Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jak tak ctu posty, tak tu zjevne jen mizivy procento lidi chape, vocogo.

    1) marketing - vsude se o tom bude psat
    2) developeri - jednim z udavanych duvodu, proc se (cast) developeru soustredi na konzole, je jejich standardizace - vsechny jsou "stejny" (taky neni uz par patku pravda - s diskem, nez disku ...). Valve nedela nic jinyho, nez ze nejake HW konfigurace oznacuje za ten "standard", a k tomu doda nejakou distribuci linuxu. Libovolny vyvojar ktery pro to neco udela pak vi, ze jeho vytvor pojede na vsech "konzolich" od valve a navrch jeste na nemalo poskladanych PC.
    3) lidi - at chcem nebo ne 80% lidi jsou demnti. To je proste fakt. Postavit si vlastni PC neni ani zdaleka o seskladani komponent (i kdyz ani to znacna cast opicek nezvladne), ale predevsim o jejich vhodnem vyberu. A to nezvlada ani znacna cast prodejcu - na vlastni oci sem videl "doporucenou" sestavu, ktera byla naprosto nesmyslna.
    4) uzivatele - z pohledu uzivatele je mozny tohle prodat komukoli. Pcckar si nekoupi konzolu - a to jednoduse proto, ze na ni nemuze delat to, co na PC, nemuze si na ni instalovat vlastni SW, nemuze si do ni dat vlastni HW ... v tomhle pripade stim nemusi mit zadny problem - bud si na svuj PC nainstaluje steamos (nebo jiny distro) v zavislosti na schopnostech nebo si koupi "konzolu" a tu si dovybavi HW/SW dle vlastniho uvazeni.

    5) Google a Android funguji rpesne stejne - google taky telefony nevyrabi (ano, dela neco, co by se vzhledem k rozsahu vyroby dalo spis oznacit za technologicky vzorek). Predpokladam, ze Valve to chce delat stejne - oni proste vyrobky ruznych dodavatelu oznaci nejakym logem ... a budou "garantovat", ze na dany sestave s danym OS ty gamesy proste pojedou "plug&play" => dotycny nebude muset nickonfigurovat, nic doinstalovavat, jednoduse klipne, zada cislo karty/SN/... a muze zacit hrat.
    • Problem je s bodem 4. Pod SteamOS si vetsinu vlastniho software nenainstaluje. A uprimne, pokud ma nekdo koupene programy pro Win, proc by znovu kupoval jejich verze pro Linux?
      • Tahle námitka je momentálně bezpředmětná. Vždyť je to OS určený pro zařízení do obýváku., není primárně určen k tomu, aby byl nasazen na desktop. Osobně bych se i divil, kdyby bylo možné se ze Steamu spuštěném na SteamOS přepnout třeba do Gnome nebo Unity, aby tam člověk mohl spustit např. Open Office atp. Lítost nad tím, že tam nepoběží MS Office je mimo mísu.
      • Proc by si nenainstaloval? Samo, widli appky mu na tom chodit (vsechny) nebudou ... uplne stejne jako na androidu. Ale pokud mas licenci na nejakou aplikaci, tak se v 99% pripadu vubec neresi, v jakym systemu ji provozujes => neni duvod si ji kupovat znova (pokud je schopna bezet na tuxovi) ... a predne bych vazne chtel videt home usera, ktery nezbytne nutne potrebuje nejakej placenej SW ...

        Na nejaky datlovani 99,999% staci OO/LO a vetsina dalsi veci jsou stejne prevazne ruzny kravinky, kterych je pro tuxe neurekom. Kdyz se mrknu na to, co mam nainstalovany ja, tak dobre z 80% jde o free appky, ktery pod tuxem behaj taky (a casto lip), jedina vyjimka je v mym pripade kus VCcka pro MSSQLko ... ale bez toho bych se obesel - pustim si to vzdalene na serveru.

        Jinak (vyber) ... LO, xbmc, vlc, acrobat reader, torrent, mkv tools, nejaky obrazkovac, sitovy tools (nmap, Wireshark, ...) ... defakto kdyz na to tak koukam, tak krome games nemam na PCcku nic, k cemu by nebyl tuxi protejsek.
        • smejki
          Mě napadá akorát Photoshop a Visual Studio. GIMP je náhražka sice obdivuhodná, ale nedostatečná imho. Taky Eclipse už je na tom mnohem líp, ale plná náhrada to taky není. Pro běžnýho usera je to ovšem irelevantní, to jest pravda.
    • smejki
      tak. konečně se to někomu povedlo shrnout. snad beze zbytku.
    • Vývojář Sabayonu (linuxové distro) už dokonce Sabayon upravil tak, že při startu naběhne do Steamu v Big picture modu, což je v podstatě SteamOS. Osobně by mě zajímalo, jak bude SteamOS optimalizován, jestli Valve pracuje na nějakých spešl fíčurách, nebo jestli to bude jen unifikovaná sada knihoven a ovladač od NVidie (což je samozřejmě samo o sobě velmi důležité). Taky jsem zvědav, jestli tam v budoucnu nasadí Mir nebo Wayland.
  • Tady je zase dohadu a vynaseni soudu, jake to bude nebo nebude. Porad je toho o celem tomto projektu znamo pomerne malo, takze bych s nejakymi recmi, ze se ve Valve zblaznili apod nechal na pozdeji.
    Treba jeste prekvapi, jak to maj dobre namyslene. A nebo taky ne. Feedback od betatesteru jiste mnohe napovi.
  • Je fajn, že Vlave jde proti proudu a nabízí otevřenou platformu. Moc jim přeju, aby jim to vyšlo, ale zatím moc nechápu, kdo je cílový zákazník. Má jím být PC hráč, nebo uživatel konzole? Protože PC hráč si dokáže počítač sestavit sám a nepotřebuje k tomu Valve a konzolový hráč zas asi příliš neocení otevřenost platformy...konzolový hráč chce sednout a hrát. Nakonec bude asi rozhodující cena.
    • jak říká kolege nademnou je to o lenosti. Dělám na technický podpoře a něvěřili byste kolik lidí si radši zaplatí technika, než by museli sami něco udělat.
      • a to je u nás. V Americe si volaj technika už i na zamontování žárovky.
        • ucho
          popravdě i na zapojení televize do zásuvky (reálná historka na řešení problému, proč nejde televize).
    • no jak rikam blbej marketing, protože nikdo nevi o co jde.
      • krasny priklad ze lidi jsou fakt blby a neumi cist :D jak mi pekne naskakujou minusy :)
      • Blbý marketing by to byl v tom případě, kdyby se to mělo začít prodávat zítra. Oni ale naopak rozdají 300 prototypů postavených jako superpočítače, takže si na to těžko kdo z těch šťastlivců bude stěžovat, tudíž se o tom bude do konce roku všude psát a lidi tu koncepci nakonec pochopí. Je to naopak velmi chytře vymyšlené.
      • neni to spis tim ze lidi jsou blby a neumi cist ?
    • Paulcz
      Ono se to moc nemlátí, konzolový hráč může přijít sednou a hrát a vlastní PC si sestavuje málokdo, navíc ty sestavy pak bývají docela divný co jsem tak viděl. Málokdo dovede koupit kvalitní komponenty za dobrou cenu a to stačí projít jen pár fór, nic složitého, lidi jsou holt líný si něco zjišťovat. Otevřenost platformy je bonus, který kdo chce může využít. Ale výhoda je tom velká z různých důvodů.
    • potencialne ja. Jsem PCckar bez PC s velkou TV a jsem pripravenej se prestehovat do obyvaku. Predpokladam ze na tom bezproblemu pujde dual boot pro praci. Uvidime jaka bude cena. Sestavit si PC neni problem ale udelat to do obyvaku (male / tiche / hezke) uz pro me tak snadne neni, ale nemam stim zadne zkusenosti... Rozhodujici bude samozrejme cena...
      • Ale to je problem, tohle bude mozna male, ale podle specifikaci to bude vse jen ne tiche. Protoze nacpat Titana do male case je docela odvaha.
        P.S. S mysi a klavesnici se u televize musi skvele pracovat.
        • Mno ... da se predpokladat, ze se jednoduse HW podtaktuje na uroven "pasivnich" modelu, protoze dat 15k vetrak se do toho nikdo neodvazi ... ;D. Ty rozmery jsou pak slusnej nesmysl, protoze se do toho nevejdou pomalobezny vetraky.

          Ale podle me jde v tyhle fazi spis o pokusniceni .... oni jednoduse udelaj nekolik variant, rozeslou od kazdyho rekneme 50 kousku ... a budou cekat, kdo na co bude nadavat. A pokud trebas vemes x60 modely NV, ty netopej nijak zvlast a i tohle by bylo vykonejsi nez to, co planuje sony a ms.

          Samo, spotreba na urovni 400W je ve skrini popsanych rozmeru naprostej nesmysl. Ale o to podle vseho vubec nejde, oni proste nechtej zadny konzole vyrabet, chtej jen stanovit neco jako "standardni herni PC" => hraci i vyvojeri budou vedet, co maji mit/ocekavat, aby to fungovalo.
    • I kdyby se to lidem nechtělo stavět, tak svethardware ve spolupráci s czc nabízí sestavy, kde si markujou asi jen 80 Kč za sestavení. Jinak to vyjde na stejno jako, kdyby si to člověk sestavil sám...
  • cemu nerozumite je ze steam os bude jen pro tu parní mašinu do obyvaku a budou se dealat na to exkluzivni hry a alikace takže zbytečne si koupite titan protože bez steam os na tom nic nerozjedete. a nebude se to dat prolomit a nainstalovat na bezne pc
    • Ty asi vazne netusis, co jsou ostatni OS (krome Mac a Windows), obvzlast co je SteamOS. SteamOS je jen upraveny linux, nova distribuce. Muzes nainstalovat kam chces, na jakoukoliv konfiguraci, kterou si vytvoris sam.
      Takze rikat, ze to jinde nerozjedes je kravina. Jen chteji udelat Linux pritazlivejsi pro hrace a tak tomu budou rikat SteamOS, ale teoreticky si tam muzes narvat jinou distribuci a sehnat si balicky programu, ktere ma steam a vyjde ti to kolikrat na stejno. Jen s tim rozdilem, ze u SteamOS a jejich HW se nemusis o nic starat, jelikoz to budou mit vse uz vyresene a nainstalovane, thats all.
      • Hmm a to jako uz jsou domluveni a nVidii a ATi na ovladacich?
    • Steam OS bude zdarma ke stažení a naistalování na osobní počítače. Je to dokonce i přímo na steamu.
      • Proc bych stahoval OS, na kterem mi nepobezi zadny muj program ani hra?
      • Jack1947
        Nevim , jestli budu hned zkouset... uvidim az co prvni preview/recenze potazmo od tech "vyvolenych" a az pak zkusim , tedy mozna. *7*
        • Jasné, taky si radši počkám až to několik zdrojů potvrdí že je to takové jak valve slibuje, ale i pak stejně pujde do dualbootu spolu s woknama.

          http://store.steampowered.com/livingroom/SteamOS/
          Je to prostě tah k vyrovnání k pohodlnosti konzolí, i když není dneska problém připojit obyčejné PC s woknama k telce a hrát na gamepadu. Ale i tak je to podle mě dobrý tah jak zase pořádně oživit PC platformu.
          • Jack1947
            Ja bych to nepovazoval zrovna za slabost, vzdyt to byl jeden z nejstabilnejsich systemu po (98) a klidne ho muzes mit na hdd dokud mu nevyskacou vsechny kolecka, to mi pripomina nechvalne proslule " Mel jsem Win na Disku no a ten disk si odkracel a tak jsem mel po..." Ja Halo 1 hral vice az v Anniversary . To se mi libilo vic. Me se moc nelibila 2jka a ta zhrzenost zvana , visty mi jeste doted strasi tim hur ze pak vydali i crack na win xp... nu coz. *4*
          • Jack1947
            Jo jasny, tak hlavne tohle je vec pro hrace a pokud mozno ty , co nebudou nic jineho cekat, hrat budou u tv ... spise tuto skupinu. Steam os si tak uplne predstavit neumim, pac to bude dost omezene co se bude tykat "manevrovatelnosti" a co je hlavni ja bych kdyby nato prislo, bez toho byt dokazal, jsou jine dulezitejsi veci ale neberu to nikomu. Win sp3 xp mam taky ale oddob Win7 jsem na nej nesahl , jen jednou jsem byl na pomezi (Vista kvuli Halo2 ).
            • :D Tak ja hral jen prvni halo i když by nebylo od věci si pořídit dvojku a zahrát. XP využívám docela hojně poslední dobou i když už nastala chvíle kdy jsem přemejšlel že bych jim dal papa, ale nedokázal jsem to. Možná se jich vzdám až 8. dubna příštího roku možná je nahradím právě steamOS a možná budu natolik slaboch že tu prostě zůstanou dokuď neodejde HDD do křemikového nebe. :)
          • Jack1947
            Neni kam spechat, skoda ze se to neda nak prepinat z win a ze to je proste a bude OS, takhle mne uz bude otravovat tohle takze nebudu , treba asi hrat kazdy den OS se mi i tak zda trochu prehnane, spise to bude jen OS herni nikliv i pracovni... atp. Nuze, pockame a uvidime. Ozivit pc platformu, no nevim nevim to spis vypada jako prvopplanovite vykompenzovani s konzolemi, treba se mylim ale me to trochu zapacha. *4*
            • Tak to už je zase na každém zvlášť. Já například jsem teď na xpčkách a když mám chuť jít hrát dejmetomu battlefield 3 tak prostě restartuju a du si třeba udělat čaj. Ale jinak máš pravdu.

              Pro rejpaly: To že používám microsoft windows XP Profesianal SP3 je čisté moje osobní a citová věc.
        • by me zajimalo, jestli to bylo na tech 300 prototypech, prej o tom muzou bez omezeni mluvit, takze ono se ukaze hned zahy, kolik tomu jeste chybi k pouzitelnosti *5*
          • :D tak je to přece jen prototyp, právě proto to označení.
          • Jack1947
            Ne muzou , ale musi Feedback do eteru bylo to hlavni proc je oni ti vyvolenci, dostaly takze oni se musi podelit se svym nazorem, nevim nevim... taky jsem zvedavy i kdyz mne to trapit nemusi. Ja budu rad kdyz budu mit PS3 a zaparim si spoustu her , co jsem jeste nehral.
            • tak kazdopadne kupovat novy konzole je zatim skoro stejne zbytecny jako zkouset steamos *5* (to vlastne tech 200 her na linux je vic, nez bude na desktopy od sony/ms)
    • bud ctes jenom nadpisy nebo jsi vecer prilis bumbal *5*
      • ucho
        joe je trol, tak zkouší být zajímavej. prostě mu bylo smutno a přišel si sem pro pozornost.
        • Jack1947
          Jo ale neni klasickej typ trolla, n a ne se pristopje trochu jinym zpusobem. *4*
      • ne spíš bumbali ve valve když tohle vymysleli asi se všichni ožrali včetne lidi z nvidie a intelu. byla to velka party a vypadlo z toho todle *7*
        • Jack1947
          Nesahnes prave kvuli tomu nakonec, k tem "spinavym" konzolim co znicily herni scenu? Nebo se ti docista zboril celicky svet. *15* *2*
      • Jack1947
        Nebot, je to nas vecne , skepticky Joe. *15*
        • coz o to, ja jsem skeptickej taky, ale u pocatku velkych zmen je vetsinou na pocatku nakej "silenej" napad, kterej se akorat nikdo predtim nepokusil uskutecnit...

          tuhle cast velky zmeny valve zatim plni do puntiku, ten uz "jen" ten zbytek *5*

          mimochodem, vcera jsem koukal na "jobs" (ano, je to o tom jablecnikovi), a tohle se tim tahlo jako nit
          • Jack1947
            Ja ale narazel , spise primo na nej. Iu ma takovou povahu no, vecne skepticky k novym vecem , nerad konzole a s nizkym obzorem, vseho deni... jak jsem napsal nas Joe *3* .
    • taky si to myslim je to jasný
  • http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-the-complete-xbox-one-interview článek pro trouby, co si myslí, že herní konzole je jen poddimenzovaný pcčko.
    • takze maj dohromady north bridge s cpu a rikaj tomu soc, to je naka prevratna novinka? jinak tam zadny zazraky nevidim
  • Veskoslav
    Já nevím. Rozhodující bude cena. Pakliže mi vyjde levněji než si to sám postavit, tak jsem pro. Pakliže to bude naopak, tak nechápu, k čemu to bude. Navíc jsem si tak trochu myslel, že nás Valve překvapí něčím, co není dostupné pc trhu. A ony jsou to obyčejné konfigurace pc s výkonnými grafickými kartami, které se nazývají SteamMachine. Docela zklamání.
    • smejki
      a) že to bude složené z běžných komponent, se vědělo dlouho
      b) hlavním cílem je definovat konkrétní konfigurace, u kterých jsi pak schopný zaručit plnou kompatibilitu (s tím, že u necertifikovaných konfigurací bude možná, ale negarantovaná). obrovské množství možných kombinací součástek a verzí OS je přece jeden z největších problémů PC platformy. A když se ho povede vyřešit touhle cestou, tedy aniž by se z toho stal uzavřený systém (konzole), je to jedině dobře. Navíc tohle můžeš upgradovat mnohem rychleji než konzoli. Prostě po dvou letech řekneš "steam machine certifikáty/konfigurace druhé generace jsou tyto tři" a v klidu jedeš dál, zatímco první generace pořád platí a zatímco XBone vesele stárne až je mu za chvíli směšných deset let a říká ti, co musíš a nesmíš.
      • Ne, "obrovske" mnozstvi problem neni. Problem je totalni lenost vyvojaru, co kdyz neco nejde, tak to svedou prave na to. Jinak jsou dva, resp. tri OS se spolecnym zakladem v Direct X. Stejne tak vsechny graficke karty maji pro 5 rad jeden ovladac. Troufnu si rict, ze 90% ostatnich ovladacu maji Win jiz v sobe. Navic co jsem cetl, tak ta krabicka bude mit jen nVidia karty. Znamena to, ze kdyz si da do PC SteamOS nekdo s ATi, tak je nahrany, protoze mu nezaruci kompatibilitu? A upgrade? PC muzes upgradovat i ted. A co kdyz se rozhodnu upgradovat jen jednu komponentu z te jejich krabicky?
      • Robotron3
        a) Kompatibilitu u PC řeší operační systém. Nevšiml jsem si u her na Windows třeba, že by v dnešní době měla nějaká hra problém s kompatibilitou.
        b) Když uvádějí, že jakoukoli věc si v tý krabici budeš moc změnit, tak to s definováním čehokoli tak horké nebude.
        • nemysli se funkcni, ale spis vykonova kompatibilita (kdyz mas nas steambox, vsechny nase hry ti poslapou jak hodinky)

          nechces nas hw, ale chces nas os? np, ale u toho nerucime za nic...
          • Jack1947
            I got it... Snit se prece da vzdy a vsude, je jedno o cem. *3*
          • Jack1947
            n: Odpovedi na vsechno ? A co tak treba i rict co je smyslem vseho byti, ne fakt pro vsechny to rozhodne nebude, a i to malo se bude moci/muset rozhodnout jestli vubec.
            • kdyz uz o tom mluvis, tak gnu/linux je stejne tak filosofie jako os

              odpovedi ne, spis sny, jaky by to bylo super, kdyby nam kazdej loupeznik nevnucoval svoji platformu *5*
          • Veskoslav
            No tak nevím, jak u tebe, ale mě 2/3 her na Linuxu nejedou, tak nevím, jak mi zaručí a "odůvodní" abych na to přešel a ještě si koupil k tomu drahou krabičku do pokoje.
            • tak hlavne, ze si umis ve tri rano naklikat nekolik plusu a mne minusu, vedatore *5*

              amoralni je z toho hlediska, ze neni potreba a oni ti ho vnucujou, aby meli zisk (nic jinyho za tim neni)

              wokna mam oem u pracovniho ntb

              a moc linuxovych distribuci jsem nezkousel (mam s tim stejnej problem jako ostatni, ze tam neni to, na co jsem zvyklej *5* , ale nekolikrat mi ruzny specializovany live distra vytrhly trn z paty)

              z tech serioznejsich ubuntu, opensuse a slax (ten si nosim na flashce s testdiskem a par utilitkama, kdyby nahodou)
            • Veskoslav
              To, že ty ho považuješ za amorální (už to je debilita považovat nějaký program za amorální) je tvůj problém...A že Tě nikdo nebude nutit? Ty jsi moc distribucí Linuxu nezažil, že?

              P.S: Tudíž předpokládám, že buď jedeš na Mac nebo nějaké Linuxové distribuci nebo jsi vesele ukradnul nějakou verzi Windows a používáš ten odporný amorální program.
            • ano, to slovicko "zatim" je podstatny, jinak nikdo nerika, ze to pujde samo a hned

              jenze na linuxu te nikdo nebude nutit prechazet na dalsi nepotrebnou verzi, natoz za ni platit, jak to jede ms (a ne, neni normalni platit za amoralni - nepotrebny produkty)
            • Veskoslav
              Aha. Takže na práci budu mít Windows a na hry SteamOS. To fakt nebude nenormální. Nic mě zatím nenutí měnit Windows, protože je nemám pouze jako herní systém, ale 60% možná i více to využívám na práci. A všechny současné tituly spustím na Windows a i starší tituly tam rozjedu (pouze AoE I jsem na Win8 nerozjel.) Tudíž jestli SteamOS nenabídne něco, co by bylo fakt bomba, tak je naprosto zbytečné mít Windows na práci a SteamOS na hry, když Windows mám jak na práci, tak na hry. A prosím, nevytahuj zase nějakou cenu systému. Když jsou lidé ochotni vyhodit 3500 za klávesnici a nejsou ochotni dát 2500-3500 za systém, tak to není problém ceny, ale ochoty koupit.

              P.S: Stačí aby Microsoft zacinkal a všichni se na nějaký SteamOS vykašlou. Čistý zisk Microsoftu za minulý kvartál byl stejný jako hodnota Valve. Navíc se Valve pustilo do Sony a Microsoftu a ti, kdyby chtěli, tak si Valve může jít tak akorát stavět bábovičky. Vše je o penězích a pořád má Sony i Microsoft platební disbozici gigantů a proti nim Valve.
            • ano, steamos (ditribuce linux zamerena na hrani), jenze tu mas i jiny distribuce...

              az (pokud) prestanou vyrobci hw a vyvojari ignorovat steamos, prestanou tim padem ignorovat i linux (je to takovej kruh, kde bud nekdo jako valve zkusi nastartovat spiciho obra nebo se nic nezmeni)

              zatim je to spis sen, nez realna skutecnost, ale uvidime, uzivatele tim urcite nic neztrati (muzou jen ziskat, pokud to vyjde)
            • 2n
              to je projekt ktereho cilem je abys tu krabici mel v obyvaku, ne abys na ni pracoval. a do obyvaku prece nebudes tahat klavesnici. proto taky k tomu bude specialni ovladac.
            • treba proto, abys nemusel mit v telefonu android, na hry loupezivy sony a na praci prefoukly wokna

              (ano, je to smely plan, ano, je to dlouhodoby plan, ano, loupeznici se tomu budou branit zuby nehty)

              gaben tomu rika "great fusion"
            • Jack1947
              Presne, velka zbytecnost.
        • smejki
          když si v autě vyměníš svépomocí motor, kola a přestříkáš ho, máš na něj ještě záruku? úpravami se z toho logicky stane mašina bez oficiální podpory. to by byli blbci, kdyby na tohle neupozornili. navíc běžnej jarin se v PC nevrtá.
          • lol si koupím stejne komponenty co jsou v steam masine a pojedu a budu mit kompatibilitu
            • smejki
              hello captn obvious!
            • nech ho nerozumí tomu
          • Robotron3
            Jelikož to inzerují a vyloženě se pyšní tím, že to bude složená stavebnice jako PC, který můžeš cokoli něco vyměnit, odebrat, přidat, tak fakt nemá smysl nařizovat konfiguraci a když ji nebude splňovat, nebude mít podporu. Navíc nechápu, k čemu by nějaká oficiální konfigurace ani byla. Když budou vývojáři dělat linuxovou verzi hry, tak ji budou dělat prostě na linux, univerzálně, aby běžela na hlavních distribucích, což bude jedním z nich Steam OS. Těžko budou zase speciálně něco upravovat jen na jedinou specifikaci hardwaru.
          • Veskoslav
            No kromě holek tak snad nikdo v mém okolí nemá pc, kde by se něco do dvou-tří let neměnilo. Od zdroje až po mechaniku. A ano, pakliže si sám přestříkáš, upravíš auto, ale pomocí originálních dílů a přesně tak, jak to bylo, tak třeba Renault to povoluje a záruka se vztahuje i nadále;) Navíc sám říkáš, že se tam budou moci měnit prvky v tom pc od Valve. Co ti zaručí, že to bude kompatibilní? Jako že Valve řekne? Jak říkám, je to obyčejné pc. A ta sestava s i7 a Titanem, jestliže nebude stát do 20-25 maximálně, tak si to nikdo nekoupí.
    • Robotron3
      Pod 20 000 to podle mě nepude.
      • Hm... a to by mě zajímalo, kolik si budou účtovat za tu verzi s titanem - jen na tu grafiku dvacet táců nestačí.
    • jejich marketingove oddeleni neodvedlo dobrou praci protože tomu nikdo nerozumí.
      • Nebud vztahovacnej.. *5*
    • Jack1947
      Pockat, "že nás Valve překvapí něčím, co není dostupné pc trhu" a to z jakeho duvodu , ja bych naopak cekal ze predstavi neco , co se vztahuje vice k pc trhu . Soucitim s pcckari. *4*
  • Tak to mě teda Valve zklamala. Steam OS je modifikovanej Linux s jejich big picture v hlavní roli, čili nic moc novýho pod Sluncem. Steam na Linuxu. Steam box je zas kus HW, kterej lze libovolně obměňovat, tzn. Valve si přivydělá na přeprodeji a montáži PC součástek. Žádnej unifikovanej HW, čili žádná extra optimalizace, nic, prostě jen klasický PC. Jedinou jejich invencí tak zůstává spešl Valve gamepad. To je teda docela zklamání. Tak nějak jsem doufal, že pomocí PC hardwaru Valve "infikuje" konzolovej trh a já jako PC hráč z toho budu těžit. Místo toho Valve uďelala Linuxovej Steam a hodlá nám prodávat počítače. Hm... Moc je nechápu. Buď zatím nezveřejnili vše, nebo Gabe věří, že PC hráč touží po obývákovým hraní s možností lehce upgradovat HW. To celý podmíněný tím, že vývojáři přesednou na Linux (Steam OS). Emulace Windows je blbost. Ne nemožná, ale je to blbost. Pořád tomu moc nerozumím a svýho PC se nehodlám zbavit...
    • v rámci tej optimalizácie. čo keď ten ich steamos má ponúknuť lepšiu optimalizáciu, a HW sú už vedlajšie produkty. Možno na tie dané HW dobré optimalizované. Skúste sa nad tým zamyslieť. Neviem či veríte, že Gabe vyvýja len niečo z čoho nemôže profitovať. to isté ako keď sa tu píše, že či sa im tie krabičky nebudú zahrievať. myslíte si, že nad niečím takým neuvažujú?
      • Nikdo asi netusi, co za myslenkove pochody maji. Kazdy ale tusi, ze nacpat Titana do malinke case si proste rika o pr*ser s chlazenim. Pokud tam nedaji vodni, ale to pak nechci videt tu cenu. A uz vidim cloveka neznaleho HW, jak si meni nejakou komponentu kdyz tam ma vodni chlazeni.
  • Tak tepelny vykon 250-300W v tehle prtave krabici a v lete chci videt :-).
    • Nechapu ty minuska, kdyz mas pravdu. Tohle proste vzduchem neuchladi. A kdyz, tak bud za cenu opravdoveho kravalu, nebo vodniho chlazeni. Prvni moznost si muzou nechat a druha jim pekne vysponuje cenu.
    • treba hrat v klimatizovany mistnosti
      • Jasne kazdy druhy panelakovy obyvak ma klimosku, nevim jak u vas v Kalifornii ale tady je to zatim docela slabota. *6*
  • ted jete aby na to začali vycházet steam pc exkluzivni hry. dal bych si takovou exkluzivitu specialne delanou pro titan, treba nejake izometricke rpg
    • Jedna z mala pc devitkovych her jsou treba spelunky :-). Krasny priklad, kolik je potreba vykonu na vytvoreni kvalitni hry.
  • smejki
    Tak už víme, kam se nám nvidia schovala, když AMD ovládlo konzolový trh.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit