Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Whoossain
    To je samá emancipace, rovnoprávnost a pak si člověk zaplatí v restauraci po společný večeři svoji část účtu a všechny ty feministický názory jsou najednou v háji...
    • Krásná generalizace. Umíš ještě nějakou?
    • Radioaktivni_surikata
      Ani bych neřekl, že je to samá emancipace. Většina ženskejch je normálních, jen jsou ty "ublížený" exempláře nejhlučnější, jak už to tak se vším bejvá. Holt se dneska se všema jedná v rukavičkách a každá hovadina se bere vážně jako plnohodnotnej názor. Pak to občas dopadá, jak to dopadá...
      • Dva blbci se bavili ponekud nejapne s pouzitim slov pripominajici jiste casti zenskeho teda. Bohuzel blizko nich sedela marnotrapna feministka, ktera si to vylozila jako sexisticky utok na ni. Vysledek je ten, ze se na Twitter sesypavala novodoba inkvizice praktikujici fasiticky feminismus, a dva blbci byli vyhozeni z prace. Proste hnus *11* Dalo se to resit uplne jinak.

        http://butyoureagirl.com/14015/forking-and-dongle-jokes-dont-belong-at-tech-conferences/
        • Tak to vygradovalo to te faze, ze i ona byla vyhozena z prace. Nic z toho se nemelo stat. Silena doba

          http://venturebeat.com/2013/03/21/breaking-adria-richards-fired-by-sendgrid-for-outting-developers-on-twitter/

          Tady jeji mensi vyvazeny komentarek http://imgur.com/HnOdzuU Hm, si vzpominam, mali pakistansti spratci pobliz Borough of Waltham Forest v Londyne mi vyhrozovali, abych vypadl z autobusu, ze jako ja beloch a bezverec tu nemam co delat. *16*
        • Whoossain
          Ten nejapnej rozhovor mi připomíná vtip s dvěma taliánama v autobuse:
          Two Italians enter the bus in New York and start very noisy conversation:

          " .... 'em come first, then I come, two asses together, I come again, two asses together, then I pee, pee again and I come in the end... "

          An old lady nereby can't stand it any longer and says:

          " You pigs, what a shame to discuss your disgusting sexual life on public!!!! "

          Italian: " Hey, wassup lady??? I just tella my friend, how to spella Mississippi....."
  • Robotron3
    Jsem pro z Lary udělat lesbu, ale jen za podmínky, že ta hra půjde hrát v coopu s její kamarádkou. Tim by to dostalo ten správnej lidskej rozměr :)
    • vlastik.plaminek
      Se zahřívací minihrou v kempu *1*
      • chcete z toho delat DragonAge? jo nojo scenaristka zena *11*
  • Tak z Lary udelame lesbu, aby byla lidstejsi ne jako chlap s kozama - tuk tuk tuk do hlavicky, tahle radoby scenaristka si asi Laru plete se sebou samotnou.
    • residentevilfans
      Tati co je lesb* ? Zenska co se sere chlapum do prace . *5*
      • Tati co mam delat abych byl lesb*? To musis lizat koberec... Uz ho lizu 2 hodiny myslis ze uz je ze mne lesb*? (zakazane slovo lesb.) *8*
      • Fremencz
        Tak v tom případě je Lara lesb* už od roku 1996 když, Indianu Jonsovi začala fušovat do řemesla.
  • TheGGG
    A taky vegetariánka, pacifistka, milovnice národnostních menšin, ochránkyně vyvrácených pařezů a špinavých ponožek a pokud možno měla být afroameričanka s asijskými kořeny, která bojuje za práva Tibetu.
    • Až na tu afroameričanku s asijskými kořeny ten popis na mě sedí *3*
    • conflig
      že "ochránkyně vyvrácených pařezů" :DDDDDDDD
  • Nojo detskou myls je potreba "spravne" formovat uz od mladi tak dame do her les-by a teplouse *9*
    • BLADIA-AMNESIA
      No, od toho tu mame PEGI a podobne, ne?
    • Radioaktivni_surikata
      Teplouši jsou dneska zajímavý. Dřív jsme jim říkali buzeranti, no a dneska maj vlastní seriály, svatby a kdykoliv nějakýho vidím, tak mě okolí opraví, že se jedná o metrosexuála. A pak že se rovnoprávnost nebere ve společnosti vážně *1*
      • Dřív se také černochům říkalo opice a neměli volební právo. Ať žijí ty staré dobré časy a pryč s civilizačním růstem, buzeranti zůstanou buzeranti a Radioaktivní surikaty a Esopesové budou se svými předsudky v bezpečí!
        • Radioaktivni_surikata
          Ten příspěvek byl úmyslně nadsazenej (primitivní fór) a ty ses toho chytnul, jak kdybych propagoval nějakou genocidu. Jestli by z toho mohl bejt někdo smutej, tak jsou to metroušové, který strávěj péčí o sebe víc, než kdejaká ženská. To se mi hnusí a nestydím se za to, což na druhou stranu neznamená, že vezmu vidle a půjdu do ulic. Zas se nemusíme hned vracet na stromy *3*
    • Samozřejmě. Navíc bude hrdina adoptovanej černoušek z afriky, kterej se bude věnovat charitativní práci.

      Akorát teda nevím kdo to pak bude hrát. Protože tohle lidi nezajímá.
  • Grifus
    Nevim co tu nekomu vadi. Vzdy vubec nerekla ze hlavni hrdinka co nakope par zadku = automaticky lesbicka. Prave naopak. Ikdyby nove Lare pridellila homosexualni orientaci a v dalsim dile zaclenila do pribehu nejaky romanek jeji kamaradkou, tak co by na tom bylo spatnyho? Naopak by mi to k ni sedelo, uz tak me pripadlo v pribehu par naznaku ze by mohli s tou "Sam" byt vic nez kamaradky. Tohle neni vylozene ta stara Playmate Lara orientovana na sexualni fantasii pubertaku. Skace, splha, vyvrazdi klidne pul ostrova, ale jinak je to povahove jina postava. Ja sem s remakem spokojen. Neni nam nasevirovany uplne styl o 360° odlisny, ale je tak akorat jiny... *5*
    • Radioaktivni_surikata
      [rejp]180 stupňů, ne 360. To bys skončil tam, kde jsi začal *3* [/rejp]
      • Grifus
        Ja vim, jen sem to umyslne zvelicil. *3*
    • Takže ti nepřijde divný cpát do her ty dnešní moralistický kraviny typu "bejt teplej je normální"?

      Vždyť se podívej co je v tom článku napsáno. "Ženským postavám je věnována velká pozornost, takže by byla nejspíše věnována i jiným etnikům nebo sexuálním orientacím. Ale musíme to zkoušet! Někdo to musí zkusit..."

      Co to jako je? To teď budeme do her cpát nějaký debilní poučky a věnovat se podobnýmu moralizování? Proboha, asi se začnu modlit, aby bůh ochránil aspoň virtuální světy před těmato kravinama který do nás všude jinde cpou už horem dolem. Ne, nechci hrát za teplouše, ne nechci se ve hrách setkávat s multikulti tématikou, nechci tyhle kraviny vidět aspoň v těch hrách.

      Udržme normálnost aspoň v tom virtuálním světě (jakej paradox :p).
      • Pletes si normalnost s nedospelosti a de facto nechces, aby se do her zatahovala dospela temata. Nevidim zadny problem v tom, ze by se dospela temata resila i ve hrach, stejne jako se resi v knihach a filmech. Jasne, takova hra by nebyla mainstream, nezaujala by nedospele publikum, urcite by takove nemely byř vsechny hry, ale proc by takovš nemely byt aspon nektere hry. Naznaky ma treba heavy rain, kde je nosnou myslenkou laska otce k synovi a ktery se obejde bez kralu, draku, zkazy cele planety ne-li galaxie. Tak jako neni kazdy film beckovy, tak by nemusely byt ani vsechny hry beckove.
        • Dulezite je, aby podobne problematiky nebyly do her roubovany nasilne i kdyz to tam proste vubec nesedi.
          Je spousty her, ktere se alespon otiraji o urcite problematiky, protoze tematika tech her k tomu proste ma blizko.
          A prave snaha scenaristky udelat z Lary lesbicku me proste prijde jako znasilnovani serie, jen protoze je dnes problematika homosexuality tolik medializovana.
          V jine hre? Klidne, ale do TR se to podle me nehodi.
          • Vsak ona tu Laru pouzila jen jako priklad velky herni ikony, na kterou lidi slysej. Rhianna Pratchett neni blba, urcite by se nesnazila cpat neco, co tam nepatri, ale musime mit na pameti, ze novy TR byl reboot serie a ta homosexualita by se k novy Lare TEORETICKY hodila z jejiho dosavadniho chovani (Sam si stezuje, ze ji nezajimaji kluci, ale spis archeologie a objevovani starobylych veci).

            Uprimne si nemyslim, ze se z Lary stane homosexual.
      • Mě přijde úplně normální, kdyby Lara a Sam byly víc než kamarádky...

        Po tisíce let byla lidská sexualita celkem otevřená, pak přišla katolická církev a začala diktovat co je normální a upalovat lidi za to, že neodpovídali jejich definici.
        Žijeme v 21. stoletím ale tyhle přihlouplé moralismy středověku tady stále přetrvávají.

        Jestli jsou něco moralistické kraviny, tak to je vnucování toho, že bejt teplej je nenormální a blbé kecy o pánu bohu.
        • Já ale neříkám že je to nenormální.
          Já zastávám názor, že je to každého věc. Nikomu nic není do toho jestli má někdo doma ženskou nebo chlapa.

          Co ale nemám rád je když mi někdo vnucuje opak - teda to že je to normální a pod,... pro mě to není nenormální, ale nezajímá mě to a nechci o tom poslouchat, nechci to řešit.

          Jak jsem psal výš - nechci do her zatahovat "problémy" z reálnýho světa.
          • collector124
            O čom to tu furt trepeš? Veď taký CoD je založený na problémoch dnešného sveta - vojna a napäté vzťahy, terorizmus. A to je vlastne v každej "non-alien" strieľačke. Stratégie sú založené na vojne a histórii...
            Veď keby nie sú v hrách tie tvoje nenávidené problémy dnešného sveta, hráme len NHL, FIFA, závody aut (aj to len niektoré) a sci-fi kde na nás útočia mimozemšťania.
            No a čo že ju chce spraviť lesbou? Ak by to bolo dobre spracované, ako už bolo spomenuté (Witcher 1, 2) tak by hra mohla dostať úplne nový rozmer. Je kopa skvelých hier a príbehov kde sú zahrnuté aj morálne ponaučenia a reálne problémy - Deus Ex, FF séria, Bioshock, Heavy Rain... Ak sa ti to nepáči, hraj si tie tvoje klišovité popcornovky ako CoD, MoH, AC3, Crysis...
      • Dokázal bys v krátkosti vysvětlit (s argumenty), proč tohle všechno jsou kraviny a proč je to debilní?
        • Protože když hraju hru, tak si chci užívat hru a nechci aby mi někdo cpal zamyšlení nad utlačováním menšin, nebo rovnoprávností homosexuálů.

          Hra je zábava a beru je primárně jako zábavu. Ano, ve hrách jsou to podle mě kraviny, který tam nemají co dělat.
          • tak ono to zamyšlení muže fungovat když se udělá dobře a je tam jako součast hry a né uměle

            víš Rasismus v hrách Witcher A Witcher 2
          • A ve filmech jsou to také kraviny? A v knihách? A proč se vůbec nad něčím zamýšlet, když svět je přece tak krásně jednoduchý, když se nad ním nepřemýšlí a jenom se všichni hezky bavíme a všem je nám dobře...
            • Abych to napsal ještě jednodušeji:
              Nechci do her zatahovat "problémy" reálnýho světa.
            • Rhulad
              Můj jmenovec to napsal moc hezky... plus!
            • Já se nebavím o světě, bavím se čistě a jen o hrách.
              Ano, tyto dva světy naprosto rozděluju. To co dělám v realitě bych nechtěl dělat ve hře, stejně tak opačně a naprosto se mi příčí, že bych měl ve hře poslouchat moralistický žvásty okolo reálnýho světa.
    • hry mají sloužit k hraní a co se týká mezilidských vztahů a hlubších tajů lidské mysli, měli by si lidi raději vyrazit do divadla, nebo si otevřít knížku. Myslim, že co se týče her, tak v jednoduchosti je síla.
    • Rhulad
      Máš pravdu.... problém je, že zdejší diskutující to buď ani nepřečtou nebo nepochopí co v kontextu stojí. A pak je zdejší diskuze plná samozvaných intelektuálů.
      • No len aby sa z nej nakoniec nevyprofiloval chlap!
  • Lesba, samozřejmě. Protože žena inteligentní, silná, schopná překonat sama sebe a různá protivenství je vlastně chlap. A chlapům se libí ženy... Navíc žena která láme mužům vazy nemůže pak být "znásilněna" šovinistickým prasátečkem, chrám jejího těla znesvěcen penisem. Fuj!

    Svatá prostoto. Takové přízemní klišé. Já pořád doufám, že Lara bude mít slabost pro třináctileté skautíky když povede oddíl mladých tomb raiderů.

    BTW Ripley to dotáhla na OVÁ a Pratchett už ne? Nebo je psaní česky příliš šovinistické?
    • Ono tady hlavně všíchni zapomínají, že přechylování není samoúčelná věc týkající se výlučně ženských příjmení. Jde o převedení jména do odpovídajícího rodu, jestli to končí "-a" nebo "-ová" je jedno... takže Alba je prostě Alba podobně jako Kopecká není Kopeckaová :) Stejnětak přechylujeme množné číslo "rodina novákových/novákovic" apod. To jen cizinci kteří ve své mateřštině nechávají vše v infinitivu mají pocit, že jde o komolení jména a většina analogií v jiných jazycích funguje jako přivlastňování (většinou ve smyslu děti toho otce, proto to feminisky mýtily), takže je to úplně něco jiného (např "kýhošlaka"-syn/dcera -son -dotir nebo jak, O´kdosi). Vám vážně připadá jako přežitek mechanizmus který brání aby jste ženu považovali mylně za chlapa kdykoli není uvedeno pan/paní? Je to jedno velké nesmyslné nedorozumění, čeština je v tomto dokonalejší ne naopak.
    • Magister_Peditum
      To poslední mi připomnělo případ sufražetky Jenny Suk z hry Švestka od Divadla Járy Cimrmana. *1* Jinak já zase čekám, až někoho napadne vytvořit hrdinku zoofilku.
    • Viktor_H
      RipleyOVÁ je VHSkovej kult ze zlatých dob českého dabingu. Všichni jsme na tom vyrůstali a máme to v krci, kvůli tomu bych se nečertil...
      • Však já se čertím kvůli té Pratchett *4*
        • Rhulad
          Pratchettová? to zní opravdu debilně... celý systém ová pro ženskou populaci je směšný. Když slyším v televizi Natalie Portmanová apod... vraždil bych.
          • Rhulad
            Je to přežitek stejně jako letní a zimní čas.... pozůstatky doby dávno minulé.
            • Rhulad
              Opravdu ti z hlavy nevysypu, kdy tato úchylná věc přechylovat vše co vidím vznikla.
            • Magister_Peditum
              Tou dobou dávno minulou to jako vysvětluješ, jo? *1*

              Edit: Ty jsou šéf ústavu pro jazyk česky, že určuješ, co je na čase změnit a co ne?
            • Rhulad
              to je naprosto nevhodná otázka... když jsem zmínil hned vedle synonymum + doby dávno minulé. Navíc jazyk se taky mění + dostávají se do jazyka cizí slova a archaismy mizí. Čili je načase, aby koncovky ová vzal prach minulosti.
            • Magister_Peditum
              Přežitek v čem?

              Navíc na rozdíl od letního/zimního času nejde u skloňování o umělý kontrukt, ale o něco, co se přirozeně vyvinulo. To nejde nějakým zákazem zrušit. Jazyk je otázkou citu, na který aktuální politická korektnost příliš neplatí.
          • Zní to debilně? Čeština je jazyk ohebný a jména se skloňují. Tak to prostě je. Debilně vypadá věta kde je nesklonné příjmení bez koncovky. Ano, některá cizí příjmení jsou nevhodná pro přidání ová (rozhodně ne Portman nebo Pratchett), ale stále mluvíme a píšeme česky...
            • Ladislav_Loukota
              Jazyky se ale taky časem vyvíjejí, žádný není morfologicky čistý.
            • Magister_Peditum
              Asi nejlepším příkladem, kde se skloňovat opravdu nehodí, je jméno Jessica Alba - Albaová zní opravdu hrozně.
          • Magister_Peditum
            Tak u některých cizích přímení to opravdu zní blbě, ale nedovedu si představit třeba takovou Terezu Novák. *1*
            • Ok, tak to upřesním - mám na mysli přechylování ve smyslu, že se k podstatnému jménu připlácne nějaké "-ová", to se dnes už moc nepoužívá. Samozřejmě pokud je mužské příjmení přídavné jméno, tak ženská varianta je ženská. To "připlacávací" přechylování existovalo, ale dnes se už používá málo a určitě ne úředně v papírech. Takže se dnes mnohem častěji říká "pani Nowak" než "pani Nowakowa" a třeba i "pani dyrektor" namísto "pani dyrektorka".

              surikata:
              Ciesielska, Wieruszewska ano, protože Ciesielski, Wieruszewski, což jsou přídavná jména. To je jako Mladý - Mladá. Není to přídavné jméno utvořeno od podstatného jména.
            • Radioaktivni_surikata
              @Magister: Můžu potvrdit, s několika Polkama jsem si korespondoval a vždycky měly v příjmení koncovku "a", Ciesielska, Wieruszewska atd...
            • Na skloňování není nic špatného, ale proč proboha skloňovat cizí jména *7*
            • Magister_Peditum
              xai: Jak to že Polština přechylování nepoužívá? -i/-a koncovky u mužských a ženských příjmení tam jsou běžné.
            • Whoossain
              Polština samozřejmě přechylování používá, ale opět v trochu jiný formě. Vzhledem k tomu, že už je to nějakej pátek, co jsem četl poměrně obsáhlej rozbor tohodle jevu, tak si přesně nevzpomínám, jaký pro něj jsou pravidla, ale obecně to jsou myslím nějaký kouzla s -ki vs. -ky vs. -ka nebo tak něco. Tuším, že se tam dle koncovky dalo i určit, zda se jedná o vdanou či svobodnou ženu... Určitě se to nechá dohledat někde na webu.
            • Whoossain: Nevím, jak ruština a norština, ale polština přechylování nepoužívá. Nikdo s tím potíže nemá a v rámci toho jazyka to zní úplně přirozeně. To neříkám jako argument proti přechylování, ale podle mě to je argument proti řečem o tom, jak by to prostě absolutně nešlo, že by nikdo nevěděl, o kom je řeč, země by se utopila v chaosu apod.
            • Whoossain
              Pokud jde ale o přechylování jako takový, tak u jmen, kde není přítomný, tak jsem pro to, aby, pokud je to možný, koncovka -ová přidávaná nebyla. Pratchett se zkrátka jmenuje Pratchett stejně, jako Nováková se jmenuje Nováková...
            • Whoossain
              Rhulad: Přechylování není česká specialita. Používá ho třeba i ruština, polština ale třeba tuším i norština (v trochu jiné formě - koncovka jména -son pro mužská jména) a mnoho jiných jazyků...
            • Magister_Peditum
              Proč by měl někdo (kdo to vymyslel) zasloužit...? Co je na skloňování špatného?
            • Rhulad
              síla zvyku, kdyby se tady nepoužívalo ová ( ten kdo to vymyslel by zasloužil) tak by ti to připadalo přirozené.
            • Whoossain
              Pro televizi Nova Emma Smetana...
  • Ja se nebranil, když ji ten typek chtěl znasilnit.
    Ale vždycky ji blbec jen začal škrtit, asi to byl buzík...

    Každopadně, Lara jako zranitelná holka mi přišla mnohem zajímavější, než kdy předtím ve hře, nebo jak ji ztvárnila Jolie ve filmu.
  • Jo. A pak už jenom schází udělat z Duke Nukema teplouše.

    Jděte do pryč s těmato blbostma.

    Lara byla vždycky sex symbol pro hráče. Krásná, kozatá baba. Nová Lara už je sice jenom krásná, ale udělejte z ní lesbu, udělejte z toho nějakou genderovou, rovnoprávností volovinu a můžete to rovnou zabalit.
    • měla by to samozřejmě být emo-upírka, tak osloví nejvíce hráčů!
    • walltar
      Hej ale dokážeš si představit ty jeho fráze pronášené tím teplým hláskem? *8*
      • "I have balls of steel" by bylo k popukání :-D
      • Caincz
        Spíš si nepřeju vidět to "Shake it, baby" v nějakým gay baru.
        • Shake it dude *1*
        • Ronox
          Mno místo: "It's time to kick ass and chew bubble gum... and I'm all outta gum." by říkal: "It's time to fuck ass and chew bubble cum... and I'm all outta cum."
  • fichtlis
    "Lara Croft jako charakter je pod mnohem větším dozorem než Nathan Drake, čistě protože je žena."

    nebo prostě jen proto že série má jistou historii sahající do minulého tisíciletí a spoustu fanoušků.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit