Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • sevastopol
    Výhrůžky smrtí se dneska neberou s nadhledem, jak se to snažil Martin naznačovat v podcastu. Dneska ti každej šílenec může sebrat zbraň a vystřílet půlku školy, města nebo parlamentu, takže to není přecitlivělost, ale tvrdá realita. Když je někdo hlupák a vyhrožuje zabitím, a je jedno kde, nese následky. I na Twitteru se tahle stoka da reportovat a ten účet je pak do pár hodin zablokován.

    Moc netuším, kde je v tomhle monopol Valve. Monopol znamená, že někdo ochcává svojí konkurenci, vytváří dominantní postavení na trhu a zneužívá ho. Podle logiky Bacha je teda když mi obchodní partner vyhrožuje smrtí a já s tím půjdu na policii / stáhnu se z obchodu monopol. To je snad vtip ne?

    Znova opakuju, že dnešní realita je drsná a je jenom dobře, že se každá výhružka bere vážně. Takovýhle odpad nemá v obchodním vztahu co dělat. Doporučuju víc sledovat zprávy, třeba včera ten student v Americe na Twitteru pár dní zpátky taky vyhrožoval - a nikdo s tím nic nedělal. Ono už to není bohužel jenom o tom, že někdo někde trolluje.

    Co se týče toho, že šlo o soukromej Twitter a nepřímou spojitost s Valve; to je snad úplně jedno ne? Nebo je snad rozdíl, když někdo veřejně prohlásí že nekoho zabije a všichni to slyší a když někdo prohlasí v soukromí že chce někoho zabít a třetí osoba to náhodou zaslechne? Každej nese sakra velkou odpovědnost za to, co říká. Je doba, kdy dostaneš 10 let natvrdo i za to, že nahlásíš bombu na letišti, jako anonym, takže ta vize toho, že tohle byl jen lehký trolling nebo blbost puberťáka je naprosto zcestná. Nikdy NIKDO neví tu realitu, a proto je jenom dobře že Valve zakročilo.
    • maros.goc
      absolútne správny, výstižný názor :) jediný správny
    • Mato1987
      Konečne aspoň jeden rozumný názor na túto tému.
      • Dogkiller
        No já jsem napsal v podstatě to samé, jen kratší.
        • species
          to by bylo aby si tady edgymaster dogkiller neprihral polivcicku *7*
  • Dogkiller
    Něco jiného je o někom napsat, že je třeba č.uuu.rák a něco jiného je napsat, že ho zabiju a že brzy zemře. Kór v Americe, kde má kdejaký teenager bouchačku a co chvíli se tam střílí jak na divokém západě. Ten magor může být rád, že už nesedí v base.
    • Tak to je pak špatné, že Steam je americká firma stejně jako FB atd. Kde nemůže nic napsat a nemáš možnost nápravy.
      Tam hodíš někam fotku polonahé ženské a jsi nejhorší člověk :D Dáš tam ale jatky z války a je to OK. Kvalitní země. Bohužel, to zasahuje i sem.
  • Neda mi to se nevyjadrit ke kauze Valve.

    Souhlasim s Valve co se tyka odstoupeni od spoluprace s pochybnym vyvojarem debatovane hry. Pokud nekdo napise na Twitter, ze jde nekoho zabit a ze zemre, je to vyhruzka smrti, nelibi se mi jak to bylo v diskusi zde bagatelizovano. Tomu cloveku nikdo do hlavy nevidi, kazdopadne vyhruzka to zcela objektivne byla. Dale nesouhlasim s tim, ze je vyvojar penalizovan za svoje soukromy. Kdyby to rekl jako nazor sve pritelkyni u sebe doma u vecere, to by bylo soukromy. Pokud to verejne prohlasuje na internetu, nema to se soukromym nic spolecneho.

    Podle me z toho vysel jeste dobre, protoze dle zakona je vyhrozovani smrti (osobne i na soc. sitich) brano jako trestny cin. Schovavat se za tim, ze to dotycny mysli ci nemysli vazne je nesmysl. Pokud to nemysli vazne, nemel by to psat ci vytrhavat z kontextu. Kdyby ho opravdu sel zabit a nepovedlo by se mu to, byla by taky v poradku vymluva typu "ja ho ve skutecnosti zabit nechtel, nemyslel jsem to tak"? Samozrejme, ze ne.

    At hlavne ted nebreci, ze kvuli Steamu nevydela - Steam mu sanci dal a on se zachoval tak, ze zacal sefovi Steamu vyhrozovat zabitim. Nikdy v zivote jsem nevidel, ze by nekdo svemu obchodnimu partnerovi vyhrozoval smrti a pak ho jeste obvinoval, ze s nim nechce mit jeho partner nic spolecneho. Dle meho se jedna o egoistu a alibistu nejvyssiho stupne. Zde opravdu neni o cem diskutovat..

    Jinak mi to prijde jako dost bulvarni zprava a jen se divim, ze u takoveho titulu je to diskutovano vsude kam se podivam..
    • Souhlas. On si za to může sám. Jen mě je líto těch vývojářů, kteří na té hře pracovali s ním.
      • nj, bohuzel si rozhodl spatne pod kym pracovat, ono to totiz vubec neni o jednom twittu, v jedne diskusi jsem cetl, ze tento vyvojar ma za sebou uz spousty skandalu a uz xkrat se zachoval jako totalni blbec a vulgarista..
  • Mato1987
    Tak isto by som sa chcel po dnešnom vypočutí si podcastu vyjadriť k tej situácií ohľadom odstránenej hry zo steamu.
    Bach mi pripadá ako keby ani nevedel, čo vôbec obhajuje a o čom vôbec hovorí, predstavte si, že by vám nejaký primitívny jedndobunkovec vyhrožoval verejne na internete smrťou len preto, že stiahli jeho pokutnú hru z early accessu na steame?
    Len doplním, že toto boli tie tweety, ktoré ten choromyselný jednobunkovec vypustil a ventiloval na twitteri.
    "ARE YOU F****** KIDDING ME STEAM? WE JUST RELEASED OUT OF EARLY ACCESS AND THIS IS OUR FRONT PAGE BANNER?"
    "First they force me to delay the game because I can't release on weekends, now this. Steam is the most incompetent piece of f****** s***," and "I am so F****** DONE DEALING WITH F****** INCOMPETENT S***s."
    A na záver dodal "I am going to kill Gabe Newell. He is going to die."
    Tak ako sorry, ale taký človek patrí do blázinca, viacej tu http://www.eurogamer.net/articles/2014-10-21-valve-pulls-game-from-steam-following-devs-tweet-threatening-gabe-newell
    Si myslíte, že po taktomto idiotskom správaní a neúcte k platforme, ktorá je v podstate tvoj budúci chlebodárca je nemiestne aby valve prerušili akékoľvek kontakty s takýmto bláznom, ktorý verejne osočuje a uráža a vyhráža sa jednomu zo zakladateľov tejto služby?
    Ten pánko je jednoducho chorý na hlavu a nič iné si ani nezaslúži, mimo iného aj tá hra stojí za prt.
  • Robotron3
    Ještě ke kauze vyhrožování smrti Gabe Newella na Twitteru. Pracuju ve vývojářský firmě, a už mám trochu zkušenosti s tím, jak to chodí v obchodním vztahu obchod vývojáři, nebo firma zákazník, atd. Kromě smluv, jsou celý tyhle vztahy hodně založený na jednoduchý důvěře. Pokud firma nemá se zákazníkem dobrý vztahy, ukáže se, že je ta spolupráce problematická v čemkoli, třeba v komunikaci, na další spolupráci se nenaváže. Když se třeba ukáže, že se zákazníkem jsou problémy, a ten pak veřejně firmu pomlouvá, nebo něco, snaží se firma logicky vyvlíknout už ze stávající spolupráce. Tohle je normální a dělá to tak uplně každej. A tenhle případ je ještě větší extrém. Normálně se jedná o nekompetentnost, amatérství, nespolehlivost atd, a tady ten člověk tohle posunul ještě dál. Která firma by chtěla spolupracovat s někým, kdo šefovi vyhrožuje veřejně smrtí? A Twitter je prostě veřejný prostor na internetu, může to vidět každý. To že Valve zareagovala ukončením spolupráce je uplně normální a tak obyčejná reakce, že mě uplně zaráží, že z hlediska internetu a her to může vidět někdo jinak. A to je asi dobře, že se takováhle kauza stala, protože je to o tom, nechovat se na internetu jako idiot, ale uvědomovat si, že i na netu může mít následky, co někde napíšu, stejně jako kdybych to vykřikoval někde na náměstí.
    • yenda1
      Přesně tak. Jasný jako facka. A za to, že mu Steam "jenom" stáhl hru může být nakonec rád.
  • Blue.Shark
    Já za to nemůžu, ale z lidského hlediska mi přijde docela normální, že když se k někomu nebudu chovat slušně, nebude se ke mně slušně chovat ani on. Když někomu neznámému (na kom ještě k tomu závisí můj úspěch) napíšu, že ho zabiju, prostě nelze čekat, že se tomu zasmějeme a budeme nejlepší kámoši. Chovat se slušně je výhodné.
    • risa2000
      Nejde o to, jestli by se Steam měl chovat slušně. Pokud mě někdo na internetu, koho neznám a o kom nemohu vědět, že si dělá legraci, hrubě slovně napadne a na závěr mi bude vyhrožovat smrtí, tak si setsakra dám pozor, abych s ním neměl nic společného - třeba prodával jeho hry - prostě proto, že s takovým člověkem nechci mít nic společného. To nesouvisí se slušností, ale s rozumem. Ne všichni ho ale zjevně mají.
      • Blue.Shark
        Ona jde slušnost a rozum ruku v ruce. Kdyby ten člověk nebyl blbec, zakroutí krkem plyšákovi, aby ze sebe dostal vztek a pak začne na nějaké formální úrovni komunikovat s Valve. Tím, že nevzal rozum do hrsti a nezačal řešit problém na úrovni, se dostal tam, kde je teď. A to stačilo jen kdyby ty svoje bláboly přeformuloval.
  • Hnisavec
    chalan zasrandoval na Twitteri a Valve ukázalo pravú tvár....zachovali sa ako arogantní čuráčikovia, čo vyznávajú kabalu a sú už načisto zaslepení svojim monopolom a namiesto uznania si chyby riešia veci prepnuto ako ženská v prechode....

    vidno, že mala pravdu i tá ženská, čo stojí za Quantum Connundrum,,,že to sú len PR keci, v skutočnosti je Valve čistá korporácia ako EA, čo kašle na hráčov a ide len po zisku...viď nasilu sa trepanie do konzolového trhu, viazanie hier na účet, DRM, eurodolár atď atď...
    • to je opravdu legrace. jak by se tobe libilo, kdyby ti nekdo neznamy zacal vyhrozovat treba tim, ze ti vyvrazdi rodinu a ze chcipnou? byla by to opravdova legrace, ze? to opravdu takove veci pokladate za legraci? to je to opravdu s dnesni dobou tak zvracene? jsem presvedcen, ze vse ma sve rozumne hranice, jsem pro cerny humor apod. ale tohle je opravdu uz prestrelene a velka sila na to, abych to bral na lehkou vahu.
    • Zasrandoval? Haha, asi si oba pod slovem sranda představujeme něco jinýho. Kluk to prostě neomluvitelně přehnal a nese si důsledky. Kdybych já urazil klienta, tak už se mnou taky nebude chtít spolupracovat. Nemluvě o tom, že na podobný výhružky jsou v Americe hákliví a mohl dopadnout podstatně hůř.
    • Za vyhrazanie sa smrtou sa zvyknu ludia odsudzovat k strate slobody ty curacik. Moze byt kktek rad ked neskonci v base.
    • Chalan si za to může sám,má se chovat slušně a jednat slušně a né vyřvávat na twitteru,že někoho zabiju. Přece nejdu do obchodu,a když mi prodavačka mi naúčtuje 5 rohlíků místo 4,tak budu řvát,že ji zabiju a po celém obchodě? Kde to jsme proboha? *1*
    • GlaDOS
      Kdekoliv bys vyhrožoval šéfovi zabitím, letěl bys. Takto se profesionální vývojář nechová. Místo aby problém začal řešit s Valve, začal jako malé dítě kopat kolem sebe. A to nebylo poprvé. Někteří hráči se zmínili o tom, že je vývojáři uráželi v chatu. Vyhrožování smrtí není sranda a je smutné, že to někteří omlouvají, protože jako internet.
      • Hnisavec
        btw. s niekým s nickom Glados asi nemá zmysel sa doťahovať o Valve....fanboy jak prasa, takže tak...
        • A ty zas Hater jak prasa *11* *11* *11*
      • Hnisavec
        je to jeho súkromný twitter a len pako mohol ten twít považovať za braný vážne....Valve je už úplne mimo, mali na neho podať teda súkromnú žalobu...Gabe....a nie riešiť to obchodne...biznis a súkromie sú 2 rozdielne veci...tak ako mohlo Valve mu zablokovať hru, tak majú hráči právo tento krok považovať za absurdný a za zneužitie svojho monopolného postavenia a zákerný čin...keci na Twitteri a finančná ujma sú dačo iné....btw. Valve prvé spravilo chybu a nie prvý raz....celý ich Greenlight je výsmech...
        • twitter není soukromý, to je pěkná blbost, vypustil to do světa a takový je následek, neměl se chovat jako kokot, možná by ses z toho měl poučit...
        • yenda1
          Nemáš rád Steam. Nemáš rád Valve. Nic proti. Ale ten klučina to prostě přehnal. Což sám uznal, omluvil se a odešel. Uzavřeno.
  • TheGGG
    A já s rozhodnutím Valve souhlasím. Vyhrožovat smrtí se nemá. Kvůli tomu kktovi se Gabe zřejmě lekl tak moc, že zhubnul pár stovek kilo. Dostat ho do původní formy bude stát firmu miliony. Očekávám brzo nějaké vražedné slevy na steamu, na těch se nejvíc vydělá. Zrovna jako teď. Killer is dead, Saints row 3 a DI raptide + tuna DLCček, nakoupeno. Pěkně k ostatním hrám, které jsem ještě ani nenainstaloval.
    • species
      Sarcasmus na internetu nefunguje kamo, a co tady vubec delas? Nemas jit hrat Rome nebo AC-unity na 20fps? Nebo je to jeste 30fps? Uz si to nepamatuju ale urcite je to nejaky takovyhle maly smesny cislo kvuli kterymu PCckar ani nevstava z postele.
      • TheGGG
        zííív, tak to byl těžký podprůměr i na tebe. Kromě faktu, že mám na steamu víc her než ty a že jsem nijak netrollovat bych ti znovu rád připoměl, že i spousta PCčkářů hraje v 30fps. Jinak by mě hrozně zajímalo o jakým Rome to zase mluvíš, pravděpodobně ti napršelo do hlavy, protože rome ( celým názvem Rome II Total war) je PC exklusivní RTS, kterou by jsi jako velký PCčkář na kterého si tu hraješ měl znát. Samozřejmě tuto hru taky mám ve své knihovničce a pravidelně ji hraji. Takže zbohem, opět si se ztrapnil, než si příště budeš hrát na PCčkáře, zjistit si alespoň základní info. *3*
        • species
          Rome titulu je podstatne vic nez Rome 2, mel jsem na mysli Ryse son of rome. Ale jinak dobry, 3/4 postu si zaplacl mym preklepem dobre ty.

          Mozna mas vic her na steamu(coz neni zas takovej uspech vzhledem k tomu ze mam novej ucet asi tyden, dekuju valve) ale ja mam urcite vetsiho lulanka, dal docuram a muj tata by zmlatil tvyho tatu.

          A sbohem se pise se s.
          • TheGGG
            lol, teď to měníš. Si asi tak jediný, kdo ryse označuje za rome. Nesnaš se to teď obrátit proti mě. Zbytek ani nebudu komentovat, ale jsem si jistý, že ve školce tě mají za velkého mastera. Že ti zablokovali účet, je jen a jen tvoje chyba, když je někdo deb!l, tak si nese následky.
            • species
              Slusna prace, na to ze ti to trvalo jen dve hodinky, slusny.

              Jinak musis uznat ze mu to takhle hubenymu vubec neslusi.
            • TheGGG
              http://i.ytimg.com/vi/TWLM7o_EXt0/hqdefault.jpg
            • species
              touche.... touche.
            • TheGGG
              "Povidej i Gaben se ti smeje" WTF, ty už vážně těmi otylými prstíky ani nedokážeš něco napsat.
              BTW: mě se možná směje, ale tobě dává banány. *3*
            • species
              edit - ale jo budu.

              - samozrejme ze neoznacuju Ryse za Rome, jen me ta hra nezajima natolik abych si pamatoval jeji jmeno, nemenim nic.

              - to ze mi zablokovali ucet je samozrejme moje chyba, dekuji zes mi tu napsal naprosto zrejmou vec.

              - ty se tady chytis jednoho typa kdy sem si spletl nazev a povazujes to za argumentaci? Usmevne :)

              Povidej i Gaben se ti smeje, tobe a tve sbirce chujovin na steamu. :(
      • neztrapnuj nás PCčkáře tady, ne každej je trotltroll jak ty
    • je prislovi: "slovem neublizis". proste o nic nejde, dneska se všecko bere moc vážne ani nemužeš dneska nahlasit že je na letisku bomba abys nemel problemy. Pritom je to jen legrace
      • TheGGG
        "slovem neublizis"
        Tak to asi dotyčný neznal Slovo moci.
    • ..a ani nenainstaluješ. A nainstaluješ-li, nezahraješ. A zahraješ-li, nedohraješ.
      • TheGGG
        ale hezky se na ně dívá v knihovničce *14* *14*
  • Ahojte , prosim vas...
    Kolik je teďka hodin ? Mama mi sebrala hodiny za špatny znamky ve škole,
    a na noťasku mi to asi nejde přesne

    Dekuji *3*
  • Jedina otazka v cause Valve vs "ten magor co vyhrozoval zabitim" je jen a pouze: "Porusilo Valve tim, co udelali, smlouvu?" Vse ostatni je irelevantni.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit