Přejít na výpis diskuzí
Týden života v The Elder Scrolls Online - dojmy z hraní PvE
13.2.2014 | Karel Drda
339 příspěvků
-
"Dovoluji si použít kapitálky: SVĚT KOLEM JE ŽIVÝ A FUNKČNÍ."
Dovoluji si poznamenat, že to nejsou kapitálky, ale verzálky :D. Jinak moc pěkný článek. -
-
cau gobaku ty jeste zijes? :)
-
-
SWTOR zde dostal 9, neůstupně se za něj bili fanboyové a jak to dopadlo nemusím říkat. Btw swtor mě při betě bavil to se o ESO říct nedá. Povíme si za pár měsíců. *3*
-
-
SWTOR je hra, která mě baví a stále se k ní vracím. Podle mě nedopadla až tak šíleně. Hráčů je na serverech stále dostatek, dostalo se ji dvou významných rozšíření a má podle mě stále co nabídnout.
-
-
Jo po příběhové stránce je skvělé ovšem jako mmo špatné.. radši bych další kotor.
-
-
Jak to dopadlo? 170 miliónů ročně z Cartel marketu a 300 000 pravidelných platících hráčů, což SW TOR v současnosti posouvá mezi nejúspěšnější MMO na trhu.
-
-
Zapomínáš ale na to, kolik SWTOR stál atp. Takže jejich příjem odečti od nákladů a stále si ještě tolik nevydělali. Možná tak za rok či dva.
Ale na to, jak F2P systém zmrvili do neskutečných rozměrů, tak se mu vcelku daří. -
link link link ... aha, kecas jako dycky ... swtor bude rad, kdyz bude na nule. Naprosto nejhorsi f2p system kterej existuje.
-
Museli zavést F2P aby se zachránili a to je SWTOR oproti ESO skvělá hra.. hrál příběhové linky které jsou vynikající.
-
-
-
Líbí se mi, že Karel je vždycky v podcastu za sprosťáka, ale ve skutečnosti je to jemná duše, která chce poctivou a inteligentní hru a svět dávající smysl a umožňující ponoření. To jsou odedávné a pravé hodnoty kvalitních her! Karel for president! :-)
-
Karla mám rád, ale tyhle jeho nadšené první dojmy nelze brát moc vážně. To stejné bylo u SWTOR, GW2 i Neverwinter.
-
mam najradsej trotlov co sa tu dusuju ze to nieje ani zdaleka take ako skyrim,.. orly? Ved to ani NEMAL byt online skyrim. malo to byt MMORPG z ESO univerza, morons.
a dalsi trotli s mesacnymi poplatkami. Co to tu zhadzujete, vsak Vas nikto nenuti si to platit ked nechcete alebo na to nemate. A komu je luto dat 13e mesacne, nech sa zamysli kolko minie za vecer v krcme, alebo kolko stoji listok do kina.
panboh zaplat ze to je P2P model. F2P je proste uplne mimo, zaplat za to, zaplat za hento a v konecnom dosledku to preplatis 3x viac.
a P2P taktiez pekne vyseparuje sebranku co si nevie ani vybavit ucet v banke a platobnu kartu (co je v dnesnej dobe uplny standard aj u 15 rocnych deciek)
experti -
-
S tím P2P osobně bych problém neměl. Problém mám s tím, že navíc k měsíčním poplatků tam má být ingame obchod a to si myslím v P2P modelu nemá co dělat
-
Nevim jestli jsem cekal primo skyrim online, opatrne jsem se ale tesil na hru, ktera nebude dalsi genericka fantasy mmo. Soubojovej system je stejna nuda jak v jakykoli hotkey based hre, questy jsou to samy jako v jinych mmo zaobaleny do nadabovanyho zadavani (ktere je ale imo vyreseny hur nez v swtor) a ve svete, kterej rozhodne NENI zivej. Tudiz to postrada jakejkoliv zaklad tvorici TES hru. Jediny co ma se singl hrama spolecnyho je kapka z lore. Atmosfera tam neni zadna. V modelu jaky ma guild wars bych si mozna jednou za cas tu hru zapl. Ohaneni se vekem je smutny. Prirovnani v pomeru cena/vykon proste hra neobstava.
-
Jeden nesmysl za druhým.
1. Je to ze světa TES, proto to musí vypadat jako TES. Je nepřijatelný, aby to vypadalo jinak.
2. Opět to přirovnání k utratám v hospodě. To už hraničí s hloupostí. Milionkrát se psalo, proč se to takhle nemá brát.
3. Za F2P vůbec nemusíš zaplatit více jak za P2P. To co si napsal je naprostý nesmysl už za hranicí hlouposti.
Tvůj příspěvek je jeden z nejhorších na tomwo webu v historii. Jedna slabomyslnost za druhou. *7* -
-
1. grafiku ma hra solidni. Odklon od ''offline '' titulu znat je,ale na MMORPG je to jedna z nejpeknejsich her.
2. jsem ochotny platit za veci,ktere me bavi. Vic k tomu neni co dodat
3. Neni to takovy nesmysl. Minimalne polovina(muj osobni nazor je,ze je to mnohem vic nez polovina) F2P titulu je nastavena tak, ze pokud chces hrat PLNOHODNOTNOU hru ( a ne jen osekanou verzi),proste platis a paltis. Oznaceni F2P je jen reklamni blablol. -
-
Nejde jen o grafiku ale o grafický styl. Že grafika není na úrovni Skyrimu asi sotva může přemýšlejícímu hráči vadit. Že ale hra vypadá uměle a běhají tam gumáci, to už mnoha vadit může. Je to hra na Hero Enginu, takže se nemůžeme divit, že vypadá lehce komixově a že je grafika hodně zjednodušená.
Předřečník spíše narážel na to, že v té hospodě člověk platí za konzumaci, zatímco v P2P člověk platí za možnost si zahrát a když nezaplatí, možnost není, zcela se utne jakýkoli přístup do hry a to je špatně.
Lidi nesnáší F2P už z principu. Většina jich F2P zná kvůli nějaké špatné zkušenosti a pak opakují bláboly pořád dokola. Faktem je, že za dobré F2P člověk rozhodně nemusí zaplatit více jak za P2P. TO JE FAKT. Označení F2P blábol není u her, které jsou skutečně F2P - třeba Planetside 2. -
-
Graficky styl-nemam co dodat. Velmi subjektivni a koneckoncu ani ja nejsem v tomhle ohledu z TESO nadsen.
Druhemu odstavci nerozumim. Ma to standardni model s poplatky. Vedelo se to od zacatku.
Nnei pravda ze lide nesnasi F2P uz z principu. Nesnasi ho po mnoha zkusenostech,kdy naleteli na reklamni kecy. Jestli jsou tve zkusenosti jine, asi mas stesti,nebo jsi proste jen mene narocny. Na tom neni nic spatneho.
A poznamka pod carou: Planetside 2 neni MMORPG hra. Je to MMO shooter a to je zcela jiny zanr. -
-
To prave ze jedno neni. Me nezajimaji nejake F2P modely na mobilech nebo u MMO her. Jde ciste o MMORPG zanr. SWTOR nebo treba Everquest 2 jsou krasnym prikladem F2P titulu,ktere se sice free hrat daji,ale jen ve velmi,velmi osekane forme.
Jedine co funguje jako skutecne hrani zdarma u MMORPG je Buy to Play model. Hru si koupis a vse ostatni mas neomezne. Plny pristup do hry. Pripadne jen dokupujes datadisky/DLC. Prikladem muze byt The Secret World. -
Je jedno, jestli je Planetside 2 MMOFPS. Bavili jsme se tu o F2P modelu a ten jen u této hry plně funkční.
Já hry moc nehraju, protože na ně memám čas. Slyšel jsem ale o řadě dalších funkčních F2P. Vesměs platí, že opravdu nehorázdné F2P jsou spíše ty asijské a pak pár nechutných zvratků na mobily a tablety - viz myslím ten dungeon keeper je humus model F2P.
-
-
-
-
-
A co když nejsem šílenec, který u online hry tráví veškerý volný čas ? To mi pak pevné poplatky vyjdou pěkně draho, za pár hodin měsíčně.
-
F2P je super nápad, ale musí být dobře udělanej, vymyšlenej, provedenej, nevynucovat mikrotransakce a tak....prostě vzor LoL...omlouvám se, ale lepší systém jsem ještě neviděl :)
-
-
Bude další beta víkend. Takže pro nerozhodnuté a nebo zvědavé dobrá příležitost to vyzkoušet. Pro betu je třeba se zaregistrovat.
Tady odkaz kde jsem se o další betě dozvěděl. Hodili to tam 14.2.
http://elderscrollsonline.com/en/news/post/2014/02/14/the-beta-nda-has-lifted -
TESO může hrát do karet, že hráči milovali všechny díly a znají detaily kolem. Ačkoliv ho hrát nebudu, připadá mi zajímavější než TERA, Wildstar, SWTOR, WoW nebo Guild Wars. Bylo by zajímavé, kdyby se o to pokusil taky Gothic.
Ale jak už Karel napsal, trh je přesycen a 500 000 hráčů denně nemusí stačit. -
-
Tera ma aspon lepsi combat system, nie jak TES "strelim kde chcem ,trafim"
-
U Gothicu si moc nedovedu mmo predstavit. Sice se s TES kdysi hodne srovnaval, ale rozlehlost ve trojce mu myslim moc neprospela. Ale at si vyviji co chcou, nikdo nikoho ke hrani nenuti. Reci typu "jen to ne" jsou stejne hloupe, jako zbytecne.
-
-
Kdybych to bral podle tebe, tak tady nemusí nikdo nic komentovat.
-
-
Nebo naopak, kdo čekal Skyrim online tak bude zklamanej.
-
-
a to čeká hodně lidí.
-
-
Tak to je jejich chyba :) zas TESO si z vizuálu Skyrimu bere fakt hodně, tak se neni čemu divit.
-
-
Jenže už chyba je, že lidi čekají onen Skyrim online kde nelze aplikovat dost pravidel z SP do MMORPG.
Další věcí je, že lidi se nepoučí a čekají od každého MMO naprostou revoluci. To je možná fakt, proč mě TESO oslovilo a já ho nezavrhl - nečekal jsem revoluci, čekal jsem, že to bude průměrné MMOčko.
Ono je stejně jedno jaké MMO bude, pokud bude opravdu revoluční, tak mainstream nebude - bude se nadávat, že to není jako wow, je to odlišné apod. A pokud to bude průměr, bude se brblat, že je to slabé, je to jako wow apod. Vydávat hry dnes a před 10ti lety je opravdu rozdíl. -
-
Kozy: možná že přejde, možná ne. To uvidíme za nějaký ten pátek. Já se k TESO také stavěl negativně - navíc při ohlášení otevření registrací do bety, mě to nechalo chladným a dál jsem hrával GW2 apod. ale nedávno mě to zaujalo, zkusil jsem první stress test a byl jsem rozhodnut, že do toho jdu (i přes to, že první levely a první zážitky s hrou nebyly skvělé a trošku i nudili).
Pokud mě to bude bavit jen měsíc, tak mě to bude bavit jen měsíc. Nevadí, pujdu hrát něco jiného. Má to být F2P, tak to bude. Jen ať nevymýšlí FP2 systém ala SWTOR....to mě to přestane bavit i kdyby mě ta hra neskutečně bavila :D -
Souhlasim, a bylo to tu už několikrát řečeno, lidi chtějí revoluci ale přesto se pořád vracejí k zaběhnutým principům.
Bohužel mám stále z TESO rozporuplný pocity, asi si to stejně někdy koupím, zahraju si měsíc, dva. Momentálně ale ne. A to že to přejde na f2p mi nikdo nevymluví :D
-
-
-
-
-
Podle me bude jeste hrat docela silnou roli jak se chyti hraci na konzolich, protoze narozdil od PC tam nema klasicke fantasy MMO jako TESO takovou konkurenci jak pises.
-
Z Gothic udělat další MMO srágoru? To už by byl vážně konec.
-
Gothic MMO? jenom to ne!
-
-
Milerád hru koupím a budu platit měsíční poplatky, pokud vydrží, bude zábavná a kvalitní....pokud to bude šit, budu to hrát první měsíc a rád tu hru potom zkritizuju od začátku do konce....ale jak říkám stále, raději měsíční poplatky a všichni mají to, co si zaslouží dle jejich schopností a hraní + standardní support, patche atd....než F2P s mikrotransakcema, kde silnější bude ten, kdo zaplatí, a ještě silnější ten, kdo zaplatí mnohem víc než ostatní....už mám F2P produktů dost
jediné mikrotransakce, které jsem schopen akceptovat jsou za vizuální bonusy, ale tak, že jich je xxxx ve hře plus nějaký bonus za peníze....ne, že jich je ve hře šest a šedesát za peníze... -
-
Zvláštní, že to říkáš, když v TESO si hned na začátku za reálné peníze můžeš koupit poměrně významnou výhodu. *7*
Ty máš F2P produktů dost a já bych se vsadil, že si žádný pořádný F2P nikdy nehrál. *7* -
-
čemu říkáš významná výhoda? myslíš speciální edici, kde je bonus nějakých 5% expů navíc a s kamarádem objevíš pár pokladů? ať si za to zaplatí těch pár šmudlů, ke konci jim to stejně bude na nic, možná jen budou o den rychlejší a během expení budou mít jednu zbroj a zbraň lepší než ostatní....tohle je u mě jen bonus pro nýmandy ;)
-
-
-
Ehm ... teda nevim, loady mi nerusive rozhodne neprisly, spis naopak - bylo to naprosto strasne ... zato sem prozmenu tak nejak videl zcela normalni mapu sveta, na ktery bylo jednoznacne videt ve ktere casti sveta sem. Byt tedy ovladani te mapy bylo konzolovite tragicke ...
Jinak vsechny qsty ktery sem stih odehrat byly vicemene na jedno brdo - jdi na misto XYZ, neco/koho tam zabij, neco tam seber ... ano, nejsou tam (aspon ne hned od zacatku) qsty typu "zabij 158 mysi". Ale ze by melo smysl je cist/poslouchat? To cloveka prestane bavit tak max po par desitkach minut. Stejne se nic uzasneho nedovi. Dtto hromada knih vsude kolem - i v singlu je 99% hracu otevira jen proto, ze z toho mozna padne nejaky bod ability.
Svet kolem rozhodne neni fungkcni, postavy stale stoji a cumi na stale stejnem miste s ikonou nad hlavou. Nevsim sem si, ze by obchodnici pres noc zavreli, a sli trebas do hospody. NPC se premistuji pouze v pripade, ze je to soucasti qstove linie.
TESO zadny vlastni engine nema. Pouzivaji HeroEngine. Shodny format souboru ... shodne vlastnosti, maximalne je to lehce zohybane.
Ad cestovani - nejvetsi trapas co sem kdy kde videl. Kun stoji tolik, ze si na nej hrac uspori tak az dohraje .... pricemz je na kazdym rohu teleport za par fufni. Nemlo by to bejt spis opacne? Ja mel dycky pocit, ze ve svete TES je kun zcela bezny a i defakto zebrakum dostupny dopravni prostredek ...
Rudy a drivi se po krajine povaluje dost a dost, jen je treba investovat bod do jejich zviditelneni. Problem je spis naopak "kam s tim", protoze inventar je celkem omezenej vuci mnoztvi dropu ... a jeho zvetsivani stoji taky poradnej ranec.
Ad quickslot - je to naopak reseni naprosto k hownu, nebot se (logicky) pri jeho pouzivani nepauzne hra => nez si clovek vybere lektvar, kterej potrebuje, tak v 90% pripadu chcipne. Hotkey je daleko efektivnesi volba, jenze to by samo konzolisti bez klaves byli v <>. Takze nezbyva nez si na to napsat makro ... -
-
S tim quickslotem souhlasim. Nadaval jsme u toho jako jelen. Zlaty hotkey.
A co mi jeste chybelo? Minimapa. Vsude kolem me jsem neustale videl lidi jak stoji a koukaji do mapy,takze stimhle jsem asi nemel problem sam. Podle me je to asi vubec nejvetsi prusvih co se tyce herniho inteface. -
Jeste doplnim, ze pokud se budeme bavit o zpracovani - tedy o namluveni qstu, tak v tomhle ohledu je SWTOR o cely eony jinde. Kam se na nej TESO hrabe. Tam totiz postavy pro rozhovoru opravdu mluvi, pripadne i neco predvadeji, neni to jen cteni textu.
-
-
Jo, taky mě udivilo, že v TESO jsou jen panáci, co nehybně stojí a odříkají svůj text.
Jako vážně tohle v roce 2014???
Přitom při vývoj Skyrimu si vývojáři správně všimli, že hráči chtějí trochu jiný styl rozhovorů a že to jde udělat jinak, i když to teda nakonec nedotáhli a vesměs je podoba rozhovorů tak na půl cesty k jejich původnímu cíli - tj. plně dynamický, kdy se může hráč kolem NPC volně pohybovat a NPC na jeho pohyb a činy reaguje i při dříve výhradně zafixovaném rozhovoru.
-
-
-
Taaaak hra koupena, teď jen počkat na vydání a uvidíme, jestli to stojí za delší hraní nebo ne, easy....nemáte na to? štvou vás měsíční poplatky? v tom případě to pro vás není, stejně jako spousta dalších ;)
po pár týdnech od vydání by mohlo přijít to hodnocení, do té doby je to jen dokola řvaní do prázdna jak moc je to super nebo špatné ;)