Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jen to PC bude chybět. *1*
  • Radioaktivni_surikata
    Ideální je mít tolik výkonu, že si těch 1080p můžeš v rozumných mezích dovolit. Pokud máš jakoukoliv obrazovku s full hd rozlišením a provozuješ na ní rozlišení nižší, dochází k rozmazání obrazu. Obrazovka by měla odpovídat výkonu připojenýmu zařízení a potřebám uživatele. 1280x720 nebo i populárních 1366x768 není problém sehnat. Pozorovací vzdálenost je relevantní až po tom, co vezmeš v ohled nativní rozlišení obrazovky. To, že je obraz o poznání rozmazanější poznáš totiž na libovolnou vzdálenost. Na mým levnějším monitoru je to znát dost. Na drahý televizi už o něco míň, ale i tak je to pořád znatelnej rozdíl, když k ní připojím noťas a zvednu rozlišení na 1920x1080. Na týhle generaci konzolí bohužel Sony i Microsoft dost šetřili. Když už maj konzolisti dražší hry, tak jim mohli za ty prachy dát aspoň silnější HW. Samozřejmě by to ve výsledku nemuselo znamenat nic, protože je na každým vývojáři, jestli tam radši plácne víc efektů, nebo výkon navíc využije ke zvýšení rozlišení, případně frameratu. To je jak ty sám píšeš. A řešení není ani až tak složitý - udělat pro hru dvojí nastavení, 1080p režim a 720p režim. Full HD režim by byl osekanej o některý detaily, ale měl pochopitelně vyšší řozlišení. A naopak. Paměti na to maj dost. Celý by to bylo zamčený, takže by se v tom nikdo nemohl vrtat. Myslím, že by to dost lidí uvítalo. Bohužel jsou konzole v tomhle ohledu pořád v době kamený a nikdo negarantuje nic. Prostě některý hry budou na jedný televizi rozmazanější než jiný, protože prostě basta. Což je u zařízení, který je mířený na masy docela divný, když máme každej jiný potřeby a jinou obrazovku. Tys to vyřešil tím, že máš 2 TV, takže jsi vysmátej. Ale je to dost drahý a nepraktický řešení, přitom by stačilo docela málo ze strany samotnýho MS a Sony...
  • No podľa toho ako ta hra vyzera na xboxe a PS ku tak na vas sa vyprdol tiez.
    Rozumej tym ty tupa hlava ze hra mohal byt o tredu lepsia.
    Rockstar su skratka zasrany zidaci ako aj Blizzard
  • *spolecne s tipkama z EA :D
  • kamo byl bych opatrnejsi, z toho co vyrejzujou na konzolich budou snupat kolumbii na havaji az doduchodu :D a hlasite se smat takze nemuzu souhlasit *15*
  • moje rec, nezbyva nez doufat ze se poradne nazerou az k prasknuti a pak treba uz vyslechnou hrace........... GTA IV na PC bez hnus lagu s coop SP .... best.
  • GTA V bylo super, klidně bych si ho zahrál ještě jednou na PC v pořádný grafice a s modama, kdyby tomu dali coop single kde by hráli vaše dva parťáky živí lidi, bylo by to dokonalý
  • ja bych si to koupil na PC hned. ale konzolova verze mi opravdu trha zily *9* v dnesni dobe sedet u neceho co se hraje jak dyby sjte to hrali na zeleze 2 dny pred skonanim je fakt smutny. navic kdyz jde o ikonu typu GTA
  • bylo by mozny to vydat uz na PC ve vice jak nestastnych 30fps coz je cistokrevny przneni neceho tak lakavyho jako GTA IV !!!! konzol verze sla z domu po par. hodinach tyrani mych oci a vsech smyslu tim jak uloudany, ulagoavny ty verze na ty stary konzole jsou ... ze zatnu zuby a vydrzim do vydani na PC .... pff uz neverim ze ktomu dojde.
  • ty jsi najdi co je to HDready a jakej je rozdil oproti full-HD tedy znacce HD
  • Aha, takže ty máš na hraní malou televizi s rozlišením 720p, tudíž nemá cenu zvyšovat rozlišení ve hrách?

    Ale plno lidí má třeba velkou televizi a čekali (po reklamní masáži oprávněně), že už nebudou muset koukat na ty zubatý hrany...
  • jo lidi jsou sv*ně klidně si nechají za jednu práci 1000x zaplatit chcešli být Mirek Dušín tak neobhajuj jedno zlo druhým chceš totální spravedlnost tak ať hry stojí podle toho kolik se jich prodá = čím víc tím míň s ohledem na náklady na její vývoj
  • R* je mrtvola jeste jedna generace konzoli a tahle firma zanikne jen v PC je budoucnost nextgen hrani
  • next-gen verze GTA V = v 900p na PS4 a 792p na Xbox One v 30fps tak jako Watch Dogs *1* *1* *1*
  • Konzoli si porizovat urcite nebudu, ja nejsem dostatecne manualne zrucnej na ty jejich ovladace. Zkousel sem s tim hrat nakej fotbal a bylo to hrozny.
  • Byla to realna otazka. Posledni dve jsi trefil, gratuluji. A jak jsem psal kolegovi vyse, ted to zkus na 24" monitoru z 1,4 m.
    Mylis se a dokonce ukazujes i proc, protoze to odvozujes od televizoru misto realnych potreb. To je jako bys velikost nakupu na vikend neodvozoval od toho, kolik jidla potrebujes, ale jak mas velkou lednicku. Musis zohlednit realne potreby.
    Zakladem realne potreby jsou tato fakta
    1) omezeny graficky vykon 2) kvalita obrazu je zavisla na vykonu 3) rozliseni obrazu je zavisle na vykonu 4) s rostoucim rozlisenim uzitek z tohoto rozliseni logaritmicky klesa

    Z toho vyplyva, ze optimalni rozliseni dosahneme tehdy, kdy rust rozliseni zacina mit degradujici vliv na kvalitu obrazu a tomu by se mela prizpusobit obrazovka, ne naopak.
    Uzitek z rozliseni je zavisly na velikosti obrazu a jeho pozorovaci vzdalenosti. V tomto se monitory a televizory od sebe vyrazne lisi. Proto je z principu a podstaty veci hloupost chtit po hrach pro TV to same, jako po hrach pro monitory. Zatimco u monitoru je uzitek z FHD pomerne vysoky, u televizoru to tak neni, u nich je uz nizky a proto se vyplati pouzivat nizsi rozliseni.
    Mas pravdu, ze nativni rozliseni vypada lepe, ale jen tehdy, kdyz nezohlednujes pokles kvality obrazu u vyssiho rozliseni z duvodu omezeneho vykonu. A to lze zanedbat treba u filmu, ale nikoliv u her. Nicmene se to da snadno resit tim, ze si jako inteligentni hrac na hrani poridis televizor s nativnim rozlisenim 720p. Proto ja mam dve plazmy, jednu HD a jednu FHD. Uz roky se snazim lidem vysvetlit, ze mene je nekdy vice, a ze HD televizor vetsine z nich prinese vice uzitku nez FHD (vsem kdo nemaji a nejsou ochotni platit za fhd obsah, vsem u nichz pozorovaci vzdalenost odpovida nebo prekracuje doporucene vzdalenosti pro HD). Ale naprosta vetsina lidi to nechape.
    Vykon konzoli je vysoky, nenech se mylit. Vyse uvedene o uzitku z rozliseni totiz plati pro libovolne vysoky vykon i stokrat vetsi. Porad tu budes mit dilema, jestli 1/3 toho vykonu placnout na rust rozliseni, jehoz prinos je u TV mizivy nebo ho investovat do lepsi kvality obrazu, ktefa buce viditelnejsi. Platilo to pro PS3, plati to pro PS4 a bude to platit i pro PS5. Volba rozliseni neni veci vykonu, ale uzitku. U konzoli FHD prijde na porad dne az tehdy, kdyz se mainstreamovym standardem stanou 60" televizory s realnou pozorovaci vzdalenosti 2,5 m. Teprve tehdy prevazi uzitek z tohoto rozliseni.
  • Rockstar si to u PC posral. GTA V hype skoncil uz davno a mam taky pocit, ze vacsina ludi si to kupi uz len v akcii na Steame o 2 roky.
  • jo no , že to bylo snad ještě horší
  • Takzd nepíznas a to na to koukas z blizka. Pokud mas 24" monitor, tak to ted zkus posoudit ze vzdalenosti 1,4 m, to uvidis, co vidi konzolista na tv. Jsi schopen videt vubec jeste nejake rozdily? Jestli jo, stoji tyto rozdily za 1/3 vykonu konzole? Uz chapes?

    Zni to komicky tomu, kdo to nechape. A s tim tabletem jsi to nahodou trefil, to je ten samy pripad, je to technicky mozne, ale nesmyslne, stejne jakou konzoli.
  • Jack1947
    Takze letos na PC ne? , SHAMEFUL! *12* *11* *10*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit