Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Mimochodem, jestli to Vavra nevi, tak by mu mel nekdo rict tohle: http://konzolista.tiscali.cz/articles/onearticle?link=nejstahovanejsi-hrou-na-playstation-plus-byla-tento-rok-mafia-2-177881
  • ne Tábor od Smetany, ale "Ktož sú boží bojovníci" jak to hraje vojenská posádková hudba, například na přísaze..
  • Takze prva vec, technicka kvalita poslednych fightclubov ide pekne dolu. Samozrejme sem tam sa stane ze sa nieco pohnoji, lenze ja mam pocit ze posledne diely je permanentne nieco pohnojene. Bud je zly zvuk, alebo sa seka zaznam alebo nieco ine. Bolo by fajn si to dat dokopy, lebo casom sa to nebude dat pozerat nie koli obsahu ale forme respektive zaznamu.
    Co sa tyka navstevy p. Vavru takto pred vianocami tak to bol super napad a som za to rad. Som zvedavy co z Warhorse vypadne a ako Kingdom Come bude nakoniec vyzerat. S Vavrou v monhych veciach suhlasim a v niektorych nie, obcas je az moc extremny ale vecsinou ma argumenty postavene aspon na nejakych realnych zakladoch. Ale hlavne , na rozdiel od inych co len kecaju ze by to dokazali lepsie, zalozil studio a ide to spravit podla seba lepsie. Kazdy dokaze kecat ze by to dokazal ale spravit to sprvy len par ludi. Co sa tyka teaseru a jeho kvality tak na jednej strane je vcelku slusne ze to zvladli v dvoch ludoch a vlastne ani som si pri jeho prvom zhliadnuti neuvedomil ze tam neni ziaden zvuk a az ked povedal tu v diskusii ze nemaju ani zvukara som si to uvedomil. Na druhu stranu tak nejak neviem desifrovat ci je to ospravedlnenie alebo vysvetlenie preco ten teaser je taky ako je. Ak len vysvetloval ze su low cost a proste nemaju tolko financii ok ale zasa potom nechapem to ospravedlnovanie sa a poukazovanie ze taky CD Project mal vecsi rozpocet na Witechrov trailer ako oni mali komplet doteraz na cele studio a na zapade je to este extremnejsie. Taketo ospravedlnovanie mi pride trochu blbe. Inak drzim palce, som zvedavy na dalsie spravy a prajem pekne sviatky,
    • RegularJohn
      Tam šlo o to, že v diskusích někdo srovnával jejich teaser s teaserem ke Skyrimu, proto na to reagoval a říkal, jak to je. To, jaký balík stál teaser k Witcherovi jen svědčí o tom, jak je u některých her finančně přepálený vývoj.
      • ja viem a chapem to len mi to trochu prislo ako ked prichytia decko v skole ako robi bordel/fajci/a ine a Ferko zacne rychlo prstom ukazovat ale ved Jozo tam bol tiez...
        • wenceslaus
          Tak to nevím proč, protože to nemá vůbec logiku. Zkus si dát znovu fakta dohromady.
  • Pekny rozhovor. Vavrovi bych doporucil, aby si ten hate v komentarich nebral tolik k srdci. A tesi me, jak se vyjadril k protikonzolovemu hate.

    Co se tyce nadhozene otazky, co je to rpg, tam bych prisne rozlisoval, zda ve hre rozhoduje skill postavy nebo hrace (motorika, reflexy). Hry, kde rozhoduje skill hrace, bych oznacil za akcni hry s rpg prvky a jen hry, kde rozhoduje skill postavy, bych povazoval za prave rpg hry. Jenze pak tech rpg mimo tahovky moc nebude.
  • Kein
    Já se na to vcelku těším. Už jen ten hate okolo, mě dělá zvědavějšího jak to nakonec bude vypadat.
  • tahle diskuze je jen pro prihlasene? Mno, jak chcete. Ale jen upozornuju ze po te co tohle zavedli na Bonuswebu několik let tam diskuze byly o par prispevcich, kolikrat zadny..
    Me osobne, i když se prihlasit muzu, tohle vadi. Rad si prectu názory všech lidi, a diky tomu ze sem mohl každý to bylo daleko zajimavejsi a rozmanitejsi. Kolikrat sem napsal někdo kdo sem prijde třeba jednou za pul roku a bylo to i zajimave. Povinna registrace u prispevku je pro me jasne minus. Spis bych doporucoval nekoho kdo bude diskuze aktivne moderovat a omezovat ty největší trolly, povinna registrace vede do pekla.
    • blixa
      My muzeme zapinat diskuse "pro registrovane" libovolne, u kazdeho clanku se to da nastavit zvlast. Tady jsme to nastavili pote, co nejaky slaboduchy jedinec vytapetoval asi 2 stranky diskuse nesmyslama behem asi hodiny a pul..
      • Kedaro
        Proč to nenechat jen pro registrované všude? Zhodnoťte si diskusi s anonymními uživateli a bez nich. Myslím, že i kontrolu si udržíte lépe.
        • někdo tomu muze rikat zumpa, pro me to je celkem zajimava ukázka toho jak a jaci hraci u nas hraji hry. A i ten nejtrolovatejsi stupidni příspěvek ma nejakou hodnotu, at uz třeba jen socialni. Ne ze bych delal nejakej pruzkum, ale tak ciste ze zajmu me tohle zajima. U korigovanych registrovanych prispevku je vždycky sance ze ten clovek co pise by ve skutecnosti jednal/psal jinak. Nechapu proc někdo ma problém s lidma co troli a pisou nesmysly, me to naopak prijde zajimave. Samozrejme je fajn cist zajimave příspěvky k věci kde se clovek něco dozvi, ale i pitomci prichazeji se svou troskou do mlyna a xkrát se mi stalo ze stupidni trolli příspěvek se po case ukazal byt pravdou. Kazdopadne je na redakci jak se k tomu postavi, co jsme pochopil tak tohle je výjimka, ale povina registrace všude je podle me totalni konina.
    • Jack1947
      Pani, to je celkem razantni krok. Neocekaval jsem ho tak rychle, inu no tak budiz. Ten kdo zde psat, chtel chce se regne a ostatni... ty asi pujdou jinam. *3*
    • Robotron3
      Povinná registrace je dobrá věc. Tady v diskusích je hodně vidět, že jakmile má někdo účet a je přihlášen už mu na reakcích víc záleží a jsou to ti dobří komentátoři. Anonymové a nicky bez přihlášení jsou ti co spamují, trollují a píší nesmysly a takových tu byla většina. Takže já jsem rád.
    • RegularJohn
      Ano, ti anonymové, kteří sem chodili jen nadávat, měli obrovský přínos pro diskusi. Mimochodem registrace zabere 10 vteřin a ani se neověřuje mail.
      • Kein
        takže je vlastně zbytečná
      • Plno lidi to proste neudela, nestoji jim to za to. Kupodivu registraci si udela prave třeba troll, ale clovek co chce jen občas něco napsat k dane hre ci clanku se s tim zdržovat nebude, protože mu to je jedno. Jste prilis kratkozraci a pokud se z tohohle stane standart, za par mesicu to tady bude jak na marsu..nikde nikdo.
        • Mart9
          tomu sám nevěříš
        • Veskoslav
          Eurogamer bude mít nejspíš to samé od 1.1.2014.
        • C-BEAM
          ak mu to nestojí za to, tak možno ani to čo chce napísať "nestojí za to".
          • Je nesmysl si myslet ze hodnotu ma jen příspěvek od člověka co ma registraci. Plno lidi je napsat zajimavej příspěvek, ale jakmile musí ještě delat něco navíc, tak jim to za to nestoji.
            navíc se často stava, třeba při udrzbe pocitace, ze se smažou cookies a je třeba se prihlasovat znovu. Vim to sam od sebe, jdu na nejake forum kde mam registraci, něco si tam prectu, chci reagovat, zjistim ze jsme odhlasenej a proste to zavru a jdu dal.
            povinna registrace u veřejného fora největšího webu o hrach u nas je kontraproduktivni.
            ještě jednou vzpomenu Bonusweb, svého casu tam byli stovky prispevku u každého clanku, lidi se tma vyjadrovali dle nalady, jakmile zavedli povinnou registraci, diskuze umrely, a Bonusweb spolu s nima, kdo tam dnes chodi?..a to to byl nejvetsi web o hrach ..stejne jako je ted games.
            • Tilwaen
              Tam to povinné je, zde ne. Zde si jen můžeš založit jakýsi účet MojeID a za registraci v něm Ti pošlou flashku s logem... Už je každého věc, jestli mu to za to stojí.
            • No on ten real ID systém tady není o moc lepsi nez to co mají na bonuswebu..taky peknej opruz..dokonce s nejakym dorucovanim do schránky..ale co jsme pochopil tak to zatím povinne není.
            • Tilwaen
              Přesně, jak píše Veskoslav - kdyby na iDnesu nepožadovali ověření identity uživatele, vsadím se, že by měli nesrovnatelně více příspěvků. Já sama bych se tam registrovala, být tam stejný systém, jako zde, ale tohle mi za to nestojí.

              Ale jinak máš pravdu, že aktivita v diskuzích na BonusWebu je nyní dost tristní.
            • C-BEAM
              "Je nesmysl si myslet ze hodnotu ma jen příspěvek od člověka co ma registraci. "

              nič také som nenapísal *7*
            • Veskoslav
              Zásadní rozdíl mezi Bonuswebem a zdejší registrací je ten, že na Bonuswebu ověřují totožnost, což je největší zabiják, co může být. Proto tam nikdo není. Ne proto, že by byla diskuze registrovaných. Předtím tam byla také povinná registrace, ale měli jsme nicky.
            • RegularJohn
              Já si diskuse na bonuswebu dobře pamatuju a občas to tam byla ještě větší žumpa než tady. Navíc za úpadek jejich diskusí může i to, že popularita toho webu je na bodu mrazu ve srovnání s tím, co bylo před 10 lety. Pořád jsou tu stovky webů, kde jsou povinné registrace přes email a diskuse tam úplně normálně fungují a jsou živé. To, že je někdo tak líný, že se mu ani nechce přihlašovat po vymazání cookies, je druhá věc.
    • Mart9
      Konečně je zavedená povinná registrace? Tak to je paráda. Špatně jsem vydýchával ty hrdiny píšící pod anonymem. Vlastně ani nechápu, proč tady taková možnost byla.
      • zdeeneek
        A jakej je rozdil mezi tim, ze je u prispevku napsany anonym nebo prezdivka Mart9 (nebo jakakoliv jina) - stejne pravou identitu cloveka nezjistis. Navic slusnej clovek se chova slusne at uz vystupuje jako anonym nebo zde ma registrovanou prezdivku.
      • C-BEAM
        súhlas, je to zmena k lepšiemu a určite to prispeje k lepším diskusiám.
        • Jak zabranis trolovi, aby si nezalozil dalsi ucty? Takhle odfiltrujes nahodne kolemjdouci, kteri mohou mit co rozumneho rict, ale neodfiltrujes tak jedineho cloveka, ktereho bavi tady prudit. Takze to je spis krok, ktery nahrava trolum.
          • C-BEAM
            nezmysel, je to krok ktorý trochu zťaží prácu trollom a okolo idúcim ktorí sa chcú iba chvílkovo na iných pobaviť (určite im v tom nezabráni úplne) a tí čo chcú seriózne diskutovať si tým pár minút na registráciu nájdu.
        • Kein
          Ano. Represe vždy sklízí úspěchy.
          • Myslíš tohle opravdu vážně? Povinnost naprosto anonymně si založit anonymní účet je represe? Možná tak jen pro ty velmi slaboduché a právě ty je dobré odfiltrovat.
  • Veskoslav
    Jenom se trochu u téhle hry bojím, že budou husité vybarvení jako zachránci zemí Koruny české. Přitom to byli jedni z nejhorších hrdlořezů středověké Evropy, kdy počáteční správná myšlenka církve a její role byla naprosto překroucena a ke konci to byly už naprostí fanatici, kdy se proti nim samotným postavilo spojenectví katolíků a umírněných husitů.
    • ZvacA
      Ano, konfiskovali drancováním a děláním z toho pole, likvidovali sobě nepohodlný a dělili se na čtyřicet tisíc větví, z nichž jedni chtěli neustále blbnout mečama, druzí blbnout křížama, třetí názorama a čtvrtí ekonomicky si jistit jistoty, až to stejně všechny unudilo tak, že z toho vznikl deathmatch své doby, do kterýho se snažila vměstnat protistrana. To je sice fakt, ale kde se tak nedělo a kdo tak neudělal do dneška? Myslím si, že romantický obraz husitství z 19.století, ač má stále pro nás svůj význam, už byl nalomenej, ovšem pořád to neznamená, že se jen tak může obrátit mince a začít prohlašovat, že hnutí mělo pro změnu jen prasata, kteří si jednou epizodkou chtěli jen tak zablbnout, protože neměli zrovna komu zapíchávat vidle do zad.

      Myslím, že tohle hra, pokud se teda těch Husitů dotkne tak, jak se předpokládá, postihne a ukáže, že hnutí mělo nějakou radikální a umírněnou stranu. Možná, že na tom bude založeno i rozhodování postavy v průběhu děje, pokud se vůbec ten letopočet bude posunovat - viz daný rok, no.
      • Veskoslav
        Děkuji. To by bylo dobré, kdyby si člověk mohl vybrat stranu konfliktu:) Romantizace v 19. století spíše souvisela s upadající českou "morálkou", jazykem a praktickým zánikem původního českého státu, kdy jsme plně byli pod vůli R-U. Ale je pravda, že oba názory, že romantika i fanatismus mají něco do sebe a podle mě samotní Husité byli obojí. Bojovníci proti církvi a fanatičtí vrahové, loupežníci a drancíři.
        • ZvacA
          Asi bych to tak přímo nespecifikoval, ovšem je určitě pravdou, že už z podstaty člověka tam těžko všichni byli beránci a když se do toho přimíchá ona počáteční vyhrocená náboženská a mocenská a vojenská otázka, tak pochopitelně se celá záležitost nebude odehrávat v nenásilných kytičkách. Máš jako recht, bořilo se, kradlo, ničilo a zabíjelo, zvlášť to, co bylo prvně spojeno s náboženskou otázkou protistrany a nelíbilo se radikálům. Je taky pravda, že celý to po těch letech "zkorumpovalo" a rozdělilo a rozskupilo a každej, napříč duchovenstvem a městy a vrstvami šlechty, kdo se angažoval si to začal vykládat a jednat po svým v závislosti na vývoji událostí. Osobně to třeba interpretuju tak, že se z toho později pro řadu lidí s nejrůznějšími pohnutkami stal mimojiné takový logický byznys, takže z toho nelze pravda dělat stoprocentní "český jednoznačný, jednotný a spravedlivý úsilí party vidláků nakopat to zločincům kolem nás, ať už mají korunu nebo berlu". Stejně tak ale z toho nelze udělat černobíle jen prozměnu jatkovou blbost, která to jen všechno zazdila.

          Tohle všechno podle mýho se obecně dnes ví, že husitství nebylo zrovna tak ideálním patriotistickým a bezúhonným a neškodným dobrodružstvím, jak nás tím většinou krmili ve škole. Vždyť to ani není možný z rozumu. A tak rozhodně nepočítám, že zrovna Vávra nechá vykreslit Husity nebo alespoň tu dobu v řůžových brýlí. To by mě taky překvapilo.
        • No on je Romantismus taky spojovanej se zrodem nacionalismu. Je až vlastně trošku paradoxní, že v dobách Středověku národnost zas tak podstatnou otázkou nebyla. Na druhou stranu nevím jestli kdy byli nějací germanizovaný respektive němečtí Husité. :-)
    • walltar
      Bych řekl, že se tomuhle celkem vyhnuli tím, že vybrali rok 1403.
      • Veskoslav
        Ou děkuji. To jsem musel přehlédnout.
        • Kliká ti to... Tady ještě nebyl. *1* Hele to je sranda. Já s tvými příspěvky taky dost často nesouhlasím. Ale abych trávil čas, tím že ti budu dávat - 50? :D I blázen by strávil ten čas plodněji. *4*
          • Veskoslav
            Neboj. Do 4 do rána to opět bude v "pořádku" *1*
  • Doufám, že když pujdou na Kickstarter, tak jim aspoň 5000 lidí z čech dá aspoň těch 1000 Kč.
    Sice nevím jestli by jim těch 5 mega něco řešilo, ale každopádně by se pak vyjednávalo líp s investorama. Navíc tady nejde jenom o tu jednu skvělou hru z českýho prostředí, která potěší (doufám) každého rpg šílence, ale i o to že z warhorse může vzniknout dašlí cdprojekt red, který v budoucnu může přinést další zajímavý rpg tituly navíc z českého prostředí. A který český hráč by tohle nechtěl.
  • Ktož jsú boží bojovníci a zákona jeho, prostež od boha pomoci a dúfajte v něho,
    že konečně vždycky s ním svítězíte. Kristusť vám za škody stojí, stokrát viec slibuje,
    pakli kto proň život složí, věčný mieti bude; blaze každému, ktož na pravdě sende.
    Tenť pán velíť se nebáti záhubcí tělesných, velíť i život složiti pro lásku svých bližních.
    Protož střelci, kopiníci řádu rytieřského, sudličníci a cepníci lidu rozličného, pomnětež všichni na pána štědrého! Nepřátel se nelekajte, na množstvie nehleďte, pána svého v srdci mějte,
    proň a s ním bojujte a před nepřátely neutiekajte! Dávno Čechové řiekali a příslovie měli,
    že podlé dobrého pána dobrá jiezda bývá. Vy pakosti a drabanti, na duše pomněte,
    pro lakomstvie a lúpeže životóv netraťte a na kořistech se nezastavujte!
    Heslo všichni pamatujte, kteréž vám vydáno, svých hauptmanóv pozorujte, retuj druh druhého, hlediž a drž se každý šiku svého! A s tiem vesele křikněte řkúc: Na ně, hr na ně!
    Bran svú rukama chutnajte, bóh pán náš, křikněte!
  • gert
    Konečně po dlouhé nějaká česká hra, která má na to konkurovat mafii, tak zavřete huby a přejte úspěch. *3*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit