Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nějak nechápu smysl toho to zařízení oproti hernímu pc
    • treba ze valve zraci cenu mnohem niz nez ty se dostanes samotnou koupi mozna ?
      • Jen at to poradne zadotuji, jakmile se tomu spekulanti kouknou pod sukni pak by mohl byt novy Titan na Aukru k porizeni za 15 tis. *6*
      • tomu nevěříš snad ani ty sám
  • nepaci sa mi to chyba mi AMD varianta. Nemam rad intelacke procaky ani Nvidia karty
    • Ale, ale prece otevrena platforma. Prece tady vsichni rikaji, jaka to bude prima svoboda. Prece to musi byt super. A co na tom, ze nekdo chce AMD? Tady mas nVidii a Intel a drz hubu.
    • nojooo - a já zase nemám rád AMD + ATI procesory a grafiky protože to jsou sr*čky...
    • viaze sa k tvojmu retardovanemu rozhodnutiu aj nejaky hlbsi vyznam, ci si len proste jeden z tych tlkov, ktori ked niecomu fandia, tak automaticky nemaju radi ich konkurenciu?
      • neviem ci je moje rozhodnutie je retardovane alebo to tvoj mozog nedokaze spracovat (daj sa vysetrit). Len vravim ze by som bol rad keby tam daju aj AMD graf. karty alebo procaky od amd. Vykon tych procesorov a graf kariet je na rovnakej urovni co sa tyka hrani hier tak nevidim dovod preco by tam nemohli byt. Taktiez drivery su na rovnakej urovni pod linuxom.
        • Neviem kde ty zijes, ale Intel je daleko pred AMD v oblasti vykonu a uz duplovane pri hrach, ktore si sam spomenul
          • neviem ked si pozriem benchmarky tak tam nejaky vyrazny rozdiel nie je. Tak neviem co tu splietas.
            • tak potom netusim co tu stale rozpravas. Rozdiel 5%. Sam si to teraz povedal. Jedna sa o hranie kedze steambox bude urcena na hranie a nic ine. Takze si uvedom ake argumenty chces pouzit na obhajobu toho 5% vykonu navyse. A este ako vravis je lacnejsi a vykonovo porovnatelny.
            • ak myslis tie z hier, tak to neni zrovna idelany benchmark, pretoze tam nemusi byt rozdiel medzi starym dvojjadrom a novym stvorjadrom, bude tam rozdiel tak 5%, to povazujes za argument? Intel je na rovnakej freknecii a s rovnakym poctom jadier vykonnejsi ako amd, svedci o tom aj smotna cena, preto je amd lacnejsi, pretoze nemoze moc onkurovat intelu v tej istej cene, si o tom nieco nastuduj, nez zacnes plact nezmysli
    • v tom pripade si porid konzoli..
  • Těším se na to :)
  • Nějak nechápu k čemu to je... Jedině snad na to dát windows a používat to jako přenosné PC na lanky.
    • WINDOWS to je prave ten problem :D
      • prosim ta netrep! aky mas problem s win7? ani neviem,ze ho v PC mam, proste robi to, co ma, bodka!
        • podpora w7 ma skoncit uz 2015, tak si tam steluj w8 a netrep *5*
          • Konec v 2015? To asi víš víc než samotnej microsoft, protože jejich stránky říkají něco jiného.

http://windows.microsoft.com/cs-cz/windows/products/lifecycle
            • Docela podpásovka od MS. Myslím že trošku sarinu v obálce by jim spravila náladu. No tak co jsem přece jen PC hráč a taková věc mě nerozhodí, pokuď nezačnou hned vydávat hry na dx 11.2 tak mám dostatek času na další upgrade.
            • http://www.vg247.com/2013/06/27/directx-11-2-will-be-exclusive-to-windows-8-1-and-xbox-one/

neboj se, ms ma loupezivy plany upredeny krapet dopredu *5*
            • No tak nebude nový direktX fachat na os ktery zrovna používám, stejně moje grafická karta podporuje jen DX11 a ne nový DX11.1. A nový dx se jen tak neobjeví to by museli upgradovat novou generaci konzolí která vyjde tenhle rok.

http://support.microsoft.com/lifecycle/search/default.aspx?alpha=windows+7
            • 13.1.2015 (a uz ted tam nechtej davat novy directy, proste te donuti prejit, i kdyz to vubec nepotrebujes)

budou vydavat jen zaplaty jako ted u xp
          • Win 8 je skvělý systém... za nic bych to nevyměnil. Lepší než Win 7. Už tu nejsou takové zbytečnosti jako např. start :D. Z počátku jsem byl taky skeptický... Ale koupil jsem za 700 Kč upgrade z XPček a co si na to člověk zvykne, tak je to paráda.
            • nevim jaky jsou (jeste loni jsem jel na xp), ale vim, ze je nepotrebuju

nejsem fruktarian, abych potreboval na vsechno barevny obrazky
    • to sa da hrat aj pod linuxom. aj ked pustis hru pod WINE tak ti pojde lan
  • Keyz
    Btw s cenou mají pouze omezené možnosti. Mohou tomu dát cenu kdy to nebudou dotovat a pak to nebude o tolik levnější jako když si to sestavím sám.

Anebo to budou dotovat a pak asi na to budou drahé programy navíc apod jako na konzolích. Uvidíme. Jak to prospěje PC netuším, když tam bude naprosto jiný OS.
    • Když to nebudou dotovat, tak to vyjde tak na 30 000 Kč. A když jo, tak by to stálo za vykuchání :D. Ale asi to budou nějaké speciální edice komponentů s jinou paticí a podtaktované... jinak by se to v tak malé pixle vařilo.
      • Keyz
        určitě když to prodávají jako krabici.

I když jak by potom fungoval ten upgrade? Bylo potřeba vyrábět další krámy navíc který by šli dát pouze to toho steam boxu.
  • Keyz
    Na tom by mohli věci na na TV fungovat i v 60 FPS a pěknou grafikou. Super věc.
    Jen pro lidi co si umí postavit PC anebo si koupí sestavu nic extra. Služby co tam budou by měli jít nahrát i na Windows.
    - Ale to není novinka. Hodně firem sebere co co již je zabalí to pěkného obalu zjednoduší ovládání apod lidi to kupují.
    • smejki
      však pro tyhle lidi to taky není určený, pro ně určený akorát SteamOS. A na ten lidi přejdou, až na něj budou veškerý potřebný programy (za všechny Photoshop) a až přestanou snášet, jak si s nima Microsoft vytírá žlábek.
    • Jack1947
      Prave, Sluzby budou stejne a tak postrada smysl si to porizovat , jestli by to melo exkluzivni tak by si hodne spatne slapaly do vlastniho rajonu, rozrivaly pisecek . *3*
    • napriklad apple, zrovna vcera jsem kouk na ten film o vrchnim fruktarianovi *5*
  • Osobne by som videl ako najschodnejsiu cestu, ak by sa rozbehol nejaky hack projekt ktory upravi PS4/XboxOne aby mohol spustit/nabootovat v duale aj SteamOS. To by bolo super
    • Jack1947
      Pochybuji, a ani v tom moc nevidim velky smysl. Steambox je vice pc nez konzole prece jenom i kdyz se tak netvari a tohleto by asi neslo. *7*
      • vsechno je pc, konzole konci spolu s next-degen (nebo budeme odted rikat desktopum konzole a towereum pc?) *5*
    • To by ty konzole neutáhly.
    • tohle uz bylo u ps3 (a puvodne dokonce s ozehnanim sony), ale pak se jim to v loupezivych mozcich rozlezelo a zatrhli to (dokonce mam pocit, ze kde potom byl dual boot = ban na online sluzby)

zapomnte na to, ze by vas ti molosi nechali dejchat vic, nez je nezbytne nutny, tzn. tak akorat na otevreni penezenky
      • Samozrejme, že to zatrhli. Konzoly sa predávajú pod cenu a dorovnávajú to zárobkom na hrách. Ale keď si ľudia uvedomili, že PS3 má výpočtový potenciál, začali si z toho stavať cluster. To sa samozrejme nepáčilo Sony, ktorá tieto riešenia sponzorovala nemalou čiastkou a v roku 2010 to zatrhli vydaním nového firmware. Herné konzoly si musia svoju výhodnejšiu obstarávaciu cenu vždy nahradiť na prevádzke, vývojároch. Treba si uvedomiť, že až doteraz MS vyberal poplatky od vývojarov aj za patch-e.
        • ano, musi si to naloupit na hracich, pekne shrnuto *5*
      • hej lenze rozdiel je ze PS3 je postavene na Cell procesore, ktory zasa vychadza z casti z Power architektury a cele je to RISC. PS4/XboxOne je ciste x86. Urcite tam bude par upraav aj na hw urovni ale stale je to de facto x86, takze rozbehat na tom SteamOS alebo hocico ine by vobec nemusel byt taky oriesok.Vlastne aj Orbis na PS4 je modifikovany FreeBSD. Pravdepodobne to bude mat locknuty bootloader asi najlepsie cez digitalny podpis. Ak sa to podari obist tak v podstate si budes moct na konzolu nainstalovat hocijaky Os. A vyhoda je ze staci jedna krabica a mas na nej 2 platformy. Ostatne docela ma zaujima ako si koznole osetri aj Sony aj MS lebo je tu aj opacna cesta, upravit OS z nich aby bezali na PC respektive potencionalna moznost rozbehat konzolove hry na PC nativne.
        • a jsme zas u toho, ze dual boot sony nepripusti... uvidi nakej nezadouci balast ve svym desktopu a obvini te z porusovani svych proprietalnich prav
  • Parametre su velmi slusne, jedine co bude rozhodovat je cena, ostatne ako vzdy. Vzhladom ale na vyber komponentov tak si myslim ze su len dve cesty. Bud to bude drahe a dufaju ze ludia si priplatia za znacku alebo, a to vzhladom na predpokladane rozmery samotneho Steam Machine, budu vsetky komponenty custom spravene prave pre tento PC a tym padom bude mozno vyrobca trochu dotovat samotny box s tym ze ked bude chciet si uzivatel upgradovat/vymenit nejaku komponentu, tak si pekne priplati lebo bude musiet kupit kus specialne prave pre Steam Machine. Do hentakych rozmerov bezny mainboard alebo graficku kartu nenarvu.
  • B*tch please!
  • No nevím... Podle mě ta sestava s titanem bude strašně drahá... Stačí se kouknout, kolik dnes stojí Titan a pochybuju, že by Valve v celkově nějak jeho cenu drasticky snížilo. Navíc nevím kdo by si dnes kupoval Titana, když je tu GTX 780, jak říkám Titan je extrémně předraženej a ty peníze se za pár +fps vyplatí oproti GTX 780. No stačí si i GTX 780 přetaktovat a máte silnější kartu než Titan. Sice osobně si nemyslím, že ani GTX 780 má odpovídající cenu, ale aspoň to není tak silně přestřelený jako u Titana. A pak vůbec nevím co to tam budou mít za zdroj, protože ještě jsem neviděl u normálních počítačů zdroj s výkonem 450W a dokázal by utáhnout Titana či GTX 780 a GTX 770. Ale je to Valve, já jim fandím a věřím, že nějakou velkou blbost neudělají.
    • Zdroj to utiahne, pretoze to zrejme bude zdroj s vysokou ucinnostou, tam to potom sprava uplne inak, ako ked mas 600W zdroj a ucinnostou nizkou...nemozes vidiet za vsetkym len hruby vykon vo wattoch, zdroj dokaze nakladat aj s mensim vykonom efektivnejsie, ked je to kvalitny zdroj.
      • Presne tak, mam presne zdroj na 450w a to jsem ho uz kupoval pred par lety. Minula grafika v peaku zrala asi 220W a tak nejak problem s tim nebyl. Proste staci mit normalni zdroj co ten deklarovany vykon vyda a ne nejaky za 500kc co neda pomalu ani polovinu.
    • pardon za chybu *...ty peníze se za pár +fps NEvyplatí oproti GTX 780

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit