Přejít na výpis diskuzí
Zrušme důchody, ať penzisté pracují až do smrti nebo živoří?
9.6.2017 | Jaroslav Bican
197 příspěvků
-
Pleteš si sociální pojištění s důchodovým takže vůbec nevíš o čem píšeš,je to jen blábol.
-
Co to má znamenat je normální on sedí na tom svém zadku celej život a jen si poslanci a ti ostatní vrtaji v nose zato berou nehorázné peníze na ně důchod sto pro bude
-
Pan Pilný je politický omyl ale chápu že vzhledem k tomu že je těsně před volbami byl asi vzhledem ke svým názorům pro křiváka Sobotku asi ten nejpřijatelnější aby se v klidu dospělo k volbám,ted už v podstatě žádný ministr nic nestihne natož dogmatik Pilný.Je to starý nerudný pán bez racionálního myšlení.At se vrátí kam patří,to je soukromá sféra,tam snad ještě něco málo prospěšného udělat může a žvanění mu také nikdo vyčítat nebude.
-
Celej život mi stát strhává nemalé daně a pak řekne že na důchod nemá??? klidně si našetřím sám! Ale ať mi stát vrátí co mi a mému zaměstnavateli na daních vzal a přestane mi a mému zaměstnavateli strhávat sociální pojištění!!! NEMÁM STÍM PAK SEBEMENŠÍ PROBLÉM! a SAMO kdo nikdy nepracoval žádný důchod ať nedostane a ne ten velice nadstandartní vypočítaný z průměrného platu jako TED!!!!
-
Jezdím do Polska minimálně pětkrát ročně na delší dobu a mohu ti říct,že bydlet by jsi tam určitě nechtěl.Nemají téměř žádné sociální dávky,ženy při narození dítěte dostanou jednorázově 1000 zlotých což je cca 6000 kč a tím to hasne atd.A pokud by jsi měl přehled,věděl by jsi že jejich ekonomika v tomto období roste rychleji procentuálně než u nás.To je zhruba vše,takže z toho vyplývá,že se tam vyplatí jít jen zemřít a jejich výši důchodu vzhledem k cenám bydlení atd by jsi asi nechtěl ani v 60-ti letech.Vůbec nevíš o čem píšeš ale nejsi sám,takových co vypíchnou jen jednu až dvě výhody je tady spoustu.
-
...zajímavé je, že nám z té evropské šablony utíkají Poláci. Je tomu cca měsíc, co vrátili odchod do důchodu zpět na 60 let. Jako jediná země v EU udrželi pohřebné, přitom jsou ve všech ukazatelích za námi...
-
Nestačím se divit..... Po 27 letech se někdo ohání "bolševikem".... 40 let se kradlo, ale nikomu nic nechybělo, ale v těch posledních 27 letech naši "ekonomové" našli ke kradení zkratky. A výsledek je nasnadě. Ostatně bilance zadluženosti státu hovoří jasně. A většina milionářů a miliardářů zbohatlých z rozkradení majetku státu s požehnáním tehdejších "elit" stejně peníze a možné zisky vyvádí mimo republiku!!! Takže pane nositeli titulu MUDr., ostatně tady si muže napsat každý titul, jaký chce, ubohost argumentace a použitých výrazových prostředcích naznačuje spíše absolvování plzeňských práv. A jestli máme takové MUDr., bůh buď k nám milosrdný.......
-
Před rokem 1989, i po něm, až dodnes, jsou důchody financovány státem, ze státního rozpočtu. Důchodový systém fungoval a funguje na tzv. průběžném principu – důchody jsou hrazeny ze státního rozpočtu a od roku 1993, kdy bylo uzákoněno pojistné, jsou příjmy z pojistného odváděny do státního rozpočtu. Nedochází tedy k tomu, že by byly prostředky shromažďovány v nějakém fondu, z něhož by mohly být nějakým způsobem použity na něco jiného nebo zneužity. Výdaje na důchody jsou mandatorní výdaj, tedy ten, na nějž je zákonný nárok a výplata všech důchodů musí být ze státního rozpočtu pokryta. Takže, pokud stát bude prosperovat a bude vytvářet příjmy do státního rozpočtu, mohly by být dostatečné rezervy na výplatu důchodů. Pokud však stát dovolí,aby zisky a dividendy zahraničních firem odcházely do zahraničí,pak tyto peníze budou v rozpočtu chybět. Pokud čeští občané pracují v zahraničních firmách, měly by tyto zahraniční firmy ponechávat výnosy v ČR.
-
Souhlasím s panem doktorem, kde jsou ty miliardy vyvedené do státního rozpočtu. Národ není stádo, ale pamatuje si. Hlavně že si naši zákonodárci nezapomněli opět přidat tisíce, ale důchodci mohou lézt do práce o berlích???!!!! Patřím ke skupině čekatelů na důchod, ale jak a z čeho mám ještě šetřit? Celý život jsem poctivě pracovala a odváděla desátky, vychovávala děti, spořila pro děti a nyní, když stojí na svých nohou mám jít žebrat??? Nebo mě musejí živit?? To je na hlavu postavené. Potýkám se se smrtelnou nemocí, třeba pane ministře státní rozpočet ušetřím. Nezapomeňte, že i VY budete možná jednou starý, nemocný a nepotřebný. Aklim
-
Pilný je mírně na hlavičku,už jeho předešlé výroky a celkové chování tomu nasvědčovaly.Je mu přes 70 let a jeho kognitivní stav je velmi na pováženou včetně mentální způsobilosti.ANO v jeho osobě udělalo velkou chybu.Ten člověk nemá v politice vůbec co dělat.Spíše se kloním ke stavu,že kope latentně za nějakou konkurenční stranu a nechci spekulovat za kterou,od toho tady máme spoustu jiných žvanilů.
-
Pan Pilný - při vší úctě k němu - zapomněl na jednu zásadní věc:
V roce 1948 byl - tehdy přísně oddělený a díky finančním operacím na burse i v bankovnictví vysoce v přebytku - pensijní systém včleněn do státního rozpočtu.
Žádná vláda - tím méně ta, jejímž je členem - nikdy neusilovala o oddělení pensijního systému (i když fiktivní, tak v roce 1989 v přebytku stále byl) od státního rozpočtu.
Jenom náhrada škody za jeho zneužívání v letech 1948 - 89 a zúročení TEHDY VYVEDENÝCH MILIARD (údajně do stát. rozpočtu - ve skutečnosti do kapes bolševika!) z majetku komunistů a jejich partaje + doplnění o další "vyvedené miliardy" do státního rozpočtu ministrem financí Kalouskem a premiérem Topolánkem by DŮCHODOVÝ FOND DOSTALA OPĚT DO VÝRAZNÉHO PŘEBYTKU! -
Není problém, šetřit si na důchod - ALE bez všech těch odvodů, pokud by bylo u stát. banky umožněno otevřít si "penzijní" účet, solidní úrok a garance nezcizitelnosti, atd., proč ne?
Ale ne aby se člověk klepal hrůzou, že dojde k inflaci, tunelování atd.
To, co říká min. financí jsou panské rady státního úředníka s platem, o kterém spousta lidí nemá ani tušení... ubohé, a hlavně egoistické...
Opravdu ukázka toho ANO, bude líp (ALE POUZE PRO MNE!!!! PRO TY, CO JSOU MÝMI ZAMĚSTNANCI - stát jako firma, ha ha ha.. -
Nejlépe po dosažení "důchodového věku" odstřelit ne??? *16*
-
S překvapivým postojem přichází na ministerstvo financí jeho nový šéf, třiasedmdesátiletý Ivan Pilný. Podle něj by si lidé měli našetřit sami na důchod, nebo ještě lépe: pracovat až do smrti. Ovšem ve stáří by podle něj nemohli vykonávat zodpovědné funkce, třeba řídit autobus. „Určitě sedmdesátiletý člověk nebude řídit autobus, ale může sekat v parku trávu,“ řekl v rozhovoru pro Právo Ivan Pilný.
Z jeho vyjádření však logicky vyplývá otázka, zda by on ve svém věku měl ještě řídit ministerstvo.
Proč nejdou sekat trávu cikáni, kteří nemají odpracovaný ani rok a třeba těch 40 let pobírají jenom sociální dávky?
Proč jim je nesebere a nedá jim do ruky kosu a ať se s ní jdou do parků ohánět?
Důchodci by se mohli složit na bazárovou kosu a slavnostně mu ji předat za přítomnosti sdělovacích prostředků. Pilný by potom mohl sekat paseky, co nadělal jako ministr financí ČR. -
Ono by byl jiný pohled na důchody, kdyby do důchodového fondu vrátili peníze ti, kteří tyto miliardy "odklonili" ve prospěch zlodějů!!!!!
Pokud se týče ministra Pilného tak jsem na vážkách, jestli to jsou jeho výroky nebo se jen jedná o snahu další diskreditace hnutí ANO ze strachu, že by mohlo uspět ve volbách včetně lídra tohoto hnutí!!!! -
Pilného výroky,jsou s psychopatickým podtextem.Tohle by normální člověk nikdy nemohl prohlásit.Také jsem měl o něm lepší mínění.Z čeho mají šetřit uklízečky,prodavačky,běžní lidé v dělnických profesích bez kterých by pan Pilný chcípnul hlady debbil.On se nažere papíru z kopírky,pokud mu vůbec tu kopírku někdo vyrobí a ostatně i ten papír.Pilný si neuvědomuje,že lidé v těchto profesích nemají tak vysoké platy aby si mohli šetřit na důchod.S Pilným ANO šláplo setsakra vedle.Ještě že za chvíli jsou volby a pitomeček půjde.Žádná strana takového egoistu a dogmatika angažovat nemůže,Jedním slovem je to -VŮLL-
-
*12* A to jsem byl presvedceny ze Pilny je jeden z mala normalnich v ANU... Ovsem jak je videt s Pilnym se ritime do anusu... *16*