Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • No nevim pánové, pamatuji na games.cz lepší časy, v současné době se zrovna nejlépe neprofilujete, tady pár rad pro zlepšení, když to vezmu zleva:

    1: Ukecaný vocas s židovským frňákem, kterému chybí fakta a spoléhá se na emocionální výblytky, místo bližších specifikací dává prostor projevu vhodnému publiku do 15-ti let.
    Do příště: zapracuj na detailech, přestaň se bát studovat věci k jádru problému, na nos se vykašli, vousy jej kamuflují a diváci jsou bohužel povrchní.

    2: Ten s deseti dioptriema, kterému nikdo nemůže přijít na jméno.
    Do příště: zapracuj na svém projevu, je nevýrazný, vezmi si třeba podprsenku, jinak si tě nikdo ani nevšimne.

    3: Feministicky naladěný altruistický potetovaný multikulturní mutant
    Do příště: uvědom si, že jsi muž a ne žena a podle toho se taky chovej, přestaň se navážet do Vávry, dodělej si maturitu.
    • MickeyMutant
      Zrecenzováno, ajdesechlastat.
  • Jedina otazka v cause Valve vs "ten magor co vyhrozoval zabitim" je jen a pouze: "Porusilo Valve tim, co udelali, smlouvu?" Vse ostatni je irelevantni.
  • Ahojte , prosim vas...
    Kolik je teďka hodin ? Mama mi sebrala hodiny za špatny znamky ve škole,
    a na noťasku mi to asi nejde přesne

    Dekuji *3*
  • Veskoslav
    Nevím, co chlápek čekal. Obzvlášť když opět v USA naprosto normální kluk šel vystřílet školu....Lidi si zvykli na to, že dostanou maximálně tam ban za to, co napíšou a naprosto neřeší důsledky svého jednání. Můj současný zaměstnavatel si mě prověřoval na internetu (Facebook, Twitter, G+ atd.) a člověk tam může přijít o místo dřív než ho vůbec získá. Internet je sice svobodný, ale člověk nemůže napsat cokoliv a pak se k tomu nehlásit či to pak zveličovat jako srandu.
    • Veskoslav pracuje jako tiskový mluvčí neziskové organizace pro potírání rasismu, nemáte se čemu divit. 95% pracovní doby tráví anonymním spamováním na Games.cz a ve zbytku předstírá práci.
      • A vy jako zanícený milovník rasismu něco takového nedokážete přenést přes srdce, chápu.
    • Robotron3
      Ještě že tu nemáš u účtu napsaný pravý jméno co? *3*
      • Veskoslav
        Ptal jsem se na to a tohle je nezajímá nějak extra. Nejdůležitejší jsou pro ně sociální sítě, kde vystupuješ sám za sebe. Tady se za tebe může vydávat kdokoliv, takže to moc směrodatně neberou. To spíše berou diskuze na idnes atd. kde po úpravě pravidel musíš taky mít pravé jméno (což tam opět nemá 1/3 lidí:-D)
        • Vitaz medzinarodneho turnaja v Starcrafte 2, programator samouk v Cryengine, clovek co si ho zamestnavatel v Cesku (kde ma twitter 1% ludi) preveruje na twitteri a zaroven clovek co zvladne hrat kazdu hru a 1000 prispevkov mesacne na games.cz....klaniam sa Veskoslav III z bozi vule kralem...
          • Veskoslav
            Proklikej si svoje příspěvky. Chápu, že sectorová nula jako ty neumí naprosto nic a nechápe, že zaměstnavatel má právo si tě prověřit včetně tvých osobních preferencí a názorů, ale možná až ti bude více jak 10, tak to pochopíš.
            • Robotron3
              zaty: To už je pak top elita v tom oboru a za ní mluví vlastní renomé, to souhlasim, že ti už to nepotřebují :).
              flash: Myslím, že nikdo ani nenaznačoval, že by se někdo rozhodoval jen na základě internetu. Na místa může být hodně uchazečů a pak rozhodují drobnosti. A každé info o tom člověku může pomoct se rozhodnout.
            • Chapu ze jsou profese kde něco z internetu o danem cloveku muze pomoci při rozhodovani, pokud ten clovek muze na internetu prokazat svoji předchozí praci a slouží to vlastne jako doporuceni, tak to je v poradku...ale zamestnavatel co smejdi po facebooku, twitteru a dalších srackoidnich mistech a na zaklede toho se rozhoduje je kr*ten a místo prijeti prace bych mu dal par facek..
            • Robotron3 a ja mam zase zkusenost, ze spousta dobrych vyvojaru, kteri neco umi (ne lepici java spaget), na nejake linkedin zvysoka kaslou, protoze nabidky prace muzou prehazovat vidlema. Ale jinak v korporatnim segmentu je linkedin asi nutnost, tam ma na nem profil snad i uklizecka, aby mohla v korporatu utirat podlahu :)
            • Robotron3
              flash: V některejch oborech je to už třeba skoro nezbytnost, ověřovat si uchazeče na internetu. Třeba u vývojářů už snad skoro ani nikoho pořádně nevezmou, pokud nemá pěknej a aktivní profil na linkedin a ověřejný reference na čem a kde pracoval, atd.
            • Veskoslav
              No tak když napíšeš o firmě, že je to naprosto o ničem, podvodníci atd. a pak jdeš k nim na pohovor, tak je asi něco špatně. Prvně se tebou, když tam jdeš a pak kdyby tě přijali, tak s tou firmou, že přijímá lidi, co ji vlastně nesnáší.
            • zamestnavatel co si zamestanace proveruje na internetu je idiot, nepracoval bych pro nej ani za nic. Cmuchani v soukromi nesnasim.
              • Reakce na příspěvek:

                Prosim ta Veskoslava preveruje akurat tak mamka ci si vecer umyl zuby...
            • N7N7
              Robotron: Přesně! *2*
            • Robotron3
              Bezvadný, že o tom víš a chápeš to, že člověk by si měl dávat pozor, jak na internetu vystupuje. Jenže když takhle odpovídáš, kdybych byl já tvůj zaměstnavatel a prověřoval bych si tě a tohle zrovna viděl, tak si řeknu, konfliktní sebestřednej člověk, kterej bude mít velkej problém pracovat jako součást týmu *2*
  • Hnisavec
    Gabe je súkromná osoba a Valve je korporácia....to je ku*va rozdiel! to tým chcel Bach povedať. Valve zatiahlo súkromný twitter mladého caparta, ktorý bol okato napísaný ako sranda do obchodnej sféry a to je zneužitie svojho postavenia. Podľa správnosti mal Gabe podať normálne na polícii sťažnosť, kde by ho ťažko vysmiali ako Anitu, či hocijakého smrteľníka a nie do toho ťahať biznis....to bolo detinské a zákerné od Valve a ukázali svoju moc....

    to že sa vývojar zachoval ako pako nitko nepochybuje, ale reakcia Valve bola neadekvátna a tiež úplne mimo...keby to urobilo EA a verím, že ich CEO chodí mailom viac vyhrážok smrťou denne ako Gabovi, tak je z toho totálny shitstorm a aký sú zlý.....nejakým zázrakom má Valve u PC hráčov nedotknuteľný status a všetko ospravedlniteľné...
    • Veskoslav
      Ještě si tu svou sračku proklikej.... *11* *11*
      • N7N7
        Asi se to naučil od tebe.
        • Veskoslav
          Dneska nebudeš psát jako max?
    • Mato1987
      Veď teba na sectore považujú za úplného exota, tu si ešte dva krát taký veľký exot, najmä s tými evidentnými naklikávačkami a pripečenými "názormi". Prečo sa radšej nevrátiš tam kam patríš.
      • Hnisavec
        ty si kto? nicka? nezáviď plusy...ja som si nič nenaklikal...a zo Sectoru som odišiel dobrovoľne...redakcii som zámerne vynadal do nazi cenzúry, pchanie sa PCčkárom do zadku, vyvolávanie flejmu, článkom plných gramatických chýb a recenziíí, ktoré píšu deti zadarmo ako neandrtálci....to že dostanem ban na IP som si bol predtým vedomý, nemal som záujem už tam strácať čas s ľudmi ako ???? a mantor, čo hodnotia exkluzivity z youtube a ich PC z NASA rozbehá hry na 8K na prťavom monitore z Tesca....

        mám pred sebou otvorený nový Level, imho naozaj jeden z najlepších a keď si to porovnám z reckami na tej žumpe PCSektor, tak sa mi chce grcať *12* *11* *11*
        • Zase si myslis, ze plusy a minusy na tomto portali maju nejaky vyznam? ;-) Ale ty si bol vzdy trochu jednoduchsi a vidim, ze tie lekcie co som ti daval aj opakovane sector bany sa nezmazatelne podpisali na tvojej krehkej dusicke, ze mas potrebu to stale riesit na inom portali, kde je to co je a bolo na sektore kazdemu aj tak kazdemu uplne fuk.
          • Paradox ze si hned prikvitol....trafena hus zagagala...ja si pluska nedavam ani som to nikdy nerobil...a jednoduchsi je ten co ta rano obuva Mantavec.
    • To seš tak hloupej?
  • sevastopol
    Výhrůžky smrtí se dneska neberou s nadhledem, jak se to snažil Martin naznačovat v podcastu. Dneska ti každej šílenec může sebrat zbraň a vystřílet půlku školy, města nebo parlamentu, takže to není přecitlivělost, ale tvrdá realita. Když je někdo hlupák a vyhrožuje zabitím, a je jedno kde, nese následky. I na Twitteru se tahle stoka da reportovat a ten účet je pak do pár hodin zablokován.

    Moc netuším, kde je v tomhle monopol Valve. Monopol znamená, že někdo ochcává svojí konkurenci, vytváří dominantní postavení na trhu a zneužívá ho. Podle logiky Bacha je teda když mi obchodní partner vyhrožuje smrtí a já s tím půjdu na policii / stáhnu se z obchodu monopol. To je snad vtip ne?

    Znova opakuju, že dnešní realita je drsná a je jenom dobře, že se každá výhružka bere vážně. Takovýhle odpad nemá v obchodním vztahu co dělat. Doporučuju víc sledovat zprávy, třeba včera ten student v Americe na Twitteru pár dní zpátky taky vyhrožoval - a nikdo s tím nic nedělal. Ono už to není bohužel jenom o tom, že někdo někde trolluje.

    Co se týče toho, že šlo o soukromej Twitter a nepřímou spojitost s Valve; to je snad úplně jedno ne? Nebo je snad rozdíl, když někdo veřejně prohlásí že nekoho zabije a všichni to slyší a když někdo prohlasí v soukromí že chce někoho zabít a třetí osoba to náhodou zaslechne? Každej nese sakra velkou odpovědnost za to, co říká. Je doba, kdy dostaneš 10 let natvrdo i za to, že nahlásíš bombu na letišti, jako anonym, takže ta vize toho, že tohle byl jen lehký trolling nebo blbost puberťáka je naprosto zcestná. Nikdy NIKDO neví tu realitu, a proto je jenom dobře že Valve zakročilo.
    • maros.goc
      absolútne správny, výstižný názor :) jediný správny
    • Mato1987
      Konečne aspoň jeden rozumný názor na túto tému.
      • Dogkiller
        No já jsem napsal v podstatě to samé, jen kratší.
        • species
          to by bylo aby si tady edgymaster dogkiller neprihral polivcicku *7*
  • Robotron3
    Ještě ke kauze vyhrožování smrti Gabe Newella na Twitteru. Pracuju ve vývojářský firmě, a už mám trochu zkušenosti s tím, jak to chodí v obchodním vztahu obchod vývojáři, nebo firma zákazník, atd. Kromě smluv, jsou celý tyhle vztahy hodně založený na jednoduchý důvěře. Pokud firma nemá se zákazníkem dobrý vztahy, ukáže se, že je ta spolupráce problematická v čemkoli, třeba v komunikaci, na další spolupráci se nenaváže. Když se třeba ukáže, že se zákazníkem jsou problémy, a ten pak veřejně firmu pomlouvá, nebo něco, snaží se firma logicky vyvlíknout už ze stávající spolupráce. Tohle je normální a dělá to tak uplně každej. A tenhle případ je ještě větší extrém. Normálně se jedná o nekompetentnost, amatérství, nespolehlivost atd, a tady ten člověk tohle posunul ještě dál. Která firma by chtěla spolupracovat s někým, kdo šefovi vyhrožuje veřejně smrtí? A Twitter je prostě veřejný prostor na internetu, může to vidět každý. To že Valve zareagovala ukončením spolupráce je uplně normální a tak obyčejná reakce, že mě uplně zaráží, že z hlediska internetu a her to může vidět někdo jinak. A to je asi dobře, že se takováhle kauza stala, protože je to o tom, nechovat se na internetu jako idiot, ale uvědomovat si, že i na netu může mít následky, co někde napíšu, stejně jako kdybych to vykřikoval někde na náměstí.
    • yenda1
      Přesně tak. Jasný jako facka. A za to, že mu Steam "jenom" stáhl hru může být nakonec rád.
  • Hnisavec
    chalan zasrandoval na Twitteri a Valve ukázalo pravú tvár....zachovali sa ako arogantní čuráčikovia, čo vyznávajú kabalu a sú už načisto zaslepení svojim monopolom a namiesto uznania si chyby riešia veci prepnuto ako ženská v prechode....

    vidno, že mala pravdu i tá ženská, čo stojí za Quantum Connundrum,,,že to sú len PR keci, v skutočnosti je Valve čistá korporácia ako EA, čo kašle na hráčov a ide len po zisku...viď nasilu sa trepanie do konzolového trhu, viazanie hier na účet, DRM, eurodolár atď atď...
    • to je opravdu legrace. jak by se tobe libilo, kdyby ti nekdo neznamy zacal vyhrozovat treba tim, ze ti vyvrazdi rodinu a ze chcipnou? byla by to opravdova legrace, ze? to opravdu takove veci pokladate za legraci? to je to opravdu s dnesni dobou tak zvracene? jsem presvedcen, ze vse ma sve rozumne hranice, jsem pro cerny humor apod. ale tohle je opravdu uz prestrelene a velka sila na to, abych to bral na lehkou vahu.
    • Zasrandoval? Haha, asi si oba pod slovem sranda představujeme něco jinýho. Kluk to prostě neomluvitelně přehnal a nese si důsledky. Kdybych já urazil klienta, tak už se mnou taky nebude chtít spolupracovat. Nemluvě o tom, že na podobný výhružky jsou v Americe hákliví a mohl dopadnout podstatně hůř.
    • Za vyhrazanie sa smrtou sa zvyknu ludia odsudzovat k strate slobody ty curacik. Moze byt kktek rad ked neskonci v base.
    • Chalan si za to může sám,má se chovat slušně a jednat slušně a né vyřvávat na twitteru,že někoho zabiju. Přece nejdu do obchodu,a když mi prodavačka mi naúčtuje 5 rohlíků místo 4,tak budu řvát,že ji zabiju a po celém obchodě? Kde to jsme proboha? *1*
    • GlaDOS
      Kdekoliv bys vyhrožoval šéfovi zabitím, letěl bys. Takto se profesionální vývojář nechová. Místo aby problém začal řešit s Valve, začal jako malé dítě kopat kolem sebe. A to nebylo poprvé. Někteří hráči se zmínili o tom, že je vývojáři uráželi v chatu. Vyhrožování smrtí není sranda a je smutné, že to někteří omlouvají, protože jako internet.
      • Hnisavec
        btw. s niekým s nickom Glados asi nemá zmysel sa doťahovať o Valve....fanboy jak prasa, takže tak...
        • A ty zas Hater jak prasa *11* *11* *11*
      • Hnisavec
        je to jeho súkromný twitter a len pako mohol ten twít považovať za braný vážne....Valve je už úplne mimo, mali na neho podať teda súkromnú žalobu...Gabe....a nie riešiť to obchodne...biznis a súkromie sú 2 rozdielne veci...tak ako mohlo Valve mu zablokovať hru, tak majú hráči právo tento krok považovať za absurdný a za zneužitie svojho monopolného postavenia a zákerný čin...keci na Twitteri a finančná ujma sú dačo iné....btw. Valve prvé spravilo chybu a nie prvý raz....celý ich Greenlight je výsmech...
        • twitter není soukromý, to je pěkná blbost, vypustil to do světa a takový je následek, neměl se chovat jako kokot, možná by ses z toho měl poučit...
        • yenda1
          Nemáš rád Steam. Nemáš rád Valve. Nic proti. Ale ten klučina to prostě přehnal. Což sám uznal, omluvil se a odešel. Uzavřeno.
  • Po asi pěti větách sem to vypnul. Kecy jak Bach někde chlastal (kolik ti je 15? nebo chceš za to medaili nebo koho to jako zajímá?) mě fakt poslouchat nebaví.
    • za tu chvilku si těch minusek mohl naklikat víc, ale chápu, že chceš ,aby to vypadalo nenápadně :)))
  • Souhlasím s M. Bachem
    Je potřeba brát Steam, tak je = monopol. A ten určitě může jednat tak jak jednal, ale prostě je důležité si uvědomit, že z podstaty monopolu, jejich jednání může ovlivnit do konce života lidi. I když udělali chyby apod. Proto záleží jak se k tomu staví. Sympatické by bylo, kdyby byli společensky odpovědní a uvědomili si svojí moc a nechovali se jako naštvaný 20 letý majitel malé firmy, kterého někdo naštval... Tam jeho rozhodnutí nemá tak zásadní dopad... Ale bohužel jestli to ve Vale funguje podle toho manuálu, který zde koloval, tak se není čemu divit. Anarchie.
    Mohli mu naspat, aby se uklidnil jinak hrozí tohle a mezitím vyřešit jeho problém... Tohle by bylo dobré chování a snaha o řešení a také pokora ze strany Steamu jako monopolu. I když byl v právu, a někdo na něj verbálně útočil. O tom to je. Monopol je obecně negativní jev, protože řeší věci silou atd. Jak to předvedl Steam. Kde ho někdo naštval a prostě danou osobu ihned zapíchl a hotovo. Ano větší firmy mají více nechávat s*at na hlavu, protože když něco udělají ovlivňuje to moc lidí.

    Ukázali se jak se ukázali a snad jím GOG bude více šlapat na paty a nebude se chovat jako Steam.
    Navíc ten mistr to napsat na twitter a ne přímo šéfovi steamu. A jak může nějaký cvok brát twitter = dopis nějaké osobě? To je jako kdybych kecl v hospodě anebo v parku kde jsou lidi, že šéf ČEZ je haj*l a zabiju ho a on mi ihned vyplnul proud! Navíc to vám nikdo nikdy neřekl, osobně, že vás zabije? To je celkem běžné, dokonce v naštvání to řeknou i rodiče...
    A ten blbej Steam, ukazuje sílu na základně kecu někde na twitteru. Nebylo přímo posláno dané osobě tak vo co jako jde? Stačí to kontrolovat...

    Jestli chce monopolní firmy a stíhání vaší digitální stopy, tak se rovnou můžete vrátit do komunismu. Zde člověk hodí na FB prsa ženské a je to problém, napíše nadávku a je to problém... Supr! Přitom nikde není zákonem dáno ani to nelze ihned prokázat, že to co píšete píšete vy. A také jak jsem psal. Internet je něco jiného než osobní kontakt, anebo přímí vzkaz nějaké osobě.¨
    Ale beru, že L. Grygar by nejraději aby bylo v legislativě napsáno, že to co člověk píše na internetu píše automaticky jako on, a bude se to se to řešit maximálně přísně. Ideálně bude někde nějaký úřad který to bude hlídat. Pak se to samé přesune do hospod a ven -> vracíme se zpátky do dob minulých. Ale chápu, že je obtížné hlídat si vlastní hněv a sílu, když jsem v pozici kdy ovládám většinu. A je více jednoduché tvrdě a automaticky trestat, než to řešit jinak a dávat možnost k nápravě....
    • ucho
      to, že se tvoje hra třeba ani nedostane na steam, rozhodně neovlivní tvůj život. tvůj život se netočí kolem steamu, tvůj život (myšleno v tom herním oboru) se točí kolem tvé hry. a pokud je zajímavá a dobrá, existuje spousta herních kanálů, kde bude vidět a kde vydělá hodně peněz. valve je velká firma, ale znamená to, že si má nechat všechno líbit?
      • Porad ale nemuzes poprit, ze Valve je proste nejvetsi hrac na tomto trhu, a pro radoby indie hipstera znamena publikace jeho hry na steamu obrovsky skok kupredu v jeho kariere. Pokud se te Valve rozhodne z jakehokoliv duvodu nepublikovat / odstranit, pak muzes vybirat novou karieru,... Uz i na steamu je brutalni zaplava radoby indie sracek, na jinych strankach jich je nespocet. Cim vynikne zrovna tva hra?
        • ucho
          No dnes už je Steam tak zahlcenej hrami, že už nestačí tam mít hru. Je potřeba, aby se nějak dostala na hlavní stránku, do akce a podobně... A hra by měla vyniknout hlavně kvalitou, originalitou. Spoléhat v dnešní době na to, že si ji koupí pár neználků jen proto, že bude v nějaké slevě, z dlouhodobého hlediska stejně moc peněz nepřinese.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit