Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • MickeyMutant
    Zničující pravdou je, že jsem si data taky kontroloval na Wiki.
  • Vidim, ze ti Vanocni svatky lezou na mozek, skolni zabozroute. Prestan tu placat voloviny a smir se s tim, ze MickeyMutant ma fakta, pouziva logicke zavery a ty tu jen blekotas svoje nesmysly, ktere sis navic precetl na neuveritelne trapne a na informace neskutecne chude, spatne a zavadejici Wikipedii. Toto je znicujici pravda, ktera te naprosto a kompletne zesmesnila.
  • MickeyMutant
    Mrzí mě, že nechceš pochopit, kde vidím problém. To je asi všechno, co se k tomu dá ještě říct.
  • http://www.youtube.com/watch?v=UyN3Z-LTSc8 pak inspirace zde ^^
  • opakuješ to co jsem napsal...
  • Abiczko
    ty blaho to vypada fakt priserne, celej obrazek hraje vsema barvama *11* nebude to nejaka mise kde Geralt zere houby?? *1*
  • MickeyMutant
    To máš jak s herníma recenzema.
  • MickeyMutant
    Nevím, co ti mám psát dalšího, abych se neopakoval. To, že v Itálii začíná renesance, neznamená, že v Evropě končí středověk. Úzus o konci pozdního středověku bývá "okolo roku 1500". To vychází právě z těch průměrů různých klíčových událostí po celém kontinentě, tedy z časového rozmezí od ca poloviny 15. století do prvních desetiletí století 16.

    Napsat "...konec středověku a počátek Renesance se datuje k... roku 1401" je v celoevropském kontextu a zvlášť v kontextu husitské hry jednoduše nesmysl. Takhle to prostě nemůžeš napsat, aniž by sis nekoledoval o oprávněnou korekci.
  • rozhodně to není totéž.

    O roku 1401+ se dá v předních kulturních Evropských zemích říci, že středověk končí/skončil... to že v jiných částech Evropy doznívá déle je věc druhá. Konec éry nemá pevný rok, časové rozmezí ale ano. To snad bylo patrné z předchozích příspěvků.
  • Paulcz
    wow efekt stejně rychle vyprchá jako přijde :) všechny "epický" songy mi znějí podobně nudně. V jednoduchosti je krása
  • MickeyMutant
    Započetí (konce) středověku, jak píšeš*4*, není rozhodně rok 1401. To je jako bys napsal, že k první světové válce se schylovalo po vpádu Napoleona do Ruska.
  • Samozřejmě, že nejen středověk, ale každé nadcházející období počínalo a končilo v každé části Evropy jinak, většinou teda počátky vzniku právě zmiňované Itálie a Francie. Proto příspěvek pevně neuvádí přesný konec středověku ale jeho započetí (konce). Nehledě na to, že vývoj v těchto dobách určovalo převážně opravdu jen umění, především architektura ale i filozofie. Ne války. To jsou sic časové milníky ale né přímé příčiny =O/. Příspěvek naznačuje, že hra je v každé případě pasována na pozdní "středověk" do počátků husitství a to by mělo být důležité.
  • MickeyMutant
    Počátek renesance ano, konec středověku ne. Ten nastal až ca o století později. Za jeho konec se nejčastěji považuje objevení Ameriky (1492), dobytí Konstantinopole (1453), dobytí Granady - konec reconquisty (1492), nebo až začátek protestantské reformace (1517). U nás až nástup Habsburků (1526). Evropský konsenzus bývá rok 1500.
  • smejki
    neznám nikoho, kdo to dočetl dál než za desátou stranu, zato spoustu lidí, kteří napsali pojednání o obsahu. A pak že se zázraky nedějí. *1*
  • http://www.youtube.com/watch?v=J7Fq9brpyyU touhle cestou... better...
  • Mě jako čecha u toho mrazí, mám přímo rád Husitskou trilogii od Otíka Vávry, každopádně si to dokážu představit trochu "zremixované" či epicky moderně ale stále výstižně sborově přezpívané /rychlejší tempo... celkově prostě víc WOW efekt xD aby otevřeli hubu i za hranicemi, já vím já vím, nám se to kecá. čistě subjektivní názor :) Určitě by to tam nějakým způsobem být ale nepostradatelně mělo =(
  • Mimochodem konec středověku a počátek Renesance se datuje k tomuto dějství:

    "Brunelleschi se roku 1401 zúčastnil soutěže na vytvoření severních dveří Baptisteria San Giovanni ve Florencii, k níž bylo vyzváno sedm vesměs mladých sochařů. Všichni účastníci soutěže dostali stejné zadání vytvořit kachli pro výplň dveří na námět obětování Izáka Abrahámem. Brunelleschi toto téma pojal již opravdu renesančně a humanisticky - anděl musí Abrahámovu ruku doslova strhnout, aby mu zabránil v činu. V díle je patrná jistá dramatičnost. Další významný účastník soutěže Lorenzo Ghiberti zobrazil obětování ještě pod vlivem gotického sochařství v náznacích - anděl zastavuje Abrahama pouhým gestem. Porota vybrala za vítěze soutěže Bruneleschiho i Ghibertiho a požádala je, aby pracovali společně."

    zdroj Wiki a dějiny výtvarné kultury =o*
  • Von_Ljonborg
    Ale hovno, vždyť ani Němcová neuměla pořádně psát, hotl jako každá jiná ženská no, Babička by už ani neměla být v povinné četbě.
  • MickeyMutant
    Literární význam Babičky je nesporný. Některé pasáže formovaly celou generaci Čechů. Dodnes si pamatuju třeba hned začátek: "Na Starém Bělidle bylo lautr howno co dělat".
  • smejki
    Literární význam Babičky bych taky nepřeháněl. Spíš než cokoliv jiného je to výtečná kronika jazyka a části tehdejšího života.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit