Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Budou se "zvyšovat" platy. 

    Úměrně k tomu i ceny.

    Čili prohloubí se inflace - nic víc a nic méně... 

  • tomasperny

    Kdo si jak ustele, tak si taky lehne. Neříká se to tak? My, když jsme rekonstruovali byt, tak jsme si dělali všechno svépomocí včetně nákupu materiálů. Jasně, nejde neříct, že stavební hmoty a chemie nepodražily. Ale když člověk trochu shání, obvolává a nevadí mu, že na leccos zavolá třeba z druhé ruky, tak to jde sehnat pořád za rozumné peníze a ta rekonstrukce bytu nás nevyšlo zase o tak moc peněz více než před krizí.

  • milacekpublika

    Je to hodně o podmínkách, ale taky o tom, že prostě lidi málo staví. Ten růst stavebnictví zpomaluje i z důvodu toho, že je stále méně rodin, které si staví novostavby. My jsme třeba pro půjčovna kompresorů Praha zajišťovali rozvoz kompresorů a zaškolování na stavby a čím dál tím méně firem o to má teď taky zájem. Ale věřím tomu, že se blýská na lepší časy. :) 

  • Stavebnictví, to je velká dřina a malé peníze. V Německu se na stavbách motá klidně i třicet lidí, ale každý dělá jen to, co je jeho oborem. Žádná divočárna aby výsledná práce byla kvalitní. Ne jako je to u nás, kde podnikatel aby ušetřil na zaměstnancích chce aby barák postavili třeba tři lidi (viděl jsem takovou firmu) a v šíleném tempu a dělali všechno od výkopových prací a zdění, instatérské práce až po pokládání dlažby. Ti lidi dělali 12 hodinové směny, 6 i 7 dní v týdnu a za 16 tisíc hrubého. Na kvaliní práci neměli čas, podnikatele zajímalo jen co nejrychlejší dokončení stavby a shrábnutí peněz. Podnikatel se ještě divil, že u něho zaměstnanci dělat dlouho nevydrželi a ani nikdo k němu jít dělat nechtěl.  Dělali u něj jen chudáci z pracáku před důchodem, které už k vůli věku nikdo zaměstnat nechtěl a odmítnout tu práci nabídnutou jim pracákem si dovolit nemohli. On jim přece dává práci a lidi by mu měli za to líbat ruce. Takové řeči vedl.  

  • Stále chybí zaměstnanci. Přitom u pracáku v době dávek je naprosto tma, co je tam bělochů. Už se někdo staral, aby ty hordy prošly novým lékařským přezkumem a hlavně byli potrestáni ti, co jim potvrzeni neschopnosti dali. Hlavně přísné tresty u nich za krvesmilství za účelem sociálních dávek. Na NETU jsem četl, že cikánka 24 let, 5 dětí. Vyplácet dávky na max. 2 děti. Vyjímka u vícerčat.

  • Mimo téma, ale moc prosím všechny diskutéry, jestli by vždy, když se
    objeví příspěvek našeho Toníčka (byť zkopírovaný), mohli tento ocenit
    palcem nahoru. Nic vám to neudělá a našeho Toníčka moc potěší, že mu k
    jeho palečku u příspěvku, přibudou další. I redakce by mu mohla nějaké
    ty palce automaticky přidělovat... Příspěvky našeho Toníčka, psané
    tučnou kurzívou, si to jistě zaslouží. Moc vám za našeho Toníčka děkuji.

  • No , ono by lidi bylo dost. Pred mnoha mnoha lety nekdo vymyslel takovou vec , rika se ji penize. A ta se prave dava za tu praci . Neny penys - neny laska . Neny penys neny prace milacik. Mohli by to vyucovat na tech ceskejch vysokejch skolach pro ty managory z manadementu a zkouset nez tomu daji ten patytul co plati jeste ve vedlejsi ulici , nejakej MBA a dalsi znaky tezky demence na papiru  . Pripadne by to mohla vysoka plzenska zaradit do repertoaru. Nebo si cesky spickovy experti se sedmi vysokejma vyhrnout rukavy a alou k soustruhu. Treba takovej poslanec na dozivoti Marecek Benda , Sasa Vondra a dasli udreni potrebni pracanti k pohledani.. Myslim ze by druhou sichtu po svoji rachote v pohode stihli. Chytri Cesi uz davno pochopili , ze v Cechach scipnul pes a nema cenu si tam mazat pracky zadarmo. Ja sam jsem uz nekolika chytrym pomohl s uchycenim v zahranici a zatim si nikdo nestezoval. Pujcka splacena ne za 30 , ale treba za 10 let a podobna zverstva. Mohu jenom vrele doporucit vsem kterym to mysli. A na ty cancy tamni bakove vlady vedenem nejaky rusincem nebo co to je , o vlastenectvi ? Skoda pouziteho hnedeho papiru. 

    • Kettling, pane Wachmeister, vy jste hlava. Nejsi taky snědej a čekáš na dávky a radíš jiným? To odpovídá tvé gramotnosti, ne gramáži, to je něco jinýho. Ty bys mohl dělat s tvým koktáním a znalostmi, mluvčího nějakému agentu Burešovi. On má takové mimoně rád. Alespoň se mu lépe "privatizuje".

    • Je to naše - v Česku - věc! 

      A pro Vás - "neoprušáky" - zbytečná starost...

      • Ostatně - ten "Kettling" je známý prušácký "terminus technicus" pro 

        kontrolu davu lidí (zde i kontrolu jednotlivých diskutujících)... 

        Taktika spočívá v dehonestaci diskutujících - uzavřením v diskusní 

        "konvici" (tj.v držení diskutujících v uzavřeném diskusním  prostoru, 

        bez možnosti se jinak - alternativně - vyjádřit k danému tématu).

        -------------------------------------------------------------------------------------------

        Není ostatně vyloučeno, že onen "Kettling" je jen placeným agentem

         Bundespolizei, s platem nejspíše okolo 2.500 euro (brutto)...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit