Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tady asi nepůjde o žádnou extra grafiku, ale o mizernou optimalizaci. Jako u všech her. Píšou tam optimální RAM 8 GB. Jako fakt? To mají 4K textury, nebo co? *1* *1*
    • Horst_Fuchs
      To bude jen blábol, něco podobnýho se psalo před vydáním Far Cry 3 i Crysis 3 a realita byla nakonec úplně jiná.
      Jináč podle těch požadavků to vypadá, že to poběží na stejným enginu jako první díl nebo jen minimálně vylešeným, takže nároků bych se fakt nebál.
    • Jednak 8GB se neslucuje s 32bit systemem - at budou delat co budou, vic nez 2+2GB jim neprideli (v ty souvislosti by me fakt zajimalo, jestlo budou dodavat 64bit binarku), na druhou stranu .... je opravdu smutny, kdyz clovek tu RAMku ma, a presto hra loaduje a loaduje a loaduje.... z disku (a je uplne jedno ze to je trebas SSD, RAMka je porad radove rychlejsi).
    • Nie len konecne niekto kto sa vykaslal na potencionalne portovanie na konzole (mozno az na Ps4 gen) a konecne prestal pamet pouzivat len ako cache/buffer k disku. Minimum tam je 2GB takze na dnes beznych 4GB to pojde v pohode a okrem toho pri poslednych cenach ani tych 8GB neni ziaden krc. To uz skor tie grafiky su torchu prehulene. Optimalna nv690/Titan ? Ehm, no ale sak uvidime co bude nove Metro zobrazovat, ci tie poziadavky budu adekvatne k zobrazovanej grafike..
    • Třeba se počítá, že při tom máš otevřených milion oken v prohlížeci, čučíš na tři filmy atd.
  • Tak tuto hru hrat na slabsej grafike ani nema zmysel na low/medium to urcite bude vyzerat slusne ale 50% atmosfery pojde dole.
    • Keyz
      Záleží jak se to projeví. Někdy opravdu sotva vidíš co se změnilo a přitom FPS dost vzrostli.
      Viz DX 11 u Batmana.

      Fakt jsem musel čumět abych našel rozdíl, zato rozdíl v FPS byl znatelný ihned.
      • tak porovnavam to zo starym metrom kde bol rozdiel medzi dx9 a dx11 jedine co som dak nepostrehol bol rozdiel medzi very high/high a este to blbe dof co vypinam vsade.
  • MrSanta
    U vybraných obchodníků ke kartám nVidia 660 a výš je Metro: Last Light zdarma. To vypadá, že si nakonec to Metro přece jen zahraju...
    • Hanzales
      Sakr.... nechcete někdo koupit 560Ti ? :)
      Ne teď vážně, koukám je ještě měsíc v záruce, nebyla taktovaná (nebyl důvod), je k tomu i originál krabice :) Akorát prachy na novou budou až za měsíc a to té současné skončí ta záruka, sakra :D
      • MrSanta
        No, kdyby k ní byla bundlována originál krabicovka System Shocku 2, tak bych o tom pouvažoval *15*
        • Hanzales
          Jo mit krabicovou verzi (jako ze jsem hodne davno mel, ale je ji buh vi kde konec) tak bych ji nedal ani za tu kartu samotnou :) No i kdyz to asi jo, ale dusevne hodnotne, kdyby nesly koupit na ebay, tak bych to už z ruk nikdy nedal :)
  • myslím, že kvuli této hře nemá uvažovat o upgrade pc, kvuli hře, kterou dohrajete za pár hodin *1*
    • Hanzales
      Já myslím, že v pohodě :) Metro 2033 mi stačí dodnes.
      http://wiiugo.com/sixth-answer-set-on-metro-last-light/
      Cenu uvažovat o upgrade docela má, pač nové konzole jsou na spadnutí, ale i s dnešním mainstreamem myslím půjde ještě tak třičtvrtěroku rok v pohodě vydržet :) Btw. těm co vadí digitální hodinky (mně malinko taky trošku vadí), jsem si jistý, že to někdo hodně rychle "modne" ;o)
      Edit: Konec vybuchujícím barelům, to taky nevypadá špatně :) Što bude gra jako prase zase! seuž němoga dočkat :) (no co, ruštinu jsem o rok minul na základce, dost toho lituju)
      • Keyz
        Možná se vyplatí kupovat lepší karty.

        Díky konzoli většina her jede stejně ale některé jednou hůře, proto je lepší mít rezervu.
        Například 680 funguje v pohodě a hlavně tam jedou i náročné modifikace viz enb pro gta IV atd. Nepočítal jsem to ale, možná je lepší koupit lepší kartu než pak měnit na jinou.
        • Radsi 670 v oc edici. Vykon stejny ne li lepsi nez 680 a cena o +-1500 mensi.
          • To jo no, 680 se moc na cena/výkon nevyplatí v porovnání s 670. Kdybych dnes stavěl slušný PC, tak jdu do 670 s tím, že kdyby do budoucna nestačila, tak koupím druhou do SLI. Procák i5 3570K/i7 3770K.

            Případně bych se poddal kecům, že AMD procáky budou lepší pro budoucí (multiplatformní) hry, jelikož PS4/X720 budou mít AMD CPU a koupil nějakej Piledriver + 7970. Zase druhou do Crossfiru v budoucnu, pokud nutnost nastane.

            I když o tom budoucím náskoku AMD pochybuju, vzhledem k tomu, že konzole budou HSA a to PC ne. Ale kdo ví, uvidíme, co se bude dít.
            • Hanzales
              Jo, kdybych ted na to mel a prekopaval cele zelezo, tak bych na to sel uplne jinudy :) Spise by me docela zajimalo, jak je na tom to C2Q na 3GHz oproti Core i3 / i5 a co za grafiku to jeste dokaze uzivit. Bez zvyseni napeti mi ten procik jel stabilne na 3.6, takze tam by rezerva jeste byla.... Pocitam tu 670ku by to uz ale tahlo tak tak, ale zase pres 1080p jeste dlouho nepujdu, ted babo rad :)
  • Hanzales
    Testovací utilitka mi vyhodila, že mám upgradovat z 560Ti na 660Ti :)
    Asi si tentokráte PhysX efekty odpustím a pojedu zase po dlouhé době něco na medium/high... Počítám že smysl by mělo vyměnit to až tak za tu 680, ale asi bych si s Q9550@3Ghz, 4GB DDR2 už moc nepomohl, co? :/ Nemyslím jen kvůli Metra, tak nějak celkově to vypadá, že bude třeba zase nějaký ten upgrade. Tak jako tak jdu do té hry stejně pro něco jiného, než je eye candy efekt, i když Metro taky docela hodně staví i na atmosféře a grafika to docela umocňuje. Ale myslím, že většina z nás se spokojí zase se snížením detailů, vyjma těch pár šťastlivců, co jim doma vrčí Titán :) Příští rok to stejně zase pojede na mnohem levnější grafice na plné i s physX... Tohle bude hra, ke které se budu rád vracet (stejně jako k jedničce) i když doufám, že to fakt bude lepší. V jedničce mi chyběly právě ony různé módy chování AI při stealth (no alarm / alarm). Tady to vypadá, že AI nejen že bude reagovat různě, ale i při hledání docela kooperuje. Z toho jednoho videa jsem měl doslova velmi pozitivní pocit :)
  • mummra
    32 bitový Windows a 8GB RAM? no nevim *1*
    • tiez som na to pozeral, bud vyvojari su neschopni, alebo preklep - alebo z kazdeho rosku trosku-, Monule sa nejaky znamy vyvojar stazoval na Mrkvosoft a 32bit okna, ze brania lepsim hram ...
      • Akorat že to je blby opis Games.cz, nikde jinde toto neni...
  • BelaJBB
    Výsledok ? : Error in initialize() of GPUAnalyzer. TypeError: s.tl is not a function.
  • Už vidím, jak budou všichni brečet že potřebují nový komp a já to budu zase hrát na high v 1680 jako jedničku... tentokrát s GTX460. *15*
    • No u mna to tiez nieje najlepsie :D Your PC's NVIDIA GeForce GT 650M meets the game's minimum specification, but is below the game's recommended specification. Aj tak hram skoro vsetko na 1366x768 :D
    • Tynno
      taky mám 460ku,tak uvidíme,už sem chtěl kupovat 660 letos na vánoce ale nejsou love, však je to demence tady ten kolotoč,pořád kupovat každou chvílu nový nový,kupuj,kupuj, otřesný
      • Já zatím stagnuji. Nemám chu't kupovat nic lepšího. Ani C3 jsem zatím nest... nehrál. :| 460stačí, ikdyž mám jen 768MB a začíná to být znát sem tam :D Mě štve spíš to jak se to "zastavilo" a výkon co přišel s první kartou nové řady nVidie (780 nebo kolik?) byl daleko menší než mohl být a dali to za 10k+ přitom to mělo stát kolem 7k-8k... *16* prostě udělali z mid-end high (cenově). A zpomalují, jak byl přechod na 400/5000 tak mě to ještě bralo.Te'd už je to takové spíš, kosmetické...
      • Tak proc porad brecite ze konzole brzdej vyvoj? Kdyz nejaka hra vyzaduje lepsi grafiku tak taky brecite, tak co s vama?
      • To není demence, to je pokrok. Dřív bylo normální, že kdo měl starou šunku, ten si buď koupil novější železo, nebo si prostě nezahrál. Dneska každá stará šunka rozjede všechno a ty hry podle toho bohužel vypadaj. Jen ať se to zase rozjede; pro koho není technologická stránka důležitá, ten si může hrát indie hry, ale já chci další grafickou (r)evoluci; plastelínoví panáci z Unreal Engine 3 už mi lezou krkem. Doufám, že nové konzole to trochu rozhýbou (i když si myslím, že to bohužel pořád nebude mít ten švuňk jako kdysi).
        • Nechci ti zasvinit mozek, jeho vymyti dalo nepochybne spoustu prace, ale tohle neni pokrok, to je ukazkovy konzum :-). Pokrok to bude, az toho budou umet adekvatne vyuzit herni mechanismy. Co se jich tyce, jedna se spis o upadek. Kde je doba krasne propracovanych komplexnich a kvalitnich her jako ufo, transport tycoon, system shock, baldurs gate, jagged aliance, ultima underworld, fallout a dalsi. Mozna ze je prinese prave ta indie scena a jestli je konecne prekona, tak teprve potom to bude pokrok. Kdyz srovnam treba takovy propracovany system shock a primitivni metro, musim se smat, kam se mainstreamove hry dostaly a kolik na to potrebuji vykonu. Cisty konzum je to, nic vic.
          • Hint: Pokud chceš, abych četl tvoje příspěvky, nech urážky až na konec *3* . Čili takto s tebou nebudu ztrácet čas. Soráč. *4*
          • Jeste poznamka, jestli se dobre pamatuju, tak SS nepotreboval zadny 3D akcelerator, vse pocitalo CPU a behal na 486DX2/66 s 8MB ram. Transport tycoon deluxe behal na jeste slabsim zeleze. To je naprosto nicotny vykon proti dnesnimu hardware. Jen pro srovnani:

            486DX2/66 - 54 MIPS
            Atom N270 - 3 846 MIPS na 1,6GHz
            ARM A9 - 7 500 MIPS na 1,5GHz
            Pentium 4 EE - 9 726 MIPS na 3,2GHz
            PS3 PPE - 10 240 MIPS (hlavní jádro)
            Intel Core i7 2600K - 128 300 MIPS na 3,3 GHz
            • Cemu z toho jsi nerozumel? Vysvetlim ti to.
            • Jablka vs. hrušky. Kdo vymýval mozek tobě? *8*
        • Tynno
          revoluce je super ale nemám na to sponzora
    • to je naka stara karte ne? stejne jakjo to rozliseni... dneska je minimum 1920x1200
      • Je no :)Jenže dnes se hraje na Quadra-CrossFire s 12ti monitory v rozlišení 7680x6400... kde žiješ?
    • Ses borec!
      • Díky :) Cením si názoru. Ale pro většinu asi nejsem, když mám samý nesouhlasný mínuska *9* I tak platí první slova.
        • Ikdyž na druhou stranu souhlasí s tvým názorem, ale né s mým.. tady něco nehraje! :O :D U mad bros? *15*
  • Titán jo? To jsou mi věci. Do Titise bych šel možná pokud bych chtěl hrát v rozlišení kolem 2560x1600.
  • Super utilitka fakt. Můj výsledek:
    Your PC's NVIDIA GeForce GTX 460M is below the game's minimum specifications
    The minimum specification to enjoy Metro: Last Light is a GeForce GTS 250 or higher. Check below to see some upgrade options.

    No dobrý vtip ne?
    • Testovani nezahrnuje asi mobilni grafiky coz se da cekat, takze jaky vtip.
      • výrobce nemá v databázi vlastní notebookové grafiky a neví jaký mají výkon v porovnání s desktopovými? To je opravdu vtip nebo šlendrián.
        • Protip: podpora notebookových grafik vždycky stála za ho*no. Buď rád, že Optimus drivery jsou už v dnešní době ok.
        • Si delas srandu ne *1* *1*
          • Jako nVidia neví co vlastně vyrábí? Ne vtip to byl dobrý. Mě ten výsledke nenaštval, ale opravdu pobavil.
            • Xcomik - s tebou souhlasím. Otázka je i maximální možné rozlišení a právě díky tomu např. ASUS G53JW má max 1366 x 768. Proč asi? Propustnost GTX460M tohle utáhne slušne. On ten notebook je vlastě řada kompromisů. Jeden z důvodů proč jsem jej pořizoval je např. to jak vyřešili chlazení a to je geniální. Chtěl jsem něo co se dá přenést (17´ je na to zase až moc veliký) a má to výkon, že na tom i něco spustím. Před cca 2roky to bylo naprosto v pohodě a i dnes to není úplný šrot. Snad s jedinou hrou jsem zaznamenal problém a to Zaklínač 2. Myslím že Zaklínač 3 nerozjede, ale co :) Mínuska za názor, že vím co chci a ta věc mi to splnila může dát jen imbecil.

              A macho borci co vidí jediný smysl v titánovi jsou taky trochu tydýti co si něco dokazují :)

              Jinak si myslím, že utilitka je trochu mimo.
            • Xcomik
              Šašek počmáraný. Ty si pleteš pojmy. Nelze měřit modely klasických desktop GK s Mobility verzema :-)

              GTS 250 má cca kolem 70GB/s propustnost a také 256bitovou zběrnici naproti tomu tvoje (sic novější) grafika má propustnost někde kolem 60GB/s (záleží na výrobci ntb/ desky v ntb). Ve výsledku je o malinko rychlejší GTS 250 ale jen díky tomu že se fakt jedná o desktop kartu. Na druhou stranu GTX 460M má zase své výhody (DX 11, menší spotřeba "cca 65W v notasovi")

              Jinak Metro na ní rozhodně spusptíš (však Metro pojede na současné generaci konzolí divil bych se kdyby ti hra nešla nároky jsou o malinko vyšší než u předchozího dílu)
            • tak gts 450 tiez neni ziadna vyhra, to by som sa nechvalil ze mam taku grafiku o takom vykone
            • Jo a pár výcuců, které dokazují, že jsem měl pravdu:
              GTX460m performance is around GTS250 aka GTS450 desktop.
              a pak
              GTX 460M scores similar to HD 4850 / GTS 450. The desktop GTX 460 scores nearly twice as much.
              Jenomže je to DX11 karta a pokud tam bude teselace atd. tak by měla být DX11 karta rychlejší než DX9 - snad jen ve stalkerovi to dokázali pořádne naprogramovat, tam teselace zvýšila framerate
              Ja jsem si vědom, že šíře sběrnice je nic moc. Jak jsem psal to co jsem požadoval, tak jsem dostal. To nic nemění, že s výkonem okolo GTS450 (spíše vyšším) mám pravdu a i s tím, že výrobce předvedl šlendrián pokud 460M nedokáže porovnat relevantně.
            • http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GTX-460M.33612.0.html a v tom fóru je toto
            • Hanzales
              http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=366901
            • Blbost. 1. je to DX 11. Se spouštením není sbebmenší problém. Takové kokotiny meleou jen lidé co to asi prakticky nikdy nezkoušeli a výkon je dán technologií a ta je o něco lepší než GTS450 v desktopu, takže asi tak. Koukněte se např na notebookcheck, kde je rozbor srovnání, pokud ovšem umíte anglicky.
            • Odkazuju na prispevky od 45Y, ten to pekne napsal+kdys ma GTX460M tak to neznamena ze je vykonostne stejna jako GTX460 to ani zdaleka *1*. Vykon muze byt nekde na urovni GTX260-275, ale na nich si zahrajes vsechny hry do dx10 zato u GTX460M treba 50% znich nespustis jen kvuli tomu M na konci.
    • Pravděpodobně protože utilitka nemá v databázi notebookový grafiky a tak je automaticky řadí nakonec jako nedostačující.

      A kámo nalejme si čistého vína. GTX 460M není žádný terno.
      • Ale pořád více než GTX250. A výrobce nemá v databázi vlastní grafiky? Jo a k tomu ternu ona ta karta strčí do kapsy lecjaký desktop. A bohužel notebookové grafiky se od té doby taky moc nevytáhly. Na spuštení Metra dle papíru stačit musí.
        • Lecjaký desktop? Možná lecjaký desktop z roku raz, dva, tři. Čímž myslím tak rok 2008.

          Ale tak Mast Light ti tam třeba pojede, proč ne, že jo... jo, výrobce nemá v databázi vlastní notebookový grafiky, nedivil bych se tomu. Jak jsem psal níže, podpora pro ně vždycky byla na nic. Herní notebooky jsou prostě nepraktická věc jak sviňa. Sám jeden mám.
          • Záleží co od zařízení co kupuješ očekáváš. Já dostal to co jsem očekával a jsem spokojen až na to, že build OS je na něm nějaký divný. Jinak výkon přenosnost přesně to co jsem chtěl. Pokud jde o mobilitu tak je to nic moc v porovnání s jinými a pokud jde o výkon, tak desktop nabídne více.

            Rok 2008 je vtip ne? V době kdy tento notebook začali vyrábět a 2008 to nebyl, tak mainstream desktopů byl slabota v porovnání s tímto HW.
    • jesusek
      No ale GTX 460M je snad notebooková grafárna ne?
      • No je, ale výrobce je nVidia. Výkonem je docela jinde než GTX250. To snad jako uznáte ne? Navíc notebook je to dosti výkonný.
        • nechcem ti kazit iluzie ale notebookove grafiky midrange grafiky su na urovni low endow pre desktop ;)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit