Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • smejki
    Mě napadá akorát Photoshop a Visual Studio. GIMP je náhražka sice obdivuhodná, ale nedostatečná imho. Taky Eclipse už je na tom mnohem líp, ale plná náhrada to taky není. Pro běžnýho usera je to ovšem irelevantní, to jest pravda.
  • Tahle námitka je momentálně bezpředmětná. Vždyť je to OS určený pro zařízení do obýváku., není primárně určen k tomu, aby byl nasazen na desktop. Osobně bych se i divil, kdyby bylo možné se ze Steamu spuštěném na SteamOS přepnout třeba do Gnome nebo Unity, aby tam člověk mohl spustit např. Open Office atp. Lítost nad tím, že tam nepoběží MS Office je mimo mísu.
  • Mno ... da se predpokladat, ze se jednoduse HW podtaktuje na uroven "pasivnich" modelu, protoze dat 15k vetrak se do toho nikdo neodvazi ... ;D. Ty rozmery jsou pak slusnej nesmysl, protoze se do toho nevejdou pomalobezny vetraky.

    Ale podle me jde v tyhle fazi spis o pokusniceni .... oni jednoduse udelaj nekolik variant, rozeslou od kazdyho rekneme 50 kousku ... a budou cekat, kdo na co bude nadavat. A pokud trebas vemes x60 modely NV, ty netopej nijak zvlast a i tohle by bylo vykonejsi nez to, co planuje sony a ms.

    Samo, spotreba na urovni 400W je ve skrini popsanych rozmeru naprostej nesmysl. Ale o to podle vseho vubec nejde, oni proste nechtej zadny konzole vyrabet, chtej jen stanovit neco jako "standardni herni PC" => hraci i vyvojeri budou vedet, co maji mit/ocekavat, aby to fungovalo.
  • Proc by si nenainstaloval? Samo, widli appky mu na tom chodit (vsechny) nebudou ... uplne stejne jako na androidu. Ale pokud mas licenci na nejakou aplikaci, tak se v 99% pripadu vubec neresi, v jakym systemu ji provozujes => neni duvod si ji kupovat znova (pokud je schopna bezet na tuxovi) ... a predne bych vazne chtel videt home usera, ktery nezbytne nutne potrebuje nejakej placenej SW ...

    Na nejaky datlovani 99,999% staci OO/LO a vetsina dalsi veci jsou stejne prevazne ruzny kravinky, kterych je pro tuxe neurekom. Kdyz se mrknu na to, co mam nainstalovany ja, tak dobre z 80% jde o free appky, ktery pod tuxem behaj taky (a casto lip), jedina vyjimka je v mym pripade kus VCcka pro MSSQLko ... ale bez toho bych se obesel - pustim si to vzdalene na serveru.

    Jinak (vyber) ... LO, xbmc, vlc, acrobat reader, torrent, mkv tools, nejaky obrazkovac, sitovy tools (nmap, Wireshark, ...) ... defakto kdyz na to tak koukam, tak krome games nemam na PCcku nic, k cemu by nebyl tuxi protejsek.
  • Problem je s bodem 4. Pod SteamOS si vetsinu vlastniho software nenainstaluje. A uprimne, pokud ma nekdo koupene programy pro Win, proc by znovu kupoval jejich verze pro Linux?
  • smejki
    tak. konečně se to někomu povedlo shrnout. snad beze zbytku.
  • Vývojář Sabayonu (linuxové distro) už dokonce Sabayon upravil tak, že při startu naběhne do Steamu v Big picture modu, což je v podstatě SteamOS. Osobně by mě zajímalo, jak bude SteamOS optimalizován, jestli Valve pracuje na nějakých spešl fíčurách, nebo jestli to bude jen unifikovaná sada knihoven a ovladač od NVidie (což je samozřejmě samo o sobě velmi důležité). Taky jsem zvědav, jestli tam v budoucnu nasadí Mir nebo Wayland.
  • Jak tak ctu posty, tak tu zjevne jen mizivy procento lidi chape, vocogo.

    1) marketing - vsude se o tom bude psat
    2) developeri - jednim z udavanych duvodu, proc se (cast) developeru soustredi na konzole, je jejich standardizace - vsechny jsou "stejny" (taky neni uz par patku pravda - s diskem, nez disku ...). Valve nedela nic jinyho, nez ze nejake HW konfigurace oznacuje za ten "standard", a k tomu doda nejakou distribuci linuxu. Libovolny vyvojar ktery pro to neco udela pak vi, ze jeho vytvor pojede na vsech "konzolich" od valve a navrch jeste na nemalo poskladanych PC.
    3) lidi - at chcem nebo ne 80% lidi jsou demnti. To je proste fakt. Postavit si vlastni PC neni ani zdaleka o seskladani komponent (i kdyz ani to znacna cast opicek nezvladne), ale predevsim o jejich vhodnem vyberu. A to nezvlada ani znacna cast prodejcu - na vlastni oci sem videl "doporucenou" sestavu, ktera byla naprosto nesmyslna.
    4) uzivatele - z pohledu uzivatele je mozny tohle prodat komukoli. Pcckar si nekoupi konzolu - a to jednoduse proto, ze na ni nemuze delat to, co na PC, nemuze si na ni instalovat vlastni SW, nemuze si do ni dat vlastni HW ... v tomhle pripade stim nemusi mit zadny problem - bud si na svuj PC nainstaluje steamos (nebo jiny distro) v zavislosti na schopnostech nebo si koupi "konzolu" a tu si dovybavi HW/SW dle vlastniho uvazeni.

    5) Google a Android funguji rpesne stejne - google taky telefony nevyrabi (ano, dela neco, co by se vzhledem k rozsahu vyroby dalo spis oznacit za technologicky vzorek). Predpokladam, ze Valve to chce delat stejne - oni proste vyrobky ruznych dodavatelu oznaci nejakym logem ... a budou "garantovat", ze na dany sestave s danym OS ty gamesy proste pojedou "plug&play" => dotycny nebude muset nickonfigurovat, nic doinstalovavat, jednoduse klipne, zada cislo karty/SN/... a muze zacit hrat.
  • tak potom netusim co tu stale rozpravas. Rozdiel 5%. Sam si to teraz povedal. Jedna sa o hranie kedze steambox bude urcena na hranie a nic ine. Takze si uvedom ake argumenty chces pouzit na obhajobu toho 5% vykonu navyse. A este ako vravis je lacnejsi a vykonovo porovnatelny.
  • Ale, ale prece otevrena platforma. Prece tady vsichni rikaji, jaka to bude prima svoboda. Prece to musi byt super. A co na tom, ze nekdo chce AMD? Tady mas nVidii a Intel a drz hubu.
  • Nechapu ty minuska, kdyz mas pravdu. Tohle proste vzduchem neuchladi. A kdyz, tak bud za cenu opravdoveho kravalu, nebo vodniho chlazeni. Prvni moznost si muzou nechat a druha jim pekne vysponuje cenu.
  • Nikdo asi netusi, co za myslenkove pochody maji. Kazdy ale tusi, ze nacpat Titana do malinke case si proste rika o pr*ser s chlazenim. Pokud tam nedaji vodni, ale to pak nechci videt tu cenu. A uz vidim cloveka neznaleho HW, jak si meni nejakou komponentu kdyz tam ma vodni chlazeni.
  • Ne, "obrovske" mnozstvi problem neni. Problem je totalni lenost vyvojaru, co kdyz neco nejde, tak to svedou prave na to. Jinak jsou dva, resp. tri OS se spolecnym zakladem v Direct X. Stejne tak vsechny graficke karty maji pro 5 rad jeden ovladac. Troufnu si rict, ze 90% ostatnich ovladacu maji Win jiz v sobe. Navic co jsem cetl, tak ta krabicka bude mit jen nVidia karty. Znamena to, ze kdyz si da do PC SteamOS nekdo s ATi, tak je nahrany, protoze mu nezaruci kompatibilitu? A upgrade? PC muzes upgradovat i ted. A co kdyz se rozhodnu upgradovat jen jednu komponentu z te jejich krabicky?
  • Hmm a to jako uz jsou domluveni a nVidii a ATi na ovladacich?
  • Proc bych stahoval OS, na kterem mi nepobezi zadny muj program ani hra?
  • Ale to je problem, tohle bude mozna male, ale podle specifikaci to bude vse jen ne tiche. Protoze nacpat Titana do male case je docela odvaha.
    P.S. S mysi a klavesnici se u televize musi skvele pracovat.
  • Tady je zase dohadu a vynaseni soudu, jake to bude nebo nebude. Porad je toho o celem tomto projektu znamo pomerne malo, takze bych s nejakymi recmi, ze se ve Valve zblaznili apod nechal na pozdeji.
    Treba jeste prekvapi, jak to maj dobre namyslene. A nebo taky ne. Feedback od betatesteru jiste mnohe napovi.
  • Hm... a to by mě zajímalo, kolik si budou účtovat za tu verzi s titanem - jen na tu grafiku dvacet táců nestačí.
  • krasny priklad ze lidi jsou fakt blby a neumi cist :D jak mi pekne naskakujou minusy :)
  • Jen at to poradne zadotuji, jakmile se tomu spekulanti kouknou pod sukni pak by mohl byt novy Titan na Aukru k porizeni za 15 tis. *6*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit