Přejít na výpis diskuzí
Týden života v The Elder Scrolls Online - dojmy z hraní PvE
13.2.2014 | Karel Drda
339 příspěvků
-
Hra bude má šanci mít větší úspěch než SW ToR, GW2 atd. Ne proto, že je lepší. Ale protože bude na Xbox One a PS4. A to není zanedbatelný trh. Navíc na trhu chybí klasické MMORPG, kde nejsou přehnané zbraně, infantilní rasy ala Korea atd. I systém 1st v soubojovém systému může hrát svou roli při rozhodování. Největším problémem současných MMO titulů je absence END game, sám nejsem na konci ani po 80 hodinách, ale jsem skeptický. Protože MMO je dobré a hratelné právě tehdy, co nabídne po dosažení a dohrání hlavní příběhové linie. A u TESo nevím, co čekat.
-
-
Já se do end game většinou nedostanu.. Pač v nějaké části hry mě to začne tak nudit, že to vzdam.. Potřeboval bych, aby mě hra upotala až do konce... SWTOR mě dotáhl nejdál pomocí příběhu SI assassina (ostatní příběhy ani tolik ne). Jinak SWTOR nestál za moc.. ale ten příběh.. Tady u TESO mě ten příběh vůbec nezajímal, dokonce na mě hned od začátku zapůsobil negativně. Takže sem hlavní linku odkládal tak trochu a soustředil se na vedlejší úkoly. Líbilo se mi jak má TESO vyřešené úkoly a ostatní hráče. Jsou tam mechanismy, které umožňují aby se svět zmenil pouze pro určité hráče. Nebo třeba, když je hráč doprovázen nějakým konkrétním NPC a potká hráče se stejným úkolem a stejným NPC tak to NPC druhého hráče nevidí a tak to nevypadá divně že jsou dvě stejná NPC. Nebo když hráč dodělá úkol, který ovlivní určitou lokaci, tak ta lokace je na vždy změněna pro toho hráče, ale zároveň je to otevřená lokace, není to SP lokace jako v SWTOR třeba. To me asi na TESO fascinovalo nejvíc, jak dokážou překonat ten MMO paradox toho, když hráč změní určité dění ve světě, tak jak se to promítne. U většiny MMO se to nepromítne a vlastně se děj nikdy nezmění, zabijete bosse a on se respawne. Jinde to řeší tak že je SP lokace, která se po úkolu změní pro daného hráče. V TESO jsou něco jako vrsty bych řekl, hráč se po dokončení úkolu přesune do další vrsty lokace, kde se vidí s hráči, kteří již dokončili stejný úkol a jsou ve stejné vrstvě, ale nevidí se s hráči, kteří ještě úkol nedokončili a jsou pořád v první vrstvě lokace...
-
Ja jsem spis toho nazoru, ze jedina doba kdy te mmorpg opravdu bavi, je tehdy kdyz ho hrajes poprve v zivote. Proto je pro me dodnes nejlepsi L2 (nez ho po Interlude zprasili) i kdyz se obsahem dnesnim hram nemuze rovnat. Potom je to zabehla rutina. Sice zabavi, ale stejne se to vzdy po case dostane do stadia nudy. To prvotni okouzleni z prozkoumavani sveta, to ze tam nejsi sam, poznavani mechanik, radost z kazdeho lvlu, to uz se nezopakuje. Chci byt zas noob:-)
-
-
Já to tak nemám, první co jsem hrál bylo WoW, no upřímně vydržel jsem u toho asi tři dny.. No a jediný mmorpg který mě chytlo byl právě L2 a od tý doby zase nic. Možná chvilku Rift.
Samotnýho mě to překvapilo, nesnášim tenhle asijskej výtvarnej styl ale ta hra měla prostě něco do sebe. -
Jo taky jsem začínalk na L3.. Teď už jen střídam MMO a žádná mě ale pořárně moc nebaví. Jediná co mě fakt chytla a dotáhla skoro až do konce byl SWTOR a to jen kuli příběhu Sith Inquisitora Assassina, ostatní příběhy mě tolik nebavili a nelíbil se mi soubojový systém. Vzal bych real-time soubojvý systém ze TESO a dal ho do SWTOR.. to by pak byla sranda s lightsaberem. Pro mě je MMO nudné buď na začátku, nebo když se dostane do takové té 30-40 úrovně a levelování trvá dlouho a není tam moc žádný progres v ničem. Hodně mě u MMO her štve jak je tam děsně špatný zbroje. Nejdřív jsou to nějaký noob děsný zbroje několik úrovní a pak jsou to nějaký podivný úchylárny. Většinou je v MMO jen tak jedna zbroj co se mi líbí a ta je pak na nějakym levelu kam se stejně nedostanu pač mě to už nebaví..
-
-
Souhlasim, ono se nám to F2P trochu oddálí, konzolisti TESO podržej.
-
-
No já doufám, že hateři nezkoušeli jen stress test a pak nevyvozovali nějaké ty důsledky...ono je to jednoduché, ale úplně na ho*no :D
-
"Společnými silami jsem třeba našel banku pro odkládání přebytečných předmětů."
z autora bude jednou skvely tymovy hrac v nadnarodni firme ;) -
Pusťte si i Fight Club #166: https://www.youtube.com/watch?v=SNxGf8OZkJ8
Tam k tomu Karel Drda mluví a mně to příjde lepší než ten text. -
-
Karlovy pocity naprosto chápu bohužel MMO her jako byli kdysi se už nejspíše nikdy nedočkáme.
-
-
Já jsem se těšil na online Mechwariory, ale to nějak nedopadlo *9*
-
Ale prece nejvetsi problem je ,ze tyhle nove hty JSOU stejne jako kdysi. Porad dokola to same
-
-
-
Předobjednáno. Prachům mám, že snima můžu tapetovat, takže mě cena hry a měsíční polatky spíš přivedly na pokraj zhroucení smíchem.
-
-
Zase nejakej zbohatlickej fakan, takove mame nejradeji.
-
-
Kdyz je mi 30+ a mam predobjednano tak jsem taky fakan? To spis tobe je lito dat na hru svoje kapesme
-
-
Me je 36 takze o kapesnem nemuze byt rec, ja reagoval na text ktery byl napsan jak od nejakyho zlatomladeznika.
-
On je dite protoze se tak chova/vyjadruje. Ne proto ze si kukupuje nejakou hru.
Tedy vypustim-li nejpravdepodobnejsi moznost,ze jde jen o trolla. -
taky jsem hejtoval všechny wowkaře před lety s tím, že nebudu platit nic měsíčně bla bla bla, ano, studoval jsem byl jsem bez peněz živili mě rodiče...dnes už ne, tak si to milerád koupím :)
-
-
ach ta závist
-
-
Jaka zavist? ja jen nemam rad deti co nikdy nic nedokazaly a chlubej se fotrovejma koleckama.
-
-
Ne videlal jsem si to sam. Tvrdou praci.
-
-
Tak to potom jo, cekal jsem ze se bude jednat o nejakyho rozmazlenyho fakana co mu papanek pujcil zlatou kartu.
-
ale uznávám že píšu jak troglodyt. Mělo tam být vydělal
-
-
:D:D Pravy cech se ukazal
-
-
Pletes si zavist s averzi na zlatou mladez *3*
-
-
-
-
Zdravím nadšencov a budúcich hráčov TESA. Ak by mal niekto záujem pozrite na našu stránku http://guardiansofmaraya.enjin.com/activity . Sme gilda SK & CZ hráčov pre TESO. Radi vás privítame.
...for the queen we protect, we raise our weapons, unleash our wrath, until the last one has fallen!
Shadowhorn, Elder of Guardians of Maraya *4* -
Bude nejaka open beta, nebo je moznost si to nejak jednoduse vyzkouset?
-
-
Pokud vim tak do vydani uz zadna open beta nebude. Maximalne dalsi test serveru na vikend. Ale nejspis ani ten ne.
-
-
Víkendových testů by ještě mělo být několik ... Open Beta nebude.
-
-
Vidim ze se stavas oblibeny a dostavas minusy uz z principu:)
To je fajn ze jeste budou testy. 3 dny jsou na vyzkouseni hry pro neznale vyborna vec. -
-
Já si osobně myslím, že OB udělat měli ... i když pro ně už by asi nebyla k něčemu, pokud servery otestují tak, jak je testují, ale právě na to odskoušení pro lidi by se to hodilo.
O mínuska se nějak nestarám ... pokud sem někomu šlápnul na kuří voko, tak to už je jeho problém. -
-
Mínuska jsou pro jistou sortu jedinců jediný způsob, jak se nad tebou povýšit a myslí si, že když budeš mít cifru v červené, tak se tu zhroutíš :)
-
-
-
-
-
-
I kdyz jsem to nehral, dlouha cekaci doba... nulovej svet (temer) puvodnich Elders
Moby jsou vzduch , vzduchem nejspise zustanou ( aspon ze uz vim co to je ze moby jsou vlastne boti *15* )
Suma sumarum ani bych tohle nechtel moc na konzole, to je pod uroven konzolaku.
Tot vse.
*3* *2* -
-
Diky evidentnimu pokusu o trolling ma tvuj prispevek hodnotu psiho kakance.
-
-
Ne hate? ( i kdyz *2* ).
-
-
Ze to ty hrat nebudes, to je spise zprava tydne,ktera jistojiste kazdeho fanouska hry potesi *3*
-
-
Prosvihl jsem ten Stress-test... zkusim to pri pristim.
*3*
-
-
-
Když jsem to přečetl, nabyl jsem dojmu, že vlastně nic tam nechybí, všechno je v pohodě a je to celkem zábavné.
Mám z toho takový pocit, že je to prostě něco co neurazí ale nezaujme. To je v dnešní době už hodně málo na to, aby to vydrželo :( -
-
Co se týká questů, tam teda hrubě nesouhlasím, ono to sice může být něco jako "najdi mi 5 dětí, které se mi ztratily", ale pořád je to jenom najdi pět dětí, až je najdete, dostanete symbolických 21 zlata (oblíbená odměna v betě) a úkol končí, pak dostanete stejný, ale nehledáte děti, ale zvířátka. Jako ty úkoly nejsou vyloženě špatné, ale žádný odvaz a co se týká bojového systému, tak ten mi v AoC přišel teda propracovanější o dost a ani ne překombinovaný. Vždyť tady se pomalu útoky ani nevyplatí házet a metají se jenom skilly, takže jenom mačkanda. Co se týká světa, tak ten se mi nezdá tak rozlehlý (a kromě toho se mi zdál i dost nudný) a prohlašovat o SWTOR, že tam jsou koridory... no když si vzpomenu na Tatooine nebo jinou planetu (ne Nar Shaddaa, teda), tak nabývám jiného dojmu.
-
nie je to objektivne psana recenze - stale su to dojmy a nezachycuje všetky fakty, treba to brat tak.
-
-
No konečně je zde další HYPE o TESO, už jsem se bál, že tiscali zklame a žádný článek pro stádo nenapíše ... tiscali vydání se blíží, tak šup šup dodat ještě více HYPU ...
Věřte nebo ne, ale tahle hra, ala P2W opravdu nestojí ani za zlomek toho jaký je mu dáván na herních portálech prostor, jenomže když to nejde jinak, je třeba si ten prostor koupit, že tiscali. -
-
Jo clanek pro stado, nebot ti druzi cekaji bedlive na clanek o Kingdom come...
-
Pán se uhodil do hlavy a vidí "Pay2Win" i v hledání min.
-