Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Zayl
    Pane Smutný, můžete mi prosím říct, kde si mám opatřit vaši verzi této hry?
    Ta moje má totiž nejhorší AI v historii Total Warů a to ve všech 3 ohledech- na mapě, v bitvách i při diplomacii. A tím nemyslím pouze že není moc schopná. Ona je prostě natvrdo rozbitá a bude potřeba ji velmi potweakovat.

    Spousta systémů je krokem zpět oproti předchozím titulům v sérii a ačkoliv je zbytečné zacházet v komentáři do přílišných detailů, tuto hru budou muset zachránit modeři.

    Co se týče optimalizace, mě jede hra poměrně normálně, ale vím o spoustě lidí s daleko lepším strojem než mám já. Stačí říct že nejsou vůbec nadšení.

    Nevím proč jste se rozhodl udělit tomuto vraku devítku, každopádně já považuju za svoji povinnost všechny varovat:

    NEKUPOVAT! Počkejte alespoň půl roku než to CA dá dopořádku a než vyjdou nějaké mody. 4/10, propadák.
    • Mě nejvíc překvapila averze každého státu k obchodu, co se týká diplomacie. I když mám u nich celkem vysokou reputaci. Vždycky jsem měl za to, že obchod je prospěšný oběma stranám, jenže tady na to prdí. A abych se přiznal, neměl jsem zatím takové neštěstí na nějak přehnaně hloupou AI, spíš průměr Total Warů. Další přebytečná a hloupá věc, podle mě - když zničím poslední město státu se kterým mám válku, zůstanou mu všechny jeho armády a tak může existovat třeba dalších 20kol. Nejde o to, že by něco dokázal udělat, ale zbytečně mi zasekává hru. Průběh kol a čekání na tahy ostatních je další šílenost a i když si pamatuju, že jak v Empire, tak v Shogunovi to byl celkem záhul, tak táhlé to nikdy nebylo.
    • rancor1223
      Já bych snad jen přidal naprosto otřesné uživatelské rozhraní v tahovém režimu. A ten tech tree je to nejnepoužitelnější věc co jsem za dlouhou dobu viděl. Zlatej Shogun 2.

      Zajímavý je, že i přesto, že hra moc nefunguje, je pořád zábavná.
    • Osobne som z tejto hry sklamaný... až n a s r a ný!!!! vyhodené peniaze.... nič viac... mal som počkat a kupit si to za 200 kč o rok neskor... fuj maximálne hodnotenie je presne ako píšes 4/10
      • Nevi nekdo nahodou proc neni demo teto hry?
        • mno ja myslim ze po tom co tu ctes to je snad jasny,,,kdyby to někdo zkusil dřív nez to koupi tak to nekoupi *1* *1* *1* *1*
        • Miserius
          Kdys naposled videl na pc demo nejaky aaa hry?
          • Diablo 3 me napada.
    • Souhlas!! Zmente znamku jinak je to ukazka obáálkove recenze.
  • Děláte si Tiscali srandu? Hra s naprosto rozbitou umělou inteligencí a plná glitchů dostane 9? Co teprve hra, která je opravdu funkční jak má? Ta dostane 22/10, že? Proboha ten člověk, který to recenzoval by už neměl nic psát.
    • Komedie. Jsou moc hodný.
      Pak v hodnocení není číselný prostor pro přelomové hry atd... Sice to lze napsat slovně ale k čemu je pak hodnocení? tady 10/9 to jen lítá.
  • A že tu někoho taková recenze vůbec ještě překvapuje...

    Už tu byla recenze která většinou textu tvrdí jak je hra podprůměrná, ale stejně nakonec dostala nadprůměrné hodnocení.
    Pan Smutný už tu několikrát dokázal, že jeho recenze jsou dosti zavádějící a popravdě bych mu už dával jen takové ty neškodné Traktor simulátory apod (nemám pochybnosti že by z nich byl schopen udělat i hry roku).

    Buď ať to číselné hodnocení zruší úplně a ať o samotné hře vypovídá pouze text, nebo ať onu stupnici používají tak jako myslící tvor (tím myslím že průměrná hra má dostat 5/10 a ne 7/10 apod kraviny...)

    PS: Recenze má hodnotit hru ve stavu v jakém je a ne jaká by mohla být za půl roku, jak vám potom hráči, kteří si ji koupí vůbec můžou důvěřovat?
    • to je sice pravda, ale za polroka si hrac precita stale tu 6-tkovu recenziu a nijak sa nedozvie, ze na hre sa za pol roka zmenili 2 tony veci k lepsiemu. Ci uz sa maju robit recenzie na tie iste hry kazdy polrok? Vsetko ma svoje pro aj proti...
  • Robotron3
    Přečtu si recenzi, přečtu si komentáře, a zase nic nevim *15* Člověk aby si to fakt stahoval nejdřív z toho warezu na vyzkoušení.
    • Tikov
      Kouknou na AngryJoe na YT. Myslím, že je dost výstižný- takže tak půl roku/ rok počkat než to odladí.
    • Zlodejska vymluva. Kdo chce krast, zdycky si nejaky duvod najde.
      • Robotron3
        Klidně bych se vsadil, že jsem za svuj život koupil víc her, než tys kdy viděl. Dávat ale 54,99€ (pěkná pálka) za něco, čím si ani po recenzích nejsem jistý, že splní má očekávání, je pěkný hazard. Někdo kdo si může dovolit vyhazovat peníze oknem, toho to asi nepálí. To já ale nejsem.
        • Overwatch
          Tys asi dlouho nebyl v obchodě s hrama co? :) 55 euro není žádná "pěkná pálka", nové AAA hry takhle nějak stojí naprosto standardně. To za prvé. A za druhé, pokud nejsi super hardcore fanboy série, který by to musel mít hned, tak si stačí uvědomit, že je září. Říjen a listopad nějak přežiješ a v prosinci přijdou velké vánoční slevy na Steamu, kde TWRII určitě za nějakou menší cenu bude. Navíc tou dobou bude hra už více či méně opatchovaná.
          • On ale řekl, že 55 Euro je pěkná pálka ZA NĚCO, u čeho si není jistý, jaký je výsledek... atd. (nebudu to celé citovat). Jinými slovy - ty sis to účelově vytrhl z kontextu, nebo jsi jen nepochopil, o co mu šlo?
            • ked je 55 euro palka nech si to kupi v obchode stoji to 40 :D a ked je aj to vela a nevadi mu cakanie nech si to objedna z britanie za 30 alebo pocka moment na zlavu :D kvoli tym par hodinam si to vsetcia nakupili na steame hned a teraz riesia ze to bolo drahe ako keby vsetky preordery na steame v eurach niesu drahe
          • Pekna palka to mozna neni pro nekoho jako vy, komu herni spolecnosti zaplati za devitkova hodnoceni. Ale pro vetsinu lidi to palka opravdu je.
            • Overwatch
              Pointa je, že to je naprosto standardní cena jako u každé jiné AAA novinky. Každá nová velká hra stojí plus mínus stejně. A navíc to bude nejpozděj za tři měsíce ve slevě na Steamu.
        • Naprosto souhlasím. A ted si představ ,že má někdo sběratelskou edici a natěšený jak prase a hru nerozjede. Tohle je fatální chyba ze strany CA. To je jako bych si koupil cokoliv jiného a nešlo by mi to a ani bych to nemohl reklamovat.
        • Sleduji hry uz od roku 1987 a to na ruznych platformach, momentalne pc, ps3, vita, 3ds a na ios. Nikdy jsi nevydelal tolik penez, kolik ja jsem utratil za hry. Sazku jsi prohral. Kdyz si nejsi jisty, pockej si na slevu, alespon mezi tim ta hra bude opatchovana. Netrpelivost piratstvi neomlouva.
          • Robotron3
            Odkud prosimtě ty jsi zjistil, kolik jsem si vydělal, nebo nevydělal peněz? Za svuj život jsem koupil tolik her, že mě to až mrzí. Několik let jsem i pracoval v hernim průmyslu, takže fakt mám svědomí čistý a řeči o zlodějích si příště nech na někoho jiného.
            • Werdes: a ty už jsi zjistil, co je to parafrázovat? Jinak tvoje starost o mé znalosti je dojemná, ale ten, kdo těm slovům nerozumí, jsi zjevně spíš ty. *1*
            • Bojím se, že ty ani nevíš co znamená slovo propagace nebo signifikantní. Znáš to přísloví, že když dva říkají totéž, není to totéž a že je lepší používat vlastní rozum, než se opičit?
            • A ty, Rume, tady propaguješ HLOUPOST. Svědomí může mít čisté i zaostalý fanatik, když se dokáže obelhat a své jednání si racionalizovat. Ale faktem je, že ady propaguješ hloupost a já jsem zvyklý nazývat věci pravými jmény. Tvůj způsob vyjadřování je signifikantní pro zakomplexované jedince.... atd.
              (kdybys to nepoznal, tvá vlastní slova *5* ).
            • Propagujes warez = jsi zlodej, nechapes ze propagujes warez = jsi hloupy, delas ze sebe chudinku, jak je nemozne si vybrat bez warezu hru. Nic z toho jsem o tobe nenapsal bezduvedne a neopodstatnene. To co pises a jake nazory prezentujes mi te dava poznat. Jak se prezentujes, tak o tobe soudim, je ciste v tvych rukou, co tu o sobe rikas.
            • Robotron3
              Poslední příspěvek k tomuto. Nejsem zloděj, nejsem hloupý, nejsem chudinka, ani nic z toho co o mě píšeš, neznáš mě, nic o mě nevíš, tak si to příště odpusť. Jsem ochotný bavit se i argumentovat o tématu, ale ne s člověkem, který mi řiká, co mám dělat, jak se mám chovat a cíleně mě uráží. To jen pro příště...
            • Nepsal jsi, ze mas zajem o strategie, ale za mas zajem si predem hodinu vyzkouset hru. Nenadavam ti, konstatuji skutecnosti, uz jsem ti napsal, ze nazyvam veci pravymi jmeny. Kdyz si chces hrat na chudinku, ktera si nedokaze vybrat hru, budiz tedy chudinkou. Jestli se ti to nelibi, chovej se hrde a nehraj si na chudinku. Ja treba nemam zadny problem si vybrat hry, ktere se mi libi a ktere me bavi a to na zadne platforme, warez k tomu nepotrebuju.

              Jestli o necem neco svedci, tak to, ze clovek, ktery tady propaguje warez a tedy se bytostne dotyka zivobyti spousty lidi a povazuje to za normalni a opravnene, se citi ukrivdeny, kdyz je nazvan chudinkou, coz ho naprosto nijak neohrozuje.
            • Robotron3
              Mám mimo jiné i PS3, díky za nabídku, co si mám koupit (i když napsat člověku, který má zájem o strategii, ať si koupí PS3 je hodně zvláštní...). A příště prosím bez těch nadávek. Je zajímavé, jak lidé, kteří se ohání morálkou, ví jak se lidé mají chovat a co mají dělat, vždycky mají hubu plnou nadávek. Už to o něčem svědčí.
            • Jsem dusevne naprosto v poradku, mam spickovou kondici. Jestli nechapes, ze svymi recmi propagujes warez, tak jsi ke vsemu jeste hloupy. Nikdo te nenuti davat za hry penize, muzes si misto nich treba cist knizky nebo hrat free hry, kdyz jsi chudinka, ktera si neumi vybrat z bohate herni nabidky to, co ji vyhovuje.

              Kdyz se ti nelibi steam a je podle tebe spatny, nepouzivej ho. Kup si PS3, tam je presne to co zminujes, moznost zahrat si hodinu full verzi nekterych her.
            • Robotron3
              Ty asi nebudeš uplně v pořádku co? Myslim duševně? Nepropaguji warez (jestli umíš číst, tak jsem nepsal, že jsem si to stáhl z warezu - z warezu jsem si nic nestáhnul už asi deset let nejmíň), poukazuji na to, že neni fér dávat velké peníze za software, proti kterému se většinou nedá nijak bránit, když je nekvalitní. Dnes už u většiny her neexistují dema, recenze jsou subjektivní názor, jak se všude hájí, a vývojářská studia hry vydávají ve stádiu beta, které vydávají za plnou hru a až po letech po veřejném testování se největší problémy opraví.

              Kdyby na steamu byla u každé hry možnost hodinu, nebo dvě si ji nezávazně vyzkoušet a pak se rozhodnout, jestli zaplatím, neřekl bych ani slovo.
            • Na tom samem miste co ty. Svedomi muze mit cisty i vrazdici psychopat, kdyz se dokaze obelhat a sve jednani si raconalizovat. Faktem je, ze tu propagujes warez a ja jsem zvykly nazyvat veci pravym jmenem, i zlodeje. Jestli jsi pracoval v hernim prumyslu, tak o to vic jsi odpornejsi. Tvuj zpusob uvazovani je signifikantni pro chudaky, slabochy - neni divu, ze jsi socialni pripad. A pokud se tomu budes poddavat, bude jen hur.
  • Mensia ukazka na AI na pobavenie
    http://www.youtube.com/watch?v=VdpIENG0Y2k
    http://www.youtube.com/watch?v=SGFcUWzzO-8
    • tomocz
      na videa jsem nekoukal ale taky přihodím: dnes bitva - nepřítel se mi vyloďoval do města. Většinu armády vylodil za městem, doběhl k bráně a tam začal pobíhat sem a tam. To by nebylo to nejhorší! Jedna z lodí se zasekla o skálu a byla zaseklá celou dobu = asi tak půl hodina čekání, než dojde čas (který jen tak mimochodem při obou dvou zrychlení běží pořád stejně) :D
    • Vypada to, ze jim vsichni testeri zapomneli napsat, ze "reaktivni AI" nefunguje uplne dobre, pokud hrac nic nedela :D
      Tohle chovani pocitace mi uplne vzalo radost z vyhranych bitev.
    • Zrovna tahle videa mě napadla po ódě na hru v recenzi zatím neexistující verze :)
  • Kozy
    Na Games chodím jen kvůli zajímavým článkům a komentářům k recenzím, recenze jako takové zde nemají žádnou hodnotu, to se opět potvrdilo.

    Včera jsem Rome II stáhnul abych se podíval jak to vypadá, nerad kupuju zajíce v pytli. AI nejotřesnější co jsem za dlouhou dobu viděl. Jeden by si myslel, že když je to xtý díl tak bude opravdu vyšperkovaný. Na to že je jeden díl jako druhý, nic moc. Pro mě je nejlepší Empire.
    • Asi se varez vyrazne lisi od originalu, nebot ja se setkavam s tim ze AI hraje rozume, utoci na slabiny a snazise obchazet kridla, pripadne koncetrovat na ne utok....V Empire total war byla AI tak o polovicku blbejsi
  • JustinBieber
    Jak tohla zabugovana hra mohla dostat 9 ?:
  • Recenze je moc pěkná. Jde poznat že pan Smutný zná serii Total War. škoda je že popisuje verzi která se k nám dostane tak za rok a půl. Aktálně je prodejní verze je ve fázi technologického dema. Navíc celou hru sráží totálně nezvládnuté UI. (uživatelské rozhraní)
    Pravda je že pokud by mi Creative Assemly slibily jednu kopii zdarma, zvládnu napsat také něco pěkného. Přál bych si abz ziskali dost penez z předprodeju protože to co vydali si nemuže koupit ani zarytý fanoušek. Na foru hry se reditel vývoje všem omlouvá za totální fail. Mno, mněli odložit vydáni tak o 4 měsíce, škoda jedné legendy. Na moje penízky se nesáhnou.
  • Jak to, že je možné psát komenty k PR článku?
  • Jakou váhu ma tahle smutná "recenze?"

    "Další díl série, který není jen nastavovanou kaší, ale vynikající sociopolitickou simulací významného období ve světových dějinách s tradičním důrazem na taktické hody na bojišti. I přes počáteční skepticismus musím sklonit poníženě hlavu a zatleskat." Recenze Empire. 9/10

    "Shogun ...přináší pohlcující atmosféru, vhodně dávkovanou míru detailu a osobitosti, oproti tristnímu Empire... Co tedy, po rozmáchlých, ale v konečném důsledku z celé série nejslabších exkurzích do novověkého válečnictví v Empire..." Z recenze Shogun 2 9/10.

    Empire za 9/10 se stala tristní a nejslabší.

    Udělejte si tedy vlastní obraz o obsahu recenze a hodnocení 9/10 Rome 2.
    • janchor
      Empire nerecenzoval Aleš a recenze navrch vznikla pod předchozí redakcí.
      • Hehe

        http://pc.hrej.cz/recenze/empire-total-war-2393/
        • janchor
          Jo tak. Mea culpa!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit