Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • PS4 PRO je urcite za ty penize zajimavy kus hardwaru, ale porad se nemuzu zbavit pocitu ze to je krapet zbytecna vec, a bylo lepsi pockat s podporou 4K a dalsima vymozenostma az na dalsi generaci, tedy playstation 5. Cela PS4 PRO jde proti zakladni filozofii konzoli, teda koupim konzoli a mam na pet ci vic let vystarano v kvalite dane konzole. Ted se to cele rozdelilo na dva tabory a navic se do toho zamichal totalni bordel s televizema. kazdej vyvojar se ted predhani jak nejlip uspokojit uzivatele co maji PRO a na ty co maji obyc verzi se pomalu ale jiste zacina prdet, aby taky ne, protoze plne se venovat oboum verzim stoji vydavatele a vyvojare vic penez. No uvidime, doufam ze nedojde nakonec na to ze rozdil mezi hrami na PRO a normal bude jako mezi PS2 a PS3.
    Muj osobni odhad je ten, ze Sony bude tlacit na to aby se PRO verze stala primarni konzoli a za nejaky cas ukonci vyrobu normalni verze. Potom dojde na to co rikam, hry budou v dobre kvalite jen na PRO a bude se delat ze ta normalni verze uz jakoby neexistuje. Samozrejme koupit PRO neni zas takovy problem, problem je adekvatni televize..viz clanek. Navic si ymslim ze kvuli PRO verzi bude odsunut do ztracena vyvoj a oznameni PS5, pac PRO musi zase vydrzet aspon 5+ let, aby se to SONY vyplatilo.A v te dobe bude opet tak zastarala ze se zastavi vyvoj grafiky a dalsich veci jako tomu bylo u ukrutne dlouheho cyklu PS3. Proste PRO verze nemela vubec vzniknout, tot muj nazor.
    • MARTASLJ19
      Súhlasím, pekne napísané. Ja som majiteľom PS 4 Slim. Verím SONY, že pôjdu všetky hry dokonca generácie aj na starých PS 4. Proste nemôže nás odstrihnúť. PRO u mňa stráca zmysel keďže 4K momentálne vôbec neplánujem a ono ani tie hry v 4K nepôjdu. Aj keď ten vyšší framerate a lepšia grafika je pekná vec. Ale vystačím si aj so Slim.
  • Krásný příběh o tom, jak se z lowzole stala midzole *1*
  • Mám kvalitní PC a na PS4 mi sedá prach, takže nemám důvod jít do Pro.
    • ... a to je ta krása na možnosti se svobodně rozhodnout. Někdo to má opačně a hned je blb? Zapnout Battlefield nebo Starcraft na PC je boží, stejně tak boží je zapnout Bloodborne či Until Dawn na PS4 na velké telce a než se vzbudí manželka s miminem si na půl hoďky zavegetit. Nebo si zahrát s manželkou ve dvou autíčka o to, kdo bude přebalovat... to je ten adrenalin, který zavilý pcčkář nepochopí :-)
  • zaty
    Co si budeme povídat, nebýt toho, že Sony a MS hrne hromady peněz, aby si zajistili exkluzivní tituly, spousta lidí by si konzoli nepořídila (včetně mně). Na druhou stranu chápu, že kdo nepotřebuje k práci nadupaný desktop, tak mu stačí nějaký notebook a vezme za vděk konzolí za pár peněz, která nezabírá místo, píchne ji k televizi (kterou prostě většina lidi doma má) a je happy. Já jsem jeden z těch co na práci potřebují workstation, tak co bych si jednou za pár let nepořídil mainstreamovou VGA, ale spousta kamarádu (taky IT, ale ne vývoj) má pracovní notebooky s integrovanou VGA a nevidí důvod, proč by měli hrnout desítky tisíc do herních PC, když si za babku koupí PS4 a zahrajou si defakto všechny pecky a těch pár PC her, které stojí za zahrání buď utáhne ta integrovaná VGA, nebo je oželí, protože stejně nestíhají zahrát ani to, co by chtěli.

    Já, jako PC hráč jsem rád za to, že se generační cyklus konzolí vydáním PS4Pro a XBS defakto zkracuje, protože pak budou PC porty lepší, čemuž dost pomohlo i to, že konzole jsou x86 počítače a ne obskurní architektury jako PPC v X360 a Cell v PS3.
    • Star Citizena ti integrovana grafika neutahne. Az ta hra vyjde to budete koukat a zavidet.
      • tak se na to techdemo u někoho kouknu doma no. Podle mě ta hra bude nic moc.
      • za ty ROKY než Star Citizen vyjde, tak v té době i současné High End grafické karty budou považovány za staré vykopávky... Takže není vůbec kam spěchat.

        Spoiler: současným tempem vývoje SC to rozhodně nestihnou ani do roku 2018 (Squadron 42 by snad mohli stihnout, ale SC rozhodně NE!)
        • Těžko. Když vyšel první Crysis, tak to něběželo na žádném HW na max, ta grafika byla nadčasová. Samozřejmě v dalších dílech museli kvůli portu na konzole osekávat grafiku. *15* Nevidím důvod, proč by to takhle nemohlo být i u SC, vzhledem k tomu, že to dělají jen na PC. Vylepšovat grafiku s novým hw není problém, výhoda PC platformy...
    • "Co si budeme povídat, nebýt toho, že Sony a MS hrne hromady peněz, aby si zajistili exkluzivní tituly, spousta lidí by si konzoli nepořídila."

      Já bych si konzoli pořídil vždycky, už to sice není takový pohodlí jako v dobách PS 1, ale pořád má proti počítači navrch. Už jenom skutečnost, že můžu v klídku prodat hru je pro mě zásadní klad. To, že hry na konzoli mají slabší grafiku a sem tam se zadrhnou je pro mě malichernost, kterou snesu.

      PC je na práci, na hraní her jedině konzole.
      • "Já bych si konzoli pořídil vždycky, pořád má proti počítači navrch. Už jenom skutečnost, že můžu v klídku prodat hru je pro mě zásadní klad."

        Nutnost znovu prodávat hry není zrovna pozitivní vlastnost. Spíše je to přizpůsobení trhu na fakt, že konzolové hry jsou dost předražené (oproti PC hrám).
        Navíc konzolové hry jsou většinou dost jednoduché a počítá se s krátkou hratelností a téměř nulovou znovu-hratelností.
        PC se (většinou) zaměřuje na náročnější hráče, kterým nestačí projet hru za pár hodin... spíše naopak: velmi oblíbené jsou dlouhé hry a nebo hry ke kterým se dá opakovaně vracet.
      • Tak konzolove hry maji vetsinou par hodin a nulovou znovuhratelnost, tak se nedivim ze se toho chcete rychle zbavit. To takovej Transport Fewer nebo Total War vam vydrzi klidne i stovku hodin a jeste se k tomu budete vracet.
      • Tu posledni vetu bych poupravil - PC je pro narocnejsi hrace, konzole pro casualni hrace. Odlisny produkt, odlisna cilovka.
        • Je fakt,že hodně her na PS 4 jsou jednoduchý a tudíž nudný hry alá uncharted, ale sem tam se nějaká kvalitní hra objeví. PC je hrozně drahý navíc ho musíš pořád zvýkňovat a pak je tady ještě "nutnost" mít účet na Steamu nebo podobným obchodě abys mohl jako hráč vůbec existovat.
          • Az na to ze steam je super knihovna, podobne jako knihy nemas rozhazeny vsude po pokoji ale mas je serazeny na policce, tak mas vsechno na steamu
            • "Az na to ze steam je super knihovna, podobne jako knihy nemas rozhazeny vsude po pokoji ale mas je serazeny na policce, tak mas vsechno na steamu."

              Mně to moc dobrý nepříjde, protože v případě krachu Steamu o všechny hry nejspíš příjdeš, Zatímco o hru na Blu- ray nosiči nepříjdeš nikdy pokud o ní budeš dbát.
      • zaty
        Tak holt asi nepatříš mezi tu skupinu, o které jsem psal.

        Já na PC hraju od roku 1991, kdy otec začal podnikat a koupil na účto 286ku s VGA grafikou (měl jsem Didaktik Gama) a už tehdy se říkalo, že PC je do kanceláře, na hry je Amiga. To se pak opakovalo s každou generací konzolí od PS1, že PC gaming umírá a brzy budou hry jen na konzolích. No a helemese, zatím stále mám na PC co hrát, akorat kvuli par exkluzivitám si holt občas tu Playstation koupím.
    • Mart9
      Já pracuju na PC a PS4 jsem si koupil kvůli tomu, že prostě u toho PC už po práci nechci zase sedět, stačí mi to při práci.
      • Tak zmen praci abys pak mohl v klidu hrat.
        • muze jit jezdit treba s kamionem a pak po praci hrat Truck simulator jako kazdej druhej turek
      • Zvláštní. Když mě vadí práce na PC tak jdu pak ven apod. Nejdu čumět znova do jiné obrazovky.
      • Tim myslis rozdil tv/monitor, zidle/gauc nebo mys+klavesnice/joypad ? Postradam logiku u vsech 3 variant v tehle dobe.
        • Mart9
          Myslím tím TV, gauč a gamepad.
  • Je stejne bozi, ja se nekolik malo jedincu muze pos*at z toho, ze si nekdo koupi to co chce a ne to co oni vyrvavaji v kazde diskusi...jako kdyby jim to museli platit, nebo co :D A potom jeste d*bil LV - uboha nula, ktera si snazi neco dokazovat honenim sveho PC. Hele, sulini, vam jeste nedoslo, ze vetsina lidi se dokaze zabavit u hry bez toho, aby potrebovali mlaskat jen nad grafikou a poctem FPS? :D
    • praskne ti cevka. Zkus nekoho fundovanejsiho, treba psychiatra.
      • :D
        • cim vic smajliku, tim vic hysterie.
          • :DDD
            Lepsi?
            ╭∩╮
  • Shrnutí. PS4 Pro neumí 4k. Umí pouze upscale z 1080p na 4k nebo na skoro 4k. Počítá se s tím, že hráč hraje daleko od TV a výsledné nedostatky způsobené převodem neuvidí. *15*

    Takže jakmile bude někdo dělat machra jak hraje na konzoli ve 4k, tak nehraje. Zkuste si doma převod z fullHD na 4k u nějakého supr kvalitního filmu. Je to dost znát a ani profistudia to neudělají. Prostě to logicky nejde udělat z horší 100% lepší. Ale z lepšího uděláte 100% horší. A to se hry převádí lépe jak film.

    FLAC -> Mp3. Mp3->FLAC? Ne.
    • tak ona i kdyby ta PRO umela vse v native 4k, tak pocitacovi hraci stejne budou neustale hledat nejakou chybu, jen aby se nahodou ty jejich predrazene kramy s odberem proudu rovnajici se odberu mensi vesnice na slovensku nestaly horsimi, neuveritelna chaska ti PC hraci, neustale museji vyvolavat problemy. Mirumilovna konzolova skupina si v klidu hraje hry a na PC porad tasej zbrane kvuli kazdymu prdu, agresori jedni. pokazde kdyz se konzolaci bavi o nejake fajn hre, prilepi se na ne nejaky PC hrac, vytasi svuj 4k mec za 20 000, a rychlosti svihu 60fps/s je zacne krajet jak salam, a utikajici dorazi roztocenou razer mysi zezadu. *3*
      • Ano, konzolisti jsou milionkrát lepší lidé, které by nikdy nenapadlo se navážet do diskuzí o PC a PC hrách a vůbec tam spamovat, jak jsou PC blbé a v porovnání s konzolemi moc komplikované atd. *3*

        Osobně mi je porovnání velikosti pindíků na netu ukradené, jenom mi vadí, když se někdo ohání mylnými informacemi.
      • Ať nám tu nepukneš závistí s tou svou lacinou plastovou krabičkou. *3*
        • to je taková typická, malá, nevtipná reakce zapšklého člověka, tak nějak podle očekávání hrajícího na PC.
    • Shrnuti tveho prispevku = klasicky zvanis o necem, o cem nic nevis. Jak typicke. Na PS4 PRO se temer nic neupscaluje. K dosazeni 4K se pouziva se checkerboard rendering a temporal injection. Pokud se neco upscaluje tak ani nahodou z 1080p, vetsinou z 1800p, 1600p v uplne nejhorsich pripadech z 1440p. Krome toho tam nemale mnozstvi her jede i v native 4K, samozrejme spise starsi hry a v pripade novejsich s horsimi detaily umerno tomu, ze to ma grafiku na urovni GTX970. Priklad je treba Skyrim, Last of Us nebo posledni Tomb Raider.
      • To vis ze jo, grafiky za 20 tisic maji s 4k problem a kouzelny ps za 10 tisic renderuje ve 4k. Dneska je prvniho ledna ne dubna.
        • Ty mas nejaky problem pochopit 5 radku textu?
          • Ne, ja na rozdil od tebe nezobu z ruky marketingu a chapu, ze upscale at uz sw nebo hw ma uplne jiny klady a zapory nez renderovani v plnym rozliseni. A netvrdim jak ovce ze to jede ve 4k, kdyz hw ty konzole ma problem s full hd. *3*
            • pokud nekdo veri ze jeho PS4 zvlada 4K je stejne hloupej jako ten co ma doma TV 600Hz a mysli si ze mu obnovuje obraz 10x rychlejc jak bezny 60Hz monitor *1* proste vsechny ty TV 800Hz dokonce i 1000Hz jsou jen marketingove hasnumera pro blbce https://www.datart.cz/novinky/radce-obnovovaci_frekvence_televizoru_kdyz.html

              neco jako kdysi udavany vykon u hifivezi 1000W P.M.P.O. a podobne lidi fakt mysleli ze maj 1000W zesilovac o ono to byl sotva 10W... nekteri se zarazili a ptali se co znamena ta zkratka P.M.P.O. odpoved na to byla jednoducha ProMimoradnePitomeObcany a to same plati pro 4K u PS4!!!
            • Tak ve starych hrach asi ano, treba ve swtor to zvlada i moje stara 980. Novy hry si moc ve 4k nezahrajes, bohuzel optimalizace hernim vyvojarum na pc moc nerika. Ale ten radoby AAA odpad stejne nehraju, takze je mi to vlastne jedno. Mimochodem, ty mas nejaky postizeni jako GGG a jeho multinicky, ze ti vadi kdyz nekdo rika neco co se ti nehodi a dela dobre kdyz souhlasis?
            • Ale tak na druhou stranu je fakt hezke, ze jsi uznal, ze v PC ani grafika za 20 litru neutahne 4K v primitivnich starych hrach. :) To bych od tebe necekal.
            • Mas pravu, ve skutecnosti ten 5 let stary hw za 10 tisic renderuje ve 4k coz nezvladne ani grafika samotna za 20. Trololol.
            • Jasne Sony i vyrobci her pro PS4 tvrdi lez a jediny kdo to doposud prokoukl je Mr. Proper a par dalsich chytraku na tiscali foru. *1*
            • Netusim proc by ti mel nekdo priznavat ze veri tvojim lzim a iluzim. Oh wait, vlastne ne tvojim, ale blabolum nejake korporace, ktery siris a jeste za to platis. Lol. Klidne si hrej na cem chces po tom je kazdymu prd. Klidne si mysli ze to hrajes v 8k, po tom je kazdymu taky prd. Ale nediv se ze lidi nesouhlasi kdyz jim svuj nazor cpes. *5*
            • Upscale a checkerboard rendering je uplne neco jineho. Upscale se tam prakticky nepouziva mimo par her a rozhodne ne z 1080p. Krome toho mnoho her jede proste v nativu, nejak me hlava nebere, proc to par zapsklych PCckaru ma problem priznat, zvlast kdyz se krome Tomb Raidera jedna ve smes o starsi hry, ktere na podobne vykonem PC pojedou ve 4k v pohode taky.
            • 1.) jsi tu nic nepsal, leda tvuj multinick
              2.) nepopiram ze rozdil je nepozorovatelny, prakticky je mi to jedno
              3.) narazim jen na tvrzeni ze to neni upscale
              5.) ty tvoje "dukazy" z youtube jsou tak akorat pro fanboye co veri, ze ps4 pro jede ve 4k, ten kdo tomu rozumi se akorat zasmeje
            • Ja na rozdil od tebe si potrpim na dukazy a ne na plane kecy na foru. PS4 PRO je uz 2 mesice na trhu, na youtube i vsude jinde jsou detailni analyzy rozliseni her, vcetne srovnani stejne hry ve 4K na konzoli a na PC. Takze to co jsem napsal ja je celkem jasne podlozene, to co pises ty jsou jen prazdne plky svedcici o tom, ze blabolis o necem, o cem nic nevis.
  • Načo konzolu? PC napojím na TV a mám všetko v lepšom :)
    • za pc už 30 tisíc nedám, proto konzole
      • takze kazdy dva roky 12000 kc?
        • No to je blabol... :D. Nikdo nikoho nenuti vykonnejsi verzi kupovat. Tak jako nikdo nikoho nenuti kupovat kazdy 2 roky novou grafiku.
          • a PC za 30 neni blábo?l za 20 je dnes super nadupane PC pkud nechces VR bohate postacujici a zahrajes si hry v opravdovem 4K
            • Pro nekoho, kdo by musel koupit i slusny monitor se to tim padem uz k 30ti blizi...
    • jeden z duvodu proc si to koupit jsou hlavne exklusivni hry.

      Jinak jsem to mel stejne. Ale xbox controller se tomu z ps4 nevyrovna. Nemluve o tom, ze musis zapinat pc, mit natazenej kabel, coz muze byt problem (kdyz mas tv na opacne strane baraku nez pc). Ale naslo by se toho vic...
    • Mart9
      Proč nám to oznamuješ pod článkem s testem konzole?
    • Robotron3
      To samozřejmě záleží... Já třeba už nemám desktop PC ani nepamatuju, a pc je pro mě notebook, který mám hlavně na práci a občas si na tom dám nějakou starou hru. No a kupovat k TV PC? To určitě ne. Navíc když na PS4 mám hry, co si chci zahrát, které na PC ani nejsou. Ale každý to může mít jiné...
      • Tak ty hlavně hraješ přes OnLive, takže je pro tebe jakákoliv jiná platforma zbytečná.
    • nesmysl už kvůli Windows, kde musíš použít myš apod., abys ses dostal třeba do herního klienta. Pořád tam je omezení. Už musíš mít někde v obyváku myš a klávesnici - naprosto zbytečné krámy. Navíc třeba Diablo si moc dobře na gamepadu na PC nezahraješ *15*
      • "Už musíš mít někde v obyváku myš a klávesnici - naprosto zbytečné krámy". Ty kaaaare, mam dost. TO je pán akademik, naprostej.
      • Na steame kúpiš za 3 eurá Controller companion, ktorý krásne spraví z gamepadu "myš". Ja som poriešil dlhý HDMI kábel a napr. niektoré hry si zahrám cez TV na gauči. Dlho som rozmýšľal nad PS4 PRO, ale nakoniec som viac + mal pre to, aby som ostal pri PC. Samozrejme RTS si zapnem s k+m...
        • mel jsem kolo a premyslel jsem jestli si nekoupit auto. nakonec jsem na kolo pridelal motor ze sekacky, oriznul ram, zasadil autosedacku, odebral riditka a pripevnil misto nich volant, cele jsem to oblepil kartonem jako karoserii, vepredu prorazil diry a nacpal tam beteriove svitilny, sice s tim nemuzu jezdit za deste aby se mi nerozpadla karoserie, ale auto mam, takze mi prijde zbytecne ho kupovat *1*
          (uvazovani typickeho zaryteho PC hrace kdyz si chce poridit konzoli)
          • To porovnani dost kulha, spis to je tak ze sem mel auto(pc) a premyslel jsem nad kolem (konzole), pak sem se na to vys*** a dal jezdim autem a to pisu jako nekdo kdo ma jak Xbox One tak PS4 *3*
          • Netrep. Nie som zarytý PCčkár. Pár rokov som mal XBOX 360. Ide o to, že nemám toľko času na hranie ako voľakedy, k PC sa nedostanem skôr ako o deviatej večer, keď uložím deti do postele. Je mi ľahšie sadnúť večer pred TV, pozrieť nejaký seriál a pár krát do týždňa niečo zahrať a vyvaliť sa na gauči... Ale zase radšej pracujem na PC ako na NTB a preto mi stále vychádza všetko v PC ako NTB + konzola...
        • kočkopes...
  • Proč maj všichni potřebu dokázat ostatním, že jejich krabička je nejlepší?
    Každej snad má svojí hlavu a dokáže odhadnout, co mu bude vyhovovat najvíce
    • žejo? přesně je to jen o tom co komu vyhovuje! Prostě lowzole vyhovují jednoduším lidem no a proto je pak v diskuzích tolik problémů *2*
      • Takze ty jsi na 100% lowzolak? :D
  • Tohle mě fakt dostává. Takový flame kvůli tomu jestli vůbec a jak zvládá 4K konzole, přitom víc jak FullHD přece nemá smysl - alespoň to tvrdily sony ovce několik let. Takže potom má Pro už jen jedinou výhodu - víc fps. Oh wait.. víc jak 30fps přece nepoznáš.

    Miluju sony klaku. Vždycky se pobavím, jak mění názory jak ponožky...
    • Nepamatuji si, že by Sony někdy v posledních letech tvrdila, že více jak 30fps nejde poznat. To jste si opět něco vycucal z prstu.

      S takovými nesmysly si běžte diskutovat na novinky(.)cz
      • Tech 30fps tvrdil Ubisoft , kdyz mel problemy Assasins Creed Unity *1*
        Marketingove oddeleni chtelo zamest problemy.
        • no právě. Ale v podání místního trolla (lol) to bylo Sony a jejich zákazníci...
          • Najednou to byli i zákazníci. *15* Předtím jen Sony. Na pěst tohle. Naposledy ty trubičko:
            a) sony ovce
            b) sony klaka

            Nauč se chápat jednoduše psaný text. O Sony sem se nikde nebavil. Pokud chceš popírat, že jistí lidé často používají argumenty, že víc jak 30fps a FHD nepoznáš, tak se se lhářem a fanatikem nemám o čem bavit...

            Perlička z podobného soudku na závěr. Sony tlačí vývojáře k 30fps locku na PC. Fakt. Co uděláš? Začneš ho popírat? Čekám na show. *15*
            • Draken: Vygoogluj si ***Sony Microsoft 30fps PC lock***. Je toho ranec.

              A Rustík si jako správný fanatický peasantík popírající realitu utře to ***** co mu steklo po bradě. *15* Smutná existence...
            • Neslyšel jsi o tom, jelikož ten trotl výše mele h()vna. Prosím nereagovat na něj dále. Vždycky pár blbců udělá nesmyslné vlákno a prase, aby tu pak našlo nějaké relevantní informace.
            • Draken69CZ
              To nucení do 30 fps locku na PC máš odkud a u jakých her? Nezpochybňuji to jen mě to zajímá neslyšel jsem o tom.
          • Tak ti co hrajou na 60 fps uz 10+ let asi tezko rikali ze 30 fps staci, nemyslis?
            • Mr. Proper: Chlapečku, obávám se, že na vedení si tady sedíš ty. Přečti si znova vlákno a přestaň to tu zamrdávat balastem.
            • Tak ja to napisu znovu a pomaleji:
              Asi tezko tvrdil nekdo jiny, ze 30 fps staci, kdyz na pc uz se vic jak 10 let hraje v 60+ fps a konzolisti (aka zakaznici sony) jsou ti co maji komplexy z 30 fps a 720p.
              Uz chapes? Nebo si sedis na vedeni.
            • Co na tohle říct? Buď jste nepochopil tok diskuze a nebo jste navázel na špatný koment.

              Tohle jsem právě vysvětloval místnímu trollovi (nick: lol ) že jeho komentář je hloupý a vycucaný z prstu. Sony nic takového o 30fps neřeklo.
      • Já někde tvrdil, že to řeklo Sony, horká hlavo? Příště počítej do deseti, než začneš sám psát nesmysly.
        • váš původní příspěvek obsahoval tolik hlouposti, že jsem odmítl luštit co si představujete pod pojmem "sony ovce" a "sony klaku". Kdyby jste všeobecně mínil konzolisty, tak jste tam furt neměl tlačit klíčové slovo "Sony".

          A teď jen takovou menší informaci BTW:
          nevím, proč pořád melete o Sony, když jejich PR oddělení je na tom o něco lépe než to od Micro$oftu.
          • "Vas prispevek obsahoval tolik hlouposti, ze jsem ho necetl. Ale dovolil jsem si reagovat a rict, ze nemate pravdu a nesouhlasim s tim, co jsem necetl."
            Franta Vomacka
            • Lol, asi tak nějak. Chlapec se do toho zamotal (tak to bývá, když se někdo snaží hloupě vykecat z něčeho, co nejde) a co mě baví nejvíc, že pořád pokračuje v tom, že sem tvrdil, že to tvrdilo Sony, viz dole. Prostě id*ot...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit