Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ringmancz
    já jsem radši, když hra dostane nižší hodnocení. vidíš různě hodnocení 90, 100, 95 (na webech zaplacených vydavatelem) a potom si hru zahraješ a zjistíš, že je tak na 70
    • Ale tato hra opravdu neni na 7-70 ! Nechapu o cem tu je porad diskuze, proste je to super hra po vsech strankach a jen obhajujete neco co neni pravdou.
      • Ak sa bavíme o Tomb Raider, tak je táto hra tak na 6 bodov. Ak sa bavíme o sivej beztvarej akčnej produkcii dnešnej doby, potom je to 9-10.
  • Tak pro mě asi zklamání roku, je to tak moc akční až se mi chce brečet. Ne vážně z moji milované Lary se stala masová vražedkyně, naprosto triviální kobky(i když hezké), absence plavání mi chybí víc než jsem čekal...a všude samá střelba,alespoň kdyby se to dalo nějak smysluplě projít stealth stylem, ale jak Lara každému zezadu zarazí sekeru do hlavy to prostě neberu. Atmosféra je dobrá ale akce je tam příliš. Osobně bych šel s hodnocením ještě o stupeň dolů. Zítra to jde do bazaru.
    • Inquisitor
      Doufám že se ještě někdy dočkáme pokračování ve starém duchu.
      • Jen to ne!
  • Tak tedy dohráno a musím říct, že mě to vážně chytlo. Ačkoli jsem byl hodně skeptický a vůbec se mi nezdál koncept "nový Lary" (jako malej prďola jsem hrál všechny díly na stařičkém playstationu + později na PC ten zbytek), tak se z toho vyklubala příjemná oddychovka. Je to sice přeskriptovaná jízda, která se hraje skoro sama, sem tam něco zmáčknu a dost toho postřílím... ale co... bavil jsem se a o to přeci jde, nebo ne?
    Občas mi ale akce přišla hooodně přehnaná, až skoro chaotická (když se všechno kolem bortí...), kdy jsem netušil, co se děje, kam běžím, po čem běžím, kam mám skočit, kdy mám skočit... A chválím autory za možnost zastavení předčítání těch zápisků a deníků - čtou to hrozně pomalu a sám si to přečtu mnohem rychleji *2* Příběh a dění ve hře mi přišelo tak nějak standardně larovsky divný *4* Za sebe říkám, že spolu s Portalem 2 má nová Lara nejlepší úvod do hry *14* Celkově drsnější nádech hry hodnotím také kladně. Voice acting a výtvarnou stránku taktéž.
    Nevím, pro mě, člověka, který si do roka zahraje už jen tak jednu dvě hry (čekám ještě na Bioshock), je takováhle nenáročná popcornová zábava zřejmě ideální.

    Mimochodem, nechápu proč se tak hádáte kvůli blbýmu číslu... Autor recenze tomu dal 7, což je pořád nadprůměr (nebo je to moc?). I kdyby tomu dal cokoli/10, tak by mě to bavilo pořád stejně *6* Jinak s nedávnou tvorbou nemůžu Laru porovnávat, neboť mě všechni Assassini, Witcheři, CoD, nové Medaly, Battlefieldy, Crysisy, Mass Effecty a já nevím co nijak zvlášť nezajímají *4*

    A možná si říkáte, co tady vůbec dělám? *15* Třeba bych si tady přečet, že Gabe rozhlásil do světa, že příští měsíc bude další Half-Life *15* *14* Taktéž jsem byl zvědav, jak si Lara vede v očích našinců a sousedů *7*
    • Hrac "který si do roka zahraje už jen tak jednu dvě hry" se asi moc za hrace povazovat neda.
      Stejne jako bych si za rok dal 2 - 3 cigarety, tak bych se nejspis kurakem nenazyval.

      Btw tvoje skoda ze te treba Witcher 1 - 2 nezajima, je to kvalitni vytvor.
  • proste tento portal si musi priznat ze toto vobec neuhadli" a este sa biju o svoju pravdu.zmente hodnotenie alebo to dajte recenzovat niekomu inemu,lebo nie je zrejme normalne ked drviva vacsina ma iny nazor.
    • Tady to flakaj podle sebe, nazory lidi (vetsiny) jdou stranou. Docela uz bezne, kazdopadne muj nazor na hodnoceni nezmeni. 9/10 a jsem rad, ze jsem se dockal dalsiho povedeneno pokracovani kultovni Lary ! Par zmen by urcite zaslouzilo, ale jednoznacne PECKA roku !
  • ja zas uplne suhlasim s recenzentom. hra je to relativne zabavna ale tak neskutočne debilna a stupidna až mi je z nej zle. hry samozrejme nemaju byt nejake super intelektualne dokonale ale tento tomb rider to je stupidnosti extrem; pričom najhoršie je ako sa snaži hrať na pravy opak. dementny pribeh, hratelne prvky len načrtovy nastrel a kopa opakujucich sa skryptov. osobne s recenziou suhlasim. da sa to hrat, nenudim sa u toho ale že by som z tej hry padol na zadok alebo mal na nu spominat? mohlo by sa tak stať ale to by sa ta hra nesmela hrať na čiste zlato a pritom ponukať len naleštene hovlno. ponuknuť aspoň niečo pričom by som sa necitil ako uplny zahambeny blb že to hrajem.jasne, typicky dokonala hra pre amikov. crysis 3 aspoň ponukal naleštene hovlno a na nič ine sa nehral, ten si zasluži čistu 8.
    • uz to mam, tomb rider je vlasten take megastupne cod v survivor žanri :)
    • Súhlas.
    • Call of Duty: Black Ops 2 _hodnotenie 8/10. Z toho si padol na zadok? Ja nie. Tak prečo lepšie hodnotenie? Black Ops jednotka ma bavila...ale dvojka bola mimo mňa. Hodnotenie presne naopak Jednička Black Ops tu dostala 7/10 všade inde mala 9/10 .... Teraz s Tomb Raider je to úplne identické :)
      • pozri cod je odpad aj podla mna.... na tu 7 by ho dostal multyplayer ktory mozu mat dobry. a tomb rider... no onicom; najlepsie je jak tam pobehuju ty ,,survivori" po ostrove plnom hrdlorezov celu hru a furt žiju :D a nehovorim že tiscali nehodnoti divne, naprkl. dead space 3 bol podlamna kvalitnejši titul ako ho to zrecenzovali, ale aspon nahodou sa podlamna do toho tomb ridera uplne trafili :)
      • Imho si nový Tomb Raider nic lepšího než sedmičku nezaslouží, že hry co si zaslouží méně dostávají vyšší hodnocešní je něco jiného. Nový Tomb Raider je sice celkem zábavný, ale s Tomb Raidrem má společného málo, Lara je vyměněná, ovládání je jiné a polovinu hry tvoří QTE a cut scény... hrobky a lezení po skalách ve hře skoro není, zato střílení s lukem divé zvěřeje pravidelná rutina...
        Nevím jak na xboxu, ale na PC politika DLC, nutnost Steamu, jen tři sloty pro uložení hry, bugy hru dost srážejí... Osobně se mi nelíbí ani achievementy a především naroubovaný multiplayer do ryze singleplayerové hry...
        • Net ... mne je jedno či dostala sedmičku. Fakt ...Hra ma baví...mohla by dostať aj 3/10. Väčšina ľudí sa tu ale diskutuje o divnom systéme hodnotenia. Ale už som s toho unavený. Nemá to zmysel. Ja mám pocit, že fanúšikovia Games si budú tento web zastávať za každú cenu. Ja to chápem, majú ho radi. Aj ja mám vcelku tento web rád. Teda až na tie hodnotenia, ktoré som sa naučil už ignorovať. Ja sa tu s nimi naťahujem len preto, že mňa aj ostatných, poniektorí čitatelia presviedčajú...že je to normálne. Ale pre mňa to nie je normálne! Nie je normálne, aby som nečítal záverečné hodnotenia. Ja som vyrastal na takých časopisoch ako Excalibur, Bit, Commodore Amater, Hráč ...alebo mladučké, v tej dobe ešte úžasné Score. Ja som bol vychovaný na tom, že známka hry niečo o kvalite hry hovorila. Pre mňa bola hlavným ukazovateľom kvality hry. Vieš, ono recenzie, ktoré napr. písal ICE v Excalibure, boli niekedy slušný úlet...niekedy som nevedel, čo si o hre skutočne myslieť :) To hodnotenie bola istota. Vedel som, že keď Rebel Assault dostal 90% tak tá hra naplnila moje očakávania ....Chápeš?
          • ringmancz
            "mne je jedno či dostala sedmičku" tak proč tady v diskuzi bojuješ za opak?
            • ringmancz
              evidentně ti to vadí, když si zrovna v téhle diskuzi tak aktivní a nedokážeš pochopit, že jednu hru hodnotí jeden a druhou druhej a co se líbí tobě se nemusí líbít ostatním
            • za aký opak...ja tu diskutujem len o systéme známkovania. Tu konkrétne na tomto webe, veľakrát kvalitou horšia hra (nie zábavnosťou ale celkovou kvalitou) má rovnaké hodnotenie, ako technicky, či hratelnosťou ďaleko lepšie zvládnutá hra. Bavíme sa o zmysluplnosti takéhoto hodnotiaceho systému. *13*
          • Já říkám, že sedmička pro nového Tomb Raidera je v pořádku. V pořádku nejsou extrémně vysoká čísla u jiných her.
  • Včera v noci dohráno. Sice jsem Tomb raider nikdy nehrál ale todle je opravdu super hra. Jsou akorát dvě věci co mi na té hře opravdu dost vadily. A to časté QTE a potom že po dohrání nešli odkliknout závěrečné titulky :D .
    RPG systém byl celkem dobrej jen co mě štvalo tak že jsem se snad nikde pro nic nevracel ,ale stejně jsme měl na konci drtivou většinu dovedností odemčených. A jinak grafika a animace opravdu špičkové.
    A k několikastránkové diskuzi o hodnocení hry .... Není to proboha jedno kolik tomu recenzent dal ? Za mě třeba 8 - 9 bodů ale nedržkuju tu o tom jak malej Jarda.
    • Diskuze je od toho aby se diskutovalo (ano, jak o hře, tak o hodnocení, tak o textu, to vše se týká tohoto článku).
      Diskuze nejsou od toho aby se tam vzájemně plácalo po zádech.
      • *1* pekne napísané...
      • To ano , ale taková histerie co je tady , kdy se více než půlka příspěvků týká jen a pouze hodnocení , jak tamto dostalo tolik a jak todle mohlo dostat tak málo, když zase támhleto dostalo tolik ...To taky není dobrá diskuze.
        • Pakliže "se více než půlka příspěvků týká jen a pouze hodnocení" tak je otázkou, jestli je chyba v hodnocení té hry, nebo v těch lidech, či diskuzi :-)

          Recenze by měla být jakžtakž objektivní, pokud redakce brání recenzi jen slovy že je to názor Martina, tak potom ať se to nejmenuje recenze, ale názor Martina.
          • ...pripomínaš mi našich slovenských politikov. To že sú ľudia na slovensku nespokojní nebude chyba vlády...bude to určite v ľuďoch. Európa sa zmieta v protestoch a štrajkoch...Rekordná nezamestnanosť, strach z nejasnej budúcnosti, znižovanie platov a dôchodkov, vládne škrty. Európou sa nesie závan strachu, ktorý tu už dávno nebolo cítiť.. ale nebude to chyba vodcov krajín,...bude to v ľuďoch :)
            • Esopeso ... prepáč. Ospravedlňujem sa *7* Už som tu z toho blbý *1* Inak s Tebou súhlas. Na margo toho "pokud redakce brání recenzi jen slovy že je to názor Martina, tak potom ať se to nejmenuje recenze" je to presne tak .... Mohli by to nazývať aj preview *1* ak to bude preview, známka sa nedáva, a môžeme si písať o svojich dojmoch z hry *1*
            • Trochu blbý přirovnání, vzhledem k tomu, že já právě říkám že chyba nebude v lidech, nýbrž v tom hodnocení (v té vládě).
          • Odmítám se s tebou bavit o hodnocení té hry. A o tom zda by recenze měli byt objektivni subjektivni atp. Ostatně na tohle téma máš přes 10 stran příspěvků.

            Pokud se chceš bavit o hře tak prosím ... :D
            • Já reagoval na tvoji zmínku o diskuzi, o tom že se ta diskuze týká hodnocení hry.
  • Umaroth
    Tak hru jsem si z důvodu neexistujcího dema jak na PSN tak na XBL stáhnul na PC, hoďku a půl si to zahrál, vypnul, odinstaloval a za 30 liber sem si ze zavvi koupil PS3 verzi. Hra se mi moc líbí !!!
  • x_ander
    Já to vzdávám. S blbostí, jakou předvádí spousta zdejších diskutujících, se bojovat nedá no. Ikdyž je mi jasné, že ti poslední tady si z toho jen dělají srandu nebo trollí, tak nechápu, proč se tolik lidí dokáže vztekat a blít do diskuse kvůli tomu, jestli hra dostala 7 nebo 9.

    Kluci v redakci, vy se držte, a my hráči, alespoň ti normálnější, si jdeme novou Laru užít s jakoukoliv známkou, a nenecháme si hru zkazit bandou pomatených diskutérů...
    • Co je podle tebe špatnýho na vyjádření slušnýho nesouhlasu s názorem někoho jinýho?
      Od toho je snad diskuze ne?
      • h0p3
        Slušnej, neslušnej, troll, blbec 3/4 z Vás to srovnává s hrama z úplně jinýho žánru, za prvé.
        Za druhé, nechápu jak může nějaký číslo, někoho tak vyhodit z konceptu, aby pak nemohl celej den dělat nic jinýho než tu nad tím plakat/flamovat. Co je těžkýho na tom napsat s čim kdo nesouhlasí, proč by tomu dal jinou známku a nechat ostatní posoudit. Recenze jsou SUBJEKTIVNÍ!!
        Ale jak říká Martin Bach, "Hate musí bejt."
  • nevim jesi se to tu uz neresilo, ale jak tomu muzete dat jenom sedum procent????
    • *1*
  • Shenkster
    7 ??? To si snad děláte srandu...ta hra si zaslouží minimálně 8...já bych dal i 9. Je tam vše co hráč může chtít, spousta místa a lokací,spousta sběratelských věcí (kešky atd), dobrá grafika, úžasná hratelnost a příběh ... Nevím co recenzenta vedlo k tomu dát tomu 7. *7*
    • Spousta QTE, DLC a málo savů:D Co víc může hráč chtít *7*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší