Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • MrSanta
    Ach jo, sotva se mi po nadšení z posledního článku (a následných odpovědí na mé zvídavé otázky v debatě) podařilo snížit chuť si TESO pořídit, tak Karel přijde s tímhle. Jděte do pérdele soudruzi, kde na to mám brát čas *1*
    • Předplať si to...předplať si to jako my a nech, aby na tebe nadávali mudrcové typu Abrakadabra, trollda a jiní:D
      • MrSanta
        Neprovokuj *1*.
        Jediné co mě drží od vstupu do Tamrielu hned jak se brány otevřou je počkat si na PS4 verzi. Hezky si to pak užít na metrové obrazovce. To je to příslovečné poslední stéblo, kterého se držím. Ale nevím, nevím. Asi to nezvládnu *15*
        • kup si kabel a připoj si komp na metrovku! :D A je to ještě lepší. Nač čekat! :D
          • MrSanta
            Tak to mám. Abych ale mohl používat klávesnici a myš při hraní na TV, tak bych musel překopat celou cimru, vyhodit nábytek a koupit novej. To se mi moc nevyplatí.
  • Jack1947
    I kdyz jsem to nehral, dlouha cekaci doba... nulovej svet (temer) puvodnich Elders

    Moby jsou vzduch , vzduchem nejspise zustanou ( aspon ze uz vim co to je ze moby jsou vlastne boti *15* )

    Suma sumarum ani bych tohle nechtel moc na konzole, to je pod uroven konzolaku.

    Tot vse.
    *3* *2*
    • Diky evidentnimu pokusu o trolling ma tvuj prispevek hodnotu psiho kakance.
      • Jack1947
        Ne hate? ( i kdyz *2* ).
    • Ze to ty hrat nebudes, to je spise zprava tydne,ktera jistojiste kazdeho fanouska hry potesi *3*
      • Jack1947
        Prosvihl jsem ten Stress-test... zkusim to pri pristim.
        *3*
  • Ehm ... teda nevim, loady mi nerusive rozhodne neprisly, spis naopak - bylo to naprosto strasne ... zato sem prozmenu tak nejak videl zcela normalni mapu sveta, na ktery bylo jednoznacne videt ve ktere casti sveta sem. Byt tedy ovladani te mapy bylo konzolovite tragicke ...

    Jinak vsechny qsty ktery sem stih odehrat byly vicemene na jedno brdo - jdi na misto XYZ, neco/koho tam zabij, neco tam seber ... ano, nejsou tam (aspon ne hned od zacatku) qsty typu "zabij 158 mysi". Ale ze by melo smysl je cist/poslouchat? To cloveka prestane bavit tak max po par desitkach minut. Stejne se nic uzasneho nedovi. Dtto hromada knih vsude kolem - i v singlu je 99% hracu otevira jen proto, ze z toho mozna padne nejaky bod ability.

    Svet kolem rozhodne neni fungkcni, postavy stale stoji a cumi na stale stejnem miste s ikonou nad hlavou. Nevsim sem si, ze by obchodnici pres noc zavreli, a sli trebas do hospody. NPC se premistuji pouze v pripade, ze je to soucasti qstove linie.
    TESO zadny vlastni engine nema. Pouzivaji HeroEngine. Shodny format souboru ... shodne vlastnosti, maximalne je to lehce zohybane.
    Ad cestovani - nejvetsi trapas co sem kdy kde videl. Kun stoji tolik, ze si na nej hrac uspori tak az dohraje .... pricemz je na kazdym rohu teleport za par fufni. Nemlo by to bejt spis opacne? Ja mel dycky pocit, ze ve svete TES je kun zcela bezny a i defakto zebrakum dostupny dopravni prostredek ...
    Rudy a drivi se po krajine povaluje dost a dost, jen je treba investovat bod do jejich zviditelneni. Problem je spis naopak "kam s tim", protoze inventar je celkem omezenej vuci mnoztvi dropu ... a jeho zvetsivani stoji taky poradnej ranec.

    Ad quickslot - je to naopak reseni naprosto k hownu, nebot se (logicky) pri jeho pouzivani nepauzne hra => nez si clovek vybere lektvar, kterej potrebuje, tak v 90% pripadu chcipne. Hotkey je daleko efektivnesi volba, jenze to by samo konzolisti bez klaves byli v <>. Takze nezbyva nez si na to napsat makro ...
    • S tim quickslotem souhlasim. Nadaval jsme u toho jako jelen. Zlaty hotkey.
      A co mi jeste chybelo? Minimapa. Vsude kolem me jsem neustale videl lidi jak stoji a koukaji do mapy,takze stimhle jsem asi nemel problem sam. Podle me je to asi vubec nejvetsi prusvih co se tyce herniho inteface.
    • Jeste doplnim, ze pokud se budeme bavit o zpracovani - tedy o namluveni qstu, tak v tomhle ohledu je SWTOR o cely eony jinde. Kam se na nej TESO hrabe. Tam totiz postavy pro rozhovoru opravdu mluvi, pripadne i neco predvadeji, neni to jen cteni textu.
      • Jo, taky mě udivilo, že v TESO jsou jen panáci, co nehybně stojí a odříkají svůj text.

        Jako vážně tohle v roce 2014???

        Přitom při vývoj Skyrimu si vývojáři správně všimli, že hráči chtějí trochu jiný styl rozhovorů a že to jde udělat jinak, i když to teda nakonec nedotáhli a vesměs je podoba rozhovorů tak na půl cesty k jejich původnímu cíli - tj. plně dynamický, kdy se může hráč kolem NPC volně pohybovat a NPC na jeho pohyb a činy reaguje i při dříve výhradně zafixovaném rozhovoru.
  • Bude nejaka open beta, nebo je moznost si to nejak jednoduse vyzkouset?
    • Pokud vim tak do vydani uz zadna open beta nebude. Maximalne dalsi test serveru na vikend. Ale nejspis ani ten ne.
      • walltar
        Víkendových testů by ještě mělo být několik ... Open Beta nebude.
        • Vidim ze se stavas oblibeny a dostavas minusy uz z principu:)

          To je fajn ze jeste budou testy. 3 dny jsou na vyzkouseni hry pro neznale vyborna vec.
          • walltar
            Já si osobně myslím, že OB udělat měli ... i když pro ně už by asi nebyla k něčemu, pokud servery otestují tak, jak je testují, ale právě na to odskoušení pro lidi by se to hodilo.

            O mínuska se nějak nestarám ... pokud sem někomu šlápnul na kuří voko, tak to už je jeho problém.
            • Mínuska jsou pro jistou sortu jedinců jediný způsob, jak se nad tebou povýšit a myslí si, že když budeš mít cifru v červené, tak se tu zhroutíš :)
  • Mě teda beta hodně příjemně překvapila, konečně zase po dlouhé době nějaké MMO s trochu realističtějším a dospělejším grafickým stylem, protože těch přebarvičkovaných, logiku i zdravý rozum popírajích, dětských MMO je až až. (Netvrdím, že vždy je to špatně, některým hrám to vyloženě sedne, ale všeho moc škodí).
    Prostředí nádherné, opravdu hodně povedený crafting, který je zábavný, propracovaný a hlavně má smysl a i na nejnižších levelech si člověk může udělat předměty, které budou mít smysl a využije je.
    U soubojového systému s Karlem nesouhlasím, protože ten je podle mě právě naopak dost odlišný od ostatních MMO. Jistě není to úplně stejné jako v offline elder scrolls hrách, ale hodně se tomu blíží, a tak jsou souboje mnohem záživnější, nejsou tak stereotypní, člověk opravdu bojuje.
    Všechny questy i sidequesty hodně povedené, všechny nadabované, za celou betu jsem se nesetkal s typickým MMO grindovacím questem.
    Navíc hra je i na betu hodně dobře optimalizovaná, i na mojem "sto" let starém notebooku jsem mohl hrát na medium až high, graficky moc pěkné a naprosto plynule.
    Za mě určitě palec nahoru i když jsem byl dost skeptický, hra mě příjemně překvapila.
    • Absolutne suhlasim. Zucastnil som sa poslednych dvoch testov a uz davno som sa tak u mmo nebavil ako teraz, aj ked hra bola plna bugov, niektore questy nesli dokoncit a zopar krat sa stalo, ze na login bolo treba cakat aj vyse hodiny. (beta test, co ine sa da cakat)
      Neviem kedy sa mi naposledy stalo, ze som cele hodiny nic nerobil iba chodil po mape a objavoval nove miesta, cisto len kvoli tomu, aby som zistil, co tam je. Najlepsie na tom je, ze som nenasiel neviditelne steny, ktore vas niekam nepustia (mozno tam boli, ale neviem o nich), takze sa mozete preskakat aj na tazko dostupne miesta, ktore nie su jednoducho pristupne. Nasiel som minimalne dve take s paradnym vyhladom :)
      Povedal by som, ze toto je hra pre ludi, ktori sa nechcu iba prelevelovat na koniec, ale chcu si hru vychutnat so vsetkym, co k nej patri.
      Plus, konecne crafting, ktory ma zmysel. To tiez vdaka tomu skromnemu lootu.

      Tak isto skill system, ktory je bohaty a nuti vas rozmyslat pri kazdom novom skill pointe, ktore dostavate aj za niektore questy a najdene skyshardy (dalsi dovod preco chodit po mape a objavovat svet), pretoze naraz mozete pouzivat iba 5 skillov plus jeden ultimate skill, takze je dolezite si premysliet ako chcete hrat.
      • No je pravda, že v pátek a v sobotu jsem se skoro do hry nedostal a po celou jsem měl dost velké problémy s padáním (někdy třeba 30 min bez pádu, ale občas i co 30 sekund mi to padlo). Ale to se doufejme zlepší. Takové věci, jako že na Bhetniku byl jeden zabugovaný quest, který většině lidem nešel dokončit, to se díky feedbacku dá taky určitě do příští bety do pořádku.
        Skilly mi připadaly OK, nic extra to podle mě není, ale špatné určitě taky ne. Loot trochu slabší, ale zase má tím pádem crafting větší smysl a když člověk najde něco dobrého co se mu fakt hodí, má člověk o to větší radost, než když padá z každého obyč moba tuna super předmětů.
        Jinak hru jsem si ještě neobjednal, pořád váhám a snad dostanu pozvánku i do dalšího beta víkendu ať. Hra mě určitě potěšila a nalákala a spíše se teď přikláním k tomu, že do toho půjdu.
        • Tutorial lokacia je bez debaty, ale pravdupovediac este som nehral tutorial, ktory by ma bavil.

          Tym, ze mozes tych skillov pouzivat tak malo, musis si naozaj premysliet ako to urobit. To sa mi paci. Po 15 levele ich mozes pouzivat dva krat tolko s druhou zbranou a switchovanie je jedna klavesa. Ja som hral templara heal/dmg a nevedel som si vybrat kam tie body davat. Som uplne spokojny hlavne s healingom, pretoze je orientovany na party healing. Okrem toho ich mozes davat do craftingu, zbrani, armoru, guildovych skillov, race skillu. Ja som naozaj nemal s tymto problem, preto som hladal skyshardy, aby som ich mal viac :)

          Hru som kupil, pretoze som sa bavil uz u toho co som videl. Na chvilu som hral pvp v nedelu tesne pred koncom. Lagovalo to, ale to sa dalo cakat. Z toho co som videl, to bola zabava.
          Okrem toho, ak si skuseny pvp hrac , mozes sa stat cisarom :) To tiez nie je zle.

          Hral som vsetky TES a musim povedat, ze som spokojny. To, ze museli urobit upravy vo svete Tamriel kvoli tomu, ze je to teraz massive multiplayer, to mi pravdupovediac nevadi.
      • Ja se u hry nakonec bavil,prestoze tutorial a uvodni lokace jsem spise protrpel(neni treba ted resit proc). Ale s temi skilly zase nemuzu souhlasit. Ja byl naopak v situaci,kdy jsem nevedel do ceho mam ten volny skill point vrazit, protoze proste nebylo do ceho. Tedy mohl jsem je dat treba do plizeni,ale to vubec nekorespondovalo s mou postavou lucistnika. Podl em je vyber velmi maly.
        • S úvodní lokací souhlasím. Ta mě celkem vyděsila a díky ní jsem byl ze začátku ze hry celkem zklamaný. Nevím čím to přesně bylo, ale ta lokace a vše v ní mi připadalo děsné, od vzhledu, přes, postavy, děj, umístění předmětů, velké linearitě, prostě celkově mi Wailing Prison vůbec neseděl. Ale vzhledem k tomu, že se jedná o tutorial lokaci, tak to beru. Navíc po jejím dokončení když se člověk dostane už do normální hry se to změnilo o 100% k lepšímu.
    • Souhlasim stím co jsi napsal a taky s komentarem nademou. Nehcapu tu jejich nenavist a asi i zavist.
      • Přesně, pokud neonanuješ nad wowkem, máš tu mínuska :)
        • už to sem lítáááá! :D
      • Kozy
        Závist?
        • Si jen dělá kozy... *3*
    • Z mínusek si nic nedělej, to je automatickej hate proti Bethesdě (i když to není Bethesda) a placeným MMO. Betu jsem nehrál, ale dík za dobrej a informativní příspěvek.
  • Líbí se mi, že Karel je vždycky v podcastu za sprosťáka, ale ve skutečnosti je to jemná duše, která chce poctivou a inteligentní hru a svět dávající smysl a umožňující ponoření. To jsou odedávné a pravé hodnoty kvalitních her! Karel for president! :-)
  • Paulcz
    Doufám, že se objeví nezávislé MMORPG, které těmhle generickým paskvilům pro osmileté děti vytře zrak a její tvůrci zaslouženě vydělají nějaký ten milion. A že ta hra bude mít fajn komunitu kde hráči spolu dokáží komunikovat a hrát role atd. Nějaké pokusy už tu jsou - Mortal Online, Darkfall, Wurm ale nějak se to nepovedlo ještě :) Asi bych se nespletl, kdybych napsal, že Skyrim ač ho úplně nemusím, nabízí daleko více zábavných a zajímavých herních zážitků než tahle online věc ve který běhají tisíce hráčů.
    • Hry ktere jmenujes nemaji nejmensi sanci s tou grafikou jakou maji. Ano,muzes tisickrat tvrdit ze na grafice nezalezi,ale kdyz to vypada jako online hra pred 15 lety,pak to proste neprojde.
      Navic si vubec nejsem jisty jejich originalitou.
      Na trhu uz mas par originalni MMORPG. Budu se po ste opakovat,ale vy se take porad opakujete jak ze je MMORPG trh nudny a pro male deti. Mate EVE Online,hru ktera vice jak deset let po vydani originalitou i grafikou strci do kapsy 90% dnesni AAA produkce. The Secret World-MMORPG ktere vas donuti premyslet(pokud chcete) a boura spoustu hernich stereotypu(i kdyz za sebe musim rict,ze posledni updaty neustale smeruji ke grindu a vubec se mi to nelibi. Ztraci sve kouzlo). Ze starsich zminim treba Anarchy Online(prvni MMORPG ktere bylo free a opet se spoustou originalnich prvku. Nejen na svou dobu).
      Urcite je tech her vic. Staci hledat a udelat si svuj nazor
      • Paulcz
        Hnusná grafika těch her je jejich nejmenší problém, když tam jsou chyby a bugy, které nikdo neřeší, je nevyladěná, má šílenej interface a nebo to co je napsáno na webu ve hře nenajdeš .. třešničkou na dortu jsou tvůrci, kteří nutí hráče, aby si jednu hru koupili xkrát (každý velký update je vydávaný za pokračování hry). EVE si vážím. Z nových má zajímavé nápady např. Arche Age a hra vypadá konzistentně, akorát to je pro fanoušky asijského stylu.
    • No tak to jaká bude hráčská komunita závysí hlavně ha ráčích. To ať si zase hráči zametou před svým prahem. Když se budou chovat jak blbci tak bude blbá komunita. Ale u uvětšiny MMO existují i RP a hard core guildy, které to berou v RP stylu. Osobně nemyslím že Mortal a Darkfall byli tak vyjímečné, sůpíš byli více sandboxové. Sandbox není špatný ale myslím, že většina sandboxů dělá tu chybu, že tu svobodu hodí na hráče příliš na začátku. Myslím, že danboxy by nejdříve měli hráče chvilku vést a ukázat mu jak to chodí a ne ho hned hodit do vody. Některým hráčům to tak vyhovuje, ale těch je méně. Ne každý má čas na to, aby prvních někoik hodin hraní ztrávil nad tím, aby zjistil co má dělat. Myslím že sandboxy by upotaly více lidí, kdyby na začátku hráči ukázali jak se to zhruba hraje a pak ho postupně nechávali být, až nakonec hráč už bude absoultně svobodný, ale už bude vědet co od hry čekat. Nejhorší je když hráč ve hře neví co má dělat na začátku. Tak často lidé vypínají hru po prvních 5-10 minutách hraní. Protože třeba nemají tolik volného času na zjišťování toho, co mají dělat, ale chtěj si zahrát. Když někdo má školu a k tomu práci, nebo jen práci ,tak nemá tolik času. A tisíce hráčů pobýhajících kolem je účel MMO. V MMO spíš platí že čim víc hráčů se vejde na jednu lokaci tím lépe, hlavně u PvP. Proto je to "Massive Multiplayer" a ne "Few Nerds Multiplayer"
      • Paulcz
        To je jasný, komunita závisí jen na hráčích samotných, nepsal jsem opak. RP guildy mi v těhlech onlajnovkách přijdou takový divný, jelikož tam spousta věcí nedává žádný smysl včetně světa samotného a pak tam pobíhá pár maníků co se snaží hrát postavy.. ale tak budiž, když je to baví. Jo to je u sandboxu docela důležitý, aby hra ukázala cestu kudy se může hráč ubírat případně nějakým způsobem nováčky sdružovala, aby měli s kým hrát a mohli tak spolu poznávat svět.
        • Vetsina her ma RP servery. A stoji za zminku ze tyto servery jsou casto vyhledavany i nonRP PVE hraci,protoze tam byva o tridu lepsi komunita nez na nonRP serverech.
      • Neznam zadnou sandboxovou hru(nebo aspon hru co se jako sandboxova tvari),kde by vas ze zacatku aspon poradne netrkli,kdyz uz ne primo vodili za rucicku.
        Tvuj nazor vubec nesdilim.
        A s temi tisici hraci kolem je to taky usmevne. Her kde vsichni hraji na jednom serevru je tolik,ze ani nepotrebujes jednu ruku na jejich spocitani. Server normalne pojme par tisic lidi a v tve lokaci jich vzdy bude jen par. Vyjimkou jsou snad jen preplnene servery pri spusteni hry,kdy jsou startovni lokace natriskany. Tento stav ale vydrzi vzdy jen chvili.
  • promitac
    Hej Karoľ, urob naky letsplay s komentarom, s tvojim šarmom by to mohla byt dobra poživatina.
  • Zdravím nadšencov a budúcich hráčov TESA. Ak by mal niekto záujem pozrite na našu stránku http://guardiansofmaraya.enjin.com/activity . Sme gilda SK & CZ hráčov pre TESO. Radi vás privítame.

    ...for the queen we protect, we raise our weapons, unleash our wrath, until the last one has fallen!

    Shadowhorn, Elder of Guardians of Maraya *4*
    • Ja som ešte žiadne MMO nehral, pretože mi všetky pripadaju velmi detske, ale toto sa mi celkom pači, pači sa mi svet TESO a kedže moja angličtina je na urovni, že neviem či mam posuložiť draka alebo princeznu, rad by som sa ku vam pridal...
    • A vida.. mazání nesouhlasných komentářů. Takhle se dělá reklama.. ještě si odmažte ty mínuska, případně to předsaďtě na hlavní stranu. *7*
      • Copak, nelíbí se ti, že si tu někdo dá odkaz na guildu a není to na wow? :) A nebo nehejtuje TESO jako ostatní?
      • K vzteku co?:-)
  • počkat, tohle je ten drda který dal guild wars 2 devitku? a ty logicke questy budou takove jako ve sykrimu ?
    Tady mi nedá než citovat pana Vávru, jak opisuje dnešní prumerne rpg:

    "Jsi Krutor, divoký barbar ze země Morkroch. Putoval jsi předlouhou cestu, přes vysoké hory do proslulého císařského města Lhoty, hlavního města světa a největší aglomerace ve známém vesmíru, jehož sláva se dotýká hvězd.

    Město sestává přesně z patnácti budov, včetně císařského paláce, a žije v něm 30 NPC, včetně císaře Lojzy, arcimága Lotranda a všech členů cechů zlodějů, mágů a válečníků.

    Navštívíš císaře, který sedí sám v trůnním sále a on ti zadá epický quest. Zemi terorizuje zlý drak z pekla a Lojza je bezmocný. Poslal na něj celou imperiální armádu, ale stvůra všech pět vojáků zabila. Teď potřebuje hrdinu, jako jsi ty! Musíš najít a slézt tajemnou horu Lohen, na kterou lidská noha dosud nevkročila, a setnout draka.
    Přijímáš quest a vyjdeš ven z městské brány. Tajemná hora Lohen se nachází přesně 150 metrů od vrat a je vysoká asi 50 metrů. Všichni obyvatelé města jsou buď retardovaní, slepí, nebo chromí, pokud si jí po staletí nestačili všimnout. Po asi 30 metrech chůze k hoře se dostaneš na “území nikoho” a přepadnou tě bandité. V průběhu dalších 120m chůze k vrcholu objevíš ještě starověkou pevnost Rumloch, tajný dungeon zkázy a úkryt banditů. Na vrcholu hory zabiješ stometrového draka tím, že mu mlátíš do nohy rezatým mečem a piješ lektvary. Potom okradeš mrtvoly impreriální armády (všech pěti) a cestou zpátky do hradu tě zabije divoké prase.
    Vítejte v průměrném RPG."
    • No to jsem zvedavy, s cim ten Vavra nakonec prijde... Jeho dav posluhovacu zatim stale roste :D
    • Problem je ze RPG proste nejde delat realisticky, me by nebavilo nekam tri tydny cestovat a nikoho nepotkat. Vavrovi fandim, ale jsem docela zvedavy cim ve svem RPG zabydli dungeony. Pokud bude realisticky, napadaji me dva scenare. Hrac vejde do jeskyne, dukladne ji proleze a najde maximalne netopyri trus, jedine co ho bude ohrozovat na zivote bude infekce nebo nemoc (mozna i pasti pokud tam nekdo neco nedavno schoval). A pak tam muzou byt nejaci lapkove, ale to tak 1x za celou mapu a hodne daleko od mesta. Divoke zvire nepripada v uvahu hluboko v nejakem jeskynnim komplexu, to by hrac nasel docela blizko vychodu. No uvidime v tom cervnu nebo kdy je alfa ;)
      • realismus vs realita ... realisticky veci jsou ocekavatelny => ocekavas, ze pokud prijdes co kralovskeho/cisarskeho/... mesta, ze tam budou aspon stovky NPC, desitky budov ... .

        Ostatne, poinformuj se jak vypadalo takovy bezny stredoveky mesto, cemuz se vetsina mmo priblizuje nejvic.
        • Bohuzel hodne casto se narazelo na technologicke limity, pocitace proste davy stovek lidi nedavaly. Dneska uz to jde, tak snad se to bude i vyuzivat.
      • Navíc Dan říkal že dungeony nebudou každých 5m, takže se k zajímavý místům budou vázat zajímavé questy.
      • nikdo prece nemluví o uplnem realizmu. jako krasny priklad je fallout new vegas vs fallout 3

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit