Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • zombytrooper
    Ihned jsem si vzpomel na starsi hry. 2h skakani, bonusy, strasne moc zbrani+modu, zadne reloading atd pro me hra roku nebo jsak tomu rikate. zdrejme to nechytne mladsi co neznaj tyhle hry ala skakacky ani ty co cekaji podobu s doom3. tophle je je jina cesta neco mezi wuake live a unrealem. paradni hra konecne:)
  • ne, v 90. letech těch her nebylo tolik - respektive nebylo tak jednoduché se k nim dostat. Takže jsme jako malý měli při výběru víc svázaný ruce. Stejný jako s cigárama - z mladický nerozvážnosti začneš kouřít, i když ti vnitřní hlas řiká, že to neni dobrý. Doom jsme hráli, protože nic moc jiného nebylo - i když nám vnitřní hlas záhy říkal "kurňa, je to ale řádná ptákovina"......Mezi slepými jednooký králem......
  • Hodně mě pobavilo, že mu vadila nadčasovost. *1* Nebo výrazy typu "aby FPS pařánci nekvičeli". To bude nějaká trollí elita, co hraje jen silně duchaplné hry. Potom si ovšem spletl fórum, možná i stránky. *15*
  • Strávit u nečeho co "jsem od mala neměl rád" víc jak 300h, to už musí být nějaká diagnóza, ne?
  • nedohral, protoze to bylo ukrutne nudny, nikoliv kvuli obtiznosti

    kdyz to srovnam s brutal doomem, kterej jsem hral na nejtezsi a s vyssi rychlosti nepratel, tak to bylo jak prochazka aleji, ale u d3 me pokazdy bavily tak prvni 2 hodiny, kdyz to bylo neokoukany, pak dalsi dve jsem jel setrvacne, ale nakonec uz jsem si jenom rikal, proc to vubec hraju, kdyz mi to neprinasi zadny poteseni...

    po druhy jsem se k tomu vratil jenom proto, ze zanr fps ponekud skomiral, a tak jsem tomu dal jeste sanci
  • firebug
    Parádní videorecenze! Lukáš to má vážně v malíku a obecně mi tento formát videí dost chyběl. 3x děkuji celému Games.cz a jednou navrch Lukášovi.
  • +1
    S tím kočkopsem si to vystihl pěkně. Doom 3 nebyl špatný, ale byl to krok jiným směrem. Pro mě osobně je důstojným pokračováním až nový Doom. Ale chtělo by to víc potvor :] a lepší pocit ze zbraní - jako má Brutal Doom.

    Sry za double post.
  • Asi před týdnem tu byl nějakej retrospektivní článek na historii Doomů a různých módů. Pustil jsem si bez ostychu hubu na špacír a v negativním duchu napsal pár negativních postů.....jistě, že jsem se tím pár postarších bardů nemálo dotknul - ostatně ani nebylo mým cílem původní díly glorifikovat, prostě jsem je od mala neměl rád (důvody už znova psát nebudu, aby tu zase pár zarytejch FPS pařánků nekvičelo jak raněný čuně s hubou plnou pekel, dáblů a ohně......)

    Tenhle díl mě ale po shlédnutí video recenze příjemně překvapil - zase je to primitivní rubačka, ale s pěkným vizuálem a level designem, což mě subjektivně stačí. V 90. letech mě vadilo to "nadčasové 3D"........stejně to bylo odporný a po 6 hodinách člověka z těch kostiček bolela hlava.

    Mimochodem v DOOMU 1 a 2 jsem strávil jako malej capartr určitě 300h+ - tady se často o DOOMOVI 1 vyjadřují pochvalně 13 letý kluci, který tu hru viděli na obrázku a 4 minuty na gamesplayi a nejradši by tě ukřižovali, že si dovolíš nepsat pochvalně....
  • Black_Hand
    Lukas a videorecenze no. On to proste umi.
  • Ty hlavně idi*te nepiš spoilery když už máš potřebu tady brečet.
  • Ok, příběh v Doom (2016) je naprosto totožný - jsi na Marsu (D2 byl teda na Zemi), musíš vykosit démony + sekrety, upgrady, staré levely, sbíráš mapy a colectibles.:-)
  • ZvacA
    Toto "prostě fail" hodnocení.... já ti nevím, stavíš vlastní míru nudy a neshopnosti hru dohrát jako celkový problém samotné hry, to je ale špatně. Netvrdím, že se musí D3 všem zákonitě líbit, ale popírat, že jde o dobře provedenou hru blízké sérii není řekl bych moc objektivní. Na to, jací znalci hry se kolem Doomu pohybují je s podivem, že některým z nich uniká kolem tohoto dílu plno věcí. Doom 3 díky své grafice sice sází na mírně pomalejší gameplay a hororovější působení na hráče (třeba tou formou lekaček), ale nejde o nadřazený primár (koneckonců, tyto prvky se rýsovaly už v prvních dílech); v základě je to pořád a hlavně ta střílečka s tou její hratelností. Třebaže se prvky napětí ať už pomocí naskriptovaných momentů a audiovizuálu objevují až do konce a autoři se zjevně snaží udržovat u hráče stále jakýsi respekt z neznámého a sází mu "překvapení" jedno za druhým v jeho postupu, hráč se v průběhu hry se svým charakterem taky přeměňuje přesně v to, co se od něj u této hry očekává. Ne že se za každou cenu bude svázaně bát až do konce, ale naopak jako již ošlechaný macho bijec si bude razit cestu základnou provrtanou nejrůznějšími potvorami ve vlastní režii zvolených zbraní a co nejlepších schopností se vypořádat s řadou stále se ztěžujících situací. Ono je taky otázka, kam až jednotlivě sahá ta představa "akční řežby", protože není ta pravda, že by si jí hráč při řadě levelů u D3 neužil. Ostatně, ohánět se motorovkou je ve třetím díle stejně zábavné jako u prvních dvou a tohoto nejnovějšího.
  • 3 byla proste level designovy fail, zkousel jsem to dvakrat s odstupem asi 5 let, ale nedohral jsem to, protoze vetsinu casu to bylo dost nudny a clovek se lekal/bal akorat, kdyz se nepochopitelne za zady neco teleportovalo nebo se tam zvedla stena... ani poradna akcni jizda, ani dobrej horros, nemastnej kockopes
  • kulhy_parici_spici
    Tak ok, trochu jsem si to chtěl zahrát, ale tahle Glory Review mi utrhla virtuální ruku i s posledními penězi. Několik hodin jsem trápil pekelnými teplotami svůj milovaný pracovní Macbook v Bootcampu a tetelil se jak malé dítě – pravda na nejnižší detaily a v nízkém rozlišení (o to víc si člověk všímá té hratelnosti). Vždycky když je Lukáš z něčeho nadšený, tak je to jak volání starých hříchů, na které už dnes není moc času, ale právě touto selekcí můžu drahocenný čas věnovat jen zážitkům, které mi sednou.

    DÍK.
  • ZvacA
    Proti původním dílům a tomuto nejnovějšímu jdoucí na ruku především konzervám nic, třebaže si taky myslím, že tohle ortodoxní škatulkování "smyslu originálu" a "boj o jeho názvy" se dostavuje příliš retrospektivně a oportunisticky, ale že se nejnovější hra jako taková podařila a je po hratelnosti kvalitní střílečkou, z toho nelze nijak než mít pochopitelně radost. Ve srovnání s vidinou Dooma jako módního synonyma Brutal modu a měření hry na to, zda mám v chodbě 100k postaviček na sobě, tam skutečně nelze s třetím dílem moc uspět, ale přesto, Doom 3 jsem nedávno znovu hrál a je třeba říci, že je to vlastně velmi nedoceněný díl, který je Doomem přece jen více než než mu řada lidí bude mít kdy chuť ochotně a bez zaujatosti přisoudit. Navzdory tomu, že autoři vsadili více na příběh, atmosféru (tady ta baterka) a pokusili se o svůj žánr survival hororu (baterka) jdoucí především na ruku představování toho, s čím vším se tenkrát mohl vytasit id tech 4 (baterka) a přes k tomu zvolené ne všem k libosti nastavené hratelnostní prvky (baterka), umí třetí díl svými nápady, odkazy, motivy a jádrovou hratelností ctít originál a jeho žánr střílečky více než zdatně. Pozorný hráč si může všimnout, že i přes takový jako zasazení do stísněných prostor, cílení k napětí a omezenému dávkování nepřátel (třebaže zde, zvláště ve druhé polovině hry platí jasná dynamika v servírování pasáží, kde se hráč klasicky vyblbne a klidných průchodů) se hra gameplayem neopomíjí přípomínat ke svým předchůdcům a žánru fps jako takovému, kde si hráč prostě efektivně a zábavně zastřílí.
  • No vídíš Lukáši, že to jde. Nevyslovuje se to "id" hned lépe? Aplaus si to opravdu zasloužilo. *1*

    Konečně zas videorecenze! To tu chybí. Jen tak dál!
  • cyber mancubus se mi líbí, par mobu bych si predstavoval dacko jinak, impove se mi mozna vic libili v trojce, ale zase ve 4ce maj bezkonkurence lepsi AI, celkove ten pohyb vsech mobu je masakr prostě. Ten zvuk no... ja bych zase cekal ze ty guny budou delat vetsi bomby, chtel bych slider jen na guny a pridat si par decibel. A trochu mě mrzí, že si nepohrali vic s EAX ci obecne s vlivem prostředí na zvuk. Ale celkove kdyz se dotoho pustim na sluchatkach, tak si spis libuju. Mám ted dost specialní setup... kdy zvukovka a sluchatka stoji jak zbytek kompu :D neni to spatny
  • souhlas, jen podle mě i ten doom 1+2 pribeh mel. Prostě že si marinák na marsu a sou tam démoni který musis zkosit. To pribeh je. + v dvojce byla ta mapa, kde si chodil po ruznejch továrnách atd, a nejakej te wall of text tam taky proběh. Já to za příběh považuju. Hra bez příběhu je pro mě tetris a pod.
  • kazdej dil měl min levelu nez ten predchozi, jde taky o to, jak je ten level velkej a promakanej, ze? Doom 2 je totální pařba, o tom nic. Neexistuje pro me osobne lepsi zazitek, nez Brutal Doom + Project Brutality + nejakej super metalovej Wad a Doom 2 levely. To je prostě PEKLO! Ale Doom 4 mám čéče tak tuze rád a za vyhozený prachy bych to teda - jakožto hráč přez family sharing :) - nepovažoval. Doom 4 je prostě pekelně dobrej a nedělej že ne :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit