Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Takže jde o krabici, která je jako ostatní, ale výkonější. rozdíl v tom ,že si koupíte něco sestavenýho od Alzy a tímhle je, že k tomuhle se budou asi vázat další služby., podpory apod. Pokud to teda chápu správně, tak je tady Xbox, PS3 (samozejmě další hráči na trhu, ale tihle jsou největší) a Valve prostě dělá PC ekvivalent konzolí se stejným přístupem a serepetiček okolo. Jestli to teda chápu správně. A jestli to tak je, tak to je přece boží. Teď jde o to, jakou to bude mít váhu. A podle toho, že se Steam nebude moct na tom ojebat, tak to znamená, že by se teoreticky b nějaké budoucnosti už nedělaly porty z konzolovek na PC, ale mohlo by se klidně tohle casual gaučing hraní vyvinout v něco víc než jen arcade. To je přece bomba. Je to tak?
    • Je, válka skončila, odteď jsme jeden tábor.
      • asi se rozpláču ... takže nobelovka za mír je jasná
        • a proč ne když jí moch dostat i obama :D
  • jindra.veliky
    obycenjnej pocitac, kde si krome za sestaveni sestavy jeste navic priplatite za nalepku SteamBox *15*

    radsi meli uvolnit jenom ten jejich slavnej OS *6*
    • Jack1947
      Az se osvedci tak s tim pocitej ze "uvolni" zatim ledva tohle no.
    • proč ty mínuska vzdyt ma pravdu.
      na druhou stranu když se nejakej software bude optimalizovat pro jeden konkretni druh hw, podobne jako na konzolich, tak by vysledkem mohl byt dost brutalni vykon.
      • jindra.veliky
        to urcite + jinej OS kterej si mozna taky neukosne tolik vykonu


        jenze uz ted v zakladu se rozesilaji tri druhy - a to jenom s nVidii - s ATi to budou dalsi 3 druhy

        jeste k tomu, kdyz Valve reklo, ze chce mit hodne druhu SteamBoxu v ruznych cenovych hladinach... *11*
        • jo? ja teda vyrozumel, ze chtej mit streambox za kilo, a steambox za tri... (a aby to melo nakej smysl, tak to musi bejt co nejspecifictejsi, takze pokrejt intel/amd/nvidii by mohli dvouma modelama = amd vs (intel+nvidia) v kazdy kategorii)
  • pohled do budoucnosti:
    2015 - z úspěchu SteamOS těží i ostatní Linuxové distribuce
    2016 - SteamOS je majoritní herně-multimediální platforma
    2017 - softwarová podpora Linuxu je samozřejmostí - firmy přecházejí z Windows na Linux
    2018 - Podíl Windows na trhu klesl pod 20%
    - Většina her už vychází jen pro SteamOS/Linux/Mac, DitectX je mrtvé
    - PS4/XB1 budou úspěšné, ale prodejností předchozí generaci nepřekonají
    2019 - Microsoft drží nad vodou jen XB1, XB2 ale nebude. Microsoft vydává nový cloudOS, jednotné řešení pro destop a mobilní zařízení. Nový OS od MS má celkem úspěch mezi causal uživateli.
    • Keyz
      Hruza si to představit. *11*
    • Tak to je sila trieskat taketo predpovede. Je vrchol ignorantstva si mysliet ze MS to je len DirectX,Xbox a hry. To iste Sony ze ma len PS3/4 diviziu, ako keby neexistovalo Sony Pictures, Sony audio technika, mobilna divizia a aj notebooky. Staci sa mimochodom len pozriet na firmu ktora s PC zacala, IBM ake mala portfolio vtedy a ake ma teraz. Uz iny borci davali MS 10 rokov zivota a nic. To iste s DirectX. Bolo by dobre si uvedomit ze DirectX neni API len na 3d grafiku ale obsahuje toho podstatne viac ako cisto 3d OpenGL/ES.
    • Tak to je řádná ko-kotina a jestli tomu někdo věří tak potěš koště... Tohle bude epic fail a Windows zůstane bohužel dále králem
    • Já bych s těma mínuskama ještě počkal. Samozřejmě je to drastický, co píše, protože v takhle rychlym sledu by se to určitě nestalo. Něco podobnýho se ale dá udělat i s Nokií v souvislosti s Applem. Samozřejmě tam se jednalo hlavně o revoluci. Vy snad nemáte pocit, že Microsoftu ujel vlak stejně jako Nokii? Že jsou tu schopnější lidé? Microsoft dělá všechno a zároveň nic.
      • k predpovedi sa nechcem vyjadrovať ale už len pre politiku dotovaných konzol a teda ich nízkej ceny nevidím reálne že by boli vytlačené počítačom predávajúcim sa za násobky ich ceny. Ale keď tomu niekto verí, prosím... budúcnosť nepoznáme.

        Uznávam však, že MS zkostnatel a ich DirectX začína ľuďom liezť krkom a chcú sa ho zbaviť. Preto ma v zaujalo napriklad api od AMD - Mantle, zaisťujúce priami prístup ku GPU bez DX. Ale rád by som bol aspoň za návrat opengl, pre jeho multiplatformový potenciál a nezávislosť od nejakého Gatesovho mastodonta. Keby sa mal stať v budúcnosti Linux OS č. 1 spolu s opengl tak nič lepšie by sa stať nemohlo ale z časového hľadiska je to beh na dlhé trate.
      • Ludia su neveriacu a hlupy, myslia,ze Sony a MS budu navzdy ti, co tahaju trh, ale uplne skvely priklad je ta Nokia, alebo trebars Nintendo.
  • Heh? Tak zrovna téměř totožnou sestavu dávám momentálně do kupy... :D Snad krom RAMek, těch budu mít 8 GB, ono to stačí. Jen mám teda podstatně větší rozměry bedny.
  • Sparovat Titana s 450w zdrojem bych si neproufal ale zrejme vedi vice nez ja. *5*
    • je to trochu divné ale záleží od prúdov, pokial zvládne okolo 38 A tak bude stačiť. Tie zostavy budú mať v hrách pod 400 W. Ale potenciálu do budúcna alebo na OC tam moc neni.
  • davidBray
    až mi to přijde domů, chcete se na to přijet podívat? :D:D:D
    • Vstupné vybíráš?
    • Tady si nekdo fandi *1*
      • davidBray
        You are now one out of 309,774 eligible beta candidates.
        to není špatný :D:D
  • tonnymontana
    mno nezapominejte ze v dobe kdy se to dostane i nam cechum pod televizi uz ta konfigurace bude slabsi zejo. jinak ja se tesim konkurence je vzdy zdrava a v nejhorsim si to proste jen nekoupim:D
  • tonnymontana
    -omlouvam se duplikat zmack jsem to dvakrat-
  • Jack1947
    Takze bud to nebude pro kazdeho nebo "temer" pro kazdeho... nebo nevm kazdopadne pokud to bude takove, bude vzdy zde nejaka ta zabrana , neverim ze tituly nebudou vicemene exkluzivni na Steam OS , pak bych asi jinak nepochopil smysl a stale ty co uz konzoli maji pro ne je to zbytecnost, ty max tak pockaji na Steam OS do dual bootu s win7 dalsi vec jen kvuli par hram, prehazovat z Steam na win a opacne. Nevidim moc plusu, ted jich vidim jeste mene. Pro mne je tohle zbytecnost, zarizeni navic co se treba neda ani vyuzit, pro nekoho treba ne a at si to uzije.
    Predrazene to byt nemuze, zaroven ani levne ne je to pc na bazi konzole, myslim ze dekuji ale toto ne. *3*
    • GlaDOS
      Myslím že je to cílené na ty uživatelé, kteří se v pc nevyznají a proto raději sáhnou po konzoli. Teď budou mít alternativu - funkční poskládaný pc - na kterém mohou v obýváku využít katalog Steam her. Samozřejmě si mohou koupit i hotovou sestavu v Tescu, ale všichni víme, jak to s těmi poskládanými sestavami je.
      • a aké hry z katalógu ? ako prinútia veľkých výrobcov ktorých ovláda MS a Sony aby vydávali hry na linux ? a s nejakým streamovaním na mňa nechodte. Ja by som bol rád, keby sa celý SW trh obrátil na linux, kludne by sa mohol steamOS stať novým windowsom budúcnosti ale to je asi tak reálne akoby zajtra vyšiel HL3. Pre mňa je SteamPC jednoducho limitovaný PC, medzistupeň medzi konzolou a počítačom.
        • limitovany linuxem, jinak nicim (a dokud ho nekdo nezacne podporovat, tak linux bude porad omezujici, a jak jinak to zmenit, nez takovymito pokusy?)
          • vzhľadom na jeho rozmery, obmedzenia nebudú zďaleka len softwarové a som zvedavý napríklad na výmenu dosky. Ale máš pravdu, že to treba skúšať a určite im prajem úspech.
      • Jack1947
        A taky zrejmne nenarocne, takze prilezitostne hrace pokud chce Valve swe prave jen a pouze zamerit na tento "trh"... tak potom by na tom jen solidne tratily. Kdyby se vykaslaly na improvizaci toho stavajiciho kdyby jo. Je nesmysl v necem takovem , videt budoucnost a uz vubec ne na platforme s OS. Asi tak no leda do obyvaku a pro ty nenarocne. *4*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit