Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • To je bohužel problém Microsoftu. Neumí si udržet exkluzivity (však se podívejte kolik her jen X-One opravdu exkluzivních). Ona i historie už nás dost použila (viz že Alan Wake bude 100% pouze na X-Box apod). V mých očích to dost sráží ochotu investovat do zařízení, kde je multiplatform často v nejhorší kvalitě a u exkluzivních her nemám jistotu že se někde po čase neobjeví.

    PS4 už má teď jistý Bloodborne a Uncharted 4 (u obojí si vsaďte že se na 100% na jiné platformě neobjeví, protože studia patří Sony).

    Moje preference velí PS4 silné exkluzivity, WiiU hry u kterých člověk sedne a hned hraje bez tuny tutorialů, PC na multiplatform - to je v mých očích asi to nejrozumější řešení.

    Jinak samozřejmě naprosto souhlasím s článkem, jde jen o preference a fixovat se na jedinou platformu je hloupost - hlavní je se u hraní bavit, takže všem přeji příjemnou zábavu ať už si koupí cokoliv a hlavně ať jsou se svým zařízením maximálně spokojeni.
    • nejlepší z PC, PS4 XO je stejně WiiU, teď nová Bayonneta všechny hry strčí do kapsy...
      • Ano a výkonnostně ještě horší jak stará generace konzolí.
        • Veskoslave výkon zajímá maxinálně nějaké nuly bez života..
          • Veskoslave? Aha. Další pseudonick haha *7*
      • Na tu se těším fakt strašně moc - na co sáhnou Platinum Games je vždy pecka bez debat.
  • Jen má zkušenost po necelém roce (dostal jsem XB 1 s Kinektem k Vánocům 2013), pokud byste o to stali...

    1) Primárně a nejvice na tom pouzivam XBOX Fitness, který v kombinaci s KINECTEM a XBOX Live uctem super domaci telocvicna. Kinect Vám dokonce zmeri i tep a to velmi presne - kontroloval jsem to na opasku, který pro heart rate pouzivam na behani!
    2) Ovladani konzole pres Kinect nepouzivam. Gamepad je rychlejsi.
    3) Gamepad se pres USB da perfektne pouzit do Windows/Steam her pro gamepad
    4) Nekoupil jsem si zatim jedinou hru. Dostal jsem Titalfall - nejak mne to nevtáhlo.... Váhám stale nad Horrizon 2...
    5) Uzivatelske rozhrani je "OK".
    6) Nejvice stale hraju na PS3 a PC
  • PC je lepší.
    • Rejsek
      PC a konzole jeste vic;-))
    • Velice hodnotný příspěvek.
  • Když tu čtu některé příspěvky PCčkářů tak se až stydím, že to PC taky mám. Fakt .....! Jsem generace starší, začínal jsem na Atari a moje první PC byla 386.. taky jsem byl ortodoxní PCčkář, ale přišly děti a koupil jsem jim xbox s kinectem (xbox má podle mě vícero titulů pro děti a to hopsání před kinectem je prima). A můj pohled se taky změnil, protože jezdit Forzu nebo hrát Thiefa na 120televizi s podsvícením a s hifi soustavou je zážitek, který bohužel to PC nedá.. i to Diablo 3 ve dvou na Xboxu je něco jiného! Na druhou stranu díky absenci myši a lepšího míření dominuje ve FPS stále PC. Prostě AC4 se mi ovládalo líp na PC, to nemluvím o Wolfovi atd.. Destiny na xboxu je spíš trápení (neříkám, že to nejde, jde to, ale když si sednete zpátky k FPS na pc s myší.. tak je to prostě jiný feel.). Obojí má prostě něco.. jestli XboxOne nebo PS4 .. jestli to má těch 1000p nebo 900p to bych fakt neřešil.. momentálně nemám ale potřebu konzoli "upgradovat" .. jde totiž o zábavu, na kterou mi stačí zatím i ten xbox360 v kombinaci s hraním na PC.
    • Zařadil bych se do stejné generace, ale jediné, co mi chybí z konzole jsou některé exkluzivní hry. S kinectem na pc se samozřejmě žádná hitparáda nekoná. Já mám třeba pc zapojený přes delší hdmi kabel i do televize (150 - plazmový Samsung v akci za 25 tisíc). Pod stolkem mam hozenou bezdrátovou myš i klávesnici a jedeš stejně (ale mám to hlavně na filmy). Někdo tu řešil, jestli je v čase levnější PC nebo konzole. Díky tomu, že vývojáři vymáčknou všechno, aby mohli vydat třeba watch dogs na starý konzole je dělá určitě rentabilnější. Já tu napíšu pohled, člověka, kterému nevadí dát peníze za pc. Já se na něm i přiživuju a líbí se mi když to šlape jak má, včetně her pro odreagování a nemám rád notebooky a podobný zařízení, protože to používáme v práci a je sám si tam vyměním leda ramku a i přes ty slibné parametry je bída! Jednou za 6 let investuju 50 tisíc do novýho počítače včetně bedny, zdroje. Úplný komplet, vždy si udělám velkou radost. Starý pc prodám, tak jak je vyjma disku. Na stole mám 3x 27" lcd od NEC (koupený v akci za 7k jeden) ale eyefinity mě docela zklamalo, každopádně na práci 3x display dobrý. Jak se pěkně píšou skripty po otočení pivotu. I po těch 6 letech je to velmi obstojný pc, myslím, že by tam stačila jen změnit grafická karta, aby ji utáhl procesor a jelo by se dál. Chápu lidi, kteří si kupují konzole z nedostatku peněz, respektive to vidí jako zbytečné utrácení, stejně jako někdo v tom si koupit luxusní automobil i přesto, že na něj má. Za komfort se platí, jo kdyby se navíc nemusely některé aplikace, třeba zrovna hry instalovat, tak by to mohli používat i ti méně zdatný a nemuselo by se čekat.. Škoda ale každé hry, která je poznamenaná tím konzolovým ovládáním. Viz třeba bethesda - skyrim , inventář a podobný výblitky..
    • bych se nechlubil tim ze neumis zapichnout audio sestavu do pocitace a pustit si to na televizi:)). To neni zadna vyhoda konzole. Jinak souhlasim s tim ze neni treba konzole hejtovat Komu se lii at na nich hraje...
    • Jack1947
      Pokud nechceš se stydět radši si ty příspěvky ani nečti. Jinak nesouhlas, FPS se daj naučit hrát i s trochou cviku na gamepadu jasně klávesnice a myš je pohodlnější ale to je tak všechno.
      • species
        Ono se uplne v klidu necha spat na hrebikach a rozbitym skle, jen postel je pohodlnejsi, ale to je tak vsechno.
        • TheGGG
          až si na té posteli budu moc zahrát konzolové exklusivity a né jen omalovánky ala WoW, tak mi řekni.
        • Jack1947
          To jsem nezkoušel, jistě ano když přeneseš svoji vůli na jiné místo... tak se dá i projít např sklem či ohněm. (není to však pro každého, víme he? *4* ).
        • Proč pořád demagogicky zakrývat fakt, že hrát střílečky na gamepadu (zvlášť toho od Xboxu) jde úplně v pohodě? Vždyť to není vůbec pro ruky komplikovaný, pro hru samotnou to vliv nemá, je to hodně intuitivní a leckde i lepší. Já taky, podobně jako kolega PCčkář hore, prostě nevidím v tom rozdíl, natož aby byla někdě patrná větší nepohodlnost. Prostě vyjma velmi nepodstatných pár setin v nějakým posunu a reakci je ovládání FPS gamepadem paralelní s myší a klávesnici. Doba prvních na střílečky neohrabaných dualshocků a joypadů za dvacku, dávno pominula. Zkrátka, kdo není neschopnej dement, tak může ovládat gamepad i myš a klávesnici bez toho, aby mu to nějak mělo vadit.
          • del0
            *15* *15* *15* Samozřejmě, že to jde na gamepadu v pohodě....... potom, co na ně ty FPS hry "zoptimalizovali" = autoaim, nízké tempo hry, obtížnost pro noobíky, náhodné headshoty, které se občas podaří i autistovi, aby se cítil jako pro, omezené mechaniky zbraní (shock combo v Unreal Tournament anyone?), koridorovost. Škoda slov. Peasant vždy vidí jen ten svůj 30fps tunel pravdy.
            • del0
              *15* *15* *15*
              Full reta*d mode activated.
            • Nemáš pravdu. Každopádně já hlavně vidím jednoho zanglizovanýho vypatlanýho blbečka, kterej není schopnej ani pořádně a střízlivě myslet. Strč si ty svý klávesnicový vejplachy do p*dele a nechytrač ty nepotřebnej kweik-buzerante.
          • Jack1947
            Já to vidím tak že se akorát bojej že by se ztrapnily při MP , jenže opak je pravdou vždyt na konzoli jsou si všichno bez vyjímky zcela rovni ale na pc? to bych dost pochyboval. *3* Zase opět to klasické, nemůžu se dočkat až nějaký konzolista potopí pcckáře s 200000milionovou hodinovo CS/COD/BF/RO zkušeností. Crossplatform je potřeba jak sůl si myslím. Snad se toho někdy dožiju.
          • Simte kdyby to tak bylo jak pises tak swe neboji pustit pckare z konzolakam do kupy... Mys v 3D akci nicim nenhradis spon ne zatim.
            • Jasně, a na motorkách se nedá závodit, protože kdyby jo, tak jezdí závody společně s F1.

              (tvl, to jsou fakt argumenty jak z nosu)
            • A pomáhá ti ta myš i s vyjadřováním, gumo?
          • Miserius
            Ale prosimtě, na to tady nadávaj jen PC hráči co to jednou (někteří ani to ne) zkusili a nešlo jim to tak si myslí že je každej levej jako oni a nadávaj na to...
  • tvl dneska je zase "všichnijsouveskoslav" den, nevím co je to za ústav, ale svoje svěřence příště nepouštějte na internet a zdvojnásobte dávku léčiv, zjevně nezabírají
  • teda nechci pomlouvat ,ale Xone i PS4 prostě next-gen nejsou je to akorat past na prachy jak od ms tak od sony.lituji že sem si už jednu ps4 koupil protože i po roce není co pořádného hrat(až na pár vyjímek)
    • A co si představuješ pod takovým pojmem nextgen? :-D Myslím další z těch co čekali něco nadpozemskýho. Next gen je jen a pouze "příští generace", tedy označení které se začalo používat v době kdy PS4 a XONE byly ve vývoji, protože to byla příští generace. Naše děti budou taky příští generace, ale kvůli tomu přece nebudeme očekávat že to bude generace absolutních géniů s dokonalýma znalostma celýho vesmíru :-D
      • victor
        Označení NextGen se vžilo už pro označení PS3 a X360 ... takže nyní tu máme s nadsázkou NextGen² ;) a stejně podle logiky věci by spíš mělo být užíváno ve spojitosti s teprve chystanými náhradníky ..
        • To je přesně ono. Těžko může být next něco, co už tu je :)
          • a hlavne kdyz je to vykonove spis beatlesovske yesterdaygen...
    • victor
      Konzole jsou všeobecně past na prachy ...
      • Tak tak, dneska si člověk poskládá pc za 15 tisíc, a ví, že si zahraje všechno (neřikám že na max) po minimálně existenci current-gen konzolí (schválně neřikám next gen). Navíc bude mít steam a záplavu suprovejch her za 5€...
        Vždyť já sám mám v počítači gtx260, jestli si někdo ještě tu parádní dobu 8800gtx a jejích nástaveb vůbec pamatuje, a určitě si zahraju cokoliv, co vyšlo na old gen konzole(dx9) a zároveň to paradoxně nutně nepotřebuje dx11 (áno crysis 3).
        Druhá věc je, že hry už moc nehraju, a sem chodim jen ze setrvačnosti, ale tuhle sem si koupil novýho Hitmana za těch 5€ a na medium-high žádnej problém.

        S ps4 a xbox360 to bejvalo jiný, moc dobře si pamatuju, když sem v polskym carefouru nebo co to bylo viděl poprvé ps4 a na ní ten motorstorm nebo jak se jmenovala ta první rallye promo hra. To vypadalo prostě parádně, nevídáno neslýcháno. Dneska už se tohle nějak nedostavuje, což bude mnou, nebo těma current-gen konzolema.
        • ps3 ups
  • Já zakotvím důležitě u PC.
    • walltar
      No to já nebudu od PC ani odkotvovat. *1*
    • Upřímnou soustrast
    • a poenta??? *8*
      • Ahoj,

        pointa (ano píše se to tak) je v tom, že v článku se nachází tahle část: jiní zakotví u počítačů (a nezapomenou nám to v komentářích důležitě zmínit). Samozřejmě jsem danou situaci parodoval. Ano to je ta pointa, jedná se o vtip.

        Ty si se nezasmál, takže jsou dvě varianty, bud komentuješ blbě článek a můj příspěvek aniž bys článek četl celej, nebo prostě si člověk bez humoru. Obojí je na prd. Ahoj.
        • aha to bylo vtipné až jsem si poplival monitor... díky za vysvětlení, hned mám lepší den...
          • V pohodě, pozdravuj mámu
  • vyjde i clanek "rok s PS4" a nejake srovnani obou konsoli po rocnim ladeni systemu, seznam exkluzivnich her apod.? pomalu o nejake konsoli uvazuji.
  • vlastik.plaminek
    Ty krávo, zas souboj píčusové vs píčusové.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit