Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • yenda1
    Neberte to tak vážně. Ti co hlasovali, hráli pár her co loni vyšlo. A král lemplú jsem já - hrál jsem 2, slovy dvě hry - Raymana a Old Gods. Legends stejně jako předchůdce vynikající. A Old Gods? Hraním CK 2 sytím několik žánrů najednou a tudíž nezbyl čas na ostatní. *1*
  • promitac
    Dobre to vytrolovali s tym AC :)
  • Je vidět že většina čechů jsou pouzí konzumenti a vybírají si pouze podle obalu, a to co není zabalený v líbivém třpytivém obalu, tak radši ani neochutnají. Škoda že ti co tu nediskutují, tvoří většinu. Lituju Divinity: Dragon Commander že se neprobojovalo do TOP5.
    • vonTossis
      To je tak strašne hloupý názor. Myslíš, že většina těch, kteří nakupují jen podle obalu, chodí pak hlasovat tady o nejlepší hry roku? Ale no tak :)
    • Tohle není soutěž kvality, ale oblíbenosti her - tj. jak se trefily do hráčského vkusu. A ruku na srdce.... strategie i když je mám rád, nejsou u mainstreamu tak v oblibě, jako akční hry (které mám taky rád) :-)
  • Libi se mi, jak hlasovani odhalilo, ze urvanci z diskusi jsou v mensine. Pod kazdou novinkou o GTAV se to jen hemzi nadavkami na Rockstar a konzole kvuli nepritomnosti hry na Pc. A hle, mlci vetsina ma rozum a GTA V pravem zvolila svoji GOTY 2013.
  • Nejlepší je stejně Last of Us :-) Aspoň že i přes znevýhodněnou startovací pozici (běží jenom na jediné platformě) dosáhla ale skvělého výsledku.
    • Tak tak *5*
  • Overwatch
    No konečně se strategii roku dostalo zasloužené pozornosti, čtenáři Games mají vkus! :)
    • Keyz
      Hlavně druhé místo toho dost vypovídá o preferencích lidí.

      Lehce odpustí chyby, a další technické šílenosti.
      • Asi vitr, ne?
  • U mě celkem dobrý. Jediný co mě teda hlava nebere je Rome 2 na druhym místě. Nám hráčům už fakt můžou klidně i na hlavu a my jim za to ještě poděkujem. Kam ten svět spěje.
  • Keen
    Tak bych taky přidal svou trošku do mlýna. To, že je k vybrání několik titulů a možnost dopsat vlastní anketu určitě ovlivní, protože spousta lidí si vybere z nabízených titulů, a i když určitá část napíše svůj vlastní, už kvůli větší diverzitě nemají tito tituly proti nabízeným příliš velkou šanci, prostě se tyto hlasy rozdrobí mezi mnohem větší množství her, takže logicky nemohou nabízené překonat.

    Sám jsem se do Best of diskuzí moc nemíchal a v anketě nehlasoval, protože jsem moc 2013 titulů nehrál, mám rozsáhlou Steam knihovničku, kterou se prokousávám postupně a nové tituly kupuji až ve slevách se zpožděním, protože stejně bude nějaký ten pátek trvat než se k nim dostanu. Oproti spoustě diskutujících si myslím, že Best of redakce celkem zvládla, ne kvůli tomu jaké tituly vybrala, ale kvůli tomu, že si své volby dokázala zdůvodnit. A to je přece to, oč v těchto žebříčcích jde.

    Co se týče on-line sekce, osobně si myslím, že redakce poskytla relevantní důvody, proč do výběru zařadit i tituly se starším rokem vydání. Tyhle hry se neustále mění a prochází vývojem. Takže zrovna LoL rozhodně kromě základního principu už není ta stejná hra jako v roce 2009. Sám bych ty hry asi do výběru nezařadil, už kvůli míře kontroverze a očekávanému negativnímu ohlasu, nicméně nedokážu redakci zazlívat, že to udělali, jde jim přece o návštěvnost, a podobné diskuze, jaká se strhla pod tím vyhlášením je bezpochyby zvyšují.

    Na závěr bych rád poděkoval redakci za tuto sérii článků, která mi zpříjemnila moje přestávky na cigaretu při učení na zkoušky a částečně i diskutujícím, přestože mě některé názory dovedou občas docela vytočit.
  • Keyz
    Dav hlasoval dle očekávání a jasně se dokázalo, že diskutujících lidí je menšina oproti těm, kdo nediskutují ale hojně hlasují. To je ale známé.

    Taky je vidět, že velké hry a reklama prostě funguje i když si to většina lidí nepřipustí. I v anketách u filmů, hudby dav většinou volí profláknuté věci, bez ohled na menší ale klidně objektivně lepší možné volby.

    - Pro zajímavost bych rád viděl počet hlasů pro všechny tituly aby byl vidět, ten rozdíl. Kolik lidí volilo hry o kterých se hodně píše a kolik si lidí jednalo jinak. *4*
    • vonTossis
      Co je to ta objektivně lepší možná volba? Není to náhodou tak, že tohle je záležitost čistě subjektivní a každý si vybere podle toho, co má rád? Sorry, ale já jsem hráčem už třetí dekádu, hrál jsem hromady hardcore i "normálních" her a stejně jsem jako hru roku dal Assassins Creed, protože mě prostě bavil nejvíce. A může si nadávat kdo chce, jak chce. Je to subjektivní a lidi si vybrali, co je baví nejvíce, navzdory různým pseudointeligentním diskuzím.
      • Keyz
        Lehce porovnáš inovace ve hře a lehce porovnáš, bugy a také lehce porovnáš technickou stránku hry.

        Další porovnání je obtížnější ale jestli hraješ 3 dekádu tak určitě víš jak hry vyšli a nebudeš mít problém to objektivně zhodnotit.
        • Jo, inovace a technickou stránku objektivně zhodnotit můžeš. I když neznamená to, že čim víc inovací, tim víc adidas. Porovnej třeba změny mezi Baldur´s Gate 1 a 2. V podstatě nulový, protože proč se šťourat v něčem, co funguje. Jenže krom inovací, bugů a technickýho zpracování tady jsou ještě věci jako příběh, postavy, stylizace, hratelnost, soundrack, a podobně, který objektivně posoudíš těžko, ať hraješ 3 dekády, nebo 3 minuty.
        • vonTossis
          Ne, hodnotit budu subjektivně. Je mi jedno, jestli má nějaká hra lepší provedení, příběh atd., když pro mě je prostě nejzábavnější a nejchytlavější hrou roku zrovna Assassins Creed. Nepotřebuji hipstersky vytahovat něco, co mě prostě neoslovilo. Takže jsem prostě hodnotil tak, jak mě daná hra oslovila, i když vím, že by se našla spousta vad. Primární je samotný pocit ze hraní.
    • Za počty hlasů bych rovněž plédoval. Ale myslím si, že z taktických důvodů (čtenost) zveřejněny nebudou.
      • Keyz
        Tak stačily by %. Jde mi o ten poměr. I když odhaduji, že náskok profláknutých her bude velký.
  • nightborne
    DmC jsem v kategorii akce fandil zuby nehty =). Ale alespon ze vyslo TOP5.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit