Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • "Nova generace konzol je tady..." Aha, nova generacia konzol je tu, preto PC hry narokmi stupnu z nicoho nic dvoj - trojnasobne. Naozaj v tom vidim velku logiku.
    Ale chapem, ze tie 8-jadrove CPU a 3 GB graficke karty treba nejako predat. Esteze to nedali len "windows 8 only".
  • leckie
    Takže pokud mám "stařičkou" GTX260, tak mi to na začátku vyhubuje jako u Crysis 3? *13*
  • XorxoxTalarius
    No takze ja muzu s klidem rici ze mi to moc svizne nepojede ... nu coz, nez koupim pristi rok nove PC, tak treba stihnu Steam Summer Sales :D
    • ucho
      no já narazil už u té podmínky na operační systém a ten ještě nějaký čas měnit nehodlám :)
      • repley
        No jsem z toho taky trochu rozlazen. Ještě musím dva roky počkat a pak asi bude nový PC kde už asi konečně bodu i 64bit. Docela jsem se na tu hru těšil *3*
        • Ty voe to si děláte srandu že jedete ještě na XPčkách. :) Chápu když na tom má někdo nainstalovanou kupu programů která ho živí, ale na herním PC?
          • ucho
            ne, jedu na 32bitových windows 7
            • Xcomik
              Tak reinstaluj na 64-bit se stejným klíčem. Omezení licence se od právě na Win 7 nestahuje na verzi os (x86 či x64) pouze jen u oem na HW a typ edice. Pokud tedy použiješ 32bit nebo 64 bit je MS jednoduše řečeno u řitě. Tohle omezení bylo snad jen tuším u Vist.
  • Tohle nemuze byt pravda, to je trochu moc.. ale jestli to pravda je, at se pak nedivi ze se pcckam moc na trhu nedari :), protoze koupit takovej stroj, to chce hodne love. *7*
    • Samozřejmě je o přestřelené...ale i ak..4-8mi jádra už jsou na trhu dost dlouho..je na čase aby se s ím začlo počíat..dneska je snad to 4jádro i sandard ne?
    • BookerDeWitt
      Napřed PCčkáři fňukají, že stávající generace brzdí vývoj a teď když se to začíná posouvat dál, tak zas všichni mají kecy, že to není možný, že to má moc vysoký nároky a kdesi cosi. Jste jak ženský, nevíte co přesně chcete. *15*
      • Že se udělá neoptimalizovaný kód, který má absurdní nároky ovšem neznamená, že to plní přání PCčkářů.
        • BookerDeWitt
          A z čeho vyvozuješ, že to je neoptimalizovaný? Hrál si to? Dokážeš posoudit jak je hra náročná na fyziku, vyhlazování textur, animace postav a všechno s tím spjatý? Promiň, ale z pár gameplayů to rozhodně nemůžeš posoudit, když běžely na konzolích, pokud se nepletu, a hlavně se nejednalo o finální verzi. Vsadím se, že pokud Rockstar vydá GTA V na PC v lepší grafice, tak nároky budou podobný.
          • Kinet1c
            ked dokazu hry a dokazali doteraz hry orezat vsemozne na konzole, tak preco by to nebolo mozne spravit aj pre PC, tieto naroky su umelo dane a nechcem teraz tvrdit ze tato hra by slapala aj na 386 kach, ale no ako neverim, ze hra aspon co som videl, potrebuje nejaky extra juice, ked ja som dokazal zahrat crysis 3 na obstojnych fps, aj far cry 3 a vsetko mozne doteraz a to mam len gigovu grafiku a 2gb ram, tak netusim preco by hra co vziadnom ohlade nevyzera aspon navonok lepsie by mala potrebovat HW, s ktorym by slo asi hrat aj fotorealisticku grafiku, mozno uz trepem, ale zaver je taky, ze spominane HW naroky su by som povedal az pri velke, nehovorim, ze nerealne ich poskladat za rozumnu cenu, ale hovorim o tom, ze su prehnane na to ako hra vyzera. Tak ako je tomu u Legends of Aethereus, hra vyzera ako Gothic 2 ci 3 alebo nieco medzi, ale nestaci 2gb ram, a nejak ani grafika gigova, pretoze po nastaveni hocicoho ineho ako low ci lowest hra jednoducho vyhodi do winu a dostanes do adresara s hrou peknu hlasku o tom ako nestaci tvoja ramka co je ked pozries na hru ako vyzera absolutne smiesne, ved minmalne a max naroky uvadzaju pri tej hre 4gb ram, co je ok, ale iba ked na 64bit systemoch komu to bezi na 32bit toho to bude vyhadzovat. Takze jednoducho, hry sa daju optimalizovat kade ako, zalezi len na tvorcoch, kolko to a ako velmi to chcu orezat na ukor kvality. Staci vydiet novy Realms of Arkania, kde to seka na kadecom a vyzera to na hru s pred 10 rokov. Ked je nieco optimalizovane ako ma byt pre PC, tak vsetky nastavenia maju nejaky efekt na hru a plynulost, ked je optimalizovane na nic, tak rozdiel neuvidis skoro ziadny iba ak minimalny a ako som uz pred tym spomenul, taketo naroky sa uz v sucasnoti daju celkom zaobstarat za celkom rozumnu cenu, iba nevidim dovod, preco by tomu tak malo byt, btw ja si tento rok planujem poskladat nove PC, ale nie kvoli takymto hram, aj ked mozno s casti ano, ale kvoli tomu, ze osobne uz by kus vykonu navyse neuskodilo, a kedze obcas zahram nejaku tu 3D hru, tak by som sa nechcel prizerat iba na obrazky pocas hrania, ale skor na plnuly chod.
  • ucho
    watchdogs pojede i na současných konzolích, takže mi trochu unikají minimální požadavky na PC... no asi by pro ně bylo moc práce udělat pořádný nastavení.
    • BookerDeWitt
      Nemůžeš srovnávat optimalizaci na hw konzolí a hw PC. PC je otevřená platforma s různě výkonými sestavami, konzole uzavřená a pořád s tentýž hardwarem. Optimalizace na konzole a uzavřené systémy je vždycky lepší a lze dosáhnout podobných výsledků s menším výkonem jako u otevřených platforem, které potřebují více výkonu. Tohle platí u všeho. Porovnej hry na Android a iOS. iPhone 4 rozjede hry s jeho slabým procákem a 512 MB RAM bez záškubů, které potřebují pro stejně plynulý chod u Androidí verze minimálně 1 GB RAM a dvoujádro Snapdragon.
      • ucho
        zřejmě toho o optimalizacích moc nevíš...
        • Tak nás pouč mistře :))
          • ucho
            trošku mi uniká proč. tohle je přeci jasné, stačí se nad tím zamyslet. tady nejde vůbec o to, kolik vytřískají z hardwaru, tedy jak s ním zvládají spolupracovat. mluvím o optimalizacích na straně enginu hry. pokud hra pojede i na starších konzolích, znamená to, že tyhle změny tam budou dělat, jinak by to tam logicky nerozběhali. těmi změnami může být zmenšený dohled, redukce stínů, odrazových ploch, částicových efektů, menší rozlišení textur a spoustu dalších drobností, které postupně užírají výkon. no a když si tohle uvědomíš a srovnáš si to s těmi minimálními požadavky na PC, dojde ti, že na nějaké složitější nastavování u PC kašlou. tedy u starých konzolí dokážou osekat požadavky enginu a u PC to zjevně odmítají dělat (na starých konzolích je 256 a 512 mb paměti, na pc požadují počítám mnohem víc). to je vše, děkuji za pozornost.
    • Ano pojede, ale s ruznejma omezenima :) psalo se to v nejakym drivejsim clankun:)
      • ucho
        já ti nevím, jestli jsi ten můj příspěvek vůbec pochopil nebo dočetl do konce :)
  • Tak to CPU je zabite uz len to ze i7 u intelu a FX-8350 pri AMD co je max super cenovo a vykonovo i5..
    • nemohli tam napsat za na max si s AMD neskrtnes, nechtej si rozhnevat fanousky nextgen konzoli *1*
  • Od kdy je Intel Core i7-3770 osmi-jádro? To že má 8 vláken neznamená, že má osm jader.

    Osobně mám již cca 1 a půl roku starší Intel Core i7-2600 a žádnou hrou jsem zatím CPU vytěžil na 100%, průměrně cca 40%, max. 50-60%.
    • Nicméně až na opterony ani AMD nemá žádné plnotučné osmijádro a Jaguáry budou až v konzolích..a ty nejspíš budou taky slepený z dvou 4 jader.
    • Zrovna jsem chtěl něco podobného napsat. Mám také i7 2600K, což je čtyřjádro s HT, takže se tváří jako 8 jader (Intel žádné osmijádrové procesory zatím neprodává, v článku je to celkem blbě napsané), nicméně přetaktovaný ho mám z 3,4GHz na 4,4GHz a je to naprosto bez problémů. K tomu 32GB RAM a GeForce GTX 780 OC a je to v cajku.
      • je nemám verzi s K na konci, takže taktovat nemůžu, a ani jsem k tomu nikdy netížil.

        CPU už mám předimenzované od koupi, ale GPU strašně rychle stárne, GTX560 od Gigabyte bude muset někdy brzo být vyměněna.
  • Takže to bude posraná konzolová konverze jo...Jinak mi neříkejte, že je v dnešní době takový problém ty hry pořádně zoptimalizovat...Osmi jádro ? Hlavně lidi neblbněte, taky to je jistej marketingovej tah--honem honem utíkejte a kupujte si naše nejnovější a předražené produkty...
    • proč posraná - prostě jednoduše nextgenová a zas tak strašný ty nároky nejsou a na přecho na x64 jsem se těšil už dlouho
      • Alergie na next-gen.... .třeba GTA IV, konverze na pc..náročná uplně zbytečně,opravil to 4tý patch...proč to neudělaj pořádně hned na začátku ? nároky by rapidně klesly...začíná to být pěkný humus ten herní průmysl..už to není co to bývalo
        • Neurobili to hneď preto, pretože to akosi nie je tak celkom jednoduché a už vôbec nie u hry ako GTA.

          Budme týmto nárokom radi, ja si pamätám obdobie na konci 90-tych rokov keď som musel upgradovať každý rok aby mi hry nesekali aj v nízkych nastaveniach. A to na tých hrách ani nebolo čo optimalizovať, keďže oproti dnešných technologicky komplexným hrám to vtedy zvládli optimalizovať aj 20 ročné "decká" ktoré tie hry vyrábali.
  • - *1* to si dělaji ssrandu ne takove naroky : *1* *1*
    nwm co je na te grafice next gen takovy odpad, a vsadim se že aj ta hra bude totalni odpad
    • http://www.youtube.com/watch?v=GIfoM_FSbSU&feature=player_detailpage#t=414
      • to jak projede ta trava tim autem to mě dostalo teda *1* *1* -NEXT GEN *1*
        • Ne asi, Proč chtěj osmijádrový procesor, když postava ve hře svým tělem oni neohne větev od roští *1*
    • Ronox
      Pro hlupáka, každý hloupý. Takže nazdar odpade :)
      • drž hubu ty šašku tvoje kerka je odpad *1*
        • Ronox
          Co se hned čertíš. Radši se připrav na zítřek až budeš dolejzat za maminkou ať ti dá kilíčko do hospody.
  • Podle me celkem prehnany. Vzdycky namrskaj nejaky pozadavky aby lidi popohnali k nakupu a nakonec to jede krasne na ctyri roky starym pc. Az ted cca po 6ti letech budu kupovat novej stroj. Od multaku v Battlefield 3 uz nestiha. Kdyz se dobre vyberou komponenty, vydrzi pc hodne dlouho

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit