Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jako PC hráč jsem smutný... :( Můžem hajit onu platformu jak chceme ale je na čase si asi uvědomit, že PC hraní se podle mě za chvíli vytlačí... První známka toho to bude až Valve udělá první hru na konzole.... PC má podlemě mnoho kladů oproti konzolím nicméně svět se začína orientovat hodně na tablety a ty ohavné krabičky opravdu jsem zjedavej kam se PC posune za 10let *8* (Jediný kdo hájí PC platformu jsou nVidia a Valve díky nim se ještě držíme nad vodou bůh jim žehnej...)
    • Ale Valve už udělalo hru na konzole. Sice ne exluzivní ale udělalo a to Portal 2 na xbox
      • A Half-life 2 vyšel i ve verzi pro první Xbox.
    • Herní konzole je herní konzole. Přijde a odejde. Až nebude priorita dětí hrát PC hry, ale hokej a fotbal - a ta doba zase nastane, pak konzole zmizí z trhu úplně.

      Dokud se na Pc bude všechno programovat, dokud se na PC bude dělat všechno účetnictví, dokud bude PC jako pracovní stanice v každém obchodě a restauraci, dokud na Pc budeš mít databáze všech podniků a propojovat je sítí, dokud bude pc základem každého videoterminálu a automatu, pak tu Pc bude vždy. I s mainstream hrama a všema těma pornama, pirátama a hackerama.
  • ███۞███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▃ FLAME !!!!!! FLAME !!!!!! FLAME !!!!!!
    ▂▄▅█████████▅▄▃▂
    I███████████████████].
    ◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤...
    • Hanzales
      Nádhernej :) No já se vrátil po týdnu a již od pátku volím taktiku pouze číst :)
      Maras :)
      • frag.ment
        Mně už to nebaví ani číst, je to furt to samé dokola a evidentně se do těchto diskuzí zapojují jen jedni a ti samí lidé. Je to hnus a všechny příspěvky u posledních čláků o konzolích bych vymazal, protože pokud sem zavítá nějaký normální člověk, bude si o všech hráčích myslet opravdu svoje...
        • Taky jsem se naučil, že pokud je nějakej článek o PS4, XO, či o podobných konzolových novinkách, tak už diskuzi ani nečtu, ledaže bych neměl opravdu nic jinýho na práci. Ale zas je pravda, že vždycky, když už tu diskuzi teda pročítám, tak je o zábavu postaráno. Někdo zatrolluje, 10+ idiotů se chytne a vlákno nemá konce. A najdou se sem tam i dobrý hlášky.
  • Konzole jsou svojí koncepcí již pěkných pár let mrtvé, ať žije PC!
  • Herni pc je mrtve, konzole a tablety a mobily ho vytlacily na okraj zajmu, jak hracu, tak vyvojaru. A samozrejme piratstvi. Cim driv se s tim smirite, tim lip pro vas. Dneska prakticky nikdo neriskne only pc AAA hru. To co vychazi na pc jsou v podstate konzolove porty. Male moznosti nastaveni a konzolove menu ve hre.
    • Začíná mě to připomínat ty náboženské fanatiky zvěstující neustále konec lidstva. Nejraději bych sedl na meteorit a odletěl za lepšími zítřky.
    • Těch velkých pc-only her vychází stále velmi hodně. To, že o nich nevíš je jen důkaz tvý omezenosti a taky to dost podkopává hodnotu tvých komentářů, který očividně vychází převážně z tvý neznalosti.
    • Konzole? Myslíš takové ty platformy na něž se věší záclony? (menší troll vtípek)

      K tomu co jsi ale napsal se dá snadno odepsat- To že vznikají konzolové porty na pc naopak ukazuje že pc má pro tvůrce her stále cenu, jinak by je totiž nedělali vůbec, ne? Protože narozdíl od konzolí není na pc dotovaný vývoj her (ze stejného důvodu tam vzniká i méně exklusivit, na pc není nikdo kdo by jim vývoj dotoval podobně jako to dělá Sony a MS u svých konzolí)
      • Robotron3
        Sony a MS je normální vydavatel, který vývojářům dá na hru peníze a oni ji udělají. To je stejný jako hry na PC, stejný jako hry kdekoli.
        • To nie je to iste, ako vytvorenie exkluzivity , ktorej ciel je podpora predaja hw platformy. PC exkluzivity su prirodzene, vychadzaju z cielenia na skupinu zakaznikov, vykon, design ovladania alebo len nevyhovujuce obmedzenia koznoloveho publishingu. Naopak VSETKY konzolove exkluzivity su bez problemov predajne na PC trhu (move / kinect veci mozno horsie) ak by tam vysli.
          • Robotron3
            Pancho Chalza tvrdil, že existuje nějaký dotovaný vývoj her na konzolích, kde Sony nebo Microsoft dává peníze vývojářům předem, než je hra hotová a že na PC tohle není. A to je naprostý nesmysl, protože tohle dělá vydavatel ať na konzolích, nebo PC.
            • To robotron- Ještě omluva za malé zkomolení tvého nicku, nevšiml jsem si že tam máš ještě R.
            • To roboton- Viz příspěvek výše, tam jsem to napsal.
            • Robotron3
              A ty pracuješ někde u vývoje her? Nebo u vydavatele? Jestli se můžu zeptat?
            • Nemáš pravdu, platí to tak jak jsem to napsal. Dalo by se říci že konzole mají jednu "platbu" financí navíc oproti pc. Uvedu to takto-

              KONZOLE : první platba od vydavatele (EA, Activision atp) vývojařům hry a druhá platba je zase vydavatelům už od Sony a MS za vývoj hry na jejich platformu.

              Na pc je první platba od vydavatele vývojařům, ale platba vydavatelům za vývoj na pc už odpadá protože pc nemá žádného "dobrodince" jako mají konzole. Už chápeš ten rozdíl?
            • danny_the_hound
              Tak prečo potom vôbec exsistujú exkluzívne tituly? Nebolo by pre vydávateľa výhodnejšie vydať hru na všetky platformy a predať tak viac kusov?

              EDIT: Ešte lepší príklad sú tituly, ktoré vyjdú exkluzívne v predstihu na konkrétnu platformu a na ostatné až dodatočne s nejakým oneskorením.
        • Není pravda, na pc nic takového jako dotovaný vývoj není a ani nebylo. Dotovaný vývoj je že Sony a MS platí vývojařům a vydavatelům za vývoj hry na jejich platformu již předem, kdyby ji dělali na pc tak by si ty finance museli naopak celé sehnat sami. A to je velmi podstatný rozdíl který nahrává konzolím.
          • Robotron3
            Co to povídáš *15* Hry se dělají tak, že studio udělá nějaké demo a návrh hry a pak s tím chodí za firmami, co vydávají hry, jestli jim na to dají peníze, nebo je to nezajímá. Samozřejmě, že dostanou peníze předem, ještě než je hra hotová, za co by to asi dělali? To čemu říkáš dotovaný vývoj her, je normální vydavatel, tak to funguje všude. Sony, Microsoft, nebo Ubisoft. Druhá možnost je nezávislé studio, které si hru vydává samo a musí si na to sehnat peníze, kde je zrovna najdou.
            • Robotron- Hele jo, napsal jsem to moc zkráceně takže to mohlo vyznívat divně. Každopádně není zač, a také díky za slušnou (což je také dost zázrak když člověk na ní narazí :D) debatu.
            • Robotron3
              Tak dobře, aspoň jsem se zase něco dozvěděl, což je v diskusi výhra :) Ale z toho prvního příspěvku to vypadalo trochu jinak, než po rozvedení, jak jsi to myslel, takže to bylo spíš nedorozumění. Kdyžopádně díky za info.
            • To roboton- Přiznám se že nepracuji, ale mám o tom dost načteno a znám pár lidí co se znají (ano zní to debilně ale je to tak) s lidmi co už s vývojem her zkušenosti mají. A jelikož jsem se o to sám zajímal bylo mě to takto osvětleno. MS a Sony zkrátka nabízí za vývoj her na své platformy ono proplacení části vývoje, většinou pak trvají na nějaké smlouvě (např exklusivita a tp) ale základním faktem je že pokud se například EA rozhodne že hru vydá s předstihem na PS4 (např) tak Sony jim za to zaplatí část vývoje (a tím se minimalizuje pro EA riziko z neůspěchu). V případě že by šlo jen o PS4 exklusivitu byl by ten příspěvek samosebou vyšší a tp. Takto mě to bylo alespoň vysvětlováno.
            • Robotron3
              A ty máš zkušenosti s vydavateli na konzolích, ty pracuješ někde v 2K, nebo jak můžeš vědět, co chtějí vydavatelé na konzolích aby jim Microsoft, nebo Sony proplacoval?
            • Povídám to co je pravda. MS a Sony totiž vůbec nefungují jako klasický vydavatel (jako klasický vydavatel her fungují jen u vlastních exklusivit). Nepleť si je ale s vydavateli jako je EA či Activision. Vtip je v tom, že menší studia jdou většinou hledat onoho vydavatele (tak jak jsi ty popsal) ale tito vydavatelé se následně snaží udělat smlouvu s MS či Sony na to aby jim část financí vložených na hru defacto zpětně proplatili zkrze onen dotovaný vývoj. Na PC už tito vydavatelé ale nemají za kým dále jít a tak peníze na tyto hry vložené musejí jít čistě z "jejich" kapes. A to platí stejně i pro studia co se rozhodou jít za Sony či MS rovnou. Vždy je to tak že Sony i MS proplácí za vývoj her na jejich konzole a na pc není nikdo kdo by ten vývoj dotoval.
    • Robotron3
      Civilizace V, Total War, dvě s přehledem přední a nejlepší strategie vůbec PC / Mac only.
      • Taky bych zminil serii Anno.
    • Ale, maminka dovolila Bieberovy před obědem na chvilku k počítači?
  • Já se tu divím že Games cenzuruje i takový slova jako je ůch*l a přitom nezabanujou ty kašpary co tu komolí nicky ostatních do rúznejch vulgarit (např zde v diskuzi nějaký lidský průjem použil nicky k*rvoslav a mr*koslav- a games to nevymazali). Games by jim měli zabanovat IP adresu a nebo přejít na možnost psát do diskuze jen pokud se uživatel zaregistruje aby tihle smradi měli ůtrum.
    • Komolit idiota a spamera Veskoslava neni precin, ale dobry skutek! *1* A to rikam, aniz bych to delal. Proste leze hracum na nervy.
      • Může být, já ho neznám, na druhou stranu je tu ale fakt že on tu nikomu nenadával pokud vím, kdežto ten druhý dotyčný vlastně ano (skrze ten nick) a to mě jasně ukazuje že idi*t je ve skutečnosti ten druhý. Nepočítaje že komolení nicků je to nejubožejší na co může primitiv přijít. Pokud má nějaký problém má to řešit někde jinde a nenapadat tu (kohokoliv) v diskuzi, alespoň dokud ten první píše slušně. Tak to alespoň vidím já.
        • Jejdasek- Říká někdo kdo má asi sto fake accountů. *7*
          • Jo, a ktere? :-)
        • Veskoslav má mladou horkou krev a rozdává zde urážky velice často. Čili ono to má svůj vývoj a to, co může vypadat jako nevyprovokovaný útok, může být a často i je odvetná akce za nějakou sprosťárnu z minula. Souhlasím, že to není dobrej přístup (eye for an eye and the whole world goes blind).
          • Aha, pak je to tedy o něco pochopitelnější, ale dělat by to stejně neměli. :/ :)
            • A hele, novy Veskoslavuv nick :-).
  • K čemu by HERNÍ konzole potřebovala mít více než 8GB paměti? To nezaplní ani nesmírně neoptimalizované WIN8 a k tomu ta nejhůře napsaná hra dohromady...
    • Vyssi pamet pobere vice textur s vysokym rozlisenim a omezi potrebu loadingu z disku. Pameti neni nikdy dost pokud se jedna o grafiku zejmena otevrenych hernich svetu.
      Ale mate pravdu. Pokud se konzolove koridorovky hraji na TV rozliseni pak je skutecne potreba pameti mala.
      • Hry nicméně nenačítají tolik GB do zásoby, dokonce ani pokud k tomu mají v paměti prostor. A pochybuji, že to budou dělat i novější hry.
        Ano, souhlasím, že paměť se vždy hodí. Ale honba za více než 8GB, pokud na tom budu jen hrát, je prostě jen honění ega před jinými.
        • Za soucasneho stavu her mate urcite pravdu. Momentalne hry nedokazi dobre vyuzit ani vice jader CPU. To je ale soucasny stav. Dalsi generace konzoli ale donuti vyvojare lepe vyuzivat to co dosud nebylo k dispozici. Bohuzel trendy vyvoje neurcuje PC. Kdyby to tak bylo pak by vyuziti pameti jiz dnes stalo na docela jinem levelu.
          • To je otázka jestli donutí. Když se člověk dívá jak se nyní vyvíjí ostatní SW, tak je to k pláči. Vývojáři si zvykli, že HW dnes poskytuje prakticky neomezené možnosti a optimalizace zapadla někam do suterénu.
            Takže se dělají stále větší a nenažranější aplikace, jen proto, že mají sprasený kód, protože se s tím nikomu nechce piplat, a současné železa to v klidu utáhnou.
            Celkem dobře je to vidět na nárustu velikosti nainstalovaných WIN XP->8.
            • asharak: drive vyvojari zapasili s poctem barev, ktere jde najednou zobrazit a ruzne to obchazeli. Od urcite doby to nikdo neresi, protoze i kdyz by to slo stale zlepsovat, uz to nema vyznam. To same se tyka i ostatnich hw omezeni, jednou prijde doba, kdy zacnou byt bezvyznamne. At z duvodu, ze rozdily prestanou byt rozlisitelne/vyznamne nebo z duvodu, ze misto hw limitu se zacne uplatnovat limit ekonomicky.
            • Pěkná úvaha na téma, ejstli se za pár roků bude opakovat to samé co teď: vývojáři se budou snažit využit vše na to, aby hru doladili na malou 8GB RAMku konzole.
              Od Rybky bych si něco takového rád přečetl, ještě kdyby ale shrnul jak tomu bylo kdysi.
            • To je otazka nakladu. Optimalizuje se tehdy, kdyz to ma ekonomicky prinos.
    • Podle toho co jsem četl, a to jsem mohl číst blbě, tak 4gb jsou rezervovány pro operační systém.
    • tys to nečet? skoro půlku zabere systém 3 GB RAM *1* takže sprasené 8 se sociálníma fx a reklamou to víš to si část výkonu veme *1*
  • Rhulad
    Ty prodeje pc nejsou opravdu valné http://extrahardware.cnews.cz/prodeje-pc-sly-zase-dolu-nejdelsi-deprese-historii-je-zatim-stale-bez-konce
    • Přirozeně, každý se teď zaměřil na tablety a smartphony, a PC se propadají. ALe když to vemu podle sebe tak jsem nový PC kupoval tak před 2-3 rokama takže mám ještě čas, navíc technologie to posunuly s výkonem dost dopředu, grafiky přesytili trh a nikdo je nechce což tomu taky nahrává, ale teď je přesně doba kdy PC nikdo kupovat nechce, já říkám že by mohla přijít tak za rok dva zase, hlavně se utiší prodej tabletu a smartphonů kdfy je snad budu mít konečně i já ^^ , přijdou konzole 4gen, nové hry a lidi budou chtít upgradovat.
      Nechápu jak může mít někdo něco proti poklesu prodejům PC *15*
    • Zapoměl jsi dopsat tu malinkou větičku pod tabulkou...

      Data incluides desk-based PC and mobile PCs, including x86 tablets with windows 8.

      Tzn data jsou jen z přenosných počítačů s OS W8. Až k tomu zahrneš desktopy, kancelářské PC a hlavně PC s os W7, až k tomu zahrneš i výrobce PC komponentů a nejen výrobce přenosných PC, budem se o něčem bavit.
      • Ehm, to sis ale spatne prelozil. Znamena to, ze jsou to desktopy, laptopy a jsou mezi ne zapocitany i x86 tablety s Windows 8. A ne ze jsou to jen PC s Win8.
        • Desk-based neznamená desktop. A koukni na výrobce, které ty čísla uvádí. Jsou tam Lenovo, HP, Dell, Acer a Asus.
          • Pardon, proste stolni PC, ja jim rikam desktopy, i kdyz jsou v tower skrinich :)
            A co maji spolecneho vyrobci s tim, ze jsi spatne prelozil onu vetu o x86 tabletech s win8 a vztahnul jsi ten OS na vsechny zarizeni?
      • A navyse predaje pracovnych PC su pre gaming naozaj velmi dolezite ;)
        • Tak když frajer napíše že nejsou valné prodeje PC a přihodí článek jen a pouze o tabletech a noteboocích s OS W8, tak to s herním průmyslem taky nemá nic společného.
          • Rhulad
            A můžeš mi říct kdo by si koupil notebook s win 7. Když osmička je ve všech směrech lepší? .)
            • Rhulad
              Tak teď napiš výhody jaké má Win 7 oproti Win8. Já pak napíšu Výhody osmiček. EDIT. Tady vždycky hate na Win 8 skončí jelikož kdo hatujou Win 8 jsou ti kdo ho nepoužívají.
            • V tom případě žádím omluvu za vaše nedostatky detektiva. Předem díky!
            • Tak jestli je pro tebe měřítko dobrého OS to že se probudí ve vteřině, tak to opravdu vysvětluje mnohé.
            • Rhulad
              Ano Ano. V době, kdy hodně notebooku má dotykovou obrazovku budu kupovat Win 7. A to nemluvím o tom, že win 8 se budí ze spánku ve vteřině .) Takže máte pravdu Win 7 je skvělá volba do budoucna.
            • Měl by jste zůstat u činnosti detektiva pane Rhulade. Statistika Vám vidno moc nesedí.
            • Aha, tak to pak vysvětluje mnohé.
        • Rhulad
          Bozinku gaming pc si kupuje 1% trhu vy kedlubny... Pokud se už neprodávají mobilní pc tak deskop dvakrát tak ne.. Se probuďte..
          • Hňupe, mluv za sebe, až se mi bude PC zadýchávat, opět si koupím PC. Nedělej tu ze sebe střed světa a erudovaného odborníka ty hnědopichu.
          • Cislo vycucane z prsta, ze? ;-) To, ze pracovne / manazerske notebooky nahradzuju tablety je pre gaming naozaj uplne nepodstatne.
            • Normální člověk v diskuzi neháže debilama. Jakže je to přísloví? Podle sebe soudím tebe? Debila ze sebe děláš jen a pouze ty.

              Se podívej co za firmy ty tvoje čísla zveřejnilo. Výrobce notebooků, a ty ty čísla vztahuješ na celý PC trh. Automaticky integrovanou grafiku započítáváš jako notebook. W8 posuzuješ podle rychlosti startu.
              S takovou ti ani nadávat nemusím, když se shazuješ sám. Tvůj boj.
            • Rhulad
              Ty tu svoji debilitu nepředstíráš že... Je ti jasné, že to vůbec nic nemění na faktu. Navíc končím, jelikož to co jsem postnul obsahuje vše čili nemá cenu se hádat s debilem. Bye.
            • Potřetí ti píšu, že Intel vyrábí procesory s integrovanou grafikou, a to od dvoujádrového celeronu až po i7. Tzn každý prodaný kus procesoru, včetně desktop procesoru intel, od kancelářského počítače za 4 000kč s celeronem až po sestavu za 40 000 s i7 je v těchto číslech a s notebookama to číslo nemá nic moc společného.
            • Rhulad
              Chlapi vy jste víc uhádaní než babky na trhu. To, že má Intel 60% značí, že se prodávají víc notebooky s intergrovanou grafikou než deskop s normálním GPU. Z této definice můžeme určit jednoduchou rovnici, že Notebooky se prodávají víc než deskopy čili ta statistika, že upadá prodeje pc jsou objektivní.
            • No co by som na to povedal, len to, ze vdaka, ze si si to svoje vymyslene cislo aj rovno vyvratil kedze AMD + Nvidia maju okolo 40% podielu na trhu s grafikami je podla mna dost pravdepodobne , ze predaje gaming PC nebudu 1% z celkoveho predaja PC.
            • Intel má hlavně 60% trhu s procesorem, do kterého přidal v základu integrovanou grafiku. Takže tyhle čísla nemají žádnou spojitost s notebookama.
            • Rhulad
              http://extrahardware.cnews.cz/prodeje-gpu-samostatne-grafiky-stale-tahnou-nvidia-oslabuje-nadvladu-intelu tak intel má 60% procent trhu s grafikami. Co na to řeknete teď pc fanatici. Ani popel *3*
          • A kolik % trhu si kupuje notebooky a tablety, a kolik z toho je pouze s OS w8?

            Poprosím o čísla. Děkuju.
            • A zase linkneš tabulku která zahrnuje pouze notebooky a tablety? A nebude ten prodej jen díky tomu že je integrovaná do všech cpu od celeronu až po i7?
            • Rhulad
              To myslíš jako vážně? Dám ti jednoduchou odpověď! Nejprodávanější grafiky? integrované od Intelu.
            • A komponenty taky?
            • Rhulad
              Vím, že se mě svou doufám předstíranou debilitou snažíš nasrat, ale to se ti nepovede. Prodeje notebooku v současnosti představuji hrubě nadpoloviční většinu prodeje všech pc. Čili ta statistika odráží současnou situaci velice dobře. Pokud by tam byly zahrnuty deskopy tak by ses nestačil divit.
            • Svéprávný jsem.

              Ale pochybuju o tobě, když jako důkaz o prodejích PC linkneš čísla pouze notebooků a tabletů s OS w8. Obvzláště když v reálném světě vidíš většinu pracovních stanic jako desktop.
            • Rhulad
              Si to najdi. Si snad svéprávný?
  • Líbí se mi jak se lidé vztekají kdyz slysi pravdu o tom, ze PC jako takove, je jiz v podstate mrtve, prodeje jsou na dne, horsi to nikdy nikdy nebylo, a bude hur, za par let se proste sestavy nebudou nabizet vubec, budou tu jen tablety, mobily a konzole.

    Samozrejme, nektere prvky z PC preziji, jako klavesnice, mys, tyhle periferie si clovek bude moci poridit kdykoliv a v podstate ze sveho zarizeni (tablet, konzole takove PC vytvorit) ale klasicka bedna, monitor, klavesnicey mys, to je minulost a skonci jen v muzeich a vedeckych laboratorich, nam mainstreamakum bude stacit slabsi modernejsi, mobilnejsi a uzivatelsky privetivejsi (zapnu a jedu) zarizeni. Tohle je trend a nikdo s tim nic nenadela. Trh se prizpusobuje tam kde je vic penez, a v PC to uz neni a nebude.
    • Jojo, prodeje jsou na dne :D viz treba Diablo 3 pres 14,5 milionu kusu...
    • Paulcz
      To, že se prodává méně počítačů neznamená, že klesá i počet uživatelů. Prostě není důvod k uprade, ten výkon prostě stačí. Revoluce v procesorech byla naposledy s Core Duo, grafická karta vydrží několik let, firmám stačej miniPC, virtualizace, cloud..
      • O to mene vadi, ze se konzole neda upgradovat.
    • Pan je vtipalek, tyhle reci tady jsou uz od dob PS1 a hle, pc jako herni platforma tady je porad. Je pravda, ze co se aaa her tyce, tak pred 10 lety to bylo lepsi, ale umirani pc se vazne nekona,, to si jen zbozne (pro nepochopitelne) prani konzolivych fanatiku.
      • Konzolisti se musi ujistovat ze udelali dobre kdyz hrajou na drazsim a pritom hw zastaralejsim zarizeni vzdy kdyz vidi cenu novinky pro PC a pro konzoli musi mit hrozne sevrenej zaludek
    • To je hodne prehnany nazor. Jiste plati to pro uzivatele kteri pocitac vyuzivaji tak pro surfovani a uznavam ze takovyto uzivatele tvori mainstream.
      Jenomze je spousta lidi pro ktere je pocitac pracovni nastroj. A spousta lidi ktery jej potrebuji pro svuj konicek. A spousta hernich nadsencu kteri nejenom konzumuji ale i tvori herni mody.
      Takze vas koment je poradne placnuti do vody nic vic nic min. Uvazovani trendycool metrouska ktery potrebuje tablet ako soucast image. A mysli si ze vsichni jsou jako on. *1*
    • Souhlasim! Pc jak ho zname dnes brzo skonci v muzeu. Tento trend vyvoje na privetive konzole je jednoznacny, PC fanatikove z games se nediavaj na prodeje hw/na male trzby steam okrem slev... ktere kupuje +- 500K lidi coz neni ani jedno procento konzoloveho herniho trhu.
    • Robotron3
      Ty seš dobrej srandista. A můžeš mi jako říct, na čem ty hry budeme programovat? *15*
  • Napadlo někoho z vás, ž to má 8GB třeba i do budoucna? Kdo ví, jak dlouho tu (zase) stávající generace bude, teď se vám to zdá hodně, ale co třeba za 5 let? Třeba jen budou chtít držet krok i v dalších letech a ne jen v době, kdy konzole vyjdou.
    • Jsem četl dříve reakci Epicu že jejich engine UE4 tu bude 10 let, takže hádám že pokud je to pravda tak to odvozují od toho jak dlouho si myslí že tu budou PS4 a Xbox 1. A to je hodně dlouhá doba.
    • Samozřejmě, že to má 8GB ram do budoucna, ale určitě dřív zastará samotná grafika a procesor, než bude limitující paměť ram.
    • Robotron3
      A ty vycházíš z toho, že je 8GB RAM pro konzoli hodně? Když na Xbox ONE bude k dispozici jen 5GB, tak spíš za těch 5 let konzole s velikostí RAM zase budou mít problémy oproti PC, než že by to byla nějaká rezerva do budoucna.
  • Většina článků na games mi příjde jako reklama na konzole. Pokud to opravdu až tak potřebují, tak dobrá, PC se daří i bez toho. K věci, myslím, že pár procentík k výkonu už nic neřeší, pár fps navíc už ničemu nepomůže. Hardware na úrovni dnešních průměrných herních PC, který má sloužit minimálně dalších 5 let, mi příjde jako hodně špatný vtip. Když jsem viděl tu rádoby über grafiku nové generace, zcela jsem si rozmyslel už dlouho plánovaný upgrade PC, myslím, že se svoji 4 roky starou sestavou, kde jsem upradoval jen grafiku, ještě nějaký čas vydržím. Jediný přínos nových konzolí vidím v tom, že je teď každá připravovaná hra open-world, protože se jim to konečně do tý paměti vleze, ale jestli to těm hrám pomůže nebo ne, to se teprve uvidí. Jako velký fanoušek série Metal Gear z toho mám upřímně dost obavy, protože open scény v MGS4 byly to nejnudnější z celý hry. Nejsem žádný velký odpůrce konzolí, vlastním PS3 a chystám se na ni zahrát minimálně The last of us a Beyond. Konzole příští generace mi ale příjdou jako zbytečný počin, který by klidně mohl ještě pár let počkat, možná by jsme se pak dočkali i toho slibovaného 4K rozlišení. Popravdě, mě i většinu lidí o koupi konzole nepředvědčuje hardware, ale exkluzivní hry a v tomhle ohledu zatím není moc o co stát. Ještě dodám něco k tý optimalizaci, je sice pravda, že pro jeden druh HW se optimalizuje líp, ale velmi z toho vytěží i AMD, které to opravdu potřebuje, protože nvidia a hlavně intel jsou s výkonem už někde úplně jinde a určité dotažení AMD snad alespoň trochu rozvíří stojaté vody PC hardwaru, který se bohužel už několik let nemá potřebu někam posouvat.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit