Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • počkat, tohle je ten drda který dal guild wars 2 devitku? a ty logicke questy budou takove jako ve sykrimu ?
    Tady mi nedá než citovat pana Vávru, jak opisuje dnešní prumerne rpg:

    "Jsi Krutor, divoký barbar ze země Morkroch. Putoval jsi předlouhou cestu, přes vysoké hory do proslulého císařského města Lhoty, hlavního města světa a největší aglomerace ve známém vesmíru, jehož sláva se dotýká hvězd.

    Město sestává přesně z patnácti budov, včetně císařského paláce, a žije v něm 30 NPC, včetně císaře Lojzy, arcimága Lotranda a všech členů cechů zlodějů, mágů a válečníků.

    Navštívíš císaře, který sedí sám v trůnním sále a on ti zadá epický quest. Zemi terorizuje zlý drak z pekla a Lojza je bezmocný. Poslal na něj celou imperiální armádu, ale stvůra všech pět vojáků zabila. Teď potřebuje hrdinu, jako jsi ty! Musíš najít a slézt tajemnou horu Lohen, na kterou lidská noha dosud nevkročila, a setnout draka.
    Přijímáš quest a vyjdeš ven z městské brány. Tajemná hora Lohen se nachází přesně 150 metrů od vrat a je vysoká asi 50 metrů. Všichni obyvatelé města jsou buď retardovaní, slepí, nebo chromí, pokud si jí po staletí nestačili všimnout. Po asi 30 metrech chůze k hoře se dostaneš na “území nikoho” a přepadnou tě bandité. V průběhu dalších 120m chůze k vrcholu objevíš ještě starověkou pevnost Rumloch, tajný dungeon zkázy a úkryt banditů. Na vrcholu hory zabiješ stometrového draka tím, že mu mlátíš do nohy rezatým mečem a piješ lektvary. Potom okradeš mrtvoly impreriální armády (všech pěti) a cestou zpátky do hradu tě zabije divoké prase.
    Vítejte v průměrném RPG."
    • No to jsem zvedavy, s cim ten Vavra nakonec prijde... Jeho dav posluhovacu zatim stale roste :D
    • Problem je ze RPG proste nejde delat realisticky, me by nebavilo nekam tri tydny cestovat a nikoho nepotkat. Vavrovi fandim, ale jsem docela zvedavy cim ve svem RPG zabydli dungeony. Pokud bude realisticky, napadaji me dva scenare. Hrac vejde do jeskyne, dukladne ji proleze a najde maximalne netopyri trus, jedine co ho bude ohrozovat na zivote bude infekce nebo nemoc (mozna i pasti pokud tam nekdo neco nedavno schoval). A pak tam muzou byt nejaci lapkove, ale to tak 1x za celou mapu a hodne daleko od mesta. Divoke zvire nepripada v uvahu hluboko v nejakem jeskynnim komplexu, to by hrac nasel docela blizko vychodu. No uvidime v tom cervnu nebo kdy je alfa ;)
      • realismus vs realita ... realisticky veci jsou ocekavatelny => ocekavas, ze pokud prijdes co kralovskeho/cisarskeho/... mesta, ze tam budou aspon stovky NPC, desitky budov ... .

        Ostatne, poinformuj se jak vypadalo takovy bezny stredoveky mesto, cemuz se vetsina mmo priblizuje nejvic.
        • Bohuzel hodne casto se narazelo na technologicke limity, pocitace proste davy stovek lidi nedavaly. Dneska uz to jde, tak snad se to bude i vyuzivat.
      • Navíc Dan říkal že dungeony nebudou každých 5m, takže se k zajímavý místům budou vázat zajímavé questy.
      • nikdo prece nemluví o uplnem realizmu. jako krasny priklad je fallout new vegas vs fallout 3
  • Mě by spíše zajímala otázka na zdejší hráče. Kdo je ochoten platit měsíční poplatky za další klišoidní high fantasy v dětinském hávu a s mmorpg prvky viděné v současnosti i F2P titulech. Chtěl bych to zdůvodnit proč jsou za to ochotni měsíčně platit.
    • Co v dnesni dobe neni klisoidni? Je rok 2014 ne 1995. Vse uz tu bylo a to tolikrat a v tolika podobach,ze prijit s necim prevratne novym je takrka nemozny ukol. Osobme mi styl TES:online prijde nejmene detinsky ze vsech mmo soucastnosti. Od WoW pocinaje pres GW2,Lotro a Terou konce. Proc delat ze hry hned F2P krypla, kdyz hra muze fungovat mnohem lepe s P2P modelem. Na tvoji otazku odpovim otazkou. Proc za dobrou hru mesicne neplatit? Proc nepodporit vyvojare a nezajistit tak dostatek financi pro dalsi vyvoj hry a pripadne datadisky?
    • Drtiva vetsina mmo her na trhu je klisoidnich a uprimne ESO ma daleko k detinskemu designu jako ma vetsina asijskych her a i zapadni hry si oblibily takovy ten warcrafti hranaty styl, ktery mi nesedne.
      Platit ci neplatit poplatky je ciste rozhodnuti o klidu, ktery s tou hrou clovek ma - obsah dostupny ihned, bez nutnosti si dokupovat, neutoci na nej reklamami co si koupit, nehazi mi ruzne klacky nerkuli zdi do cesty pokud neplatim. A navic u toho mam ferovejsi pocit - nikdo nema vyhodu jen proto, ze je ochotny utracet vic. Nemusim bojovat proti nekomu, kdo ma mec ocarovany na +15, protoze byl ochotnej koupit predmety, ktere ten mec chranily pred znicenim - zatimco bez toho si to clovek netroufne.
      Navic ESO slibuje rozlehly, zajimavy a ruznorody svet - svet do ktereho se lze ponorit. Kolik F2P her ti nabidne takove moznosti pruzkumu a i klid na nej jako ESO? Teda cistokrevnych F2P, ne veci jako RIFT. Vetsina F2P tlaci do nejake akce, protoze vychazeji z premisy, ze hrac je v netcafe a nema moc casu. A to mi nevyhovuje.
      F2P jsou ve velke mire i nudne hry - postavene kolem jednoho zajimave napadu, ale zbytek je nudny, uniformni, designove prazdny. Par vyjimek se najde, ale az v tomhle a pristim roce snad prijdou hry, ktere za neco stoji.

      Snad jedina vec, kterou bych chtel aby byla od zacatku u vsech placenych mmo, je nejaky trial, aby si to clovek mohl osahat. Ale to popravde plati pro vsechny hry - kdyz nefunguje vraceni penez za hry, ktere marketingove lzou, tak chci mit moznost vyzkouset pred nakupem.
      • Ja dal v Lajne valhalu na +16 bez niceho a vymenil ji s typkem za draco set s angel slayerem, blazen:-)
    • když mě to bude bavit tak proč bych neměl být ochotnej za to platit? když u toho strávim 5 hodin týdně tak to vychází na dvacku za hodinu ....i pivo v hospodě je dražší a hodinu mi rozhodně nevydrží *1*

      o víkendu při tom stress testu jsem u toho proseděl tak 10 hodin, některý věci mě potěšily, některý trochu zklamaly, ale hlavní je že jako celek mě to bavilo (s každou hodinou víc a víc). když mě něco baví tak nemám problém za to platit rozumný peníze aby mohli dál provozovat servery/ladit hru
    • to je divna otazka, na tech mesicnich poplatcich prece nezalezi...jde o to, jestli to cloveka bavi nebo ne. Takze spis by jsi se mel ptat, co na tehle hre lidi bavi. Ostatne treba pro me, by byla mnohem vetsi investice ten cas ztaveny u te hry, nez par stovek mesicne.
    • walltar
      Já si klidně zaplatím ... hlavně je to ale proto, že ze srdce nesnáším F2P hry. Ty reklamy na nakupování RL měny, různé způsoby jak se ze mě snaží vytáhnout prachy mě prostě vadí. Radši jim dám těch pár korun za měsíc a jsem toho ušetřený.

      Kdyby bylo ESO F2P tak ho asi nehraju...

      A když není žádné lepší MMO v současnosti, tak já si z radostí zahraju tohle. Je to celkem dobrá hra a beta mě bavila.
      • Prosím tě, zamysli se trochu. Znáš pár špatných F2P a hned jsou všechna F2P špatná. Já vím, že nejsi hlupák - to se dá poznat z textů - ale v některých věcech fakt pokulháváš.
        • Vyjmenujte, vy co vyzdvihujete F2P, JEDNO dobre MMO, ktere je F2P, a kdyz nezaplatite ani korunu, tak vas hra neomezuje. Sam zadne neznam, ale rad se poucim.
      • Ty jsi docela zvláštní.Hraješ hry podle toho jestli jsou F2P nebo ne.
        A říct, že tě hra baví protože se za ni platí je docela sranda :)))
        • Já třeba F2P mmo také nehraju a rád mám placené, problém?
        • MrSanta
          Mě to zas tak zvláštní nepřijde. Já taky na F2P kašlu. Snažím se do hry ponořit a 'stát' se postavou za kterou hraju. K tomu mi fakt moc nepomáhá, když na mě kovář vybafne že tenhle meč si můžu koupit jenom za nějakou podivnou měnu, která se ve světě nedá získat.
          To je jak DLC do single her. Taky nebrat.
          Pro mě MMO jedině s měsíčním poplatek, nebo bez poplatku ale zároveň také BEZ mikrotransakcí.
        • walltar
          Možná to zvláštní je ... ale neřekl, jsem že mě hra baví protože se za ni platí. Ale že mě F2P nebaví protože mě otravují tím jak se mě na každém kroku snaží přesvědčit abych si něco koupil. Prostě mě to vadí ...

          Ale on každý má vlastní náhled na věc ne? Každý si vybírá hry podle svého. Co je důvod pro jednoho není důležité pro druhého.
      • martin.mares.984
        Zaplatim si a rad si to zahraju, protoze:
        1) Chci vyzkouset jak bude fungovat ES lore v MMO podobe
        2) Jsem zvedavy na to jak vypadal Tamriel v takhle vzdalene historii
        3) Chci si uzit s par kamarady pohodovy coop jako za casu Asheron's Call a LOTR Online
        4) Zajima me hlavni pribeh (Coldharbor/Molag Bal/ziskani vlastni duse zpet)
        5) Mam rad klasickou high fantasy
        6) Poplatky mi nevadi, protoze jsem zacinal s MMO v dobe kdy byla proste placena (Asheron's Call)
        7) Svet a historie Elder Scrolls se mi vzdycky libil a proto vitam moznost si behem cekani na dalsi sp dil serie zahrat tohle MMO
        8) LOTR Online, Age of Conan a Guild Wars 2 me uz omrzelo
        • Tak na LORE zapoměň kdybys věděl jaké prasárny nadělali ...lore je jim u p*dele mají jinou cílovku.
        • Takže se rád bahníš v klišé, takže jsi ochoten za to platit tisíce. Hmm skvělá investice. Gratuluji.
          • martin.mares.984
            Muzu se Te zeptat co timhle sledujes? Ok, tak se ti TESO nelibi, ja to respektuju - nekupuj to, nehraj to a konec. Moc nechapu kdyz jak jsi sam o TESO napsal: "další klišoidní high fantasy v dětinském hávu a s mmorpg prvky", tak proc venujes tolik sveho casu a usili tady v tehle diskuzi prave o TESO - kdyz se Ti to nelibi, tak nechapu proc mas porad potrebu to rozebirat. Je snad lepsi venovat cas hram, ktery se Ti libi a mas je rad ne? *3*
            • CR7 ty se ptas a zaroven si sam odpovidas :D Vis proc to chceme hrat? Na otazku bude asi tezke odpovedet, pockej zamyslim se..... Protoze nas ta hra bavi! *12*
            • Prostě mě zajíma, proč to někdo hraje a proč takové hry vůbec vznikají. Vaše odpovědi jsem čekal, jen jsem si to chtěl potvrdit...
      • bohužel to vidím tak že placené je to jen proto aby z toho na začátku autoři chvíli ždímali peníze za nákupy hry (a případně collectors verze s rasou navíc), dokud vydrží marketingová kampaň a euforie z toho že "je to TES v online verzi". na 90% se už někde v pozadí pracuje na přechodu na F2P systém, zbývajících 10% zbývá na variantu že se na přechodu na F2P zatím nepracuje ale už se pro to aspoň připravujou plány
        • walltar
          Klidně na tom nevidím nic špatného ... než stihnout začít s F2P tak já si hru zahraju. Stejně to není MMO ve kterém by se dalo vydržet víc jak půl roku ...
      • Není lepší MMORPG součastnosti? Si děláš srandu? Jen tak pro info. S preffered status ve SWTOR není problém nahrát heroic gear. Takže evidetně o F2P mmorpg toho moc nevíš, takže TES *14* a logika věci jde stranou.
        • walltar
          SWTOR mě nebavilo ... hrál jsem asi měsíc. Ale já ani tak nemluvil o tom co jde hrát, jak o tom, jak se tě hra snaží donutit aby sis něco koupil. ESO mě v betě bavilo mnohem víc, než SWTOR když jsem ho hrál, než začali s F2P.

          F2P her jsem hrál několik a pokaždé to byla věc, která mě vadila. Ale pokud by měli možnost jako SWTOR platit si měsíčně a hrát úplně bez omezení a bez toho aby tě otravovali s ingame shopem, tak si prostě zaplatím a jsem spokojený... dyť je to 300,- jedna průměrná večeře v restauraci. To sou peníze o které se vůbec nemusím starat ... tak proč bych hrál F2P hry?
          • A co tě přesně bavilo na ESO? Jaké jsou změny od SWTOR, které tě nebavilo. Co je podle tebe lepšího v ESO než ve Wowku nebo v AOC. nebo právě ve SWTOR. Co tě přimělo, že jsi si řekl, že tě ta hra tak uchvátila, že ji budeš platit. Tzv. přestaň do prd.... mlžit a řekni konkrétní příklad.
            • walltar
              Tak žádné MMO v součastnosti co bych už nehrál není lepší to jsem v tom prvním postu napsal blbě ... přiznávám ... PvE raidy si udělám 1x, 2x ale nevidím důvod dělat furt to samé dokola. Spíš si zahraju PvP, ale nevím jak dlouho mě udrží.

              Themeparky hraju, protože mě baví si zahrát s ostatníma, projít si příběh, párkrát si skočit do dungeonu, nějakou dobu si zahrát PvP ... ale prostě nevidím důvod se v themeparku zdržovat. Je to potom furt dokola a nebaví mě to. Proč bych musel nějakou hru hrát dva roky? Singleplayer hry hraju týden a stojí skoro stejně.

              Na dlouhodobé hraní jsou tady Sandboxy ... tam vydržím klidně ty dva roky, najdu si zábavu sám, udělám si vlastní cíle a baví mě to mnohem dýl. Contentu tam o moc víc nebývá, ale nějakým způsobem mě baví mnohem víc a dýl.
            • Počky před chvilou jsi psal, že je to nejlepší mmorpg na trhu. A ty tomu chceš věnovat jen tři měsíce. Nevím. A co pve raidy? to tě nezajímá na mmorpg? Tak proč hraješ teda mmorpg?
            • walltar
              Já jsem to neanalyzoval ... jenom říkám pocit ze hry. Ale oproti ostatním hrám je tam lepší soubojový systém, mnohem lepší grafika (ale to není gameplay), bavilo mě víc jenom tak objevovat, mnohem zajímavější mapy, než ty co jsem potkal ve SWTOR,

              Já bych ESO přirovnal k GW2 ... jsou to vcelku podobné hry. ESO mě baví trochu víc, líbí se mě to že používáš jinak myš ... a za GW2 bych klidně taky platil. Jediné proč jsem skončim s GW2 bylo, že sem si za celou hru nějak nenašel nikoho, kdo by hrál semnou, nějak k tomu nebyl důvod. A to samé bude problém i ESO ... ale tady už lidi mám.

              Jinak ale to je pro mě prostě MMO na chvíli ... určitě ho nebudu hrát dlouho. Na to themeparky prostě nejsou. Dojedu content a končím. Pořítám, že mě to bude trvat tak 3 měsíce možná o trošku víc. Potom ať už si se hrou dělají co chcou ...
    • Kdybych mel cas (prachy nejsou problem) tak si to koupim a to jsem nehral betu, videl snad jen jedno video a prevazne cetl zdejsi komentare. Je to TES a to mi staci:-)
      • Takže tě kvalita vůbec nezajíma? Hlavní je pro tebe, že to má v názvu TES? Tak je dosti smutné.
        • Cekal jsem ze neco podobneho napises, proto jsem to napsal. Jinak tvuj koment neni o zvedavosti ale o tom vysvetlit lidem, proc je zrovna jejich nazor spatny. Odhadl jsem te dobre. Smutne je to, ze se tak blbe ptas, kdyz te odpoved vlastne vubec nezajima -> nenapsal jsem nic o nazvu, je to TES snad obsahem ne?! Dalsi debatu si myslim muzeme usetrit, protoze jsi jaky jsi;-)
          • Nejsem si jist, jestli se věta "Je to TES a to mi staci:-)" dá považovat za názor :)
            • Tak hlavne, o TES v principu vubec neslo, proto jsem napsal jeste ten druhy komentar. Jako nazor respektuju i to, kdyz nekdo o necem napise, ze je to sracka, ale aby to nekdo vnucoval a navazel se pritom do ostatnich, tak to si vzdycky zaslouzi negativni reakci. Vpodstate jsem si to mohl usetrit, CR7 se ukazal hned v dalsich komentech sam. Spousta debilu tu nechape jednu zakladni myslenku a uz to tu nekdo zminil, kazdemu se libi neco jineho a i kdyby to bylo kvuli ruzove ptaci budce ve hre, je to jeho vec. Posmesky a urazky jsou znakem dusevne slabych jedincu. To je prosty fakt. At se takovy clovek zkusi s nekym bavit timhle zpusobem v realu, jiste bude v kolektivu velice obliben a kazdy se pretrhne, aby s nim zasel na pivko.
          • Nechapu, proc Cocra dostava minusy... vzdyt presne o to tomu typkovi slo jak je videt na komentech nize...
            • Pred mesicem jsem si kpupil boty od Bati za 16kil a stejne se mi po tydnu na limci pod kotnikem rozesily, tak neurazej vietnamce;-)
            • Protoze je to blbec, stejne jako ty. Patri presne k tem, ktery si u vetnamce kupujou abibas ... protoze cim vic pruhu, tim lip ... a je jim sumafuk, ze se to za tejden rozpadne.

              Presne kvuli takovym tupcum vychazi rok co rok "novy" cod/nhl/... porad stejny, maximalne s par premalovanejma texturama, ale kdyz to kupujou ...
            • 2cocra minus je vyjadreni nesouhlasu. Minusem ti neukazuji jaky jsi blbec a ja borec. Pouze na to mam jiny nazor a ne vzdy to potrebuji rozebirat. Ale vzhledem k tomu ze tady se daji minusy nebo plusy naklikat jak potrebujes,ztraci to svou hodnotu. Koneckoncu minusy a plusy u vas dvou to jen dokazuji
            • Minusy jsou jako pomluvy, lidi to delaji, ale "do oci" ti nikdo nic nerekne:-) Snad mu to aspon doslo, zatim je klid.
  • Autor se vyhnul všem problémům a popisoval jen pozitiva až na drobné výjimky, co se ale v textu ztratily.

    Já bych to srhnul asi tak, že TESO vypadá a hraje se jako nízkorozpočtový Skyrim. Jenže ono to jaksi stálo fakt hodně peněz a oni za to chtějí měsíční poplatky, takže se hned na tohle MMO musím koukat jinak než třeba na Guild Wars 2, které člověk jednou zaplatí a hotovo.

    Co že se tu všichni tak nějak vyhýbají otázce předobjednávky TESO, které už je i za hranicí P2W a dává lidem možnost si za peníze koupit vyhnutí se jedné ze zásadních herních mechanik - tj. rasového uzavření v aliancích? Tohle je podle mě naprostý FAIL. Jak je možné, že jim tohle u hráčů prochází? A přitom uzavření ras v aliancích bylo velmi kritizováno už od ohlášení a oni to hájili jako nutnost a najednou to odstranili - ALE ZA PENÍZE!!! O prodejném (!!!) imperiálním brnění ani nemluvě = to už je klasický P2W (za peníze dostanu něco, co jiný ve hře nijak nezíská leda koupí od hráče, který za to dal peníze = narušení ekonomiky). *7*

    Kritika v souhrnu: Svět je prázný a vypadá místy genericky (příliš často se opakující modely), grafika poměrně zjednodušená ve stylu Hero Enginu, questy není nutné číst - hráč nemůže jejich nečtením zkazit quest, špatně řešený loot (vlci u sebe nosí magické hole), postup mezi jednotlivými questy je příliš zdlouhavý a nudný (často nutné přebíhat daleko, přecházení mezi questy není moc plynulé), úplně otřesná mapa, autotargeting v soubojích (nelze minout když jednou zaměřím), žádné kolize u nepřátel (pocit, že máchám do netělesné hmoty je dosti nudný), dungeony v podivném měřítku a velmi odlišné od těch z SP série (hlavně zbytečně velké co do měřítka a prázdné), hnusní mobové (klony, špatné modely) a řada dalších MMO zjednodušení, přičemž některé byly fakt zbytečné. Na spoustu věcí jsem zapomněl a je to fuk, protože to stejně bude číst minimum lidí. *3*

    Odmítnout tuhle hru je blbost už i proto, kolik stála. Má smysl jí dále sledovat a dále o ní přemýšlet. Ale nemá smysl na ní koukat jak na svatý obrázek a přehlížet poměrně zásadní nedostatky. Půjčím si slova od Dana Vávry: Cesta má vypadat jako cesta. A já dodám: Cesta by měla vypadat jako cesta i v MMO. Přeberte si to na celý dizajn světa... *3*
    • Precti si co to znamena P2W a pak roztrubuj do sveta, ze je to P2W. P2W ovlivnuje hlavne endgame a to se v pripade ESO zatim nestalo, jde jen o zacatecni boosty atd.. Nevim proc by sis mel priplatit????? PROC PRIPLATIT ? :D I za normalni verzi hry dostanes bonus v podobe hrani za kazdeho v jakekoli alianci. Ovsem musi to byt predobjevnavka - zadny priplatek... Nechapu, ze k teto hre muzes napsat A4 textu a k tomu jeste 2 rozsahle komentare a pritom ji nesnasis. Nechapu proc se tak rozepisujes? Koho zajima, ze hru nesnasis? :D Stejne nikdo tvuj wall of hate cist nebude.
      • Jo a jeste jedna vec... Dala se poridit Imperialka za mensi cenu nez normalni verze hry na ofiko strankach :D takze tady se uz musim jen tvym vyrokum smat.
      • A jeste neco nemohl sis odpustit CITAT Dana Vavry... Co on je nejaky buh v zanru MMORPG ? Tady se z toho stava Fanstranka Dana Vavry. Drive jsem to bral s humorem, ale ted uz fakt ne.
    • Od kdy je Pay 2 Win jiný vzhlede zbroje s totožnými staty? a připomínám, že bude ten člověk vypadat sice hezky, ale stále...stále....stále dokola...stejně.... jen mě to zajímá...pro mě za mě jestli někdo chce mít speciální zbroj, dá tam o 10 nebo 15 euro víc, komu je to šumák, nekoupí to, no co.
      Rasy jsem nikdy nějak neřešil, naopak budu to hrát asi se čtyřmi kamarády a každý chce hrát jinou rasu, někdo má megabeard u nordů, někdo chce hrát elfíky a jiné věci, ale chtějí hrát spolu, no mají předobjednávku a udělají to jak chtějí...pokud chce někdo hrát pure racial rp, feel free i s pre-orderem ;)
      • Dneska si lidi myslí, že pojem P2W je i jiný vzhled s naprosto totožnými staty. Asi tak jako si česká/slovenská komunita dělá videa a nazývá je let's play a přitom se to normálnímu let's play nepodobá ani po láhvi Vodky.

        Navíc líbí se mi jak se řve, že P2P je mrtvý platební systém. Nějak si všichni zvykli, že hrajou zdarma a ve finále (když už někdo něco platí), tak za to nechá rozhodně více jak za 13 éček.
        • Pojem P2W je to, když si můžeš za reálné peníze koupit něco, co tě zvýhodní oproti jiným hráčům, co si to nekoupili. Přesně k tomu zde dochází, neboť ty si koupíš možnost dělat imperiální brnění, které je prodejné, a protože je imperiálních edicí jen omezené množství a jsou drahé, budou je vlastnit jen někteří a to znamená, že jen někteří budou moci vyrábět to imperiální brnění a to znamená, že možný zisk za toto brnění může být docela zajímavý. Právě ta možnost prodávat to brnění je špatná. V jiných MMO jsem osobně nezažil, že by sis mohl za reálnou měnu koupit něco v ingame obchodu a hned to prodat hráčům za herní měnu. To je totiž P2W.

          Uvědom si chlape, že P2W není jen o statech a o možnostech koupit si třeba lepší brnění, meč, nebo nějakou lahvičku, která ti zvedne zdraví atd. *3*
          • Pojem Pay To Win má jednoduchou definici - Systém dovolí získat hráči za peníze určité vybavení či vylepšení, které převyšuje jakékoliv vybavení a vylepšení ve hře, které se dá získat bez finanční investice. Tzn. Více peněz, lepší vybavení, silnější postava.

            Až za prachy dostanu meč se staty +30 ke všemu, každý útok dá 250 dmg do cíle a mě healne o 500 bodů, tak to bude P2W. Rasa, brnění ani mount do této definice nepatří.
            • Ale patri, jelikoz si ingame na mounta budes setrit nekolik tydnu, spis mesicu ...
        • Nedělej ze sebe hlupáka. Jasně to napsal. To imperiální brnění bude prodejné a protože to bude zboží, které bude moci dělat jen někdo, je to P2W. Hráči s imperiální edicí budou mít výlučné právo dělat imp. brnění = jasný P2W.
          • Prosím, zjisti si fakta o craftu imperial brnění. Vyrobit ho ve finále může každý asi tak jako Dunmer může vyrobit v pohodě bretonské.
          • Někteří by si skutečně měli detailně rozebrat termín P2W :p
        • přece nebudu platit za hry, které můžou být zadarmo, vývojáři ani jejich rodiny žrát rozhodně nepotřebujou :)
          • Přesně, navíc venku je tolik trávy na pastvu a spát se dá i v noře! :)
    • Kdy vam konecne doje, ze oni to delaj za prachy a ne ze sou vasi kamosi jak si vsichni myslite. Toliko k tem penezum.

      To o tom prebyhani velkych vzdalenosti me fakt bavi. A ve Skyrimu delas co, cestujes dalky jak svin. O tom to snad je ne, o vyprave a dobrodruzstvi. Bys chtel zonglovat celou cestu nez tam dojdes?? Ja dostal ve meste quest co byl asi 5 min cesty z mesta a nez sem tam dosel tak ubehla hodina, protoze po ceste, jsem jako Ve Skyrimu narazel na dalsi NPC a delal questy od nich. Takze nechapu o cem mluvis. Angry Joe mel radsi zustat u toho co si myslel on sam neposlouchat ty jeho naseptavace. Kdyby to bylo jeho review tak by bylo urcite jiny. V necem mas mozna pravdu, ale v podstate si myslim ze z toho co sem videl to ma vic co nabidnout nez vetsina her na trhu. Uz jen pocit byt tam je dobrej a to je hodne dulezity.
      • Problém je ale struktura questů. Jedná se o linie, které tě protáhnou celým regionem a pak tě vykopnou pryč. Když jdeš po téhle linii, jsi fakt nucen se přesouvat na velké vzdálenosti a upřímně, moc těch questů po cestě nepotkáš. Možná je to jinak na vyšších levelech, to nevím. Každopádně dojem z toho je dosti jiný než z Oblivionu či Skyrimu, kde se člověk prostě poflakuje po krajině a přirozeně plní questy.

        Samozřejmě že TESO musí nabádnout více než řada jiných MMO na trhu, když je to tak drahé MMO. *3* Mně jde ale o to, zda-li je TESO ideální předělávkou TES do MMO podoby a zatím si myslím, že spíše ne.
    • Ještě poslední spam, ehm dodatek: Funkční svět? Já nevím, co tento termín znamená. Že když spustím nějakou funkci, tak se něco stane? To pak ano. Nebo je to řekněme synonimum či slovo podobné významu "živý, uvěřitelný" apod. svět? Pokud ano, dovolím si zásadně nesouhlasit. Když to porovnám s GW2, kde se běžně stávalo, že vám mobové vybili celou vesnici včetně prodejce, u kterého jste si chtěli nakoupit, tak je TESO svět plný nehybných soch, které představují NPC. Skutečně pohybujících se NPC jsem viděl minimum. Mobové pak reagují až ve chvíli, kdy stojíte přímo u nich, nebo kdy zaútočíte. Tohle není hate, ale tohle je FAKT. Reakce mobů samozřejmě stejná jako v SWTOR. V tomhle TESO opravdu totálně převálcuje svět GW2 (jakože GW2 už nehraju a jakože jsem k němu měl taky řadu výhrad).

      Řeknu to takhle: Dělejte klidně MMO, ale neustupujte kvůli faktu, že jde o MMO ze svých herních mechanik. Pokud v MMO nejde udělat hra s vašimi herními mechanikami, nedělejte MMO. Pokud nelze udělat targeting bez autotargetingu, tedy pokud nelze udělat boj z single player TES her v MMO hře, měli jste se na MMO TES vykašlat. Dokud se budou dělat MMO s mnoha ústupky, žánr se prostě nikam nemůže posunout.
    • Dodám, že pve obsah určitě nebude stačit k udržení P2P modelu. Jedinou jejich šancí je dobré pvp. Pokud se jim podaří udělat dobré pvp, má tato hra šanci zůstat dlouhodobě P2P. Jinak čekám přechod na FP2 model či nějaký podobný model do dvou let.

      Já jsem byl v TESO betě společně se známými a vždy jsem s nimi probíral své názory, abych se ujistil, že nejsou vyloženě totální úchylkou. Ovšem překvapivě se mnou naprosto všichni souhlasili. Jsou to přitom lidé, co znají dobře sérii TES a co hrají MMO. Proto se neobávám tu svůj názor říci, protože vím, že nejsem sám.

      Ale jak jsem už psal, odmítnout a odsoudit tohle MMO nemá cenu. Má smysl ho dále sledovat a počkat si, jaké nakonec bude. Skyrim po vydání taky stál za nic a nakonec se ta hra celkem dala hrát.
  • Proc vsechny MMORPG musi vypadat tak infantilne a prebarvene. Vsude samy trpitky a ohnostroje, ze to vypada jak na silvestra.
    Proc neni nejaka kvalitni stredoveka, kde by byly tak maximalne nějaky realisticky ztvarneny prisery? tak rad bych si to online zahral
    • Jo mozna to pro tebe bude sok, ale prisery ve stredoveku nezily. Takze jak bys chtel neco nerealneho ztvarnit realisticky? :D
      • Realismem jsem nemyslel nutne prisne historickej realismus. Prisera muze pusobit realne a uveritelne, i kdyz je smyslena
        • To slvní spojení zní docela blbě - příšera a reálně....i kdby mělo 358 očíček, 32135485 nohou a tykadýlek, skákala na jedné ruce a zpívala třeba něco od Evy a Vaška, tak to může být stejně "realistické" jako "normální" příšery v jiných mmorpg....protože, proč by taková příšera nemohla existovat ? :D
      • wenceslaus
        Low fantasy? Nemrtví neexistujou, ale realistikou zombii/kostlivce poznáš...
        • Podle toho co zombifikaci zpusobilo, "realisticky" zombik klidne muze byt fialovy a zlute zarit, to ze se mi to nebude libit je vec jina. Stejne tak kostlivce musi neco drzet na nohou, ta magie muze byt viditelna nebo ne, atd. Zalezi jak to autori vysvetli.
    • Proc je tento koment u jednoho z mala MMO ktere infantilne nevypada a prebarvene neni? Priste je dobre podivat se co pomlouvas.
    • wenceslaus
      Tohle zrovna, proti ostatním, rozhodně není přebarvený, ale jo... obecně je to tak. Bohužel.
      Proč musí postava svítit, když seká mečem nikdy nepochopim.
      • protoze fantasy?
        • wenceslaus
          Fantasy přece nemusí působit jak výherní automaty,.. viz fantasy filmy.
    • Souhlasím. Tohle je cílené na Veskoslavy. Normální chlapi se u toho budu cítit trapně jako já u bety...
      • Jestli ty jsi se svýma příspěvkama normální chlap, tak naše civilizace je zaručeně v pr**i a vymřeme.
      • Normální chlapy? Jako myslíš sebe? *1*
    • Inquisitor
      Podle toho jde taky vidět na koho jsou cílený.
    • walltar
      Historické MMO by pro měl byl dar z nebes ... něco takového už čekám od dob, když se ještě hrála Ultima Online.

      Nechápu proč něco takového někdo neudělá. Mohl by třeba Vávra jak bude hotový s Kingdom Come.
      • Se podívejte jaký byl problém pro Vávru sehnat investora. Kdybyste přišel žádat o peníze s MMO titulem, který bude naprosto jiný, než ten nejúspěšnejší (WoW), můžete se rovnou v těch točících dveřích vydat na cestu domů. Investoři a vydavatelé chtějí plagiáty úspěšného, nového se bojí. Zvláště pak v případě tak nákladných her, jako jsou MMORPG:
  • To psal Veskoslav??? Co tak psát trochu objektivně... Tady mě to spíše případá jako placená reklama. Chudáci hráči, co nehráli betu a přečtou si tenhle článek. Raději zkuste Doupě.cz
    • Veskoslav
      Co to meleš? Ty jsi betu rozhodně nehrál a ani tu, co byla teď o víkendu. Navíc toto byl více zátěžový test než nějaká beta, takže zase nevím, co mektáš. Protože asi některým mohlo dojít, že pár nastavení v grafice například chybí či chybí NPC ve městech. Navíc pročti si fóra. 70:30 jsou pozitivní hlasy k negativním. To, že si tady meleš svoje a jako obvykle o něčem, o čem nemáš ani páru, to je věc druhá. A pokud jsi hrátl TESo, jak dlouho máš nahrané, aby sis mohl udělat obrázek kromě prvních dvou lokací? *7*
      • Co to tady je pořád za názory, které jsou podle mě uplně zcestné ohledně toho, že to byl "jenom" zátěžový test. Tak byl, stěžoval si tady snad někdo na lagy? Stěžoval si tady někdo na šíleně dlouhý průchod mezi oblastma? (To možná jo, ale u zátěžového testu to je pochopitelné) Na co si většina lidí, co tak pozoruju, a ostatně včetně mě, stěžuje je jak se hra hraje. To opravdu věříte tomu, že na zátěžový test si řekli: "Teď pozveme nejvíc lidí, co jsme kdy pozvali a povypínáme všech zábavné věci, aby jsme z nich většinu znechutili a nechtěli to po releasu hrát." ? Ta hra má základní chyby co se týká designu lokací.
    • wenceslaus
      Betu jsem hrál a s autorem v celku souhlasím... i když pár věcí mi tam vadilo. A mechanismus druhé zbraně až od 15. levelu mi přijde hodně nešťastný. Zvláště, kdž si vybetete ze začátku luk.
    • Taky se přidávám k Těm spíš optimistickým. Hrál jsem víkendovou betu a dosáhl 10lvl. Začátek mě sice nenadchnul, ale od 6-7 lvl už je to o ničem jiném a hra mě začala bavit. Příznám se, že už se těším na vydání, půjdu do toho i s měsíčními poplatky.
      • Moje slova, mluvis mi z duse :D
    • Mám z toho podobný pocit jako uvádí autor článku *3*
    • clovece tak jsou i jine nazory nez tvuj ja jsem betu hral a s tim co je zdenapsano se vcelku ztotoznuji.. takze mozna by to chtelo premyslet, ze na svete nastesti nejsi sam...
  • TESO som vyskusal a pre mna to bol dost zly zazitok... pain in da ass. Za takuto hru by sa nemalo platit. Uvidime ako to dopadne vo final release.
    • počkam si na F2p - určite zahram potom ... nebude to dlho trvat
      • si pockas :D
      • Jenom abys nečekal opravdu dlouho *2* Protože podle spokojených hráčů, to zatím na F2P moc nevypadá. Ale případně má být ještě Everquest NEXT a jiné....
        • Já všude čtu jen oprávněný hate. Chápu, že nějaké nerdy to asi uspokojí, že zas můžou pobíhat po Skyrimu, to je taky tak vše, co ta hra může nabídnout.
          • Opravneny hate ctes od lidi co hre venovali maximalne 5 hodin... Lidi co se do hry ponorili vic (15hodin+ herni doby, vyzkouseli PvP nebo prosli vsechny dungeony co byly k dispozici) poznali jeji krasy... A to ted nemyslim jen Fanboye (ano radim se k fanboyum). Celkove delat zavery po par hodinach a rict - Combat nuda, questy nuda (ano tutorial questy byly/jsou/budou nuda v kazdem MMO co vyslo/vyjde). Tutorial questy jsou aspon minimalne na prvnim ostrove, aby se clovek seznamil se hrou a combatem/skilly. Jakmile se clovek dostane na kontinent je hra hned o dost lepsi a tezsi. Hral jsem Knight online, Lineage II, WoW, SW:ToR , Age of Conan, Guild Wars 2. Myslim si, ze tESO ma sve vyhody a nevyhody pro urcite sorty lidi. Pokud se vam hra nelibi, tak ji proste nehrejte, nekupujte si ji, ocividne neni stavena pro vas.
            • U zadne jine MMO si to nezazil? Opravdu to myslis vazne? U zadne jine? Kolik si jich prosimte hral co? Rekni fakta... Vsechny te bavili, ale tESO ne :D To je hodne zajimave. Jde v tom citi hate na sto honu.
            • Já se teda dostal na kontinent a právě tam mě to naplno, co se týká questů, odradilo. Proto jsem to hrál těch 6 nebo kolik hodin. Ale co mám dělat, když mě hra naplní takovýma myšlenkama už za 6 hodin. To se mi u žádné jiné MMO nestalo. A to mi Skyrim nevadí, sice TES nějak nemiluju a nejsem fanboy, ale uznávám Skyrim a považuju ho za celkem dobrou hru. (S rezervama, po 20 hodinách se začíná moc opakovat, ale to je pořád větší herní doba než jakákoliv áčková hra dneska)
          • wenceslaus
            Slyrim opravdu rád nemám, ale tohle není špatná hra (na mmo).
          • martin.mares.984
            Hral jsi alespon betu??? (pisu "alespon", protoze podle BETY se rozhodne neda zadna hra hodnotit, natoz pak MMO, ktere tak objektivne muzes hodnotit po cca 2 az 3 mesicich aktivniho hrani ve FINALNI verzi hry). Se Skyrimem to fakt nema tolik spolecneho, coz bys vedel kdybys to hral... Ten clanek se navic jmenuje "dojmy..." - neni to recenze (delat recenzi beta verze by byl ostatne nesmysl) a dojmy jsou vzdycky subjektivni.
            • Prosím tebe. Hra je vyvíjena už pár let a tahle beta ukazuje 90% finální hru. Už jsem ve svým životě hrál nějakou tu betu SWTOR, LOTRO, AoC a žádné změny se konat nebudou. Naprosto přišerný je interface. Koho napadlo okopírovat interface ze Skyrimu? Už tam byl nepoužitelný a oni něco tak hnusného hodí do mmorpg. Animace se škubou a grafika už teď je zastaralá. Combat sytém= NUDA. Questy= NUDA. Jen další klišoidní high- fantasy v infantilním balení pro děti. ENJOY.
  • Je to srajda. Nuda s ošklivou grafikou. Quest linie opravdu trvají i hodinu, jak se píše v recenzi, jenže ot není rozvětvením a nebo obtížností, ale tím že běháte jak oslíci on npc k npc a kecáte pořád to samé dokola. Visual bugy a nebo npc bugy vůbec neřeším, těch jsem potkal taky dost, je ot beta pochopitelně.

    Ale nejvíc co mě dostalo, tak jsou prostě houby. Normální houby. Na každém místě, ve všech lokacích kde jsem byl, houby v nadpřirozené velikosti, všech druhů i barev.
    Random 3 screeny - jeden z města, a dva co jsem si fotil bugy atd (houby jsou v pozadí, nefotil jsme je prvoplánovitě, jen prostě jsou opravdu všude). Prostě houby, pitomé houby. Nechápu game designéry, a dokonale to vystihuje kvalitu a atmosféru téhle hry. Kdo nechce, tak takovéhle detaily nevidí, ale střízlivým okem při normálním procházení hry bez pobláznění si toho všimnete. Vedle města houba větší než 20ti patrový dům? Srsly?
    https://imagizer.imageshack.us/v2/1176x662q90/856/arr9.png
    https://imagizer.imageshack.us/v2/882x496q90/841/bjpe.png
    https://imagizer.imageshack.us/v2/1176x662q90/691/4g4.png

    Hra smazaná, nekoupím a platit nebudu. Pro mne je to promrhaný potenciál, pár dobrých nápadů a rozvětvené lore, příběhy a questy nezachrání zmršený zbytek hry. F2p bych to možná prozkoumával, zkoušel o co jde. Ale platit za obrázky hub, to fakt nebudu.
    • Máš recht, betu jsem hrál několik hodin. Hra mě sama o sobě celkem bavila.
      Přes co jsem se nedokázel přenést byly animace, souboje jsou toporný až běda, nemluvě o tom, že postavy drží zbraně jak pana ocas. Z pohledu třetí osoby se na to nedá dívat, smutný je, že ani z pohledu první osoby. Kryješ se stejně všema obouručkama.
      Jednoručkama se kryješ na plocho, což je největší zvěrstvo to můžeš vidět a po první ráně do zbraní bys neměl čím bojovat.

      Ve 1st personu navíc obouruční sekery a podobně zabírají kurevsky místa na screenu, už jen kvůli tomu jak ty zbraně postava debilně drží.

      Raději zůstanu u Skyrimu tam se aspoň dá krást a zabít můžu koho chci. Možná by stálo za to oprášit staré dobré Age of Conan abych si spravil oko a těšit se na Kingdom Come: Deliverance.
      • Me tvuj duvod prijde trochu divny, kdyz pises ze te hra jinak bavila. Protoze nerealne drzeni a bojovani je snad v kazdem RPG, natoz MMORPG.
        Ale vlastne ja uz taky par her nehral jen proto,ze mi treba vubec nesedlo ovladani nebo grafika.
      • dakt se tu z toho KC:D fanstránka :D *13*
    • Jack1947
      To prehanis, zas tak velky ty Houby nejsou. *2*
      • Nééééé, nejsou..
        https://imagizer.imageshack.us/v2/1176x662q90/401/geq7.png

        Jako nehulím, nežeru houby ani nechlastám, po cca 10ti hodinách ingame přišla taková nuda, že jsem si takových kktin začal všímat. A prostě nevyšel jsem z úžasu, co to je za odpad. Kostkované skály, různé hranaté přechody atd. Nějaký design + textury 10 let nazpět.
        Ještě je suprovní animace skoku, když skočíte na nějakou texturu kamene. Jezdíte po zadku v poloze seroucího myslivce, dokud nenajdete texturu země :-)
        • Az na ty houby, ktere tam proste patri, s tebou souhlasim... z tech tvych screenu je opravdu videt ta hra v cele sve "krase". Ty kostkovane a rovne skaly jsou otresne. Proste Ackova hra, ktera pri ultra detailech vypada hur, nez vetsina letosnich her na low detaily. Lidi co se zastavaji grafiky TESO a argumentuji tim, ze je to MMO... ti by si meli pustit treba Neverwinter na max... to je co se tyka grafiky a animaci uplne jina liga.

          Ackoliv je pravda, ze grafika a animace nemaji primy vliv na hratelnost, tak na druhou stranu od hry mesicnimi poplatky chteji lide kvalitu po vsech stranach. Navic, TES byl vzdy o exploraci... clovek proste ma quest a putuje krajinou jej splnit. Pokud by ta krajina vypadala aspon jako v X let starem Skyrimu, rozhodne by to bylo lepsi nez koukat na "vyblite" a sedive textury v prostredi ohranicenem "rovnou" skalou v TESO. Ze se jedna o MMO neberu jako argument... tohle je rok 2014 a bavime se o P2P hre.
        • Jack1947
          Tak jo, ale ne vsechny... vzdyt je to "Beta" tak co bys chtel vychazi to az "4.Apríla" *15* *2* casu na opravu chyb maji jeste fura. *5*
        • http://2.bp.blogspot.com/-K1GgpMvJEWg/UQg6ZuSsIsI/AAAAAAAAAFY/HBMZhtw7vqk/s1600/Morrowind.jpg Tady jsou i vetsi :D
        • Dobre trollis no :D jen tak dal. Uvedom si, ze kdyz hanis tyhle houby, tak te proste nikdo nemuze brat vazne :D
    • "F2p bych to možná prozkoumával, zkoušel o co jde. Ale platit za obrázky hub, to fakt nebudu." jojo, proto jsem psal, ze diky p2p tam bude min blbcu :D
      • Díky p2p tam nebude nikdo.
        Mimochodem můžeš mi tedy vysvětlit, jak je možné že je WoWko plné tardů, když je p2p?
        • kennyB
          Ve WoW mě nejvíc štvali žebráci, co byli na 1 lvl a chtěli zlatky. Párkrát se jsem někomu dal třeba 5 zlaťáků a on se divil, že dostal tak málo *1*
        • Protoze dospeli a inteligentni zvazuji, za co sve $$$ utrati, kdezto retartdovani a deticky, ti jdou tam, kde je takovych nejvic. Mno a protoze inteligentni dospeli maji vetsinout aky dost prace a malo casu, tak se jim nechce platit "nic" za 300kc ... protoze se k ty hre dostanou mozna tak 1x do mesice. Deticky a blbove samo nemaji co jinyho na praci, nez u toho sedet 24/7, a tem se ty 30 kila snad i vyplatej - aspon neotravujou jinde.
      • Tak se nestyď a napiš to naplno. "Jsem nejlepší hráč her na světě, vy prdi !"
        • Proc psat neco co neni pravda? Ale kdyz nekdo nevi nic o svete TESO a pak nadava, ze ten svet vypada presne tak jak vypadat ma, co na to rict?
    • Ikdyz me hra taky zklamala na cele care, tak kritizovat houby v oblasti Morrowindu je asi jako vyjit si ven do lesa a kritizovat, ze tam rostou velke stromy :).
    • Vylozene troll :D Ale pobavil s houbama :D
      • Mozna byl pri hrani sam ''na houbickach".
    • walltar
      http://xboxmedia.ign.com/media/previews/image/morrowind/morrowind5.jpg

      Ty houby si nevymysleli ... Je to prostě Morrowind, já sem v téhle betě hrál DC a na houbu sem nenarazil. Akorám tohli je mít trošku víc Morrowindské ... ty co mají jsou až moc RL houby.
  • Me primo fascinuje, jak se tu lidi zastavaji P2P v pripade TESO. Od P2P hry vychazejici v roce 2014 bych urcite necekal to, jsem videl v poslednich dvou beta vikendech. Vzdyt ta hra vypada a hraje se stejne, ne-li hur nez soucasne F2P a B2P tituly. Nikdo nema problem zaplatit si kvalitu, ale toto je ubohy prumer. Chybi tam kolizni system (diky cemuz ztraci soubojovy system), grafika je na letosni rok hodne slaba, animace postav jsou slabe i na rok 2010 :). A hlavni problem je, ze je ten svet prazdny a nudny spolu s questy, ktere clovek hral v desitkach jinych mmo. A jako tresnicku na dortu si Zenimax dovolil edici, ktera zavani P2W... ale to je mozna dobre, aspon necim ta hra bude originalni jako P2W a P2P dohromady :). Diskuze je stejne bezpredmetna, protoze do vanoc to bude F2P...
    • Pokud p2p znamena, ze tam bude min blbcu, jsem ochoten si priplatit ;-) Ale vazne, jestli to bude stat za to, neni s placenim problem. Pokud ne, mam mesic na vyzkouseni za cenu normalni hry - u maloktere singovky clovek mesic vydrzi. A nikdo me nenuti zaplatit si dalsi cas. Fascinuje me, jak lidi tvrdi ze je fura dobrych f2p a b2p titulu - asi zijeme v jinem vesmiru.
      • Pochybuju ze mnozstvi blbcu zavisi na platebnim modelu :). "Fura" dobrych titulu urcite neni, ale par se jich najde. B2P GW2 (ktere TESO pripomina asi nejvic) a Secret worlds a v F2P treba Raiders, Tera, AoC, SWTOR, Rift, Neverwinter... ty hry samozrejme nejsou perfektni, ale jsou zadarmo a TESO nad nima nijak nevynika. Coz neni uplne dobre, kdyz se jedna o Ackovou hru a maximalne se vyrovnava X let starym titulum a jeste se snazi nasadit P2P model.
        • Secret World byl fantasticky, jenom uz tam nemam co delat. GW2 se mi velmi nelibi tim detinskym stylem + furou dalsich veci. AoC jsem zkusil, ale dnes mi prijde nehratelne ze spousty duvodu. SWTOR jednak bez placeni nema moc smysl, jednak je dost zastarale, mozna je fajn pro fandy SW sveta. Neverwinter jsem nevydrzel sledovat ani 5 minut, Rift ani minutu (na takove hry jsem proste uz stary). Raiders ani Teru neznam, podivam se na ne. TESO mi na rozdil od tech ostatnich mmo sedi, moznosti uvnitr jsou neuveritelne a pokud bude endgame stat za to, tak asi pro me nema konkurenci (TSW si to tim posunem k random grindu hodne podelal).
    • walltar
      Jenom pokud se můžu zeptat co je na imperiálce P2W?
      • Tobe prijde kun, kteryho si ingame koupis tak po mesici hrani malo?
        • Hral jsem to behem beta vikendu a nasetril asi 13k, kun stoji 17.5k nebo tak nejak. Navic jsem zkousel vsechny tri aliance, kdybych chodil celou dobu s hlavni postavou, mohl jsem si kone koupit. Co to meles o mesici hrani? Decka prestante prosimvas papouskovat nesmysly co jste si nekde precetly :-(
          • Meles tady ty, za celej vikend sem mel na ucte tam mozna 3k, z toho sem si koupil jednou +10 slotu baglu, nic jinyho sem defakto nekupoval. 13k si mel tak leda ve snu ... specielne kdyz z moba vypadne JEDNA zlatka, takze jediny za co jsou nejaky $$$ jsou qsty.
            • Ok tak jsi mel napsat ze tobe bude trvat mesic nasetrit na kone a ze vuci tobe maji lidi s imperialkou p2w vyhody. Ale ostatni do toho prosimte netahej. A ne, lootovanim zlataku z mobu nezbohatnes.
      • Prsten s bonusem k expeni a mount do zacatku... tohle presne mame u F2P her a tam to vsichni kritizuji, ale u TESO se to vsem zda v poradku. Kdo vi co se objevi casem v jejich cash shopu nebo jakou dalsi edici vymysli. Proste u P2P nema takova edice vubec co delat, takhle to vypada jako predrazeny starter pack do F2P.
  • pořád jsem se nikde nedočet (a nemyslim jen games), jak vypadá skyrim, oblivion a morrowind v TESO - to jsem jedinej, kdo je zvědavej třeba na Balmoru v TESO, a celkově porovnat lokace?
    • Balmora ve hre nebude - vzhledem k tomu, ze ostrov Vvanderfell neni k dispozici v zakladni verzi hry.
    • MrSanta
      To jak vypadají staré známé lokace ze single TES her je hlavní důvod, proč o hraní TESO uvažuju. Společně s možností se podívat na místa, která jsem v single hrách neměl možnost navštívit.
    • místo aby někdo odpověděl, tak nazásí mínusy :)
      • Jason_dinAlt
        nebo plusy :o)

        Tak já ti odpovím. Určitě nejsi jediný. Každý fanoušek si určitě ty lokace půjde prohlédnout.
  • promitac
    Hej Karoľ, urob naky letsplay s komentarom, s tvojim šarmom by to mohla byt dobra poživatina.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit