Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Faolan
    A jeje znova hodna Legie vrazdi zly barbary... proc nemuzou udelat konecne hru kde by clovek tem blbecku zarazil sekeru do hlavy?

    Grafika jinak super a zpomaleny dorazecky taky fajn, ale kluci vyvojari zapomeli (pokud chteli udelat realistickou hur) ze legionari umeli bojovat akorat ve formacich a tudiz neposilali vsechny svoje lidi zabrat vez aby mohli sami branit vlny nepratel :).

    Za zkousku to asi stat bude, ale puvodni koncept ukazany v teaser asi pred rokem mi prisel podstatne zajimavejsi *9*
    • Veskoslav
      Docela lež. Legionáři byli cvičení jak v boji v legiích, tedy skupinách, tak samostatně. Byli elitou antického válečného umění a málokdo se jim vyrovnal.
      • Faolan
        Neříkám že neuměli držet meč, ale největší zbraní Říma byla disciplína... Legie byla jednolitá precizní a spořádaná masa ve které každý věděl co má dělat. Vyhrávali protože bojovali v útvarech, byli v nich dobře cvičení a měli odpovídající a rafinovanou výbavu i taktiku... ale pokud si někdo myslí že kapitáni měli ve zvyku hrdině drtit davy nepřátel zatím co jeho vojáci obsazovali katapult tak hrál příliš mnoho her, nebo do sebe nechal cpát až moc televizní propagandy.
        Historie několikrát ukázala že jakmile se římanům vzal jejich způsob boje a došlo na starý dobrý chaos tak je nepřítel efektivně zpráskal. Římani měli idealní a perfektně účinnou armádu pro říši kterou budovali, ale jako hrdiny pro HnS mlátičku na kinnekt mohli vybrat dokonce i v Římě vhodnější kandidáty než legionáře.
        • Tak jako všichni vojáci byli cvičeni jak v boji ve formaci tak v boji mimo formaci, protože často formace se neudržela, byla proražena, nebo rozdělena. Legionáři byli dobří vojáci hlavně protože to byli profesionálové, tak jako Sparťani před nima a tak jako speciální jednotky teď. Nebyli to nějaký vydláci co většinu času tráví na farmě a pak se někam jdou se sekerou mlátit. Byla to jejich práce. V tom je ten hlavní rozdíl. Profesionální voják se nestará o farmu, o kovárnu nebo o hospodu, tudíž má dost času na to trénovat. Proto se říká že Spartští Hoplíti byli první profesionální armádou, ne že by předtim neexistovala vojska, ale je rozdíl když vojáci ve volném čase okopávaj zahrádku a když ve volném čase trénují.. je to asi jako rozdíl mezi 601. a záložákama. Mnoho bitev, které prohráli legionáři byli víc chybou jejich velení než samotných legionářů. A nakonec je zníčilo to, že začali za levně najímat barbary a poloprofesionály do svých řad, protože řada ujetejch císařů dostala řím na mizinu v rozmezí několika generací.. U Sparty byl problém v jejich malém počtu, který se neustále zmenšoval až někam na 1500 schopných boje... a po několika sériích zemětřesení, už to nešlo udržet.
          • Doporučuji seriál Řím nebo i Spartacus, co do taktiky a boje římské armády je to taky celkem realistické.
            • No spartacus měl s reálným bojem opravdu hooodně společného :D
          • Nerad tě zklamu ale to co tu píšeš neni pravda. Římani vyhrávali protože útočili v jednolitých jednotkách který měli úžasnou disciplínu. Ve chvíli kdy se jednotka rozpadla a nepřítel se dostal do jejích řad tak v 99% jednotka boj prohrála. Stačí se podívat na jejich zbraně krátkej mečík a velkej štít stim se nedá dost dobře bojovat samostatně. Nevim kde jsi vzal(a) že legionáři bojovali samostatně, ale pokud čerpáš třeba z první bitvy z Gladiátora tak to je taková ptákovina až jsem u toho brečel smíchy ( představ si člověka kterej dobrovolně vyběhne z ředy svých druhů kteří ho chráí zleva zprava a zezadu mezi nepřátele kde to může schytat z každý strany opravdu směšná představa ). To si o tom radši něco přečti nebo se koukni na seriál Řím kde hned v prvním díle jeden z hlavních hrdinů jen tak sám od sebe ospustí jednotku a po bitvě ho za to hned chtěl popravit protože ohrozil soudržnost jednotky. Tim neříkám že by legionář neuměl bojovat sám o sobě, ale normální to rozhodně nebylo a pokud to nastalo tak to bylo ve chvíli kdy utíkal o život ( a tu už toho taky moc nenabojoval ).

            Mimochodem ty mini štítky co vtom videu ti legionáři nosej jsou opravdu hodně vtipný ti američani o tý historii fakt nic nevěděj. *13*
  • Zachraňte setníka římana:D když si pustíte tohle a třeba scénu z vylodení z medal of honor nebo jakékoliv jiné znázornění vylodění v Normandii, tak je to naprosto to samé. Akorát že v té WW2 edici není tolik zpomalení času. Kruci kdy už vyjde nějaká další pořádná akční řežba z druhé světové na PC???? Chci útočit s bajonetem na zákopy, střihnout si zase misi v tanku, podporovat partyzány v Jugoslávii proti přesile, za rudý ďábly skočit na Arnhem, podporovat tanky u Kurska, taky misi za kulometčíka v He-111 nad Angliíí bych bral... takovejch možností, ale radši vydávaj takovýhle s*ačky...
    • taky si myslim že WW2 není vyčerpaná.. Těch věcí co nejsou zpracovaný je fakt moc.. Mě by se líbila zimní válka mezi Finskem a Ruskem atd. Zvlášť na moderních technologiích by WW2 hra byla fakt čupr..
      • Valna vetsina amiku o valce mezi Finskem a Ruskem nikdy neslysela a meli by pocit ze si kupuji scifi. Z pohledu prioritnich trhu je WW2 uz mimo. Dnes kdy jsou vyvojari schopni naroubovat hybridni kolimator i na brokovnici ( BF4) si "deticky" neumi strilecky bez techto serepeticek ani predstavit.
  • Tak já si to určitě koupím, ale bohužel to bude asi klasika Crytecu...., forma nad obsah.
    • maros.goc
      tak preco potom Crytek touto kupou podporis? Vravis ze bohuzial klasicky format forma nad obsahom, no kupis to tak ci tak, co je pre Crytek impulz, ze takto maju hry robit aj nadalej .... *16*
      • Ano přiznávám, že jsem se trošku špatně vyjádřil. Myslím si, že hry od Crytecu jsou i přes mou výtku stále nadprůměrné i co se gameplaye týče(sice ne top, ale velmi slušné) a po grafické stránce excelují. K tomu mám velmi rád starověk, dále je to něco na způsob(sonyboys prominou) GOW(hrál jsem puze III, ale moc se mi líbila) a na Xboxu takových her(žánrově) moc není...
  • kubi-wan
    No já nevim, mně ta grafika zas nijak oslnivá nepřijde...
    • Co vy by jste v dnešní bodě chtěli? u každý nový hry přelomovou grafiku ze který si sednete na zadek a dlouho nevstanete?
  • Na me valna vetsina predstavenych next gen her pusobi jako snaha nabidnout konzolistum grafiku ktera byla dosud vyhrazena PCckarum na full ale nic vic. Z vyjimkou BF4 zadny naznak zapojeni destrukcniho modelu do herniho prozitku a o pokrocile AI uz vubec nemuze byt rec. Spousta hezkych tvaricek ale blbych jako sumici trava. Co se tyce technicke stranky her tak za me zklamani. *6*
  • Na slapoty v pisku nezbyl vykon? Dost to kazi dojem.
  • maros.goc
    povrchna hra pre deti
    • Veskoslav
      Pokud definuješ dítě jako osobu starší 18ti let, což hra bude, tak ano.
  • Veskoslav
    Jo jinak mimo, ale na Steamu je Rome Total War Gold Edition za 1 Euro:)
    • hm na to my z poslední paysafecard chybí přesně 8 kč :D to nase..... :D mám tam asi dvacku xD
  • Veskoslav
    Hezké. Ale nějak mi nesedí ti barbaři k takovému vznešenému městu. Jediné že by šlo o znovudobytí města:)
    • Barbar je kdokoli kdo neni riman. Treba Partha neo Egypt.
      • Veskoslav
        Pozor, barbarové nebyli Egypťané od roku 66 př. n. l.. Stali se totiž obyvatelé Římské říše a to pak nebyli už barbaři:)Nesedí mi k nim ty primitivní zbroje a zbraně. Takové nádherné město a mají takové odrbané vojáky? Podle mě město vyplenili a teď se ho Řím snaží znovu dobýt.
  • zdeeneek
    Takze situace stejna jako s minulou next-gen - je to porad stejne blby, akorat to ma zase o trochu lepsi grafiku. Nejak se nam herni vyvojari toci v kruhu vylepsovani grafiky, ale snaha o pridani nejakyho zajimavyho prvku celkem zadna.
    • Hlavně že tam jsou zas ty poděl... nevím jak to říct odoborně time tlačítka ! *1* *1*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit