Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Zaklínač si to zatraceně zaslouží a tvůrci udělali prádní kus práce.
  • species
    GG preju jim to, jen tak dal!
  • TheGGG
    Zííííííííííív, vidím, že diskuzní gentlemani zas vylezli z kanálu a začali ťukat.
    Bájthwej wičr 3 je fakt cool
    • Hlavne ve 20 fps.
  • Porovnávat Dragon Age, Zaklínače a Mass Effect je přeci jen trochu mimo. Ty hry jsou celkem odlišné, hlavně Mass Effect, co se zasazení týče. Všechno jsou to skvělé série, které si lidé, kteří mají rádi příběh, atmosféru, dialogy atd. prostě musí zahrát a to, co je lepší nebo horší je v tomto momentu jen otázka vkusu, protože nelze objektivně tvrdit, že jedna nebo druhá je lepší. Prostě a jednoduše, každý fanoušek RPG by měl mít tyto hry v poličce a tím to končí.

    Za další nechápu, proč lidi porovnávají knížky a hru. To je blbost. Knížka je vždycky, opravdu vždycky lepší než hra nebo film či seriál (ano, dívám se na tebe GoT, pěkně jsi to posral). Ano knížky jsem četl (až po prvním dohrání) a byl jsem unesen, prostě se mi strašně líbily. Myslím, že se s tím CDProjekt popasoval výborně, lépe, než mohli fanoušci čekat, dalo se to v určitých věcech udělat jinak a asi lépe, ale pokud se na to člověk podívá z odstupem, tak musí uznat, že tvůrci udělali pořádný kus dobré práce a naše peníze si zaslouží.

    Osobně se těším na datadisky a doufám v nějaké pokračování, třeba se Ciri jako Witcher 4.
  • Vím, že do tohohle článku se tahle otázka nehodí, ale jelikož má dnes nejvíc komentářů, tak se zeptám, hrál jste někdo company of heroes 2 a pokud ano myslíte že je dobrá, protože na steamu mají 75% slevu, hru jsem hrál jen chvíli a nevím jestli si ji mám koupit
  • Zrzzek
    Ještě by mě zajímalo, kolik z toho bylo konzolovek a kolik na PC... Mohlo to být zhruba půl na půl?
    • Milion zaregistrováno na GOGu, steamspy ukazuje 750k, přidej k tomu něco málo neregistrovaných krabicovek a řekl bych, že PC je tak na 1.9M +/- 0.1M

      Dál bych řekl PS4 3 mega a Xbone jedno mega, poněvadž se hra prodávala mnohem lépe v Evropě než v 'Murice and PS na kontinentu dominuje.
      • Zrzzek
        Vypadá to uvěřitelně... Díky za osvětu!
        • Někde jsem viděl přímo čísla a bylo to od začátku 1:1:1 mezi Xbox, PS a PC
          Super zpráva pro vývojáře - Když je hra fakt dobrá, koupí si ji i většina pirátů. :)
          • 0011
            Většina pirátů si jí nekoupí, to si jí spíš koupili lidi co tenhle žánr nehrají, ale přesvědčil je hype/recenze/kamarádi, jestli se prodalo 2 miliony kopií na PC, tak si to přinejmenším 10x tolik lidí ukradlo. Já jsem si z krabičky vytáhnul jen samolepku a hru jsem ještě ani nezapnul
    • fallanga
      To se těžko těžko odhaduje, protože fyzické kopie nemusíš aktivovat.
  • Inquisition nesahá Geraltovi ani po kotníky. Nechápu jak to může někdo srovnávat, Inquisition bylo špatné mmo, Zaklínač je skvělé RPG.
    • fallanga
      Inquisition bylo skvělé RPG, Wild Hunt je o kapku lepší RPG.
    • Inquisition jsem nehrál, ale co si o mně myslíš, když si já myslím, že Dragon Age II byla lepší hra než Witcher 3 ?
      • No já bych si myslel, že to určitě nemyslíš vážně *1* . Dragon Age 2 byl totální fail a to na mnoha frontách - šlo to dohrát, ale je to jedna z her, ke kterým se nemám vůbec chuť vracet (na rozdíl třeba právě od Zaklínače, a to kteréhokoliv dílu)
        Mínusy co si teď vybavím:
        - chabý, z velké části neoriginální příběh a to především co se vedlejších úkolů týče..spousta nelogičností
        - omezený vývoj postav (ve srovnání s prvním dílem, ale i s tím se dalo žít)
        - strohé, repetitivní prostředí - spousta lokací se donekonečna opakovala (především interiéry budov a jeskyně), lišily se pouze tím, že jednou byly tyhle dveře zamčené a jindy zase tamty..po několika hodinách jste mohli "nové" lokace procházet prakticky poslepu, protože jste v nich už aspoň 10x byli :)
        - nepřátelé přicházeli ve vlnách, což by nebyl na první pohled až takový problém, ale oni se zhmotňují kdekoliv na bojišti a to klidně (nebo spíš hlavně) i metr za zády vašich postav..což prakticky zabilo jakékoliv taktizování, protože k čemu řešit řešit pozice postav, krytí atd. když se vám za jinak chráněnými mágy ze vzduchu zhmotní templářští asasíni v plné plátové zbroji a během chvilky vám je zmasakrují - bravo BioWare *1*
        - úplně všechny questy byly ve stylu "jdi a zabij XY", popřípadě "jdi a najdi X, během toho zabij hromadu Y"
        - město, v němž se odehrávala většina hry, bylo naprosto statické, mrtvé - nedalo se tam prakticky s nikým bavit, všichni jen stáli na jednom místě, z kterého se nehli. Jako takové navíc mělo mizerný design.

        A mohl bych v záporech dál pokračovat (bohužel) .. kladů je oproti tomu jen velmi málo. Osobně jsem nejvíc ocenil lepší dynamiku soubojů a i přes tu neférovost systému (zhmotňování nepřátel), byly boje většinou zábavné. Pouze trochu mrzela možnost většího oddálení kamery - ale když se stejně nedalo příliš taktizovat a bylo to tedy o vítězství spíše pomocí hrubé síly a ne taktiky, tak to tolik zase nechybělo..
        • Naproti tomu Zaklínač 3 není rozhodně hra, kde by zápory převyšovaly klady, takže ne - objektivně vzato (když dá člověk stranou osobní pocity a preference a porovná jednotlivé body) je výrazně kvalitnější hrou..a to jak obsahem, tak zpracováním.
          Teoreticky můžeš mít raději Dragon Age II, ale to pak patříš k mizivé menšině.

          Podobně jako se určitě najde pár zvláštních lidí, kteří vychvalují The Walking Dead: Survival Instinct (totální brak) a berou ho třeba i jako lepší hru, než jsou T.W.D. hry od Telltale.
      • Já si o tobě myslím, že jsi troll
  • zaslouženě, jedno z nejlepších RPG posledních let, grafika, hudba, příběh, souboje, questy, to vše na výborné úrovni, na rozdíl od jiných sérii je Zaklínač díl od dílu lepší a lepší
    • Vojta_Ilavsky
      Souhlasím, až na to že vrchol pro mě neopakovatelnou atmosférou je jednička, trojka se k tomu ale přiblížila hodně blízko a čím dál tím víc se těším na shledání s Shani.
  • Gratuluju CDProjekt a jako poděkování jsem si objednal datadisky *14* Jedno z mála studií které ještě ví jak se má chovat k zákazníkům a jak si ho omotat kolem prstu a jsem za to velice vděčný. Tak ještě jednou díky *14*
  • Přeju jim to. Je to jedno z nejlepších RPG, jaké jsem kdy hrál, které je jako jedno z mála zvládnuté po všech stránkách. Svět působí živě a ne jako nepromyšlené herní kulisy, questy jsou všechny zajímavé, hráčova rozhodnutí mají efekt na svět, hratelnost je zábavná a svižná a co se týče grafiky a art designu, je to jedna z nejlépe vypadajících her současnosti.
    Teď ještě, kdyby CD Projekt přestal neustále vydávat patche, které víc rozbijí, než opraví. Pořádně jsem se divil, když jsem po měsíci zapnul hru a čuměl na nahatého Geralta, protože mé oblíbené brnění najednou vyžadovalo o 2 vyšší level *1*
    • Já tím nemyslel, že je ta hra dokonalá a bezchybná. Je to docela slušně zabugované a levely postav podle mě hrají až příliš velkou roli. Ale všechny hlavní stránky té hry (příběh, questy, souboje, hratelnost, prozkoumávání světa, art design, grafika) jsou zábavné, dobře udělané a nekopírují milion předchozích her.
    • a co třeba naprosto stupidní A.I https://www.youtube.com/watch?v=0ZQYQKU3LO8
    • A ten crafting je taky dost nahnutej.
    • No po všech stránkách zvládnuté to teda není. Třeba svět je sice otevřenej, ale nic tam nikomu neudeláš protože způsobuješ redukovaný zranění. Takže musíš stejně pěkně popořadě.
      Nebo třeba měnový systém. Prodáš meč za 5 a kuře koupíš za 40?
      • Měnový systém je sice nerealistický, ale já měl i tak po 70h přes 20 000 korun. Kdyby to změnili, tak bych byl už dávno milionářem. Je to založené na důležitosti předmětů pro hráče, ne na realismu, jinak by to rozbilo hru. A navíc to není zas tak přitažené za vlasy, že v zemi sužované válkou, kde na každém kroku najdeš mrtvoly vojáků a banditů, má jídlo větší hodnotu než levný meč.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit