Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • xixixao
    Bohužel musim konstatovat, že to vaše "řešení" videí, o kterym se tak dlouho mluvilo, je opět co se týče předčítání (preloading) videa na... dvě věci.

    Konkrétně: přeskočením zpět ve videu dojde ke ztrátě naloadovaného obsahu od toho bodu dál.
    • vse co tu pisete je tak moc pravda, ze me az mrzi ze si zase JD bude moct na twiteru honit ego jak sou zase nejlepsi oni :)
      chtelo by to proste vse funkcni aby si clovek nemusel zoufat a otravovat se s urcitejma vecima.. bohuzel tomu tak stale neni i kdyz pokrok je videt a i za ten dik
    • plus kdyz se video nestaci nacitat, tak to poradne nejde ani zapauzovat, ze by si jeden pockal az se to nabufferuje
    • Nevím proč pořád vymýšlejí takové kraviny, prostě tam mají dát okno z YouTube a všichni by byli šťastný...

      ... i když oni neumí pořádně ani to...
    • a taky načítání videa napřed stojí za dvě věci. Koukám na video, jsem třeba ve čtvrtině a ukazatel hlásí, že už je načtený video až do konce. Načež ho chci už jen proklikat a ne sledovat celý, jenže ouha. Kliknu napřed a ono se začne znovu načítat to, co už bylo načtený.
      • A nebo to napíše error,když chci přeskočit video *7* Používám chrom
      • Myslím, že přehrávač pořád není ve stable verzi :)
  • Hura PS4 za rok dokaze to co dnesni PC *1*
    • TheGGG
      Až tvé PC spustí exklusivitky a nebude jen k tomu aby se na něj instalovaly bli*ky od bližardu tak řekni *3*
      • crysis 1 si na konzoli nezahrajes ani na te ps4 nema na to jeste za vam konzolistum udelaly sit crysis 2 a3
        • hlavne ze Crysis 1 vysel na soucasne konzole *1* dalsi zaslepenej PCckar
        • TheGGG
          tak o tu hru fakt zájem nemám, ale věř že kdyby přepracovali crysis 1 pro ps4 tak to bude (slovy dneší přiteplené mládeže) "hustý jak pr*se"
    • Spíš loňské PC:
      • Takze ty mas v kompe 8 jadro, s hiendovou grafikou, a 8 giga ddr5 a enginom pisanym na mieru ?

        Kedy si to vy kre*eni konecne uvedomite, ze na tych novych konzolach to pobezi lepsie a bude vyzerat lepsie, aj keby ste mali komp za sto litrov ?
        Kedy si to vy kre*eni uvedomite ze to neni o hrubom teoretickom vykone, ale o tom ako je soft napisany ?
        Maj si v kompe aj tri titány, ked nato ten engin nebude stavany tak bude mat z toho prd, zatial co 200€ atinka vyuzita na max si s tym vytre zadok.
        • Proboha. NEUMÍME VYRÁBĚT DDR5!!! Nevim kterej blbec tohle vypustil do světa. Paměti RAM se dělají pouze DDR2 a 3. GDDR (to jest paměť v grafické kartě) se dělají 3,4,5, ale to je něco jiného proboha *7* .
        • Ta konzole je jen tak výkonná jako její nejslabší článek. Může mít klidně 8GB ddr5, ale stejně ti to nevyplivne lepší výsledky, pokud se ti zadýchává grafika. Můžeš mít klidně 8 jádrové CPU, ale když ti to bězí na nízké frekvenci, tak ti vždy bude dávat lepší výsledky 4 jádro s HT. Ostatně ta ukázka ti ukazuje, že to žádná sláva není.

          Já sám mám GTX 680, 24GB RAM a i7@4GHz, koupený loni. Takže mám hrubou sílu několikanásobně nad PS4 a nic s tím nenadělá ani dokonalá optimalizace her pro novou generaci. Navíc, co ušetřím na předražených konzolových hrách (ty bývají i o 500 dražší) můžu za 2 roky dát do upgradu grafiky.
          • BioShock Infinite na PC od 699 a na konzole od 1129.

            Kdyby lidi uměli počítat, tak si nikdy nevyberou konzole jako ekonomičtejší variantu.
            • TheGGG
              Pěkné pěkné, a pak stejně nebudu mít co hrát protože všechny dobré hry vycházejí jen na konzole
            • Navíc když už jsi takový chudák, tak nemusíš utrácet za konzoli a následně ješte za PC, ale můžeš akorát do toho PC dát GPU za cenu té konzole. Úplně jednoduše se to dá připojit k TV z jiné místnosti a akorát dokoupíš xbox ovladač. I ten steam se dá spustit v TV režimu. Nemusíš ani řešit nastavování hry, hry ti automaticky vybírají profily, které grafika v pohodě zvládne a ude to vypadat líp něz konzole.
            • A na PC neexituje takový prodej? Navíc bazar má pro vývojáře stejný dopad jako když si to stáhneš zadarmo. Připadně si můžeš legálně koupit klíče na steam nebo origin za zlomky cen.

              Když už chceš vývojáře nějak ojebat, tak na PC máš více možností.
            • TheGGG
              bla bla bla, díky bazarovému prodeji jsem přišel ke spoustě her na PS3 a xbox skoro zadarmo.
              A co víc nikdy jsem nemusel řešit nějaké otravné problémy které zažívám s komplem
        • Naštěstí jsou nové konzole lowend PC, takže enginy budou psané pro PC. Tři Titáni by ti ukázali, co je dneska možné na grafice počítat. Asi by ses divil, když bys jen zlomek z toho mohl vidět na svém lowend PC v krabici s nápisem Sony.
  • SnakePlisken
    Když se kouknu na videa, tak u PC je opravdu vidět lepší práce se světlem, ale moc rozdílné nejsou. Přece jen nové konzole budou mít dosti podobnou architekturu jako PC.

    Dále nechápu tady ty vaše "diskuze" (ano, v uvozovkách, jelikož to co tu předvádíte se zdráhám nazvat diskuzí) na téma PC vs. konzole. Každému musí být jaské, že konzole je dělána primárně na hry a PC je univerzální nástroj. Nemůžete srovnávat výpočetní výkon konzole s PC. Konzole má sice menší výpočetní výkon, ale je dělána na jeden účel, proto jsou hry pro ni optimalizované a stačí ji menší výkon.
    Jenže na PC vám běží OS a v pozadí dalších plno věcí a vězte, že není jednoduché optimalizovat hru, když má každý jinou kombinaci HW. Proto je u PC potřeba většího výkonu.
    Ano, je pravda, že konzole budou vždy pozadu za PC a to z jednoho důvodu. U konzole si nemůžete udělat upgrade, u PC ano. Takže přestaňte prosím srovnávat jablka a hrušky. Každá platforma má něco do sebe.

    Místo hádek se raději věnujte věcné diskuzi. Každý, kdo si chce přečíst věcný názor, který se tu sem tam schovává musí taky část nekonečné hádky různých individuí ať už s jedním, tak i druhým názorem.

    Děkuji moc za pozornost.
    • Hanzales
      Také bych to lépe nenapsal, já jsem celkově na psaní pako :) Nejlíp to jde vidět na minulosti. Všechny konzole v určité době začaly na PC ztrácet co se týče "papírového výkonu" a HW specifikací, ale kvalitní a skvěle vypadající hry ty mašinky chrlily ještě dlouho potom. Když se člověk mrkne na Uncharted3, Halo4, nebo nadcházející Last of Us, tak se občas nestačí divit, co ti maníci z toho HW ještě dokážou vyždímat ( i ti vývojáři se s tím učí celou tu dobu existence).
      A co se týče toho videa, vypadá to skvěle. Rozdíly aby člověk hledal a když je najde, tu je něco lepšího tam a tu tady :) A opět, třeba ta PS4 myslím ukáže svůj potenciál až v průběhu času a i ke konci své existence bude předvádět zázraky (stejně tak jako nový xBox). Nicméně ty hádky a provokace dole jsou fakt zbytečné. Jednak jedna strana tu druhou nikdy nepřesvědčí a celé je to akorát o tom, kdo koho jakože více setře, nebo utře, či natře a vyřeší se prd + zaplácá to diskuzi prkotinama (+ - můj příspěvěk níže nevyjímaje). Někdo hold rád to a někdo zase radši tohle. Proto se všechno dělá v tolika variantách, provedeních, barvách, veliksotech, chutích....
    • Maarta
      Ano ano, souhlas.
    • Tak tak, lépe bych to ani nenapsal ... vystihl jsi to přesně *3*
    • God-of-War
      Napsal si to dobře, ale jim to nevysvětlíš *3* . A pravej potenciál konzole se ukáže přibližně dva roky po vydání.
      • ale vysvetlil,ma pravdu.jednou konzole zestarnou jako hw,ale maj plno fakt dobrych her.A jejich pokracovani si zahraju i kdyby ps3 mela 10 let.
  • jako PCckar muzu hrde prohlasit... ze se tady za vas stydim *7* osobne nechapu vasi potrebu si furt dokazovat jak mate (mame) vykonnejsi pc nez konzole, ktera jeste ani nevysla.. nehlede na to, ze konzole a PC si s vykonem poradi trochu jinak
    ----
    nekomu proste vyhovuje to ze muze pohrat na xku u televize v obejvaku, a proc ne. Je to jeho vec, vy tady ale delate jak kdyby PS3, Xbox byly na urovni PSX.. rozdil tam samozrejme je... ale spouste lidem to proste staci. No co se s vama budu zdrzovat, beztak je to ztrata casu... budu mit milion minusek a tisic chytrejch komentu jakej jsem debil, ze PC umi tohle a tohle.. *6*
    • Kéž by všichni PC owneři uvažovali jako ty. Přesně jak píšeš- o tom to je. Každý si najde to své, co mu vyhovuje. Palec nahoru za tento názor.
      • to ako zeby "pcckari" neboli celkovo lepsi ludia ako "konzolisti"? to je nezmysel, ved uz len to ze za to pc zaplatili viac nez stoji konzola z nich robi lepsi ludi a vo svete hier este aj hardcore *15*
        • boze, ja uz vim proc k smrti nenavidim slovaky, ty vase debilni nazory zahnivaji na forech...
  • Radioaktivni_surikata
    Videa vypadají téměř totožně, rozhodovat bude framerate. Výkon stejnak nikdy nebyl a ani nemůže bejt doménou konzolí kvůli jejich dlouhýmu životnímu cyklu. Hlavně že to má 8 GB rychlý ramky, textury u multiplatformních her jsou strašný už dost dlouho, takže máme vyhlídky na lepší zítřky.

    A mohli byste se místo toho urážení už konečně pozabíjet? Byl by klid...
    • well that escalated quickly.
    • Maarta
      Grafika jak grafika, ono některé se mi osobně graficky líbí i na současných konzolích, protože spíše mne zajímá hratelnost. Takže od nové generace si spíše než zlepšení grafiky slibuji zlepšení hratelnosti, AI, tozloha prostředí, fyzika a plno jiných dalších věcí, které záleží na možnosti procesoru zvládat výpočty na pozadí.
      Nemůžu si totiž pomoct, ale hru podle mne právě dělá toto, a ne ultramegasuperskvělárelistická grafika, jak si tady plno lidí asi zřejmě myslí. A v tomto právě budou podle mne docela znatelný skok oproti stávající generaci...
      Každopádně je mi jasné, že zdejší rozumbradové a fanatičtí PCčkáři, kteří si myslí, že jen jejich víra je ta pravá mne plno chabými argumenty zašlapou do země, ale prostě si myslím, že hry jsou od slova hrát si, takže o zábavě, a ne o tom, kolik částeček prachu mi relaisticky poletuje vzduchem a jakou mají texturu :-)
      • Radioaktivni_surikata
        Nechci ti kazit představy, ale grafika bude to, co poskočí zdaleka nejvíc. HW už na velikosti prostředí dlouho nehraje roli, vše se řídí náročností na vývoj. Udělat skriptovanej koridor je mnohem jednodušší, protože nikdo nemusí připravovat tisíce variant "co když hráč udělá tohle, a co když udělá tamto". Levnější vývoj, levnější betatest, rychlejc hotovej produkt. Stejně tak AI není žroutem výkonu. Fyzika sice poměrně náročná na výpočty je, ale opět bude záležet především na vývojářích, ne na HW. Je to taková dvousečná zbraň, kterou je nutný velmi šetrně nastavit a ošetřit, protože dokáže vykouzlit dost nežádoucích situací. Rád bych se pletl, ale bude to teselace, DoF s filmovými filtry, textury a stínování, co podle mě znatelně poskočí (čili věci, který už dnes víceméně jsou na PC a logicky budou tím prvním, co se přesune na konzole). Na hratelnost nemá konzole bez nějakejch speciálních periferií moc vliv.
        • Maarta
          Jasně, záleží už na vývojářích, jak s danými možnosti naloží. vše co jsem tím chtěl říct, je v podstatě to, že výpočetní výkon vzroste a tím i možnosti. Jak už s tím naloží studia, jestli budou líní a půjde jim jen o prachy (jako že bohužel půjde), to už je věc druhá.
          Novým konzolím docela věřím, protože když porovnám stávající generaci a novou, tak tam posun je. A z toho je třeba vycházet, a ne se nesmyslně dohadovat, že dneska PC za 30k má lepší výkon a kdo ví co dál tady místní experti píšou. Každopádně počkáme a uvidíme :-)
  • HAHAHAHA

    Ještě do teďka to bylo samé machrování, jak ten PS4 bude držet krok s PC dalších 5 let, a teď když je zjevne, že rok staré tech-demo na PC předčí všemocné PS4 v detailech, částicích a fyzice, slyšíme zase stejné kecy "však PS4 je levnější než samotná GTX680" jako tady byly slyšet předchozích 7 let?

    Panove z nVidie se očividně nemylili, když prohlasili že PS4 je zastaraly ještě před svym datem vydani...
    • TheGGG
      Pánové z nvidie jsou hlavně poss. až za ušima, bo ty jejich zelený blbosti nikdo nechce a tábor červených je převálcovává. PS4 a zřejmě i nový xbox ti podrtí jakýkoliv kompl a to nejen silou, ale i kupou her o kterých si mohou PCčkáři jen číst.
    • lol
      "panove z nvidie" si hlavne prihrievaju svoju polievocku a maju plne kalhoty bo s tegrou stavili vela miliard na arm a obe velke konzoly co bude spolu daco cez 150m zakaznikov budu x86

      a o tom ze na porovnanie museli vytiahnut 680ku tiez o dacom vypoveda, lebo realne nemohli ani dufat v to zeby microsoft abo sony pouzili grafiku co sama osebe stoji tolko ako cela konzola, v pc ju ma tak asi 1% hracov a tdp ma asi o 70w viac ako cela ps4 *15* *15*
      • přesně tohle sem mel na mysli
        nejdřiv machrovani
        pote posměšky
        *7*
        • proste mi prislo to co si vyplodil velmi smiesne, to snad ani nikto nemohol vazne uvazovat o tom zeby v konzole bola highend grafika co sama stoji tolko, kolko je predpokladana cena celej konzoly
  • Jsem laik na technologie nevyznám se moc v IT, tedy nemusím mít pravdu, chci říct jen toto: 1. PC bude vždy o krok vpřed. Ale pokud má někdo radši konzole proč ne. Každá platforma má jiné značky, služby apod. 2. Při hraní mám téměř vždy málo času, abych se kochal - a věřím, že většina lidí to má podobné. 4. Moderní enginy jsou pěkná věc, ale připadá mi, že jsou si velmi podobné, osobně je od sebe většinou nerozeznám, optimalizace a výtvarný styl je pro mě mnohem důležitější (viz. kombinace zlatá/černá v Deus Ex 3, kdy engine je starší, ale hra vypadá skvěle. 3. Jsem odkojený na hrách z první poloviny devadesátých let, takže pokud dnešní hru rozjedu na 1024X768 a jede pěkně (nebo se aspoň neseká), jsem rád a nic mě neštve. Bohužel se grafika upřednostňuje na úkor ostatního až moc často. Holt lepší technologie neznamená lepší hru/film. Konzolím pokrok přeju, já ale zůstávám u PCček, jednou za pět/šest let se vyplatí investovat do nového (při dnešním poklesu ceny HW a možnostech úprav). Prostě ať si každý vybere dle svého.
    • Výběr nikdo nikomu nebere. Konzole jsou super. Jenže přijít na fórum a psát o tom, že slabý HW dá za rok i drahá PC, když to ani před rokem nebyla pravda? To není úplně ono :D
      • nj pepo ty si totalny zadubenec co jednoducho nema mentalnu kapacitu na to aby pochopil, ze aj menej vykonny hardware toho dokaze ovela viac ak je software optimalizovany special pren, bez potreby directx ci opengl a pomocou low level programovania pre hw

        ked nvidia robila nedavno marketing porovnavanim ps4 s gtx680, john carmack hodil na tweet daco na sposob "oh yes, this is all nice and sweet, but consoles run 2x better than pc with same specs"

        si to vygoogli a mozno sa daco priucis
        abo si to nevygoogli a budes mat ovela lahsiu robotu s presvedcovanim sameho seba aky si dokonaly a tvoje pc prezije kludne aj dalsie desatrocie, dalsiu svetovu vojnu a mozno aj zjavenie jana
        • A kdo zaplatí ten vývoj? Proč myslíš, že na PS3 všechno jede tak bídně, i když teoreticky je ta architektura docela zajímavá? Protože by stálo moc peněz na to něco dobrého dělat. To tě vždy čeká, když chceš mít něco speciálního. Koupě výkonějšího HW je vždy levnější než dražší vývoj.

          Carmack je hlavně celkově trochu jiná liga. Dnešní týmy mívají desítky programátorů a myslíš, že kdyby tam všichni byli na jeho úrovni, že by pak hra stála pod miliardu dolarů?
          • Tolik naivity v jednom příspěvku *7*
          • nextgen konzoly budu mat x86 architekturu ps3 bola nieco uplne ine

            a vsetko ze ide na ps3 biedne? tak vies co, pust si taky skyrim na pc s nvidiu 7900 a potom uvidis rozdiel medzi biedne a vobec
            dufam ze nemusim dodavat ze v dobe vydania - 2h 2006 bola ta grafika skoro taka draha ako cela konzola
      • To už ale spočívá na bedrech Sony. Jestli zjistí, že vývoj sežral xxx milionů a do tří let budou zase za PCčkem, je čistě jejich problém. Na druhou stranu - každý si nemůže dovolit PC od 20 000 výš, takže bych to tak dramaticky nebral.
        • Ne do tří let, ale už dnes jsou za PC. Za drahým PC, ale PC je ve všem lepší už dnes.
          • postav si pc za 459€ ze ci ti vydrzi takych 7-8 rokov ako sa predpoklada ps4 *15* *15*

            lebo podla specifikacii bude ps4 po vydani hravo superit s gtx680 ktora dnes sama o sebe - bez cpu, bez mobo, bez ram, bez hdd, bez zdroja, bez skrinky, bez fanov, bez ovladaca, bez bluray... stoji 450€
            • takze rekapitulacia
              aj potom ako som desat razy napisal ze kvoli efektivnejsiemu programovaniu pojdu hry na ps4 lepsie ako na ekvivalentnom hardwari na pc a doplnil to vyrokom programatora a cloveka co sa v biznise pohybuje uz "par" rokov ty stale opakujes rovnake nezmysly

              takze si si zvolil sa vykasles na akekolvek fakty presvedcis sameho seba ze tvoje pc je najlepsie na svete a ty si lepsi clovek ako ostatni a nijak inak na vecne veky

              *15*
            • Vydrží, ale ke konci bych si na tom zahrál asi jako dneska BF3 na PS3. Prostě nic moc :D

              Ta grafika je také daleko lepší než ta v PS4 a s dobrým CPU rozseká PS4 neskutečným způsobem. Do PC si dáš SSD a máš loadingy úplně jiné. U PS4 to možná ani nepůjde a budeš to do té obrovské paměti načítat 50 MB/s :D
  • Omg jak je toto srovnání patetické... všichni víme jak to dopadne hned po přečtení nadpisu... PS4 se nemůže rovnan PC nebo-li to ani nedje, páč PC má různé variace složení... (Spíše je smutné, že můj nový ultrabook je výkonější než PS4 *1* *1* *1* )
    • TheGGG
      No jsi očividně jeden z těch co si přečte že má v noťasu 4jádro a hned čeká že bude hrát vše na Full s alespoň 40FPS. Čeká tě nemilý šok.
      • Proc nektere notebooky dokazou veci, napriklad alienware mx17 r4, 16gb ram, disky v raidu, s at7980m ;)
    • Ta tvoja integrovana intel HD 4000 musi teda riadne valet sudy v tom tvojom uber ultrabooku.
    • Proc je to smutny?
      • Tak jsem počítal od přístroje co tu má být 5let že to bude "mlátička"
    • a hry ti na nem pojedou 2x hur nez na nem:):P
  • Veskoslav
    Jak to tak čtu, tak pc mají jenom fracci, co jim to koupili rodiče a ještě k tomu za 50 000 a to jenom proto, aby mohli vesele pirátit. Osobně mám pracovní pc za 35 a to je skutečné dělo, ale na hraní her ho nemám. Doma mám za 20 a všechny hry, co zatím vyšly na maximální detaily při rozlišení 1680*1050 (mám pouze 22 monitor doma) a fps od 40-80. A neznám nikoho ve svém okolí, kdo by měl nepracovní pc dražší jak 30 000, ani mladší sourozenci mých spolužáků či kamarádů. Prostě nikdo. Tudíž bych tedy prosil toho šaška, co to tvrdí, ať to něčím podloží. Každý si můžeme koupit, co uznáme za vhodné. Mnozí z nás mají kombinaci obojího, mnozí pouze jednu platformu. A je to naprosto jedno. Nechápu, proč konzolisti nemůžou přenést přes srdce, že na pc nikdy konzole mít nebudou ani kdyby se na hlavu postavili a že konzole je prostě na hraní a na nic víc se nehodí (ano PS3 či XBox s externí mechanikou na BlueRay můžete používat na přehrávání filmů).


    Edit: Příspěvek byl upraven, aby poslední věta nebyla dvojsmyslné ve významu konzolista=socka, co si nemůže dovolit nákup osobního počítače a proto preferuje levnější zařízení konzoli. Což je vzhledem k ceně her na jednotlivé platformy nesmysl.
    • TheGGG
      Škoda že konzole komply už dávno porazily. To jen PCčkáři si neuvědomují předsmrtnou křeč. Nakonec ti i ten tvůj Bližrad uteče ke konzolým a z PC se stane to co vždycky. Platforma na hraní tetrisu a psaní do wordu.
      Gratuluji k tomu že máš PC za 30 000,- až zjistíš že ti na něm za dva roky nejde nic ani na low s 30FPS budu ti gratulovat znova.
      • Veskoslav
        Neotravuj debile....Nahlášeno.
        • TheGGG
          Ústřednímu výboru KSČ?
    • Ale já jsem socka :D
      Ne, beze srandy, já prostě 10+ tisíc na PC nemám, jako student jsem rád že mám na jídlo, takže ať už je PC sebelepší, tak na něho prostě nemám. Kdybych si před pár rokama nekoupil PS3 za cca 6000 tak si ze současné generace ani nic nezahraju :D
    • walltar
      Já když sem kupoval svoje herní PC tak mě vyšlo na 32K ... dostal sem v práci zaplacenou extra složební cestu vlastním autem a tak sem mohl utrácet. (jenom bedna bez periferií)

      A kolega v práci kupoval taky herní PC kolem 30K ... to je imho tak optimální rozpočet na Highend PC dneska. Pokud se člověk už moc nestará o poměr cena/výkon a zároveň nechce jít do někdy problematického CF/SLI.

      Ale vážně bych chtěl aby nové konzole gfaficky a výkonově porazili PC ... nebyla by to krása? Konečně by výrobci HW měli důvod zase nakopnout vývoj. Ale tak snad dřív nebo pozděj QHD monitory slevní na lidskou úroveň a potom bude důvod zvyšovat výkon .... já bych chtěl monitor se stejným DPI jak dnešní 24" ale s větší úhlopříčkou.
      • Vyrobci hwmaji du od nakopnout vyvoj porad. Cilem vyvoje nemusi byt jen zvysovani ceny, ale treba i snizovani spotreby a ceny. Takze at se nvidia klidne snazi a prijde na trh s dalsim titanem se stajnym vykonrm, ale desetinovou spotrebou a cenou. Myslim ze hraci by takovy vyvoj ocenili mnohem vic, nez jeste o neco vykonnejsi grafiku za dvojnasobnou cenu a s dvojnasobnou spotrebou. Vem si vyvoj osobnich automobilu, take tam nejdeo prichazeni na trh s co nejrychlejsim autem. Od urciteho vykonu zacinaji prevazovat jine aspekty.
      • Tak doposud konzole graficky i výkonově porazily PC vždycky. (Teď poprvé tomu už tak nebude, to je pravděpodobné). Problém byl v tom, že za dva roky PC konzole dohnalo a další 3 roky je předhánělo. V tom pověstném "boji" PC vs konzole, kterým se baví malé děti na internetových diskuzích, se zastánci PC vždycky vyrojili až po těch dvou letech.
        Další věc je, že na diskuzích se srovnávají herní PC mašiny vs konzole. Tam technologicky PC vítězí. Ale je třeba si uvědomit, že hry se prodávají i na obyčejné PC, nestavěné primárně pro hraní her. V roce 2010, kdy už herní PC bylo o generaci před konzolemi, se dělal - tuším na Steamu - průzkum o konfiguracích PC, na kterých se hraje. Výsledkem bylo, že jen asi 15% PC bylo výkonově nad úrovní konzolí - zbytek byl stejný nebo horší. A hry se musí prodávat pro celou tu škálu PC. Kdyby byly vytvořeny jen pro konfigurace herních PC, neprodá se 3/4 objemu her. A to si nemůže herní průmysl dovolit. Proto není namístě lkát nad tím, že konzole brzdí vývoj her. Stejně tak se dá říct, že vývoj her brzdí to, že vlastnící PC málo kupují nadupané herní mašiny.
      • TheGGG
        Potřebuješ tak moc pokrok? Potřebuješ nutně koupit nový součástky? Věř tomu že se dají sestavit Počítače vedle kterých by ten tvůj byl jako moucha vedle slona. Nebo snad tvrdíš že na tom svým konzolema omezovaným dělu rozjedeš ARMU 2 na Full detaily se stabilníma 60FPS. Nebo na full detaily v shogun 2 tu největší bitvu opět s 60FPS? Nebo ti crysis 3 běží stabilně s 60FPS s přidnýmá modama na vylepšení grafiky? Ne tak neremcej že dnes počítače nevyužijí svůj výkon.
        Já vždycky dám přednost tomu aby radši měli hry trochu horší grafiku a já mohl hrát na full s 60FPS než aby měli super grafiku a já musel pro 60FPS snižovat detaily na medium.
        PS: crysis na 40FPS už není žádná sláva
        • walltar
          Mě nevadí, že Pc nějak nevyužiju ... ale v době kdy sem PC kupoval (skoro rok) sem byl na horní hranici výkonu s tím, že sem nechtěl ani SLI/CF ani dvoučipovky a jakékoliv přidání peněz do komponent by už skoro výkon nezvýšilo.

          Já sem osobně taky celkem rád, že mě PC vydrží třeba 4roky, nebo i víc, ale už bych chtěl vidět nějaké nové technologie. Raytracing, pořádnou fyziku, AI na vysoké úrovni ... a takové věci tu nikdy nebudou, pokud to nezačnou podporovat nové konzole.

          Jinak já sem neprohlásil, že je můj počítač omezený konzolema, ani, že to je dělo ... ale prostě by to chtělo pro PC taky nějakou konkurenci .... konkurence NV x ATI, Intel x Ati imho není dost.
      • pokud v budoucnu konzole budou jako pc stavebnice tak pc porazi.
    • Až do poslední věty dobrý, pak jsi zase musel urážet lidi co preferujou konzole... Ubohost...prostě vás nechápu....v diskuzích pod hrama pomalu vyvoláváte revoluce že grafika neni to hlavní a pak je to hlavní argument proč jsou konzole horší - horší grafika... Tak už se uklidněte a zasedněte k tomu co máte doma, pro mě za mě klidně ke kalkulačce
      Prosím víc mínusek od pc fanboyů, třeba až jich budu mít 20 si řeknu Ha, asi maj pravdu *15* *15* *7*
      • Veskoslav
        V čem proboha v poslední větě urážím konzolisty? To mi vysvětli.
        • Že konzolisti nikdy nebudou mít na pc? To je jako nějaký pravidlo že když se kupuje konzole musíš někde dokázat že jsi socka a nebudeš nikdy mít na pc? Tak prosím zklidni hormon a zasedni k pc za 20 tisíc, nebo za 30 nebo cos to plácal...tyhle lži jsou na internetu od tý doby co jsem dokouknul na monitor, každej pise jak ma drahej počítač...
          • Spíš se jen nešikovně vyjádřil, narážel na výkon, ne na něčí sociální poměry...
          • Veskoslav
            Není to proboha myšleno tak, že by neměli na koupi konzole, je to dvojsmyslné, bohužel:( Bylo to myšleno, že konzole jako platforma nebude mít nikdy na pc. Nikoliv hráč jako kupující. Přepíšu to, aby to nebylo matoucí.
            • Konzole jako herni platforma pc jako herni platformu na trhu valcuje. Imho to je pricina frustrace rady pc hracu, kteri rvou do sveho hw spoustu penez a pak se trapi pocitem, ze neni dobre vyuzit. Hracum na konzolich je pc vicemene u zadku a neresi ho.
            • tak konzole playstation mela vzdy na pc, co se tyce kvalitnich her.nemuzu si stezovat.
  • To je teda ostrá diskuze, ale myslím že nikdo o nic nepřijde, když si ji, stejně jako já, celou nepřečte :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit