Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Chim
    Romero by si tyhle články na Games mohl odpustit. Komu tím prospěje? Zase se to tu zvrhne k přeměřování pinďourů.

    PS: Samozřejmě že PC je lepší než konsole.
  • Dogkiller
    Koupil jsem si gamepad, propojil PC s TV a mám počítač i konzoli v jednom. Nevidím sebemenší důvod proč kupovat nějaké další zbytečné konzole. Kvůli pár exluzivkám? Pche. Beztak se většina z nich dřív nebo později objeví i na PC. Tak jaképak copak? *6*
    • No, řekněme, že pár her původně pouze pro konzole se na PC podívá, ale většina to rozhodně nebude. Navíc pokud mrknu na velké hry pouze pro konzole, tak v těch je PC drceno třeba PS3 stopro.
      • Dogkiller
        To se dá řešit emulátorem - na PC se dá vždy najít nějaké řešení. Podle mě jsou konzole dobré pro rodiče, kteří je kupují dětem, aby jim nezasíraly počítač. Ale že by šel normální dospělý člověk do obchodu a koupil konzoli pro sebe, to jsem teda ještě neviděl. Jak říkám, stačí k PC připojit gamepad a žádné konzole není třeba.
        • Jiste, ja jsem si ji treba objednal pres internet :-). A naopak si myslim, ze konzole jsou dobre prave pro dospele lidi. Ostatne, rodice byvaji takezpravidla dospeli lide :-). Ty si v podstate sam sobe odporujes. Leda bys rodice nepovazoval za normalni lidi :-).
        • Miserius
          Emulátor na PS3 a X360 jo? PC Master Race nějak degeneruje *1* Fakt, že soudí ostatní a povyšujou se nad běžnýma lidma už tak nějak přehližim, to bych nedělal nic jinýho... Měl jsem to "štěstí" potkat na výšce par lidi s PC Master Race nazorama, vetsi nerdy a uz od pohledu nestastny lidi jsem jeste nevidel
        • oktavius66
          Tady nejde ani zasírání počítače. Tady jde o to, že do konzole strčíš CD a hraješ. A nebudeš řešit žádné hovadiny okolo otázek: Rozjedu to ? Mám na to grafiku ? A věř, že pokud PC nebudeš vylepšovat, co 3 roky, tak se to nakupí tak, že tu konzoli X krát zaplatíš za komponenty aby sis mohl plynule zahrát. To si ty hry radši budu kupovat na Aukru za pár šupů. Za jedno vylepšení počítače si já koupím 20 her. Já se ještě na mé PS3 nepotkal z hrou,která by se mi zasekla pouze na sekundu. Nikdy se mi nic nezaseklo. Další věc. Když připojíš k PC ovladač- budeš mít v tom křesle pohodlí ? Můžeš změnit polohu svého těla u "malého" monitoru ? Já si myslím že ne. Protože člověk který sedí s Gamepadem v ruce u PC je podle mě... divné. Je to nepohodlné, je tam horko a za chvilku tě bolí zadek. Mám to odzkoušené. Není nic lepšího si lehnout na gauč a hrát na velké televizi. A já si myslím, že ty hry co vyšli a vyjdou na PS exkluzivně... tak těch se na PC nikdy nedočkáte. A věřte mi že je škoda si je nezahrát.
          • kotty
            Dovolím si nesouhlasit. Především s tou částí tvého komentáře, ve kterém tvrdíš, že je potřeba do PC často investovat peníze, aby byl schopný utáhnout nejnovější hry. Tenhle argument platil možná tak před 6 a více lety, nicméně v poslední době již nároky nerostou ani zdaleka takovým tempem. Příkladem budiž grafická karta nVidia GeForce 8800GT, která šla koupit začátkem roku 2008 (tuším, že si jako jediná v té době dokázala poradit s Crysis (2007) na ultra detaily), tj. v době, kdy PS3 bylo stál relativně nové. Tato GK si nicméně relativně dobře poradí i s dnešními tituly (zdroj: http://www.cnews.cz/testy/malicky-radeon-hd-7750-proti-nejlevnejsim-integrovanym-grafikam/strana/0/12). Ano, pokud se nesmíříš s ničím menším, než 60 FPS ve 4k rozlišení (a o tom si současné konzole mohou nechat jen zdát), tak t to něco málo stát bude, ale to už je o ujasnění priorit a stanovení rozpočtu. Levné herní PC se dá sestavit za cenu dnešní konzole (bez monitoru, ale ke konzolím se LCD také nedodává, pokud vím), stačí se v tom trochu orientovat (nebo si nechat od někoho poradit). A takové PC bude stačit na všechny nové tituly v 1080p s rozumnými FPS (30+). Navíc bude takové PC stále platné jako pracovní nástroj (důkaz místo slibů: http://www.czc.cz/2o1okmei8ij309d55humr29i59/seznam a to je jen jedna z mnoha variant, ušetřit by se dalo na spoustu věcech, stejně tak by za malý příplatek získal o dost navíc - např. SSD).
            A poznámka ohledně pohodlí je vážně dost hloupá. V dnešní době není nic jednoduššího, než si koupit HDMI kabel a PC s TV propojit (ano, můžeš mít zároveň zapojený i monitor), stejně tak zapojíš gamepad, přepneš Steam do big picture, usadíš se pohodlně do křesla a voilà!
            • kotty
              oktavius66: Ale to už se dostáváme k tomu, co už jsem psal - s vysokými nároky roste i cena, platí to téměř u čehokoliv, nejen u PC. Pokud se nesmíříš s ničím menším než nejvyšším nastavením a 60 FPS, tak tě to něco stát bude, jenže taky nesmíš zapomenout, že tam už se kvalitou vizuálu posouváš do úplně jiné kategorie než mají současné konozle. Nicméně rozdíly mezi min a max detaily v dnešních hrách nejsou až tak výrazné, jako tomu bývalo kdysi (https://www.youtube.com/watch?v=TcAuoJgjMHU vs https://www.youtube.com/watch?v=1gzYWBrz4RY), navíc často stačí snížit jen detaily stínů a textur a vypnout AA. Jinými slovy i na nejnižší detaily se to vizuálně nebude příliš lišit od konzolí.
              Tvůj výběr platformy nijak nekritizuji, konzole svůj smysl určitě mají, jen jsem se snažil uvést pár věcí na pravou míru. Dokážu si představit situaci, kdy má někdo firemní notebook nebo notebook obecně, protože potřebuje být mobilní (jinak je pořizování notebooku hovadina). V takovém případě už stolní PC na práci asi tolik nevyužije a stačí mu konozle jen na hraní. Nebo když si někdo chce zahrát PS/Xbox exklusivity za každou cenu. Případně mix obojího. Navíc ne každý počítá každou korunu, proto je určitě spousta lidí, kteří tohle vůbec neřeší, jednoduše si koupí třeba obě konozole a zároveň mají i stolní PC.
            • oktavius66
              Já renovoval PC před 3 lety. Stál mě 14 000 Kč. Kupoval jsem procesor i5,herní grafiku, 8 Gb ram, základní desku, novou skříň, SSD disk. No a vidíš kam se to vyšplhalo. A už je to zase tady. Opět mi hry nejedou na nejvyžší. Jedou někdy jen tak tak na Střední až vyžší, což mě teda někdy při velké akci znepokojuje, ale překousnu se přes to. Konec konců to nebyla narážka na to, že to co investuješ do PC, tak vlastně si i koupíš dneska už vlastně za to PS4... A je to tím pádem vlastně šumák. Jako kluk jsem vyrůstal na starších dobrých mašinách PS1, PS2 a další. Takže je asi jasné proč to tak píšu. Já jsem prostě založený na tvrzení: Konzole= hry, PC= práce, filmy a další. Tak to vidím já. Na PC mám jenom jednu hru a tou je Counter Strike: Global Offensive. Jinak kupuji pouze na PS3 a jsem za to rád. Ovládá se mi to dobře, z koupě mám dobrý pocit dokážu si to užít více než na PC, kde dohraji běžnou hru za 4 hodiny na PC na nejtěžší obtížnost. Každému se hraje jak mu to vyhovuje...
          • Kozy
            Takhle bych to taky neviděl, přece jenom konzole nerovná se automaticky pohodlnější hraní. Záleží jak to každej má zařízený. Ty u hraní ležíš? *4* Já bych hned usnul.
            • oktavius66
              Záleží jak se to vezme *3* . Když sedím moc dlouho na sedačce, tak mě za chviličku bojí zadek a potřebuji změnit polohu svého těla. Takže si nějak ulehnu, ale ne tak aby mohl usnout. Ale zase na druhou stranu- Hru máš jako film. Když je ten film nudný, tak usneš v kině i v sedě. Když tě to baví, tak to žereš a chceš vědět co bude dál. Není to tak ? *4*
        • kennyB
          Tak já budu ten fenomén, o kterém jsi jen slyšel šuškat, ale nikdy si ho neviděl. Jsem dospělý, koupil jsem si konzoli a teď se podrž, dokonce za své peníze *3* *1*
          • Dogkiller
            A teď lituješ vyhozených peněz a hraješ na PC, co? *1* Jasně, vždy se najde nějaká výjimka, ale podle mě jsi tak jeden z 10 tisíc možná i víc.
            • Kozy
              Já měl pocit že rpg bylo na konzolích dost, ale to je fuk, pro mě je konzole zajímavá kvůli exkluzivním titulům. Jestli ta hra stojí o pár stovek víc, když ji můžu prodat pro mě nehraje roli.
            • Matthew1J
              @Kozy: Pokud ovšem člověk nehraje hlavně RPG... pak kromě pár mainstreamovek néni o co stát na konzolách.
            • Kozy
              kennyB Přesně, teď na pc fakt kromě indie her a ještě grand strategií neni o co stát. Už se těšim na TLoU.
            • kennyB
              *1* To ne, hraju i na pcčku, ale většinou už jen indie hry *3*
            • Bože, co to je za úvahy? To já můžu říct, že jen proto, že se na PC objevil simulátor znásilňování (Rapelay) a pár desítek tisíc PCčkářů to hrálo, tak že PC platforma je plná úchyláků, kteří touží po znásilňování japonských slečen.
        • flash789
          emulator PS3 a X360?..kde to zijes..nic takového ve funkcni podobe neexistuje a pravdepodobne nikdy existovat nebude.
          • Jazz
            Vtipný...
            Hlavně, že právě PS3 emulátoru se teď dostává asi největší péče a rozjeli tam nějakou kravinu na 15 FPS na středním železe. Oproti kostce s měnící texturou na 0.4 FPS je to celkem pokrok.... *3*
            • flash789
              ja dost pochybuju, protože vyvoj emulatoru ps2 trval asi 10 let, a jeste dnes se neda rict ze bezi bezchybne a vyžaduje skutecne pocitac vyssi tridy. PS3 je slozitejsi nez ps2...mozna ten xbox..ale tam zase myslim není takovy zajem..
          • No, někdy určitě, ale to tak za 10 let pro X360, PS3 vidím trochu později díky jiné architektuře.
      • Ty vaše exkluzivitky. PC taký má takže tam není rozdíl.
        • Jo, vždyť to neříkám. Já jen řikám, že pro mě PS3 vyhrála v exkluzivitách minulou generaci. X360 byl slabší, ale co vyšlo za minulou generaci velkého na PC? Zaklínač, Crysis...co dál?
          • Miserius
            Tuna indie her a očividně nejduležitější vec pro mistni hrače, MODY
  • Tentokrát si udělá dě*ku z konzolistů *1*
  • Já si myslím akorát to, že nové konzole tu budeme mít mnohem mnohem dříve než ty původní. Jako docela by byla trapná aby za těch pár let co má vydržet by byl výkonnější tablet. (Nic proti konzolím sám mám doma Xbox na kterém stojí kaktus...)
    • TheGGG
      Tak teď si úplný král ve zdejší PC komunitě. Myslím že zdejší dětičky tě budou na RAMkách nosit.
    • Fordzy
      A neuhořel ti ten kaktus? :)
    • Kvetl aspon ten kaktus uz? :) Nebo tenhle nekvete?
    • Ta poznamka o kaktusu *1*
  • Konzole to jen tak nerozdrtí, ale v silných výhodách PC má pravdu. Kompatibilita, F2P, Steam slevy a hry za 5€, a plus Early Access. Což mě vlastně utvrzuje v tom, že už konzoli nikdy nechci.
    • Nizka cena her se na prvni pohled jevi jako vyhoda, ale vede to k devalvaci hodnoty her a to je spis cena do pekel. Dusledkem toho neexistuje pro pc bohata kvalitni nabidka her zamerenych na pc. Vetsina pc her jsou nekvalitni porty kvalitnich her designovanych pro konzole.
    • oktavius66
      PlayStation má taky PS+ má taky svojí výhodu. Každý měsíc 2 hry zadarmo je skvělá nabídka. A kolik to stojí ? 180 Kč měsíčně... Teď na PS+ dali Dead Space 3 zadarmo. U mě za takový pakatel stáhnuto a dohráno. A to za tu hru chtějí v obchodech 500 Kč.
    • Kozy
      Early Access a F2P bereš jako výhodu? lol
    • flash789
      Tak uz to doslo tak daleko ze je nad slunce jasne ze Steam je vyhoda PC..neuveritelne jak snadno najednou všichni prijmou DRM a ještě to povazuji za vyhodu. Jo aha..zase ty prachy...ja zapomel:)
      Dejte me hru za 5e a klidne me pak můžete celej den s.kat do zadku, to chápu:)
      • Tak jeste tu u nekterych her existuje alternativa napr. v GOGu.
      • Aha, takže je lepší, když jsem si koupil originálku call of prypiat, že musím mít disk v mechanice vždycky když hraju abych si ho řádně seškrábal a pak smůla? DRM není nikdy výhoda, rád bych si nainstaloval hru bez internetu z DVD, když nemám možnost se k němu připojit, ale aspoň bez něj můžu hrát, ne jako diablo 3 - to je DRM úplně na ..... jak tě omezuje aktivace na internetu? Když si hru ukradneš, tak je to taky z internetu. Během hraní net nemusíš mít vůbec zapnutý, leda jestli chceš vidět jak ti naskakují achievementy
        • flash789
          Spravne, když hraju single hru tak net nepotrebuju, takze nepotrebuju ani steam, který je v offline modu 100x vic k nicemu nez v tom online. Ale presto ho musim mit, a proc?..protože není moznost jiné volby, pokud nechci krast..říká se tomu monopol..ale dneska uz to je asi dobra věc něco monopolizovat..dřív to spsi byla zaporna vlastnost.
          • Jestli DS2 znamená Dungeon Siege 2, tak tvůj kamarád mohl koupit krabicovku, protože se dá koupit krabicovka i v čr i dnes a dost velká část her má i nonsteam verze, naopak malé indie hry jsou často jenom na steamu a divíš se? Na co lisovat disky, když ušetří prachy na distribuci, to je volba herních společností a nikoliv hráčů nebo steamu, brečíš na špatném hrobě, monopolizace je vždycky nežádoucí, ale nebudu ti tady dávat přednášku z ekonomie. Herní společnosti dělají hru kvůli zisku, takže je jasné, že když je možnost minimalizovat náklady na distribuci, tak to prostě udělají
            • flash789
              No když myslis, tim lip pro tebe. Ale mozna jednou az si pan Newell usmysli ze je třeba pro radnou funkcnost každého uctu potřeba zaplatit 10e mesicne poplatek (jen priklad co me napadl) a ty zjsitis ze to proste zaplatit musíš, protože tam mas 200 her tak ti mozna slovni spojeni s de,kou dojde. Drzi lidi za koule a dost pevne, otázka jen je, kdy zacne skubat:)
            • Já nikomu d*vku nedělám, pro mě je steam služba co slouží mě a ne já jí, ale pro tebe je to očividně pasák. I když si koupíš hru z gogu, tak si jí musíš stáhnout z netu, alespoň poprvé, já když někam jedu, tak si nainstaluju co chci a pak můžu pařit třeba na paloučku u lesa a hry co hraju pravidelně ani neodinstalovávám
            • flash789
              Kdyby steam a jemu podobne zbytecnosti neexistovali, From Software by ho nemohl pouzit, pouzil ho jen proto ze je to největší distribucni služba a byli by pitomi kdyby to tam nedali a myslim si ze nemeli ani moc na vyber, i kdyby to chteli udelat jinak, monopol je holt monopol, s tim neudela nic ani From soft.Leda ze by dobrovolne chteli prijit o zisk..
              Jmenuj mi par non steam verzi AAA her za poslední rok které vysli v den vydani, budes mit co delat abys nasel aspoň jednu.
              Ale to je jedno, resit tyhle věci je boj s vetrnymi mlyny, Romero vyhrozoval ze s Diakataou udela z hracu devky, tak se to povedlo aspoň Gabe Newelovi a hraci mu je delaji radi, vcetne me..
            • Ne, jenom hodně pamatuju ale dungeon siege 2 je na steamu taky, nějaká zkratka mi teda pochopitelně nic neřekne. Ale nesteamové krabicovky se dají pořád sehnat, akorát Dark Souls ne, ale nadávej si na From Software a né na steam, to není chyba steamu, že se to tam FS rozhodli dát, to oni tvého kamaráda o.... do p..... jak píšeš víše a je jasné, že se mu to nelíbilo, tak si měl koupit konzoli. i krabicovka na PC je samozřejmě steamová, proč by měli riskovat pirátství (ne nejsem najivka to stejně bude v míře víc než vysoké, ale stejně si to víc lidí koupí protože je to na steamu) btw. nemám a nikdy jsem nevlastnil konzoli, ale nejsem proti nim a chápu, proč lisované disky vychází hlavně tam, až na nějaké hříčky přes digitální download, jako je mark of the ninja, kterou jsem si nedávno koupil na steamu
            • flash789
              DS2 - Dark Souls 2
              Non steam verze jsou uz davno minulost, zaspal jsi dobu...podle toho jak jsi identifikoval zkratku DS2 to tak asi bude:)
      • Co přesně ti vadí na DRM? To že ti teoreticky leze ta společnost do kompu? To ti vadí?
        • V prvni rade to, ze je to online drm, kdy tve hrani je pak zavisle na dobrovuli nejake treti strany.
        • flash789
          Steam(DRM) omezuje...kratky priklad, chtěl jsme naistalovat hru pro steam z krabičky a nemel jsem funkcni net..neslo to, ačkoliv mam v te hre na steamu nahrano 125 hodin. známému zkazily build v DS2 pitomym patchem který byl hlavne kvůli pvp, moznost hrat hru bez patche jak chtěl neexistuje, protože neopatchovana hra se mu nespusti a patch vyžaduje...atd atd...u hry z GoGu nebo u hry ukradene se ti tohle enstane..a nestavalo se to ani u klasických her které steam nepotrebovali a měli jinou drm.
          • Jo no...to pachování, když chceš mít hru downgrade je blbý, já to měl takhle u jedný a nakonec jsem to vzdal...na druhou stranu zase většina lidí chce mít hru opatchovanou, a jsou rádi že nemusí sledovat kdy vyšel jakej pach na jakou hru a nebo pro každou spouštět vlatní launcher...holt, všechno má pro a proti...
            • Tak ono to je tak trochu asi logicke, ze si so starou verziou multak nezahrajes.
            • elwiscomeback: To můžeš použít jen u singleplayer hry...v mulťáku si pak moc nezahraješ...
              Ostatně já takhle nerozchodil ani u Xcomu longwar (napodruhý, napoprvý se mi to nějak povedlo, pak byl uninstal a po čase zase instal) a mód se nekamarádil s nejnovějším patchem a furt se to nějak sralo
            • a co takhle si zrušit automatické aktualizace ve vlastnostech hry a z nabídky si vybrat verzi jakou chci?
  • Tak rychle jak free2play přišlo, ta rychle odejde. Lidi si to zkusí, ne že ne, ale žádná revoluce nenastane...
    • Mato1987
      presne, tiež som zopár free2play titulov skúsil, ale zo všetkého toho všelijakého odpadu ma zaujal len war thunder, ktorý hrajem ešte dnes a neminul som na tej hre ani cent.
  • Kozy
    Tak ono je to taky o tom že spousta pcčkářů nikdy žádnou konzoli neměla a papouškují názory ostatních pořád dokola. Nebyl jsem jinej.
    • eStar
      Hezkej pokus. Konzole jsem nikdy neměl příliš v lásce, pak jsme s přítelkyní začali bydlet spolu což mi dalo neomezený přístup jako k PS3 tak k Xbox360. Dal jsem tomu šanci, ale hádej co. Už cca rok jsem na konzoli ani nesáhl a hraju jen na PC.
      • TheGGG
        a? todle má dokazovat že jsou PC lepší?
      • Kozy
        Nevim proč pokus, ty tenhle případ co jsem zmiňoval evidentně nejsi a uznávám to. Je to o preferencích, mám ale pocit že spousta lidí na konzoli ani nešáhla a jen z principu kritizují.
    • TheGGG
      Přesně, mnoho z nich jen papouškuje, co jim kamarádi ve školce nakecali, přičemž konzoli nikdy ani neviděli. Pak stejně na svých výkonných PC hrají nějaké kreslené MOBA hry a další p2w blbinky.
      • Ach jo. Už aby ti začala škola.
        • TheGGG
          jako obvykle, nulové argumenty a arogance. Nejsem překvapen, ale zato jsem si dost jistý, že kdyby začala škola, najdu tě na ZŠ, pěkně v první řadě.
          • Nic ve zlém. Myslím, že na PC je také spousta dobrých her, které na konzole bohužel nejsou. Je mi líto, že si je nevyzkoušíte, když na PC nehrajete. Já hraju na obojím a jsem tak spokojený. Vyzkouším všechno.
    • Miserius
      To je bohužel pravda, já dřív ne že bych předváděl to co individua dole, ale myslel jsem si že to je naprd. V mojim okolí mam 3 kámoše co konzolím nevěřili, slušně řečeno, a teď se všichni shodujem že na pc už nechcem... Jedině strategie nebo dayz *1*
      • To je mi vás líto. Okrádáte se o moc.
        • Kozy
          Ani ten pocit nemám, co máš třeba na mysli?
          • Nic ve zlém. Myslím, že i na PC je spousta dobrých her, které na konzole bohužel nejsou. Je mi líto, že si je nevyzkoušíte, když už na PC nechodíte. Já hraju na obojím a jsem tak spokojený. Vyzkouším všechno.
            • Kozy
              V pořádku, taky hraju na obojím ale jak už jsem psal, poslední dobou se jedná už jenom o indie hry a když se podívám do budoucna tak mě napadá jenom jediná pc only hra na kterou se strašně těšim a tou je Bannerlord.
    • Ale ty tu konzoli nemusis mit, staci ti prece ovladac (controler) a nebo si to u nekoho zahrat. Ne kazdemu sedne ovladac a jemu uzpusobene hry. Byli doby, kdy se do popredi dostail joysticky a bylo to na nektere veci super, treba na sportovni, kdy jsi musel rychle davat doprava a doleva. Pak se predelal system a bylo to zase o necem jinem.
      • Shaker
        Joystick ma vyhodu v presnejsim zaznamenavani vychylky oproti klavesnici, naopak maximalni vychylka je na klavesnici daleko rychlejsi, ale to je jedno, joystick ma proste svoje vyuziti, stejne jako jiny ovladace s tim souhlas.
  • Tilwaen
    Milá redakce, to už zde podle vás tak dlouho nebyla žádná diskuzní válka na téma PC vs. konzole, že tasíte takový článek? :-)
  • Pořád se tu srovnávají jablka a hrušky. Stále a stále dokola můžu vysvětlovat, že zatímco PC je primárně určené na práci a multimediální využití všeho druhu, tak konzole jsou jen a pouze na přehrání filmu, hudby a nenáročné hry, takzvané oddechovky.
    Tudíž úplně logicky PC je a musí být vždy výkonější než konzole. Srovnávat tedy výkon PC a konzolí mi příjde úplně mimo mísu.
    Taky se tu objevil názor, že zatímco PC je pro "opravdové" hráče co mají "skill", tak konzole jsou pro lamy.
    Uvědomte si, že ne každý, kdo si chce něco zahrát automaticky hledá co nejnáročnější hru, u které by musel roztočit mozkové závity do nejvyšších otáček. Existuji i hráči, kteří si u hry chtějí jen zarelaxovat a pobavit se. Kdo chce topovat jakékoliv žebříčky strategických nebo akčních multiplayerových her, nechť se prostě obráti ke konzoli zády a zůstane u PC.

    Opravdu nechápu, jak vůbec může existovat jakákoliv rivalita a nesnášenlivost mezi hráči obou platforem.
    • Dovodom je, ze Sony a MS od zaciatku lovili aj firmy v pc sektore, cize platformy si navzajom lezu do kapusty. K Romerovi: free to play bude dominovat aj konzoliam. Je to len otazka casu.
      • Pokud na PC (PC nebo mobilech protoze tam je F2P nejvice rozsiren a jsou s tim spojene nejvetsi zkusenosti u poskytovatelu sluzeb a her) scenu neprijde v predstihu revoluce mezi tzv. modely F2P a nevyresi se konecne ten chaos, kdy nevis, co je skutecne zdarma a co je o nekonecnych platbach za nic.
        V tomto smeru jsem zatim skeptickej, musela by se do toho polozit nejaka spolecnost nebo vlady, aby se vytvoril nejaky standard, ktery vy jasne rikal, o co se jedna.

        Tedy teoreticky zde by konzole mohli pomoci, jelikoz budou pod dvema spolecnostma (MS, Sony), aby se udelalo jasno ve F2P modelech, jelikoz na ne budou nalehat zakaznici, jako je tomu u charakteristik PEGI.
        • Jumpe, ty seš komik. Dokážeš si představit, jak by to dopadlo, kdyby se vláda (jakákoliv) snažila vytvořit zákonnej rámec pro F2P hry? To by byl vynikající nápad za předpokladu, že bysme se chtěli F2P modelu zbavit.
    • TheGGG
      Bullsh*t, konzolové hry nejsou o nic víc oddechové a nenáročné, než ty na PC. Je vidět, že jsi nikdy nehrál žádnou exklusivku.
      • "Bullsh*t, konzolové hry nejsou o nic víc oddechové a nenáročné, než ty na PC. Je vidět, že jsi nikdy nehrál žádnou exklusivku."

        Na PC je mnohem více komplexních a složitějších her, vítej ve světě fakt. Typický De-ží a jeho fanatické bláboly obhajující konzole za každou cenu.
      • Já taky netvrdím, že 100% konzolových her jsou jen oddechovky. Ano, jsou tam multiplatformí tituly, jako třeba BF4, CoD Ghost a podobně. ale zatímco na PC mají progamingové tendence, tak na konzolích i díky volitelnému aimbotu mají spíš podobu zpestření k singleplayeru.
        Ze stejného důvodu se na konzole neportují MMO ani strategie. Jednak by se špatně ovládaly, ale hlavně konzolový trh upřednostňuje hry typu Knack, Heavy rain, Last of us, Killzone: SFsportovní a závodní hry všeho typu.
        Samozřejmě MMO na konzole pomalu ale jistě přichází v podobě nadcházejícíh ESO, Destiny nebo Division, ale pořád se jedná o hry s relativně jednodýchm olvádáním. Plnohodnotných MMORPG typu WoW, Rift, Tera se konzole nikdy nedočkají a a podle mě je to tak správně.
        • TheGGG
          Tak to se nedivím že jde PC scéna do ha*zlu, když za plnohodnotné MMO označuje ten hnus barevnej WoW.
        • kennyB
          Strategie bejvali už na PS1 a ovládali se hodně slušně *3*
          • Je třeba uznat, že strategie není zrovna doménou konzolí a asi nikdy nebude, gamepad je výborná věc, ale na tenhle žánr už z principou dostává na pr*el. Jako PCčkář s kalkulačkovým zaměřením, nemám s konzolemi sebemenší problém, ale v tomhle si není potřeba sr*t na hlavu. Sám mám spadeno na různý pičovinky kolem grand strategií a bohužel pro uživatele konzolí by na téhle platformě neobstály. Ale pokud se to nepodělá při vývoji, tak hrát se to dá, o tom žádná. To ovšem nemění nic na tom, že PC komunita je skupinou nevyzrálých gum s rozhledem kanálu, to zase jo.
            • Tak staci, aby udelali, co slibovali a umoznili klavesnici ke konzoli, pak uz to bude jen o rvani mezi uskupenimi jako je PC, XBOX, PS. Protoze vsechno to bude jen stroj s nejakymi parametry a ovladani by mohlo byt na vsech stejne (moznost vyberu ovladace, klavesnice, mysi aj.)
            • kennyB
              Pravda, strategie nikdy nebudou doménou konzolí a s ovládáním na pc se to nedá srovnávat (hrál jsem je na obou platformách) *3*
          • nejak takhle? https://www.youtube.com/watch?v=2I108qr5MOE
            • kennyB
              *1* Sakryš, kdyby to byla pravda, myslím, že by pcčkářům pěkně konzolisti natrhli triko *1*
        • Na konzolích je Final Fantasy XIV A Realm Reborn.
  • Pilgrim66
    Tady je to zas jak novinky.cz. Akorat to neni USA vs Rusko, ale PC vs konzole...

    Cekam kdy tu nekdo zacne nadavat na Havla
    • Asharak
      Neber si tu do huby Havla!
    • TheGGG
      Obama X Putim a Havel je bude z pekla soudit.

      Ajaj, to bude ban jak pr*se.
      Nu což, nejsem teďka doma a brzo se dostanu ke komplu s jinou IP.
      • IP adresace je logicke rozdeleni site, k pc s jinou IP adresou se nemusis dostavat, muzes sem jit z jineho IP, ale to asi uzivatel konzole nevi. *13*
        • TheGGG
          Jistě, jenže proč měnit IP adresu, když se brzy dostanu k úplně jinému PC? Logika vám moc nejde pane farář.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit