dočetla, že Slovensko během 2. světové války bylo na straně fašistického Německa. To už je fakt plivnutí na hroby posledních národních hrdinů!!!

    A jestliže chce dnes přirovnávat Rusko k fašistickému Německu, tak ať se podívá co mají kluci Azovu vytetováno na svých tělech a měla by si také připomenout, že kongres USA prohlásil v minulosti prapory Azov a pravý sektor za fašistické hnutí (ovšem pokud bojuje proti společnému nepříteli je vše ok) !!!!!

    • goyim

      Tak Ukrajina je na Americkém seznamu zemí, které porušují lidská práva, přímo na oficiálních stránkách státu. Report z roku 2019 hovoří o praktikách SBU. Únosy, mučení a vraždy novinářů, disidentů. Tohle ti kašpárci na ČT neřeknou. Vrchní Fialový kašpárek by to určitě nazval Ruskou lží.

      https://www.state.gov/reports/2019-country-reports-on-human-rights-practices/ukraine/

      Zasmějme se.

  • Atentát na zastupujícího říšského protektora Reinharda Heydricha naplánovali Angličané a Češi jako poslušní sluhové ho provedli za cenu obrovských lidských ztrát. Exilová vláda měla být po válce okamžitě zatčena a odsouzena na doživotí. Nebo si někdo myslel, že nám Němci za zabití protektora poděkují? Proto nechápu jak někdo může oslavovat vraždu člověka. A že to byla vražda svědčí hlavně to, že jako voják byl zabit v zemi kde žádná válka nebyla.

  • V pražské Libni se dopoledne odehraje rekonstrukce útoku, který 27. června 1942 provedli s pomocí domácího odboje dva výsadkáři vyslaní z Británie - Čech Jan Kubiš a Slovák Jozef Gabčík

    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    V článku jsou opět tradiční "drobné" nepřesnosti. Útok ve skutečnosti provedli Moravan Jan Kubiš a Slovák Josef Gabčík. https://kruhrodu-moravy-slezska.estranky.cz/clanky/podivna-doba......html

    https://kruhrodu-moravy-slezska.estranky.cz/clanky/hledani-hrdinu......html

    Chápu, že to českoňská bolševická propaganda,  která ty pověry o "jenomčeších" táhne od ledna 1949, neslyší ráda, ALE TO JSOU PROSTĚ HISTORICKÁ FAKTA. No ale berme to pozitivně, ještě jsme se mohli dovědět, že Heydricha odpravili né Moravan a Slovák ale například Tchaiwanci, nebo dokonce Ukrajinci. A přesně tohle je jeden z důvodů proč mainstreamu a oficiálnímu dezinformačnímu zpravodajství nelze věřit ani slovo. Můžeme jí věřit možná tak jedině předpověď počasí, a to ještě jen někdy, když se náhodou trefí.....

    • KIMCID

      Jestli to nebude tím že byly občané ČSR.A taky tim že tu akci nevymysleli tihle dva ale ČSR vláda v exilu v Británii 

      • V tom případě by to byli Čechoslováci. A mimochodem Beneš a Masaryk uznávali Čechy Moravany a Slováky. Žádné "jenomčechy" a Slováky. 

        "Jenomčeši " jsou bolševický výmysl, který byl tady vnucen po pražském únorovém puči. A o "jenomčeších" melou sametoví pohrobci, ti stejní, kteří vyřvávají o bolševické okupaci Tibetu a o Tchaiwanu. 

        Takže Pokud existují "jenomčeši" pak logicky musí existovat "jenomčíňané". Pokud ale někdo řve o zrůdnosti čínských bolševiků, kteří popírají práva Tibetu a Tchaiwanu, podle stejné logiky, musí řvát o zrůdnosti českých bolševiků kteří popírají práva Moravy. 

        Ono jaksi nejde krást lidem peněženky z kapsy a současně moralisticky poučovat druhé "o nutnosti být poctivý". To se totiž navzájem vylučuje......😉

        • mun.go

          Jedna z posledních zmínek o Moravě je bohužel v názvu "Protektorat Böhmen und Mähren" ...

          • KIMCID

            Bingo

  • Čaputová nepůsobí důvěryhodně. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit