Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tvuj problem, ze si to neumis dat do 16:9 sam, hra v tom samozrejme beha v pohode, jen to nema v menu.
  • tomas.nechanicky
    zrovna dnes, doom 3, quake 4 na steamu v akci za 5e.
  • Chtit za tuhle reedici s lehce vylepsenymi texturami (vyraznejsi facelift se zrejme cekat neda) a par misemi navic 8 kil jak jsem videl na shopech mne prijde taky prehnany. Sice mi D III ve sbirce chybi, ale za tohle dam tak 4 kila po case po sleve, maximalne.
  • tomas.nechanicky
    Aha takže takhle se to dělá, místo toho abych se postaral o blbečky co si to koupily a vydal alespoň nějakej blbej patch aby hra chodila 16:9 tak proste udělám vylepšenou edici a čekám že si to koupěj znova ? ha ha ha ha
  • tomas.nechanicky
    at je to třeba Buřty Flusající Gun, hlavně když likviduje emzáky :D
  • Zvlastni, podle me to v tom traileru vypada hur nez namaxovany D3 na PC.. (Hral jsem ho asi pred mesicem, kdyz poprve BFG edici oznamili.)
  • DangerousDave
    czlukas@tiscali.cz: HL2 nemal parallax mapping, on na väčšine textúr nemal ani obyčajný bumpmapping :) D3 mal oproti tomu normal mapy a mal ich skoro všade.. a o radiosite sme sa tu bavili :)
  • Spades
    To ano, ale jelikož je BFG9000 oficiální název zbraně, tak přece vědci co tu zbraň vyvinuli ji nemohli pojmenovat Big Fuc*ing Gun :D Proto z toho vzniklo Bio-Force Gun
  • Spades
    Doom 3 měl jednu zásadní chybu - buď měl jít čistě FPS, jako Doom 1 a 2, nebo horror... Ze staru, když más málo munice, málo světla, a bojíš se kde co vybafne sem se hodně bál, ale čím dál jsem měl milion zbraní, prakticky nekonečno munice a nábojů, a nepřátel tolik, že jsem se nebál co na mě vybafne, to celkem ztrácelo atmosféru...

    To takový Ravenholm v HL2... no to bylo dobré peklo :D
  • DangerousDave : to je vec nazoru . Ja nedavno taky hral HL2 plus obe epizody a nemuzu si pomoct ,ale ta grafika je i na dnesni pomery neskutecne genialni . Jasne v urcitejch ohledech je ten Source engine doce kostrbatej ,ale ten Doom 3 engine neni v tomhle o nic lepsi . Dost me mrzi ,ze Doom 3 engine nezvlada HDR ,protoze osvetleni v te hre bylo hrozne umele az neprirozene . A jak jsi tady daval ten screenshot z Half Lifa tak to jsi tipal na nejake hodne nizke detaily ? Dyt takhle hnusne to vypadalo mozna tak na DX7 kartach .
  • Spades
    Jako podle mě má HL2 daleko lepší grafiku jak Doom 3... Ten sice měl Bump mapping, ale HL měl zase Parallax mapping, takže to nemůžeš tak srovnávat. Problém u D3 byl u mě v tom, že všechno vypadalo PRÁVĚ strašne plasticky... doslova. Prostě postavičky vypadaly jako plastové figurky (strašne se leskly), což u mě vyvozoval uncanny valley efekt, kdežto u HL2 mi ty postavy připadaly daleko reálnější. Stíny a osvětlení byli sice lepší v Doom 3, ale HL2 to dohnal v Oringe Box Source Enginu. Shadow volume je stále lepší technologie, než Shadow Mapping, ale v Doom 3 vypadala divně protože stíny byly jak nakreslené pravítkem (reálné stíny jdou do ztracena). Bylo to tím, že Doom 3 používal výhradně směrové osvětlení, což je další nedostatek. Když je v místnosti aspoň jedna lampa, tak tam nikdy nebude úplně černý kout. To samé platí pro baterku, která osvětlila jen kruh, a zbytek zůstal naprosto černý...
  • To se nám tu rozhořela diskuze, D3 se mi velice líbil ale v době jeho vydání jsem byl stejně víc uchvácen zmiňovaným HL2, spíše jeho universem. Ale i na D3 došlo a po dohrátí jsem byl velice spokojený, nebyla to žádná tupá fps a děj i prostředí byly skvělý, jen mě tam mrzela slabší fyzika. Co by mě ale více jak tuto BFG edici potěšilo, by bylo remastrování a znovuvydání celé THIEF série.
  • Ano a dokonce je tato hláška i ve filmu (konkrétně v extended unrated cut).
  • Mato1987
    V zbierke starých hier mi chýba Doom 3, no platiť 30 euro za túto "high res" pack edíciu je prachsprostý nezmysel
  • DangerousDave
    díky za inteligentný komentár... áno radiosita bola v HL2 určite výhodou i keď určite vieš že to s ňou nebolo tak celkom ideálne. V prostredí vesmírne stanice je skutočne dôležitejšie dynamické osvetlenie a kontrast bol skôr výhodou. D3 mal navyše per-pixel lighting vďaka čomu vyzerali modely, hlavne postavy plasticky a nie ako modely vystrihnuté z papiera ... porovnaj si shading postav oproti HL2. To je vôbec môj osobný problém s HL2 že v ňom všetko vyzerá ako vystrihnuté z papiera a radiosita to určite nezachráni. A ako som písal, vďaka vypiplaným textúram s normalovými mapami vyzerá D3 výborne i dnes, kvalitná textúra tak ľahko nezostarne. To je aj dôvod prečo v tejto BFG edícii nepriešiel D3 prakticky žiadnym grafickým vylepšením - jednoducho to nie je potrebné.

    http://is.gd/jmweei ;)

    osobne mám ako hru radšej HL2 ale keď som nedávno hral D3 tak ma práve zarazilo ako málo tá hra vizuálne zostarla.
  • Zeptej se jakéhokoliv old school hráče ... BFG byla vždycky Big Fuc*ing gun aneb béefgéčko :)
  • http://i3.kym-cdn.com/entries/icons/original/000/010/277/genius-meme.png
  • Díky, spokojený, protože to mě rozesmálo *4* . Texture pack do hry z roku 2004 za pouhé pětikilo je fakt k smíchu. Teď jsem koupil na Steamu Far Cry - je to hra ze stejné doby, obdobně zaměřená. Cena kolem 80 Kč, možná míň. To je asi tak cena, kterou jsem za to ochotný dát. Ale kdo ví, jak to bude. Třeba se z toho vyklube něco hodnotného, až to vyjde.
  • Porovnajte si Half Life 2 a Doom 3
    http://www.youtube.com/watch?v=LV1XzAOV4Uk
    vs
    http://www.youtube.com/watch?v=CWkH9Iz5VLo

    Half Life 2 je na tom lepšie.
  • (nevím, na koho to zareaguje, mělo by to být na DangerousDava)

    To, která grafika je lepší, je prostě subjektivní. Id Tech 4 vsadil na normalmapy a ostré dynamické osvětlení, Source na "poctivě" realistické osvětlení s předpočítaným globálním osvětlením. Doom 3 má v podstatě jen bodová světla, ostré stíny, skoro vůbec neřeší nepřímé osvětlení (šíření světla ve scéně dalšími odrazy od objektů), proto v něm všechno vypadá velmi "ostře" a tam kde přímo nic nesvítí, je absolutní tma. Ke sterilní vesmírné stanici se to možná hodí, ale mimo takové prostředí řekl bych moc ne. BTW Rage už taky masivně používá předpočítané globální osvětlení a Carmack včera v Keynotu taky přiznal, že to zaměření Tech 4 nebylo možná to pravé ořechové.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit