Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Bez komentáře, jsi necitelný člověk...
    • bez komentare!playstation vsem vladne!
    • ...The GGG.
  • at roseka!me staci zatim ps3 a the last of us.u konzoli se meri vykon jinak!a to mnozstvim kvalitnich her!tam ps3 roseka dnesni hi end pc jako prd!
    • walltar
      S tím bych si dovolil nesouhlasit ... pokud teda nebereš jako kvalitní hry jen AAA. U mě co se kvalitních her týče jasně vítězí PC. Ono i PC má mnohem víc exkluzivních her, ale prostě člověk musí prohlédnout za AAA scénu a podívat se na celé spektrum her. Potom začne PC o dost vítězit nad konzolema. Konzole bych řekl zase vítězí počty prodanýc her (i když nevím jestli někdo udělal komplexní statistiku) a počty hráčů (tady je to zase celkem dost těžké kvůli tomu co se všechno na PC hraje a na jakých strojích)
      • Konzole vedou predevsim na poli mainstreamovy vysokorozpoctovych titulu. Jako celek jsou ekonomicky nejvyznamnejsi v hernim prumyslu. Zajimavy je boj o indie scenu, zde se o vyvojare pere pc s mobily a tablety a zda se, ze tu pomyslnou spicku se snazi uspesne oslovit Sony s Vitou. Nextgen konzole asi zkusi dobyt trh mmo, prozatim kralovstvi pc platformy. Zatimco pc platforma je presycena, konzole by mohly nabidnout miliony dychticich hracu. Domenou pc zustanou asi jen rts. Jinak vhled pro pc vypada docela nepriznive. Zvlaste steam box muze prinest vyrazne zmeny a optimalizaci pc her na televizory a gamepady. Uvidime jaky bude mit Valve tah na branku a schopnost tuhle svou vizi prosadit.
        • walltar
          Jo steamboxu se celkem bojím .. doufám, že to se nikdy valve nepodaří. Další uzavřenou platformu tu imho nepotřebujem. Televize a gamepady do PC světa nepatří. Takže steambox stejně bude mířit na konzolové hráče. Proč by si ho kupoval člověk co používá klávesnici myš a monitor?

          O tom výhledu pro PC nevím ... mě příde, že tam už to nepříznivě vypadá od dob PS1. Stejně jak o EvE online se říká už asi 10let už umírá.

          Podle mě dneska už moc hráčů mezi konzolema a PC nemigruje ... ti co jim něco na konzoli nevadí ji už mají a ti co jim konzole vadí tak si ji nějak moc pořizovat nechcou.

          Ale uvidíme co přinese ten boj o inde scénu ... přece jenom tablety a mobily nejsou plnohodnotné herní zařízení.
          • Naklady na vyvoj her nadale porostou, takze poroste tlak i na multiplatformy. V tomhle smeru velmi pomuze sjednoceni architektury procesoru na instrukcni sadu x86. Nejvetsi problem tak bude delat prave rozdilne ovladani, coz pívede k tlaku na sjednoceni i v tomto smeru. A zde ma gamepad vyhodujako univerzalni herni ovladac. Bezne se pouziva na konzolich, neznamy neni ani na pc a steam box ho bude podporovat, stejne jako hricky typu ouya nebo shield, je to prirozene ovladani pro Vitu, v podstate se emuluje u akcnich her na tabletech a je tu snaha prinest gamepad jako ovladac pro hryna tabletech. Pokud se objevisluzby typu gaikai at v set top boxech nebo primo v tv, budou rovnez stavet na gamepadu. Takze imho se z gamepadu casem stane mainstreamovy ovladac a skonci ovladaci schizma, kdy se multiplatformni hra snazi byt vhodna pro k+m i gamepad, cimz ani jedno neni neni vyuzivano naplno a efektivne.

            Imho hodne hracu ma moznost hrat na pc i konzoli a rozhoduje se, na cem ktery titul bude hrat.
      • TheGGG
        Ale simtě, jaké hry má PC a konzole ne?
        Dobré strategie ano to beru, ale nezávislých blbostí najdeš dost i na xbla a PSN, né že by je někdo vážně hrál. Zrovna před chvílí jsem si na hajzlu četl score a v něm recenzi na antichamber a pochopil jsem že tydle na koleni dělaný blbůstky jsou prostě k smíchu, všichni o nich mluví aby vypadali jak znalci, hrací dobu to má půl hodiny a skoro nikdo to nehraje.
    • Sarlatan
      Stále jako mateřská školka.....
  • nevim, jak moc se tu banuje za urazeni (Veskoslav), ale jsem pro bany pro doctora a GGG za spamovani prispevku v diskuzy (navic nesmyslnych prispevku)
    • TheGGG
      *1* *1* Chápu, když člověk nenapíše jednu z těchto čtyř věcí je troll, spamer, hater, kacíř a maniakální vrah k tomu.
      1. Musíte mít radši PC jak konzole a musíte to psát uplně všude
      2. Musíte milovat starší hry a na ty nové jen nadávat, nic jiného se nepřipouští.
      3. Musíte uctívat Valve a blizzard a pokud je náhodou nemáte rádi nikdy to nesmíte napsat.
      4. Musíte souhlasit se vším co řekne veskoslav a ti jeho strážci vesmíru jinak jste největší odpad a špína.
      Sláva demokracii
      • true story *1* *1*
  • lgend of co?ta uhejbacka?to je hnus velebnosti!to se libilo tomu uletakoj z replay ten je ulitlej na takovy blbiny a jak chvali novy biosock pry 10/10,ten me dostal.jo tukan se jmenuje.a dat god of war4 8 a devil my cry taky 8 je dos velka opovazlivost!at zije god of war *2*
    • TheGGG
      Máš pravdu, Playstation je byl a bude jedinou skutečnou herní platformou. Xbox má taky své dobbré chvilky, ale PS vede
    • Sarlatan
      Ty vole, jak dítě z mateřské školky, co se omylem naučilo psát.
      • Playstation ma vic kvalitnich hernich serii a her jak pc.otom vubec dyskutovat nebudu!
        • jak rikam nekontroluju to!ma tam byt meke I!ale je to pravda playstation je playstation,kdo ho ma nepotrebuje pc na hry!na psani ano *4* .na ps3 se hodne blbe pise.
      • nectu to po sobe!tak drrrrrz usta deb,le.musim cist pc blbiny,tak nemam cas,to po sobe kontrolovat!
  • Nechápu smysl zdejší debaty. Může mi ho někdo vysvětlit? *7*
    • TheGGG
      Něco jak píše jejdásek. Pár agresivních PCčkářů nemá klid a musí tu psát své hnusné lži. Já vždycky říkám tolerance a přátelství, to tu bohužel na games neplatí. Ani bych se nedivil kdyby to bylo jak s jedním známím. Doma má starou šunku, pomalu nedá ani video v 1080p kvalitě a stejně furt řve jak konzole brzdí vývoj, aby si připadal alespoň trochu jako frajer.
      • Sarlatan
        Ty dokážeš s prominutím zasrat každou diskuzi tady na games.....Máš asi hodně smutný život, jak Tě tak čtu....
    • Imho jde o to, ze nekteri PC hraci si potrebujou zvednout sebevedomi a zbavit se nespokojenosti se svou platformou zanadavanim si na konzole, konkretne jejich novou generaci.
    • Jsi PCckar nebo konzolista?
      • Existuje ještě jedna skupina lidí. Použij mozek možná na to přijdeš.
        • Myslis tu skupinu lidi ktera pochopi vtip?
        • Jeste minimalne dve, hraci, kteri radi hraji dobre hry bez ohledu na platformu a lidi co nehraji vubec.
  • Sice mam pocitac starej 5 let a kvuli zadny hre nehodlam upgradovat v blizke budoucnosti. Hraju na tom ale stejne vetsinou cim dal starsi hry. Nevim jestli je to nostalgii, nebo byly driv hry skutecne kvalitnejsi.
    A jako osoba vydelecne cinna si za rok skutecne nejakou kvalitni hru koupim, pokud me zaujme. Co se tyce pirateni, muzou si za nej distributori samy, kdyz uz nejsou dema. Naposled jsem se vytrestal s carrier commandrem.
    • Carrier Command zrovna ale demo mel :D
      • To je na tom prave to smutne. Kdyz nekdo na pc demo vyda, tak pc hraci to stejne nijak neoceni. Takze vydavatel s tim demem ma akorat zbytecne spojene akorat naklady na jeho tvorbu.
        • Ja si treba demo zkusil a libilo se mi a proto jsem si hru koupil... velika chyba....
          • Ja davam prednost recenzim, takze byvam zklaman jen vyjimecne, naposledy Deus Ex HR a to je snesitelna omylnost.
  • Veskoslav
    Jak to tak čtu, tak pc mají jenom fracci, co jim to koupili rodiče a ještě k tomu za 50 000 a to jenom proto, aby mohli vesele pirátit. Osobně mám pracovní pc za 35 a to je skutečné dělo, ale na hraní her ho nemám. Doma mám za 20 a všechny hry, co zatím vyšly na maximální detaily při rozlišení 1680*1050 (mám pouze 22 monitor doma) a fps od 40-80. A neznám nikoho ve svém okolí, kdo by měl nepracovní pc dražší jak 30 000, ani mladší sourozenci mých spolužáků či kamarádů. Prostě nikdo. Tudíž bych tedy prosil toho šaška, co to tvrdí, ať to něčím podloží. Každý si můžeme koupit, co uznáme za vhodné. Mnozí z nás mají kombinaci obojího, mnozí pouze jednu platformu. A je to naprosto jedno. Nechápu, proč konzolisti nemůžou přenést přes srdce, že na pc nikdy konzole mít nebudou ani kdyby se na hlavu postavili a že konzole je prostě na hraní a na nic víc se nehodí (ano PS3 či XBox s externí mechanikou na BlueRay můžete používat na přehrávání filmů).


    Edit: Příspěvek byl upraven, aby poslední věta nebyla dvojsmyslné ve významu konzolista=socka, co si nemůže dovolit nákup osobního počítače a proto preferuje levnější zařízení konzoli. Což je vzhledem k ceně her na jednotlivé platformy nesmysl.
    • TheGGG
      Škoda že konzole komply už dávno porazily. To jen PCčkáři si neuvědomují předsmrtnou křeč. Nakonec ti i ten tvůj Bližrad uteče ke konzolým a z PC se stane to co vždycky. Platforma na hraní tetrisu a psaní do wordu.
      Gratuluji k tomu že máš PC za 30 000,- až zjistíš že ti na něm za dva roky nejde nic ani na low s 30FPS budu ti gratulovat znova.
      • Veskoslav
        Neotravuj debile....Nahlášeno.
        • TheGGG
          Ústřednímu výboru KSČ?
    • Ale já jsem socka :D
      Ne, beze srandy, já prostě 10+ tisíc na PC nemám, jako student jsem rád že mám na jídlo, takže ať už je PC sebelepší, tak na něho prostě nemám. Kdybych si před pár rokama nekoupil PS3 za cca 6000 tak si ze současné generace ani nic nezahraju :D
    • walltar
      Já když sem kupoval svoje herní PC tak mě vyšlo na 32K ... dostal sem v práci zaplacenou extra složební cestu vlastním autem a tak sem mohl utrácet. (jenom bedna bez periferií)

      A kolega v práci kupoval taky herní PC kolem 30K ... to je imho tak optimální rozpočet na Highend PC dneska. Pokud se člověk už moc nestará o poměr cena/výkon a zároveň nechce jít do někdy problematického CF/SLI.

      Ale vážně bych chtěl aby nové konzole gfaficky a výkonově porazili PC ... nebyla by to krása? Konečně by výrobci HW měli důvod zase nakopnout vývoj. Ale tak snad dřív nebo pozděj QHD monitory slevní na lidskou úroveň a potom bude důvod zvyšovat výkon .... já bych chtěl monitor se stejným DPI jak dnešní 24" ale s větší úhlopříčkou.
      • Vyrobci hwmaji du od nakopnout vyvoj porad. Cilem vyvoje nemusi byt jen zvysovani ceny, ale treba i snizovani spotreby a ceny. Takze at se nvidia klidne snazi a prijde na trh s dalsim titanem se stajnym vykonrm, ale desetinovou spotrebou a cenou. Myslim ze hraci by takovy vyvoj ocenili mnohem vic, nez jeste o neco vykonnejsi grafiku za dvojnasobnou cenu a s dvojnasobnou spotrebou. Vem si vyvoj osobnich automobilu, take tam nejdeo prichazeni na trh s co nejrychlejsim autem. Od urciteho vykonu zacinaji prevazovat jine aspekty.
      • Tak doposud konzole graficky i výkonově porazily PC vždycky. (Teď poprvé tomu už tak nebude, to je pravděpodobné). Problém byl v tom, že za dva roky PC konzole dohnalo a další 3 roky je předhánělo. V tom pověstném "boji" PC vs konzole, kterým se baví malé děti na internetových diskuzích, se zastánci PC vždycky vyrojili až po těch dvou letech.
        Další věc je, že na diskuzích se srovnávají herní PC mašiny vs konzole. Tam technologicky PC vítězí. Ale je třeba si uvědomit, že hry se prodávají i na obyčejné PC, nestavěné primárně pro hraní her. V roce 2010, kdy už herní PC bylo o generaci před konzolemi, se dělal - tuším na Steamu - průzkum o konfiguracích PC, na kterých se hraje. Výsledkem bylo, že jen asi 15% PC bylo výkonově nad úrovní konzolí - zbytek byl stejný nebo horší. A hry se musí prodávat pro celou tu škálu PC. Kdyby byly vytvořeny jen pro konfigurace herních PC, neprodá se 3/4 objemu her. A to si nemůže herní průmysl dovolit. Proto není namístě lkát nad tím, že konzole brzdí vývoj her. Stejně tak se dá říct, že vývoj her brzdí to, že vlastnící PC málo kupují nadupané herní mašiny.
      • TheGGG
        Potřebuješ tak moc pokrok? Potřebuješ nutně koupit nový součástky? Věř tomu že se dají sestavit Počítače vedle kterých by ten tvůj byl jako moucha vedle slona. Nebo snad tvrdíš že na tom svým konzolema omezovaným dělu rozjedeš ARMU 2 na Full detaily se stabilníma 60FPS. Nebo na full detaily v shogun 2 tu největší bitvu opět s 60FPS? Nebo ti crysis 3 běží stabilně s 60FPS s přidnýmá modama na vylepšení grafiky? Ne tak neremcej že dnes počítače nevyužijí svůj výkon.
        Já vždycky dám přednost tomu aby radši měli hry trochu horší grafiku a já mohl hrát na full s 60FPS než aby měli super grafiku a já musel pro 60FPS snižovat detaily na medium.
        PS: crysis na 40FPS už není žádná sláva
        • walltar
          Mě nevadí, že Pc nějak nevyužiju ... ale v době kdy sem PC kupoval (skoro rok) sem byl na horní hranici výkonu s tím, že sem nechtěl ani SLI/CF ani dvoučipovky a jakékoliv přidání peněz do komponent by už skoro výkon nezvýšilo.

          Já sem osobně taky celkem rád, že mě PC vydrží třeba 4roky, nebo i víc, ale už bych chtěl vidět nějaké nové technologie. Raytracing, pořádnou fyziku, AI na vysoké úrovni ... a takové věci tu nikdy nebudou, pokud to nezačnou podporovat nové konzole.

          Jinak já sem neprohlásil, že je můj počítač omezený konzolema, ani, že to je dělo ... ale prostě by to chtělo pro PC taky nějakou konkurenci .... konkurence NV x ATI, Intel x Ati imho není dost.
      • pokud v budoucnu konzole budou jako pc stavebnice tak pc porazi.
    • Až do poslední věty dobrý, pak jsi zase musel urážet lidi co preferujou konzole... Ubohost...prostě vás nechápu....v diskuzích pod hrama pomalu vyvoláváte revoluce že grafika neni to hlavní a pak je to hlavní argument proč jsou konzole horší - horší grafika... Tak už se uklidněte a zasedněte k tomu co máte doma, pro mě za mě klidně ke kalkulačce
      Prosím víc mínusek od pc fanboyů, třeba až jich budu mít 20 si řeknu Ha, asi maj pravdu *15* *15* *7*
      • Veskoslav
        V čem proboha v poslední větě urážím konzolisty? To mi vysvětli.
        • Že konzolisti nikdy nebudou mít na pc? To je jako nějaký pravidlo že když se kupuje konzole musíš někde dokázat že jsi socka a nebudeš nikdy mít na pc? Tak prosím zklidni hormon a zasedni k pc za 20 tisíc, nebo za 30 nebo cos to plácal...tyhle lži jsou na internetu od tý doby co jsem dokouknul na monitor, každej pise jak ma drahej počítač...
          • Spíš se jen nešikovně vyjádřil, narážel na výkon, ne na něčí sociální poměry...
          • Veskoslav
            Není to proboha myšleno tak, že by neměli na koupi konzole, je to dvojsmyslné, bohužel:( Bylo to myšleno, že konzole jako platforma nebude mít nikdy na pc. Nikoliv hráč jako kupující. Přepíšu to, aby to nebylo matoucí.
            • Konzole jako herni platforma pc jako herni platformu na trhu valcuje. Imho to je pricina frustrace rady pc hracu, kteri rvou do sveho hw spoustu penez a pak se trapi pocitem, ze neni dobre vyuzit. Hracum na konzolich je pc vicemene u zadku a neresi ho.
            • tak konzole playstation mela vzdy na pc, co se tyce kvalitnich her.nemuzu si stezovat.
  • Velmi plodná diskuze. Takže to co tu bylo za hádky PC-PS3-X360 to bude pokračovat jen budou jiné názvy toho za co se bojuje? A jak dlouho tohle bude vůbec trvat?
    • Prijde mi to jako diskuze mezi lidma co maj rádi auta a lidma co maj radši motorky... Prostě 2 tábory, oba tábory maj svoje vyhody a nevyhody a zalezi na kazdem co mu sedne... Nevim o co tady jde jak konzolistum tak pcčkářum...kdyz jste tak rpesvedceny ze to vase je spravny tak si to nechte pro sebe a posmivejte se v duchu ostatním...
      • Jestli mas rad motorky tak jses zarucene pirat protoze prece nemuze byt jinej duvod proc bys jinak nemel motorku i auto.
        • Mam rad motorky jen protoze si nemuzu dovolit dostatecne "luxusni" auto se kterym by byla radost se jen tak projíždět *3*
          Tak koukám že jsem vám mojí odpovědí docela nahrál, teď budete řešit že konzolisti nemaj na pc *15*
    • Neskončí to nikdy. Možnost diskutovat dala bohužel asociálním individuím jistý smysl života a nezajímá je vůbec konstruktivní diskuse, ale jen dohadování a pocit vlastní pravdy. S takovým člověkem se nedá diskutovat už z principu, jelikož o cizí názor nestojí a jen čeká kolik lidí s ním bude souhlasit a to jeho "absťák" na chvilku uklidní. A pokud si takový člověk myslí, že je takový jen na netu a v RL je vpoho, zklamu ho, určitě není. Protože tam kde nejsou žádné limity, tam se naplno projeví lidská povaha....
    • Bohužel to skončí to až v době, kdy bude grafika na své maximální úrovni srovnatelná s realitou. Ale stejně i pak se bude řešit klávesnice a myš vs gamepad atd.
  • To jsou ty konzole tak drahy pro ty PC hráče? Já mám PC i PS3 a to letitý brečení PC hráčů nechápu. Jedinej důvod může být to pirátství,jinej důvod nemít oboje neni.
    • Hlavni duvod je samozrejme absence piratstvi zejmena na PS3, kde je prece jen tech zajimavych her vic.
    • Jinej duvod je. Napr. to ze to nebude kupovat kvuli trem hram co me na PS3 zajimaj. Krome toho taky nemam rad ovladace na konzole a i Dark Souls jsem radsi hral na klavesnici a mysi.
    • Ještě tedy musím dodat,že sice ps3 hra stojí 1300,-(když je nová),ale kolik těch her člověk normální za rok odehraje?
      • Kdybych nehrál Lolko tak za ty 3 až 4 hodiny mám za 4 dny třeba Dishonored za 2 týdny Zaklínače 2... Za měsíc máš aspoň 2 hry, počítej ale i volno. prázdniny atd. Já kdybych nehrál to Lolko tak bych si místo 1 hry kupoval tak 5 za měsíc.
  • ja rikam jen fakta, vim jak to mam ve svem okoli, proc si myslite ze trinacilety haranti honej machra ze maj pc od mamky ktery stoji 50 tycek? Mamka a tatka mu to koupi, protoze se pak nemusi starat financne o ty hry co by mu museli kupovat, klucina si rac sedne a kazdou hru nasosa zadarmo. Pak bude jen machrovat na forech ze kazda hra je na pi*u ,ale nechci krivdit vsem , kazdej pc hrac neni pirat. Jenom skoro kazdej:) na nastvany komenty na mou stranu neodpovidam. Rikam jen muj nazor.
    • Nevím proč se tady pořád zmiňuje PC za 50K. PC za 50K normární rodiče dítěti nekoupí... Navíc ty to PC jsou pouze pro onanisty a "fanoušky do HW". Dneska se sežene dobré herní PC do 30K a to je fakt už pecka... (např. viz Littlemonster za 20K to je přijatelní pro "normálního hráče) No a ten co se chlubí pc s za 50K je nopak idiot, protože sám to vím koupil jsem si GTX TITAN a radši držím hubu, protože moc lídí není co by měli pro to pochopení a byl bych za magora tak radši tiše dumám.. Dneská spíš se projevuje asi takto ... Hej mám PC za 50K.. Odpověď si magor *1* Žádný cool...
      • Fakt mas Titana? Ja nad tim taky premyslel ale kdyz vidim jak dopadl v Benchmarku tak si porad rikam ze radsi pockam na 780 a budu doufat ze bude trochu levnejsi - http://tinyurl.com/cd2d6w9
        • Pokud chce někdo nejvýkonnější kartu tak zatím TITAN... na GTX690 se musí dávat bacha kvůli microshutteringu... globálně na celé SLi jsou s ním spíše problémy proto padla volba na jednu čipovou kartu... (Nicméně neuškodilo by nVidie aby k té kartě dávali něco... dostat jen papírovou krabici za 25k je smutné. EVGA aspoň za příplatek přibalí tričko nvidia podložku a přetaktování... ) *2*
          • Ja mam ted 290ku a musim rict ze s vylozene s microstutteringem jsem viditelne problemy nemel ale nektery hry delali a delaj jiny problemy. Taky jsem cetl tak 690 ma nejakou supr dupr technologii ktera by proti microstutteringu mela docela zabirat ale chapu ze za ty prachy radsi jistotu.
    • Ja ve svem okoli zase znam spoustu dospelych PC hracu co si hru radi koupi a pirata co by PC hry stahoval jsem nevidel ani nepamatuju. Logicky (podle tve logiky) teda skoro nikdo kdo ma PC nemuze byt pirat.

      Ono asi dost zalezi na tom s jakymi lidmi se vidas.
      • Já si hry kupuji hlavně z důvodu, protože jsem línej jak prase... *1* Radši dojdu na steam 3x kliknu než abych někde honil rary a cracky a podobné sra*ky...
        • Presne tak to robim aj ja a pri akciach to nema ani zmysel hladat torrent a riesit ako hru cracknut:D

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit