Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Menorri
    Bože dej aď to nezm*věj!......a ohledně tý akčnosti.....o tom to proboha je, že to chvílema není akční až do mrtě....je to o té atmosféře, která se musí chvíli sledovat a vychutnávat stejně jako v jedničce kdy jste si dali hlavu k potrubí aby jste slyšeli hlasy mrtvých!.....Hlavně aby neměnily styl hry na ten co se tu zmiňuje "střílení do všech světových stran"!...když chce někdo 2 miliony mrtvých a nic z toho, aď si zahraje včechny CoD od 5tky nahoru!
  • me ve hre vadil bug kdy jsem vystrilel zasobniky kulometu a dalsich zbrani a vubec sem nezabil tu potvoru a nakonec me zabila
  • Filozofování tam je naprosté minimum.

    Všechno co popisuješ je práce Homo Novus. Oni mu pomáhali to projít, oni naváděli ostatní ve snech, aby Arťomovi pomohli... Celou tou knihou ho oni provedli. Jediné, co on dokázal, bylo to, že jako jediný se z jejich kontaktu nezhroutil a oni dělali vše proto, aby přežil, což se jim na konci vymstilo.

    Metro 2034 je napsáno z pohledu Huntera a Arťom se tam vůbec nevyskytuje, proto se ta hra jmenuje Last Light a ne Metro 2034.

    A tvůrci her si mohou psát, co chtějí, ale to neznamená, že prznění knihy je věc dobrá, to Ti řekne snad každý. Jak jsem psal výše, STALKER se také nakonec vydal cestou mimo knihu, což mu jedině prospělo, protože neprzní žádnou knihu, ale vzal si z ní to nejlepší, co mohl.
  • Mno ono toho Filozofovani tam bylo vcelku dost celou hru...

    Dablove mu sice pomahali, ze vydrzel ty veci v tunelech atd... ale taky musis zapocitat ze artom mel kur*a stesti porad, pokazdy mu nekho helpnul... a nikde se nepise ze ARTOM je hrdina 1 tridy :D .. ani v knize, ani ve hre... jen ve hre z nej hned udelali rangera atd... a taky tam dali vic souboju , pac koho by bavilo hrat 10 hodin a z toho mit cca 30min prestrelek jako v knize :)

    To ze knizka konci tim ze vybombardujou "zakladnu" dablu a artom bezi zpatky z veze do metra, neznamena ze se potom nic nedelo.. jak jsite vis tak autor pis epokracovani knizky, nebo ho mozna uz ma... a i kdyby ne, tak porad je to otevrenej konec knizky a tvurci videohry si muzou napsat cokoliv chtej...
  • Tak STALKER se naštěstí nakonec rozhodl tou knihou pouze inspirova - namísto přistání ufounů udělal Černobylskou zónu. A je to jedině dobře, protože ta kniha byla vše, jenom ne akční...

    Metro bylo podle té knihy děláno a to je podle mě chyba. Hra (či film) nikdy nemůže mít stejnou atmosféru jako kniha - na to doplatil například Godfather. Inspirovat se knihou a jít svou vlastní cestou? Ano, ale ať se tu knihu nesnažej napodobit - Metro se příběhu té knihy drží, ačkoli značně uboze a nezajímavě. A to je hlavní problém.

    A ještě jedna věc mě na hře iritovala - hra sama Ti řekne, že Arťom je 20 letý kluk, který nemá žádné zkušenosti, ale během první hodiny Tě nechá zabít bůh ví kolik Dark Ones, Říšských oficírů...

    Navíc zase taková sláva to nebyla. Pokud to budeš srovnávat s dnešními FPS, tak to oproti naprosté většině bylo dobré, ale pokud to budeš srovnávat i s TPS, tak už to žádná sláva nebyla.
  • tak to mas jako STALKER a Tarkovskij nebo bratri Strugacky .. mozna ne v takove mire ale preci .. myslim, ze prilisne lpeni na knize by bylo spis na skodu ..alespon pokud chceme zustat v zanru ... takze kdyz to vemes jako atmosferickou FPS inspirovanou Glukhovskiho knihou tak do dopadlo dobre .. dokonce v zaplave soucasnych nesmyslnych strilecek to, i pres sve chyby, pomerne zari ...
  • Knížka byla dobrá.. a hra suprově zpracovaná(příběh lehce srač--těl).. Konečně hra kde musíte počítat náboje(i když z video číslo 1 a scéna s rotačákem.xDD).x) Zamrzání skel u plyn. masky - výměna filtrů, dobíjení baterií, pumpování snipky, vrzání houpačky..bezva.xD Všude stísněný pocit,, Atmosféra byla prostě super. Přiznám se, že od tvůrců stalkra jsem čekal širší pojetí, ale co taky chcete od tunelů metra... Ale bojím se, že ve 2ce už nebudou náboje fungovat jako platidlo/ podle toho co jsem četl.
  • Ataker
    No uvidíme já dokážu hrát SP stále dokola, ale musí mě to opravdu chytnout... stejně jako Gears of War 2 to už mám dohrané tak po páté a stále mě to baví.
  • To už si musí dělat srandu!! on je tu zase!!xDD S tim samym příspěvkem...
  • Já osobně jsem první díl hrál v ruštině, stejně jako Stalkera a jiné ruské/ukrajinské hry. Je pravdou, že by například ve Stalkerovi měla být spíše ukrajinština, ale ta ruština stejně dělá lepší atmosféru než čeština nebo angličtina.

    Ještě k tomu překladu, nechápu, proč v anglickém a českém překladu byl místo Mělnika Miller. V anglické i české verzi knihy je psán Mělnik (popřípadě Melnik v anglické verzi), ale ve hře je Miller.
  • To jsem chtěl, ale hra mi neustále dává najevo, že bez té knihy ten příběh nepochopíš - ten ve hře má hodně děr, takže je to opravdu problém. Navíc nejlepší části z knihy jsou ve hře vynechány nebo ořezány na naprosté minimum... Ať už je to Říše, útěk z knihovny nebo návštěva "domorodců".
  • Nechápu ty mínusy. Jako vtip fakt dobrý - ta čeština je prostě skvostná *1*
  • Já pouze podotýkám fakta :).
  • V tomto ohledu máš pravdu, proto také píši, že kdyby to raději nějak rozvinulo příběh kniha - například by mohli ukázat celý příběh z pohledu Mělnika nebo Huntera, potom by tam ta akce i seděla, ale takhle dělají z Arťoma něco, co neni.
  • Zase tak logické to není, protože kniha z jeho pohledu nepokračuje. 3 zásobníky? Já se nikdy nedostal pod 4, nekupoval jsem filtry, ani lékárničky ani granáty. Koupil jsem si pár zbraní a tím jsem skončil, protože nic nebylo třeba.

    Největší problém je, že ta hra je na hlavu postavená, Arťomovi je 20, nikdy nevytáhl paty ze své rodné stanice a najednou vezme samopal a běhá po povrchu? Co to má být? V části, kde v knize projdou jedním tunelem, tak ve hře to natáhnout na pomalu hodinu...

    Co takhle z pohledu Mělnika, který byl vojákem a mohl tam mít vcelku dost akčnějších částí? Nebo Hunter.

    Pokud Ti přijde filozofování ze strany Khana, kterýho tam bylo hodně málo, jako nuda, tak to je potom těžké...

    EDIT: Pokud si tu knihu četl, tak by navíc mělo být jasné, že Arťom vlastně téměř nic v té knize nedokázal, ale celou jeho cestu mu pomáhali Homo Novus, a díky tomu se o něj v podstatě většinu času někdo staral, takže že by z něj najednou byl nějakej hrdina, to bych se hodně divil...
  • 2stoupeek: Stačí si přečíst jeho ostatní komentáře u jiných článků. Tušim, že neustálým hraní CoD 7 BO si tak zdegeneroval mozek, že neni schopen logicky uvažovat :D.
  • A to usuzuješ z toho videjka? Jdi se lečit a nevyvolávej zde trapný flame.
  • jesusek
    Možná tak jednu celou noc *1*
  • To, cos dole popsal, je MMO hra. To fakt od Metra necekej.
  • Ataker
    už se těším až to vložím do Xka a nebudu spat celé noci :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit