Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tenhleten hate na Rome2 ani trochu nechápu. Hra mě hrozně baví, technické problémy nemám, AI je na very hard poměrně solidním soupeřem, zjednodušování sem si téměř nevšiml, spíš naopak a po pořádném opatchování se hra nepochybně stane klenotem celé série.
    Tahle diskuze vypadá, jak pálení čarodějnic.
    • Co je na tom k nepochopeni? Na rozdíl od tebe to prostě někomu nechodí, má technické problémy, AI mu přijde směšně jednoduchá, vadí mu systém victory pointů, nefunguje mu coop hra s kamarádem a proto píše negativní komentáře.
      Kdyby ti lidé neměli technické potíže nebo jim nic nevadilo tak nic nepíšou.
      Co je na tom k nepochopení?
      • No, co je na tom k nepochopení? Co na tom je k nepochopení? C-o- j-e- n-a- t-o-m k- n-e-p-o-ch-o-p-e-n-í? Tak, co je na tom k nepochopení? Je na tom něco k nepochopení? Chápeme? Nechápeme? Je to k nepochopení? Není to k pochopení? Nemučte mě, nebrečte a zazpívejme si tu naši "Co je na tom k nepochopení?". Nechápu.
        • whooo,,,,,,co sis dal kamo *1* *1* *1*
      • presne tak *1* *1*
    • AI je na very hard poměrně solidním soupeřem-----solidnim souperem by mel bejt i na mensich stupnich obtiznosti!!!!a ne ze si jejich debilitu vnahradim jejich vetsi odolnosti *1*
    • a este jedna podotazecka,,,,,,kolik ti je a mas rad radsi arkadovejsi bo realnejsi pojeti bitev v RTS???
      • Hrál jsem všechny Total wary už od prvního Shoguna (s vynechávkami některých datadisků) a co se sestavy týče, rozjel sem to v pohodě na vyšší detaily na svym ntb acer aspire V3-571G...
        A preferuju realistické pojetí bitev.. Reálnější pojetí bitev, než v TW sérii jsem ještě neobjevil (i když má k dokonalé realitě daleko, to se ví)...
    • dovol otázku(y):kolik TW si hral???jak dlouho hrajes tento KLENOT???jakou mas sestavu???
  • Je smutné, že Aleš Smutný(ironické) dělá mrtvého brouka, když je 500 příspevků ohledně jeho hodnocení. Ale když bylo před vydáním tak se cpal do každé diskuze a přidával svoje moudra, a najednou ani jeden post?
    • Stačí se podívat na místní diskuze, které si většina diskutujících představuje jako soutěž kdo je větší ignorant.
      Recenze je též subjektivní hodnocení (nějak si nedokážu představit absolutně objektivní způsob hodnocení her), takže nevidím nejmenší problém v tom že autor dal hře o něco vyšší hodnocení než se diskutérům líbí. Každý sice může vyjádřit svůj názor, ovšem hromadné volání "mě se to nelíbí, tak tobě se to též líbit nesmí" není projevem názoru, ale stupidity.
    • Jasně určitě sem z CA někdo přijel a dal recenzentovi 10 000Kč a řek napiš to dobře jo? ...nebo co si myslite? :D
    • A co by se hádal s místníma lopatama - podstatný obrázek o hře je v recenzi, včetně naznačení a hlavně nevyloučení možných technických, mechaníckých a hratelnostních chyb, který se můžou tu více tu méně projevovat u každýho zvlášť - stačí jen číst. A kydat tu hnůj o to, jestli měl dát 6, 58 nebo 8,9999, a nebo že nějaký ucho neumí spustit samostnou hru kvůli svýmu HW, či se až zabývat tím, jestli měl hodnocení zadělávat aspektem o nějakým ahistorickým chováním lodiček a jiných výplodů místních elitas, tak to bych na to házel bobek taky. Ostatně, není to první a poslední recenze, co nejednomu tajtrdlíkovi zapnula jeho rozzuřené močové cesty a spustila lavinu jeho averzních lejn a senzitivních hledacích manýrismů po kolektivním lynču autora. A mám dojem, že pánové z redakce, ať už se jim ty úplatky v kapse hřejou nebo ne, se naučili chápat, jestli má cenu do výsostních diskusních vod vůbec vkročit.
      • He/He to napsal moc pěkně. Mě se hodnocení v recenzi taky nelíbí, ale obviňovat hned recenzenta z úplatnosti je postavené na hlavu.
        • To pozor, to není vůbec pěkný. Pokud si to myslíš, tak jsme se nepochopili.
          • ty vle ty ses wul *1* *1* *1* *1*
      • a ty ses kdo???jeden z tech zaplacenejch???
        • Zavsechno muzou iluminati.
        • Ano. V celé kráse. A ty jsi nějakej narušenej, že si potrpíš na tolik otazníků?
          • to sem *1* z toho co vyslo z CA za prasarnu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!staci *1*
    • Asi je na zájezdu a prohlíží si další hru za 9/10. *4*
      • Slyšel jsem že se chystá nový CoD se psem....
  • nevím proč jste si to kupovali, nejprve počkám až hra vyjde a pak na základě hodnocení kupuji / nekupuji, ale jo fanboys se nezapřou a pak se diví co to je za hra *15*
    • ty ses vul,,,,,ta recenze je propaganda,,,,,a podle tvého nazoru by se co menilo??ty recenze sou nesmysl a ridit se podle nich je na zalobu!!! *16* *16* *16* ,,,,,,spousta lidi na ty recenze prave ceka ale k cemu sou pokud neodrazeji realitu *16* *16*
      • ty magor já nemyslím řídit se podle recenze ale podle názorů lidí co tu hru už hráli a podle hodnocení uživatelů jako je na Metacritic, které jsou mnohem objektivnější než recenze
    • tomocz
      Na základě zdejšího hodnocení bych si to tak jako tak koupil, takže...
      • já jsem nemyslel hodnocení recenze
  • Inquisitor
    Všichni byli natěšený a o to větší je rozčarování. Fakt nechápu jak to mohli vydat v takovym stavu. Doufám že to nebude další série co půjde do kytek.
  • Tak tohle je hodne smutnej konec jedný ery ... no doufam že ne tak uplne
  • Bohuzel musim se priznat, ze i ja jsem si hru koupil v predobjednavce, ale jaksi doted jsem ji nerozjel, hra se spusti pres steam a zustane viset dole na liste, tim je vystarano, steam ukazuje, ze hru hraji vcetne zatizeni procesoru a ramky, takze mam jiz odehrano cca 2 hodiny, aniz bych se do hry vubec podival.
    No doted si dopisuji s technickou podporou jak mam hru spustit, ale zatim marne ( jsem asi potrestan tim, ze jsem si dovolil koupit nvidii, kterou CE nema moc v lasce).

Muj soused hru stahl na warezu crackl a hraji ji ode-dne vydani a jen se mi smeje, tak si kladu otazku, jestli opravdu neni nacase zacit warezovat, tak jako jsem to delal v dobe mych skolnich let, kdy jsem byl bez penez. Protoze kdyz vidim ten patvor, rikam si kdo je tady vetsi zlodej vyvojari anebo warezaci ?
    • Shania
      Zkus tenhle postup a když nepomůže, tak ten níže.
      1. krok
      Jděte do složky C:\Users\Administrador\AppData\Roaming\The Creative Assembly\Rome2
      (složka AppData je skrytá)
      Pokud nemůžete složku „AppData“ najít, stiskněte Ctrl+F a dejte hledat „Rome“. Objeví se „Rome2“. Tuto složku Rome2 kompletně smažte.
      • Shania
        3. krok
        V této složce je soubor nazvaný: preferences.script.txt
        Otevřete jej.
        4. krok
        Najděte řádek 18, kam zadáte:
        gfx_enable_directx11 true; # gfx_enable_directx11 , Enable DirectX 11 rendering #
        A změňte text "true" na "false".
        Příklad:
        gfx_enable_directx11 false; # gfx_enable_directx11 , Enable DirectX 11 rendering #
        Soubor uložte.
        • P3RS3CUToR
          dík za tipy ale stejnak to spadne.
          • Shania
            ten postup je pro ty, kterým hra zamrzne při spuštění, nebo vůbec nenaběhne.
      • Shania
        Tento problém lze vyřešit několika způsoby. Tento druhý způsob doporučujeme tehdy, pokud nebude fungovat ten první, neboť může snížit maximální výkon Rome 2. Tento krok je o zakázání DirectX 11.

1. krok
        Najděte opět složku Rome2. Obvykle bývá na této adrese: C:\Users\Administrador\AppData\Roaming\The Creative Assembly\Rome2
        Pokud se neobjeví, otevřete "C:/" a stiskněte Ctrl + F, poté složku najděte výše uvedeným způsobem.
        Pamatujte, že musíte hledat Rome2 , a ne "Total war Rome II" (do této složky se totiž ukládají herní soubory.)
        2. krok
        Ve složce Rome2 najděte složku "Scripts".
        C:\Users\Administrador\AppData\Roaming\The Creative Assembly\Rome2\scripts.
    • todle je problém se steamem,,,,,,ja mam podobne problémy u jinech her,,,napr:cliffs of dover,,,,steam je podle me zlo!!!snazim se mu vyhýbat,,,,,,,,,,podobnej problém sem mel i s napoleonem,,,kdy me taktéž nakou dobu nesel rozjet tak sem si ho stahnul z ulozto,,,a cajk,,,pul roku sem to tak hral a pak zkusil o5 nainstalovat a hle problém vyresen,,,,podle me je dost na vine ten skurvenej steam!!! *16* *16* *16*
    • P3RS3CUToR
      Prostě si to stáhni a zkus... du taky na to... do stazenyho zkusim hodit save kde se mi to sekne po 130 tahu... Znovu to hrat nebudu
    • Slušnost a počestnost je vždy těší budovat než jeho opak (analogie s demokracii?!). Vydržaj! Držím palce...
  • Docela by mne zajímalo vyjádření Aleše Smutného. Nejsem trol ( 95 % příspěvků), ani nemám chuť vyvolat nějaký flame, ale oproti recenzi Shoguna tahle recenze moc nekoresponduje s tím co tady dá přečíst v příspěvcích. Hru jsem nehrál, takže nehodlám kritizovat ani jednu stranu, na druhou stranu jsem člověk co přemýšlí jestli do toho nacpat litra a zatím tato kladná recenze nemá moc u mne váhu. Jinak, že je něco špatně, jde poznat i na metacritic a to i v porovnání Shogunu 2 a Rome 2

Člověk se tady nemusí hádat půl dne (je to prostě pořád subjektivní pohled na hru), ale nějaká prostá odezva/ obhajoba recenze by fakt bodla....
    • Zayl
      Podívej se na nějaké nezávislé recenze a uvidíš, nejlépe ve video formě, ať to vidíš v pohybu.

Někdo tvrdí že mu to jede úžasně a je to super hra. Veteráni total warů ti spíš řeknou že to je naprosto nesmyslně zjednodušené a velmi pravděpodobně nejhorší díl v sérii (což nevylučuje že tě to bude bavit...). Spouta lidí ti taky řekne že to je broken POS.

Prý to mělo o 40% větší rozpočet než Shogun 2. Vzhledem k tomu že engine je furt stejný... A podle "profesionálních" recenzí mě uchopuje pocit, že všechny extra peníze padly na marketing. Jinými slovy na zaplacené recenzenty.
      • Jako veterán Total Warů jsem ze hry nadšený a nějak radikální zjednodušování nevidím, občas spíše naopak. Jediné, co lze v tomto směru vytknout je automatická transformace vojska do flotily. Jinak, pokus si znovu zahrajete starší díly, uvědomíte si, že o zjednodušování nemůže být řeč.. Škála možností, proti Empiru, nebo Medievalu je nezměrná.
        Co se shoguna týče, ten nabízel trochu jinou zkušenost z úplně jiné doby a části světa, nicméně i v porovnání s Shogunem mi mechanismy Rome 2 nepřijdou nijak zjednodušené, spíše naopak.

Mezi nešvary R2 patří tradičně AI, stejně jako u všech total warů (ale nedivte se retardovaným nepřátelům, pokud hrajete na normal, pokud chcete výzvu a zábavu, hrajte na hard/very hard)

Navíc jsem asi očividně jeden z mála, kterému hra běží naprosto bez problému, kromě občasného crashe na plochu..
        Pro mě je to každopádně vrchol série Total War.
        • Pokud já vím, tak AI v bitvě bylo vždy retardované bez ohledu na obtížnost. Při vyšší obtížnosti např. AI naverbovala více lepších vojáků a při automatickém řešení bitev hráč dostal na pr*el i když měl lepšího generála a vojáky.
        • Zayl
          Se máš.
  • no 9 bych tomu nedal asi něco mezi 7-8.ale jinak pěkné
  • už sú vonku módy na spomalenie bitiek, odomknutie nehratelnych frakcii apod.
    http://strategickehry.eu/rome-2/mody/
    • Ahoj, rád bych se zeptal, jestli jsou tyhle mody v pořádku i na originální verzy? Vím, že tam je stejná cesta do složky se Steamem, ale i neorigo hry se můžou uložit do stejný složky :) nemám zkušenosti s modama, i když jsem velkej fanda TW serií, ale nerad bych hru poté instaloval znovu :) někde jsem slyšel, že CA podporují mody, tak se jen ptám :)
  • smutne je, kolik lidi to koupilo v predprodeji za plnou palku a zahraji si to poradne az za nekolik mesicu plnych oprav, kdy to zbytek lidi koupi ve vanocnich slevach na steamu ve sleve 75% protoze to ted uz nikdo kupovat nebude a jeste smutnejsi o to, ze to byli hlavne skalni priznivci serie a prvniho RTW, co tu plnou palku za tu hru dali
    nechapu, kde CA udelala chybu, jestli je Sega tlacila do predcasneho vydani ale pokud tomu tak bylo, meli dat vzhledem ke sve pozici cervenou kartu, ze je to plne bugu, nedodelane a neobstoji to u konzumentu, nebo se krom 8 tisic jednotlivych tvari vojaku ktere jsem nesledoval ani v prvnim dile venovat technickym zalezitostem
    jiste je, ze po tomhle CA uz zustane sram, ktereho se nikdy nezbavi, pokracovani nejoblibenejsiho dilu serie, na ktery se cekalo pomalu deset let, plno slibu, o 40% zvyseny rozpocet a dopadlo to tak, jak cekal jen malokdo
    • Máš pravdu předsedo, pěkně s HC hráčema vy....... *12* a to tak že jako *12*
    • Já koupil Shoguna2 v summer salu na steamu za 6 Euro:) a ikdyž sem se na to těšil(hrál jsem všechny díly série),tak mě to už vůbec nebavilo.ROME2 je tedy ještě nudnější jak Shogun2?
      • Von_Ljonborg
        Rome 2 je hlavně nehratelnej...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší