Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Uznávám, že v některých hrách je toho násili až moc(série GTA, kde dostáváte body za přejíždění lidí na chodnících a podobně, Soldier of fortune alias porcování nepřátel na kousky, atd.) Uvažování psychicky zdravého jedince s průměrným IQ ale nemůže žádná hra ovlivnit(pakliže není pod omamnými látkami). Já si rád zahraji Battlefield 3, Skyrim a podobné hry, ale ve skutečnosti nejsem schopen zabít ani mouchu, kuře či cokoliv živého co leze, lítá nebo se plazí. Je to o lidech a ne o hrách.
    • ucho
      v jakým že GTA se dostávají body za přejíždění lidí na chodnících? v GTA jsou nějaký body?
      • v prvním a druhým izometrickým díle body jistojistě byly :). Za přejetí vláčku hare krišňáků byl dokonce v prvním dílu bonus. Tehdy kolem GTA dost řádil onen světoznámý magor Thompson, kterej si na tom dělal kariéru už v 90. letech.
        • vlastik.plaminek
          Ve dvojce to byla zas nějaká parta uctívačů Elvise.
      • Dobře, tak to byli peníze, expirience pointy, nebo cokoliv chcete. Ani jeden díl série jsem nehrál. Viděl jsem pouze 5 minut hraní u mého známého, který se bavil tím, jak přejíždí nebohé chodce, vylezl z auta, zmlátil nebohou stařenku basebalovou pálkou a zbylé spoluobčany vystřílel M4kou. Takovýto druh zábavy mě nikdy nebral.
        • walltar
          Vidíš, můj kámoš zase v GTA jezdil podle pravidel silničního provozu a snad za celou hru nezabil jediného chodce. Hra ti dává svobodu, je jenom na tobě jak ji využiješ.
        • ucho
          experience pointy v GTA? wtf? proč mluvíš o hře, kterou jsi v životě nehrál.
          tomuhle se říká volnost, po které každý hráč tak volá. hráči chtějí, aby se hry přiblížily realitě. jedná se o odskok od her typu tetris do komplexnějších her. v GTA si člověk peníze opravdu nevydělává tak, že přejíždí lidi... opravdu není náplní hry, aby zmlátil... mám dojem, že v GTA žádné nebohé stařenky nejsou... a náplní hry rovněž není vystřílet zbylé spoluobčany. hra to pouze nezakazuje (ale překvapivě trestá, i když trestá... to je prostě ta interakce světa...)
  • Dneska jsem četl ten výplod nesmyslů na Novinkach.cz a musel jsem se jen pousmát jak novináři nemají o čem psát.Podle tohodle článku by byla celá naše rodina buňka teroristů,protože hrajeme CSS a navíc provozujeme herní server a nejspíš školime i další jak vše ničit.Je škoda , že v tak pokročilé době takový názor vyplodí "novinář". Dávno už se ví , že hraní her je člověku prospěšné a zejména v pozdním věku.Já mám 42 let a stále mne to baví a doufám dlouho bude a nenechám se otrávit podobnými články jako tento.
  • Jack1947
    Jelikoz ho to zabilo , jako prvniho tak se uz nemuze hajit, tudiz to je jen teorie. Ktera se bohuzel zacina cim vice stavat skutecnosti, zachvilku uz vlastne ani nebude potreba aby byli vrazi uznany nesvepravnyma, bude stacit kdyz se odvolaji na hry a vlastne vsudepritomne nasily v nich, ono to je prece logicke ne. Jenze jak pro koho - obhajovat ciny pomoci her je velmi chabe, tak by vlastne zacala existovat pomalu az uplna beztrestnost ne (zabiji nekoho, mozna vice obhajim to a odnesou to hry... ) myslim ze vicenez hry (nejen ja) navic kdyz uz s tim vyhrozoval, nikdo takoveho blazna nebral v potaz. Pak taky no panelaky jsou kapitola sama osobe, kor kdyz je tam nejaky magor jako byl prave tenhle z Frenštátu...
  • Je vidět, že zde na herním serveru bude kritika samozřejmá. Podle různých studií zvyšuje hraní násilných her násilí v reálném životě. Na novinkách mají pravdu a mělo by se s tím globálně něco dělat. Osobně bych začal postihem herních studií (například pokutou) za vyprodukování zbytečně násilné hry kde je hlavním cílem zabít jiného hráče. Tento postih by studia motivoval více k vytváření nenásilných her, díky kterým by se naše (vaše) děti i dospělé nevystavovali tolik násilí. Je jasné že mě budete kritizovat, ale to jen kvůli tomu, že sami hry hrajete a v hloubi duše můžete být na tom stejně jako zmiňovaný násilník.
    • Jestli vás předchozí příspěvky nepřesvědčili o tom co píši. Tak mám pro vás ještě jedno video, které by vás všechny mělo přesvědčit o tom co se tady snažím dokázat.
      • Pod tímto komentářem je video... chci aby jste si prvně přečetli co to je zač než to spustíte.
        • http://www.youtube.com/watch?v=1orMXD_Ijbs
          • xD
            • 15k3
              není za co... chtěl jsem si taky jednou zkusit jaké to je být http://onlineofflinejournalist.files.wordpress.com/2012/11/troll.png
            • Tak v tom případě obrovskej úspěch. *1*
              Ale aspoň jsem se pobavil, "diskuze" s tímto tématem mám velice rád.
    • Co se týče těch komentářů k videu, které jsem tu uveřejnil. Tak nevím co je špatného na TV nova, mají objektivní zprávy(i když ano občas přesáhnou mezi) a to také dokazuje sledovanost. Lidé nejsou hloupí a chytří lidé nesledují hloupé věci. Jenže jakmile uvedou něco co šokuje hráče tak se okamžitě spustí kritika. Myslím, že kdyby místo večerních zpráv pouštěli videa z agresivních her tak by vám to nevadilo.
      • TV nova a objektivní ? Jsi úplně normální ?
        Zřejmě patříš k těm chytrým podle toho co čtu.
        http://youtube.stazeni-zdarma.cz/1282-mraz-tv-nova-si-o-lidech-mysli-ze-jsou-idioti-co-se-stane-z-vody-kdyz-je-15-c.htm
        Tak si nech svou objektivní TV stanici pro "chytré" :)
      • Jestli v ČR žije víc takových volů, tak se stěhuju do Nepálu.
        • Už jsem vás jednou prosil aby jste mi nenadával, tykání ještě snesu (jsme v internetu), ale pokud mě někdo uráží tak si to líbit nenechám.
          • vlastik.plaminek
            Pokud berete Nohu jako seriózní televizi s objektivními zprávami, tak jsou ty urážky na místě.
            EDIT: Ouch, teď jsem došel na konec vlákna.
    • Co k tomu dodat? Podívej se na tohle a hotovo http://www.youtube.com/watch?v=L7mrQFo23_A Snad umíš anglicky a nebo ta taky dělá z lidí zabijáky?
    • ucho
      tohle video je pro tebe jak dělaný:
      http://www.videacesky.cz/navody-dokumenty-pokusy/skolni-masakry-a-nasili-ve-hrach

      jeho vypovídající hodnota je větší než ta, kterou reprezentuješ na pořadu TV Nova...
      • Na video jsem se zběžně kouknul a co jsem z toho vyvodil, je to že tam přesvědčují lidi o tom jak hraní není nebezpečné. Tyto videa bych nenazval jinak než hloupost. Každému, kdo dokončil základní školu musí být jasné jak hry způsobují agresivitu. Někomu se něco nepovede = začne být agresivní na své okolí a tak to pomalu postupuje, až agresivita dojde na krajní mez a začne si svoje virtuální problémy vybíjet na ostatních viz video výše o mladíkovy, který zabil svého kamaráda. Tak mi neříkejte nic o tom, že hraní her s tím nemá nic společného.
        • ucho
          1) troll
          2) provokatér
          3) psychicky narušený

          jedna z těchto tří možností pro tebe platí :)
          • Možná je z jiného světa a platí pro něj všechny 3 :)
        • + keby si aspoň niekedy videl hru counter strike tak vieš že sa v nej nevyhadzujú do vzduchu paneláky ani domy ale bomba je položená normálne na zemi a vybuchnú len bedne ktoré sú na okolo... absolútna neznalosť a neobjektívnosť nepripúšťate si fakt že mohli mať medzi sebou spor
          • Já si dokáži živě představit, jak taková hra, ve které je hlavní podstata masakrování hráčů, dokáži ač proti své vůli představit.
            • Aha tak ty si dokážeš predstaviť. Pochybujem že vôbec vieš na akom engine bola hra vytvorená a čo ten engine dokáže taktiež sa vôbec neorientuješ v hrách (ukáž mi hrôzostrašnú krvilačnú beštiu vo WoW(keď vieš vôbec čo to je ty expert)). Ako už bolo vyššie povedané agresivita v hrách skôr tlmí agresivitu v reálnom živote. Jedine kde môže v hrách vzniknúť agresívne správanie je u psychicky labilného človeka. Na svete hraje hry nie 10% ale omnoho viac dnes už takmer nieje dieťa ktoré by nehralo nejakú hru. A keď zo 500 000 000 hráčov 100 ľudí niekoho zabije musíš pochopiť že sú tu aj ďalšie faktory ako motív napr. niekoho opustí priateľka tak ju radšej zabije atď... aj napríklad ten chlapec v americkej škole vraj mal problémy v škole (šikana). A nebyť hry kde si vybíjal agresivitu tak ich zmláti alebo odpáli už po týždni. Pripadáš mi ako rodič čo vie maximálne spustiť microsoft word a stlačiť enter. Vôbec sa nezaoberáš inými faktormi.
        • Ty demétere, uvědom si, že kdyby jsi měl pravdu, tak se na ulicích zabíjíme na potkání a neušel by jsi snad ani blok bez shlédnutí něčí vraždy. Děje se něco takového? Ne, neděje, takže kdo tu plácá blbosti?:)
        • Už som to postoval vyššie ale asi ignoruješ fakt že ten "odborník" pravdepodobne nikdy nevidel hru.

          "To Jan Kovář : Aha výborné video... sfetovaný chlapík ktorý zabije svojho kamoša s kvetináčom lebo mu prebral frajerku a "odborník" ktorý nevie vysloviť názov jedného z najhranejšieho MMO na svete... mám dosť :D"
      • Ten závěr je naprosto trefný.
        TV stanice ztrácejí dívaky a udělají vše proto, aby škodila ostatním, ale není se čemu divit, když dneska není TV pořad přerušovaný reklamou, ale reklama přerušovaná pořadem :)
        Mimo to to už s nimi lepší nebude.Už není způsob jak diváky vrátit k TV obrazovkám.
    • Já bych začal postihovat všechny hloupé lidi jako jsi ty.:)
      Kdo ví kolik lidí jsem ve hrach za více než 20 let postřílel, přejel atp. A světe div se.Já ani nikdo v mém okolí si nevšiml, že bych se choval násilně. :)
      NE máš pravdu kašleme na to.Vypněme počítač a přestaňme hrát hry.
      Jdem se mrknout na TV.Za hoďku dávají CSI: Las Vegas.KDyž budeme mít štěstí tak uvidíme ne jen nejakou vraždu, přestřelku, ale i pitvu.
      U filmů a seriálu je narozdíl od pitomých her, které nás omezují věkovými ratingy PEGI atp. je, že do 22.oo se na ně může dívat každý.Takže když chce 8mi leté dítě mrknout na CSI..No problem ! když se chce mrknout na Zákon a pořádek..No problem ! Pak tady vidím nějaký asi dobrodružný serial Vražedná čísla.Jo a v pátek je na Primě ve 13:50 Nebezpečný kontrakt.Původně jsem si myslel, že to bude komedie ale on je to Americký thriller !..
      Facepalm.
    • tomu rikam troll post. je v tom videt trochu i kreativita. jen tak dal, uroven trollu je treba povysit
    • Ježiš co to je za retarda? To je jak jejdásek, akorát anti-herní. *15*
    • Pan Kovář, děti násilným hrám vystavuje ignorace a hloupost rodičů.

      Ignorace v tom smyslu, že si neumí zjistit, jestli je hra pro dítě vhodná. Víte, ta 18 na krabici nebo obrázku v e-shopu něco znamená. Nebo ta pěstička znamená "násilí" a taky je potřeba zvážit, jestli je to vhodné pro vaše dítě.

      Hloupost v tom smyslu, že i když rodič není ignorantní k ratingům, tak se nechá dítětem zvyklat. "Buu, buu, ostatní děcka hrajou CoD, já chcu taky." Jo, to je výchova. No, znám pár rodičů, co jsou posedlí kupováním věcí svým dětem, protože ostatní děti je mají...
    • Ehmm Troll? Ne to ne. Vy jste pouze milý býček po kastraci, který absolutně netuší o čem tu píše.:) Nicméně nebojte, zatímco mi hráči budeme mít v pokročilém věku, ještě dobře sloužící mozek, tak vy si nebudete pamatovat ani jak se jmenujete.:)
    • langustyn: Protože tam se člověk nemůže rozhodnout jestli někoho zabije
      Clown: Máte pravdu, ale jak vidíte tak tyto studie nejsou moc pravdivé
      minimilian: http://www.uq.edu.au/news/index.html?article=23987
      s.p.: co se týče ratingu tak v každém obchodě prodají nezávisle na věku každou hru
      jump: chtěl jsem znát názor vás hráčů, a co se týče toho násilí tak např. v Africe musí nějak ti lidé přežít tak se musí umět bránit nebo z náboženských nebo etnických důvodů(z toho to násilí) ale zde, neměl útočník jediný důvod se takhle zachovat nebýt her.
      • Zatím jsem neviděl nic co by dokazovalo, že pravdivé nejsou.
      • Ne, člověk se nemůže rozhodnout jestli někoho zabije, ale může se rozhodnout jestli někoho zabije, ale může se rozhodnout, jestli se na ten film, knížku a vlastně všechno kam se dá něco zaznamenat pustí.

        Určitě jste neslyšel o Pegi, je to hodnocení obsahu her a jejich přístupnosti podle věku. To, že většina her se obstarává nelegální cestou a jsou tyto doporučení/omezení proto k ničemu je věc jiná a absolutně neni v mocí herních studií.

        Když necháme tohle všechno okolo, pak se na to můžeme podívat z jiného hlediska. Hry hraju a už jsem v nich "zabil" miliony "lidí", podle Vás bych už tedy musel vystřílet minimálně jedno středně velké město... Pokud je člověk magor a nedokáže rozlišit realitu pak nelze svádět vinu na hry.

        To je asi vše a nyní sijdu pořídit vhodnou zbraň a vybrat si nějaké to město.
        • Víte je jednoduší věci zlehčovat, než vystoupit proti nim. Samozřejmě, že hra v každém člověku(pokud ji hraje) pouštím pomalu choutky zkusit to na živo. Je jen otázka času kdy se tak stane. U někoho za 5 u někoho za 20 let a někdo na to bude jen myslet(lepší případ, ale stále se musí řešit). Je jen otázka kdy bude mít takový člověk možnost to udělat.
          • Ono se jinak než nadsázkou reagovat nedá. Vezměte to takhle, ta Zemi je zhruba 7 miliard lidí, dejme tomu (opravdu neznám skutečný stav), že hry hraje 10% populace. To máme 700 milionů hráčů. Ze 7 milionů může hrát "násilné" (definice násilné dle Pegi, za násilí je povážováno snad i mlácení klackem do stromu) zase 10% (ve skutečnosti bych tipoval minimálně 50%). Tím jsme na počtu 70 milionů lidí, hrajících "násilné" hry. Dejme tomu, že případů trestných činů u kterých byl jako jeden z motivů (ne li dokonce hlavní motiv) použito nasilí ve hrách může být tak 100, maximálně 1 000. Budeme mít ovšem velké oči a budeme chtít aby závadnost her vypadala co největší a dáme 10 000. To znamená, že 0,000 149% lidí páchají trestné činy díky hrám. To mi teda promiňte, ale to znamená prakticky 0%. Předpokládám tedy, že tito lidé neměli v hlavě něco v pořádku.
            • To máte pravdu. Opravdu by se mi nelíbilo, kdyby v ČR bylo 10 000 lidí, kteří by zabíjeli kvůli hrám. Ovšem tento příklad by znamenal, že jinde ve světě by nikdo kvůli hrám nezabíjel. Jelikož se hry hrají téměř po celém světě (tohle tvrzení může být zavádějící, žádný průzkum kde všude se hry hrají neznám, ovšem jako příklad předpokládejme, že ano) pak by znamenalo, že problém je jinde. Všude se hrajou hry, jen v ČR kvůli nim zabíjí. To znamená, že bude spíše problém v ČR než ve hrách samotných. Proto je tedy spíše potřeba se zabývat lidmi, kteří někoho zabili a poté hledat společné faktory a vsadím se s Vámi o co chcete, že hraní her má na počet vražd nejmenší podíl. Určitě bude hrát větší roli psychika a aktuální stav pachatele.

              Nelze se na to dívat tak, že jsou společným faktorem hry. Hry jsou společným faktorem pro miliony lidí a velká část, troufám si říct většina viděla zbraň tak maximálně ve filmu, hře a nebo na obrázku. A jak sám určitě uznáte, vidět zbraň neznamená někoho zabít.
            • Na procenta je to možná málo, ale představte si že v ČR by bylo 10 000 lidí, kteří by zabíjeli kvůli hrám. Líbilo by se vám to, já myslím že ne. Je to stejné jako 2.s.v. tam taky zemřelo "jen" něco přes 3% lidí a přitom to bylo 62 000 000 populace. http://cs.wikipedia.org/wiki/Po%C4%8Det_ob%C4%9Bt%C3%AD_druh%C3%A9_sv%C4%9Btov%C3%A9_v%C3%A1lky
      • walltar
        ale zde, neměl útočník jediný důvod se takhle zachovat nebýt her....

        To jako myslíš vážně? Takže podle tebe je to, že hrál hry hlavním a jediným důvodem toho co udělal? Protože si to tak právě napsal.
        • No jak sám můžete vidět tak hraní her mu nepomohlo a řekl bych že bez hraní her by na tento nápad ani nepřišel. Hry mohou totiž naučit člověka jak například střílet ze zbraně, dělat výbušniny nebo efektivně někoho zabít. A to pokud nejste hloupí si můžete odvodit i sám.
          • ucho
            tohle začíná být vážný. myslím, že se tady rýsuje další Antonín Blažek :)
          • walltar
            Ale no tak, to nemyslíte vážně ... hry vás můžou naučit jak střílet ze zbraně? Měl jste nějakou zbraň někdy v ruce? A viděl jste u ní někde myš? Hra vám maximálně ukáže, jak se používají miřidla, ale to si odvodí i průměrná opice. Jak někoho zabít vás nemusí učit hry ... to si taky snad umíte odvodit se základní znalostí biologie. A jak dělat výbušniny? Můžu se zeptat na nějakou větší hru, která uváděla návod na výrobu výbušniny?
          • Ok, ale tady už ze sebe děláš debila a to těžkýho. Ukaž mi jedinou hru ve které ti ukážou jak udělat výbušninu, jednu prosím. Hry naučí jak střílet ze zbraně? Ehm, takže jsi asi nikdy zbraň neobsluhoval, že? Z Airsoftu a střelnice vím moc dobře, že absolutně žádná hra se ani nepřibližuje skutečné manipulaci se střenými zbraněmi. No a závěrem efektivní zabíjení? Skutečně nepotřebuju hru k tomu abych věděl kam ti vrazil nůž aby jsi už nadále nebyl. Každý kdo má základní znalosti lidského těla ví jak někoho efektivně zabít.
            • Tak přesně na tohle velice kvalitní video jsem čekal. Dejte si ho na čas 0:59 a 10 vteřin pečlivě poslouchejte. Nevím jestli jste si někdy dal marihuanu, předpokládám, že jste se někdy opil. Teď se hluboce zamyslete a řekněte si, co má větší vliv na mysl. To, že se zhulim a nebo jestli sednu k počítači.

              Je to hrozné, hraju (v reportáží zmíněnou) BRUTÁLNÍ počítačovou hru a tak jdu pomlátil lidi. Předpokládám, že se dohodneme na tom, že čin jako vražda vyžaduje určitý stav mysli/rozumu a dle mě rozum a aktuální myšlení ovlivní víc ta (dle reportáže) nevinná marihuana.
            • To Jan Kovář : Aha výborné video... sfetovaný chlapík ktorý zabije svojho kamoša s kvetináčom lebo mu prebral frajerku a "odborník" ktorý nevie vysloviť názov jedného z najhranejšieho MMO na svete... mám dosť :D
            • Jan Kovář: Nova? Nova?!!!!! A ty by jsi si přál abych s tebou mluvil slušně? NOVA?!?!? Místo posílání odkazů na uber bulvár, odpověz na moje otázky. Jen tak mimochodem, samotná závislot na hrách je taky pitomost. Dřív jsem u toho seděl taky od rána do večera a byl jsem závislý? Ne! Jen jsem byl mladý a neměl nic lepšího na práci, ale ona časem přijde práce, povinnosti, přítelkyně a ono toho času už tolik není. Chybí mi to? Ne.
            • Reportáž TV nova..Ti se učili od FOXu :)¨
              Mimochodem taková hezká nestranná reportáž to se musí uznat :)))
            • Pokud bych mohl poprosit, tak pokud máte něco proti mé osobě tak prosím slušně. Já vám také nenadávám do hlupáka a ještě k tomu vulgárně. Pokud si myslíte, že si dělám legraci stačí se kouknout na toto video. Myslím, že je dostatečně výstižné.
              http://www.youtube.com/watch?v=tERIzO4bz6k
          • Tento Váš příspěvek mi nedá a musím opět reagovat. Jak podle Vás naučí hry člověka střílet nebo dělat výbušniny? Nevím jakou představu máte vy, já v pyrotechnice nedělám, ovšem předpokládám, že to bude těžší než zmáčnout pá kláves... A ještě k tomu střílení, na střelnici chodím a opravdu jsem se z her střílet nenaučil. Dále nevím jestli to víte, ale ne každý je schopen zacházet s každou zbraní nehledě na to, že v 95% (budu optimista) her, filmů a všeho drží zbraň jako prase kost...
            • Ne ne, u policie ČR nejsem, zatím jsem stále ve škole. Ovšem k policii bych se klidně dal. A když už jsme u policie tak S.W.A.T. 3 a 4 stojí za to. :-D

              Ono ani ta touha zabíjet by u policie nebyl ukojená. Přecejen když policajt vystřelí tak je to stíhaný pomalu víc než když někdo někoho zavraždí. Ale to už je jinej smutnej příběh.
            • Skull55: Takže jsi u PČR? ÁÁáááá za to můžou hry, protože jsi toužil zabíjet lidi.:D:D:D
            • Ještě dodatek, jedná se o střelnici policie ČR.
            • Nejde mi správně reagovat proto reaguji zde.

              Já teda nevím, ale tím, že se naučím střílet do terčů neznamená, že mám zbrojní průkaz a mám doma zbraň a že bych střílel po lidech. Naopak na střelnici jsou v tomhle ohledu velice přísná pravidla aby se nikomu nic nestalo.

              Nevím, jestli máte se střílením zkušenosti, ovšem mířit se z her nenaučíte. Přecejen záleží i na vzdálenosti a každá zbraň může mít jinak srovnaná mířidla (někdy musíte mířit přesně, někdy pod, někdy nad).

              A nyní Vám asi částečně řeknu co chcete slyšet. Bez důvodu bych nikomu nic neudělal, ovšem pokud by šlo o obranu někoho koho znám pak bych neváhal využít jakoukoli zbraň (nemusí být nutně střelná, protože tu nemám) je jeho ochraně. V jiných případech jen těžko. Ono to přecejen neni stejné zmáčknout tlačítko na myši, jako vystřelit.
            • Pro Jan Kovář: Ty musíš být SOLIDNĚ mimo :D
              Prý se naučí efektivně mířit dle videa :D

              Skull55: Ano. Především ve filmech ty zbraně drží ještě hůř, jako prase kost. Z toho mi bývá do breku.
            • Hra vám sice neukáže jaké látky použít nebo smíchat, ale ukáže vám jak je efektivně použít nebo schovat, tak aby je nikdo nenašel. Navíc co se týče používání zbraní, tak vše jde jednoduše okoukat, stačilo mě jedno video a už vím jak se taková zbraň požívá, nabíjí, a kam efektivně mířit. A už jen to že chodíte na střelnici potvrzuje, že hry vám dávají choutky zkusit si to na ostro.
        • On je stejný případ jako třeba toto http://www.youtube.com/watch?v=m6IuEMLjU8c Tenhle druh lidí vidí pouze tu svou "svatou".
      • ucho
        aha, takže buď provokace nebo trolling :)
        • Jaká provokace, já se tu jen snažím ukázat lidem pravdu, ale jak vidím tak o ni nikdo nestojí, protože hráčská komunita přece nebude kritizovat hry. Je to stejné jako když nějaký lovecký klub tvrdí, že zabíjí lidé a ne zbraně, ale ti lidé by bez těch zbraní nezabíjeli. Co se týče odporu byl jsem si téměř vědom, že uvidím samou kritiku, ale tu vždy museli snášet i revolucionáři.
          • Jestli chceš vědět, o co jde, koukni se na tohle video a se svym fašismem se bež vysr*t, jo? *4*

            http://www.videacesky.cz/navody-dokumenty-pokusy/skolni-masakry-a-nasili-ve-hrach
          • ucho
            já myslím, že jsi zralý na psychinu :) a nejde o to, že kritizuješ hry. jde o to, co pronášíš za perly.
            a nebo opravdu provokace nebo trolling. duševně zdravý člověk by ale některé z těchto věcí nepronesl, takže tak...
          • Ty musíš mít taky dost a zároveň nejsi normální :D
            Každý normální hráč bere hraní jako odreagování, užít si skvělého příběhu (Walking dead, Neverwinter nights, Zaklínač, dokonce i FPS F.E.A.R.). Je to jen zábava a koníček.
            Navíc je celkem divné, že se vyčítá násilí jen hrám. Proč ne filmům, seriálům či knihám?

            Že hráčská komunita nekritizuje hry? By ses divil, jak dokážeme hru pořádně zkritizovat :D

            Jinak chceš radu? Než začneš psát takový nesmysl, tak si něco zjisti a neplácej nesmysli.
            Ale to je vlastně zbytečné psát osobě, která si snaží vydobýt svou ''pravdu'' za jakoukoli cenu
    • Krtecek-GT
      Tohle je doufám, myšleno ironicky?
    • Já bych se především zaměřil na literaturu. Ta dlouhodobě po celá staletí ovlivňuje lidské myšlení a přesvedčení a určitě není sporu, že sloužila a slouží jako prostředek k šíření nenávisti. Za kritický mezník lze označit vynález knihtisku Johanesem Gutenbergem. Svým vynálezem umožnil šíření nebezpečné literatury mezi lidmi. Proto bych zakázal jakýkoli psaný text. Nikdo by se nic nedověděl o ničem, a tedy ani nic o násilí *3*.
    • Me by jen zajimalo, co dela takovyto clovek na hernim portalu, kdyz on sam nehraje? :) To jen takovy dotaz bokem. Leda by to byl obycejny troll.. :)

      Jen tak bokem by me zajimalo, jak je mozne ze v americe je tolik nasili ve skolach a ve statech, kde se hraje stejne nebo jeste vice, ale neni tam pristup ke zbranim jsou takove utoky minimalne resp. zadne. Viz korea (herni velmoc)
    • jistě jistě, všichni co kdy hráli packmana jsou taky vhodní pro psychiatrii že? Však v té hře utíkáte před duchy a kdo věří na duchy ... U her je něco čemu se říká rating a podle toho by se měl kupující zařídit tzn. když je tam napsaný že je to hra od 18 let tak to asi nekoupím 6 letému dítěti ne? A pokud vím hry jsou tu pro odreagování, ve hrách typu FPS se člověku zlepší postřeh a schopnost rychle zareagovat (což jako výhodu vidí i US Army), ve strategiích si člověk procvičí mozek a občas se i něco přiučí a pro malé děti tu máme super maria a Méďu ve vesmíru kde zachraňuje plyšák emzáky ...
    • tak v prvom rade ta prosim, aby si sem dal linky aspon na jednu z tych roznych studii, ktore spominas. ja som minule cital stastiku, ake je nebezpecne jest chleba - vraj ho jedlo 98% vsetkych pedofilov.
    • Existuje také přibližně stejné množství studíí, které dokazují, že tomu tak není.
    • langustyn
      a proc se něco podobnýho neřeší i u filmů? knížek?
  • Muj strejda (65) hraje hodne C&C ... zacinam se bat jestli treba nechysta nejakou valku... na vojne byl tankista... to by nemuselo dopadnout dobre *8*
    • shmeck
      Můj 50letej kolega hraje Farming simulátor... Radši nechci vědět co ten chystá *1*
      • walltar
        Tak ten je nebezpečnější, než ten s tím CaC ... narozdíl od tanku se u nás k traktoru dostaneš lehce a k nejbližší škole už to potom není daleko.
        • StanleyCZ
          No....
          http://brno.idnes.cz/ukradeny-tank-ze-skladky-v-zabcicich-d77-/brno-zpravy.aspx?c=A121017_110114_brno-zpravy_cen *1*
          • walltar
            Tak to se naši tmavší spoluobčané vrhli na kus železa a odnesli si ho na zádech ...
        • jo jenže rozdil je v tom že by s tim traktorem akorat chtel vysadit neco na skolnim hristi a nikomu by se nic nestalo, nebo by tam jen pokosil travnik
          • walltar
            A nebo by pooral školní hřiště i s dětma a vysadil na něm brambory ...
            • regant
              Jeden z nejlepších komentářů za poslední měsíc :D
  • walltar
    Navíc měl jěště špatný sluch a místo Fire in the hole ... slyšel Fire in the Home.

    Ach jo to sou zase kraviny. Ale co čekát od bulvařinek.cz?

    Já sem začínal v 8 s drama jako byl DOOM a zatím sem žádnou školu nevystřílel, i když vidím co se dneska stává populárním (z poslední doby třeba Harlem shake) tak nevím jak dlouho to ještě vydržím ... radši si du zahrát Hello kitty online to mě určitě uklidní.
  • a četli jste tohle? :D

    http://www.novinky.cz/veda-skoly/290578-novy-web-o-hrach-ukaze-na-nebezpecne-a-uzitecne-pareni.html

    jinak nechápu, jak může někdo být naštvaný nebo znepokojený článkem na novinkách. novinky jsou spodina internetového zpravodajství, stejně a ubohé jako ostatní služny na seznamu. to se prostě nedá brát vážně. *3*
  • Lidi z games.cz, nechcete se věnovat aj normální novinařině? Člověk aby na českém webu pohledal čtivě napsaný objektivní článek s trochou nadsázky a zamyšlením a přitom tady, když vyjde nějaký článek netýkající se úplně přímo her (toto, o klucích zavřených v Řecku apod.) tak se to vážně dá číst a má to něco do sebe. A co oceňuji nejvíc že se nesnažíte honit čísla čtenářů, takže si odpouštíte bulvární hesla a články laděné do stylu novinek a v posledních letech už i idnes.
  • Daniell605
    ... *13*
    ....... *11*
  • Je to pravda. Ja kdyz jsem hral CS tak jsem mel velikou zalibu v hrani si s petardama vseho druhu. Jeste ze jsem to moc dlouho nehral... buhvi jak by to mohlo dopadnout.
    • vy jste si nikdy nepredstavovali jake by to bylo vystrilet skolu pomoci h&k G36C? ja jo a prave v tom je ten rozdil kdyz ma nekdo zbrane a nekdo hraje sims 3.
      • Jack1947
        Predstava od reality, je naprosto odlisna vec, ( i kdyz obcas si neco takoveho predstavovat no ...) mozna by si mnel hochu navstivit nejakou tu prospesnou spolecnost kde se zabyvaji temito problemy, jeste mas myslim cas pokud uz neni pozde ;-) .

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší