Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tak já nevím, ale přesně nechápu za co hra sklízí takové ovace. Já ji hrál asi dva týdny a jsem jednoznačne zklamaný. Možná je to tím, že jsem si špatně přečetl zaměření hry: "Akční, Online, Simulace" a očekával jsem něco víc. Očekával jsem víc strategických provků, mnohem víc RPG a rozhodně víc MMO.

    Po 14cti dnech hraní je to pro mně jenom grind, nuda a zase grind.
    Jediné co můžeš je létat sematam po vesmíru ve frameshiftu... první 2 hodiny účas, po týdnu totální ojeb.

    A co něco víc? Interakce s ostatními hráči? Žádná. Správa inventáře, materiálu? Není. Výroba? Není.
    Guildy/korporace/frakce? Nejsou. Questy? Nejsou. NPC? Nejsou. Lodě? Všechny stejné. Hráči vlastněné systémy, stanice, výrobny,...? Nejsou. Boarding cizích lodí? Absolutne nelze. A tak dále...

    Argument že hra není finální neberu - hra se prodává jako plná verze, už žádný early access, kde bych to neřešil. Možná za rok, ale teď bych to kupovat nedoporučil.
    HOWGH.
    • Pardon, jen malá oprava: NPC - jsou, interakce s NPC (kromě toho že se s nimi můžeš střílet až do zemdlení) - nula.
  • ahoj, může mě někdo doporučit nějakou českou stránku o této hře ?
    • Doporucuju Google. V hledani webu budes jenom tezko hledat konkurenci...

      http://www.elitedangerous.eu/
  • Pokud budete uvažovat o koupi HOTASu pak X-52 je jeden z nejhorších. Joystick je velmi špatný, nepřesný, měkký, s nedobrou ergonomií. Navíc to celé vypadá jako něco od kolotočářů.
    • wenceslaus
      Slyšel jsem na něj zatím spíš chválu - a popravdě už bych chtě Saitek AV8R-02 něčím nahradit, protože to je opravdu špatný joystick.
      O X52 jsem uvažoval - popřípadě našetřit rovnou na Warthog.
      • Toho aviatora co mas ted jsem mel a TOP je vazne sracka, x52 PRO je podl eme dobrej
        joy za ty penize, s ergonomii problem nemam, s tuhosti taky ne, presnost vyresim temi magnety, az najdu odvahu to rozebrat :) Jinak bajecne sviti a materialy jsou podle me kvalitni, zadnej shajt od kolotocaru to teda rozhodne neni. Klidne do nej jdi.
        • To sviceni teda jako velky plus rozhodne nevidim a rekl bych ze prave proto pise ze to vypada jak od kolotocaru protoze to strasne moc sviti.
          Fakt by me zajimalo kteryho ynzenyra u sajteku napadlo z toho udelat modrou lampicku ale dal bych mu za to facku. Nejde vypnout, nejde to ztlumit. Ten jejich slavnej profiler kterej to nejspis umi funguje jenom na XPeckach coz je nehoraznej vysmech. Az najdu odvahu to rozebrat tak asi zkusim ty diody nejak zalepit zevnitr nebo uplne odstrihat.

          Proc je sakra cenzurovany slovo "k r a v a"?
          • ogami
            Ja teda nevim, X52 provozuju na Win7 64bit a modre podsviceni mi jde bez problemu vypnout/ztlumit. Na max je to opravdu silene, ale ja je utlumil tak, ze lehce sviti a neoslnuji me.
            • ogami
              Nijak sem s tim nelaboroval, jen jsem stahnul ovladace a bylo. Kupoval jsem ho nekdy rijnu/listopadu novy, tak se mozna jedna o nejakou novou serii, kde je to poresene a vse funguje pod w7 64bit jak ma.
            • Jak? Ovladace jsem zkousel instalovat 4x podle navodu a nikdy mi to ten joystick nedetekovalo... to je vec ze ktery jsem byl od zacatky uplne nestastnej.
          • Eh? Saitek x52 PRO sviti zelene, barvy se daji na vetsine tlacitek modifikovat na ruzne 3 a navic se da nastavit intenzita sviceni. Cili pokud si s tim pohrajes, vypada to bezvadne.
            Napriklad amber barva diod na tlacitkach pod pakou...Myslim, ze hovoris o joyi x52 a ne x52 PRO o kterym hovorim ja.
            • Uz to vidim :D No jo tak to je pak jina. Ten jsem v ruce mel a sviti o poznani mene a vypada o neco lepe (cerna tomu slusi vic). Jinak je to ale uplne stejny jako X52.
          • no smola je, ze sa nic takto na PC uz nerobi : http://www.megabearsfan.net/image.axd?picture=2011%2f9%2fSteelBattalion_controller_640x480.jpg
            • no pekne, jedno aj druhe, oba su vsak len koncept, co je mozno aj dobre, pochybujem, ze by ta cena bola pod 300e
            • wenceslaus
              Jeste jsem nasel tohle http://m.youtube.com/watch?v=n0_O2BXgG5o
            • Ja stejne preferuju hotas... jinak neco podobneho mel v planu delat razer pro MW. Jmenovalo se to Artemis. Co se s tim projektem stalo bohuzel netusim.
    • Jeden z nejhorsich z ceho konkretne? Jedina konkurence je ten thrustmaster a ten je proste spojenej a na jednom obrovskym podstavci coz mi nevyhovuje a vzhledove to teda taky neni zadna parada.

      Jinak ten joystick je osklivej o tom zadna. Taky se mi moc nelibi. Nepresnost se da resit pomoci magnetu. Mekkost se da resit pomoci eska pasek. Ergonomie mi tak spatna neprijde i kdyz teda bych cekal vic a lip rozmisteny tlacitka na pace (v tomhle byl ten Mad Catz Cyborg F.L.Y 5 Flight Stick o neco lepsi i kdyz to je nehorazna sra*ka).

      Taky jsem ho puvodne nechtel kupovat ale kategorii hotas joysticku do 3k neni moc velika konkurence bohuzel.
      • V kostce X-52 je nepřený... Tohle je prostě dost špatný průběh opakovaných pohybů:

        http://www.simhq.com/_technology3/images/technology_174a_035t.jpg

        Tohle je pro srovnání srovnání Warthog:

        http://www.simhq.com/_technology3/images/technology_174a_041t.jpg
        • Je to mozny ale je mi to fuk. Tech 7k si za trosku presnejsi prubeh kdyz ve hre to prakticky nepoznam fakt priplacet nebudu. Zatim jsem nemel ani potrebu pridavat magnety protoze proste s nepresnosti problem nemam. Az jednou budu mit koupim si par magnetu a placnu je k tomu senzoru a bude po problemu.
          • Zagro
            A taky nejde jenom o průběh. Bež si raděj ten Warthog k někomu ohmatat. To je naprosto jinej level ...
            • Jj chapu. Taky jsem cejtil ten rozdil mezi volantem a pedalama od fanatecu a volantem od logitechu. Nastesti pro Elite bohate staci levnejsi X52. Jsem za to moc rad. Na joystick za 10k bych ted nemel.
          • Pokud nelétaš letadla, kde potřebuješ používat i twist, nebo máš na směrovku pedály, tak se to asi dá přežít. Jen ještě dodám, že ty grafy jsou s otevřenýma očima, tedy testujicí sledoval pohyb páky, po paměti je ten průběh o hodně horší.
    • walltar
      Tak ono člověk v téhle cenové kategorii moc na výběr nemá... X-55 je zase podle toho co jsem četl hrozně poruchový.

      Já mám už pár let X-52 Pro a trochu jsem si pohrál s magnetama uvnitř... Hned je přesnější.

      Prakticky asi jediný levnější, HOTAS je thrustmaster hotas x... Takže od X52 se asi zase nedají čekat žádné zázraky. Celkově se jich dělá tak málo, že máš prakticky vybíráš jen podle toho kolik chceš utratit.

      Btw... Co vidíš, jako variantu pro X52 za stejnou cenu (3000,-)
      • No nejsem zrovna fanda úprav nového zařízení, které navíc nemusí vydržet celou záruční lhůtu, je to nouzové řešení. Koupi HOTASu by imho neměla ovlivňovat cena, je to tak speciální věc, že dívat se na cenu je trošinku podivné. To se potom vždy podepíše na kvalitě a trvanlivosti. Spíše by bylo lepší cestou našetřit na něco kvalitního. Jde koupit plynovka a joy zvlášť, například CHáčka, pravda HOTASu jako kompletů moc není, Warthog jako špička a pak.... vlastně nic.

        Často používaná kombinace je plynovka ze Saiteku + MS Sidewinder FF (což je ovšem nákup s bazaru). S FF je vůbec bída, tam je možno jen bazarovy Sidewinder nebo G940. Elite ovšem nepodporuje FF že?
        • Zagro
          Tak tak, nakonec jsem pro prolízání mnoha fór došel ke stejnému závěru. Přítelkyně nebyla nadšená, ale věřím tomu, že s Warthogem budu lítat klidně i několik desetiletí po jeho koupi :) Když člověk zavře oči a dotkne se toho kusu železa, tak je to něco úžasnýho. Holky by vám děti mohli povídat :D V tomhle ohledu se skutečně kompromisy nedělají.
          • walltar
            Tak já když si kupoval X52 tak jsem chtěl něco levnýho s čím se naučím lítat... Warthoga bych si chtěl časem koupit, ale ne jako první Hotas, abych potom zjistil, že mě leží ve skříni a vůbec ho nepoužiju.

            Ale jinak svůj X52 sem upravil asi po 3 letech... do té doby sloužil taky dobře. Teď je jen lepší. Hlavně je přesnější kolem nulové pozice. Ale až tak velký rozdíl to není.
            • Zagro
              Však jo. Já jen, že jsem tehdy ty peníze měl a tak jsem nemusel dělat kompromis. Navíc jsem věděl, že mi přijde DK2 a do budoucna budu jistě majitelem finální verze Riftu. Takže Warthog ležet ve skříni určitě nebude, protože letecký simulátory budou jednou z nej věcí pro Rift, už jen z principu věci. Ale je pravda teda, že dát 8500Kč za joystick + 3000Kč za pedály není žádná sranda, pokud člověk nevydělává.

              Jediný, co mě zatím štve je, že v ED není jeho přesná kopie ve 3D (což se snad časem změní). Tam to vypadá právě na X52 PRO nebo tak něco. Ovšem až bude mít plnou podporu Riftu simulátor DCS: A-10C Warthog, tak to bude jiná káva.
      • christianus
        Hotas je pro letani v atmosfere, na vesmirny simulatory se mnohem vic hodi 2 samostatny joysticky pro analogove ovladani vsech os. Jeden na rotace a druhy na posuny. http://www.projectrho.com/public_html/rocket/images/controldeck/rotationalHandController.jpg a http://www.projectrho.com/public_html/rocket/images/controldeck/translationalHandController.jpg nejlepe jeste s pedalama na vykon hlavnich motoru. Ja mam vpravo Defender Cobra M5, vlevo Thrustmaster T.16000M a pedaly staci treba od nejlevnejsiho volantu, ja mam z Genius TrioRacer F1. Vse dohromady je to cca ve stejny cene jako ten X52 HOTAS a zazitek a ovladatelnost mnohem lepsi.
        • walltar
          Tak zrovna u elite si myslím, to ani potřeba není.

          Osobně lítám radši Joy + plyn a translaci ovládám na kloboučku na plynovce, než dvěma joystikama.

          Ale je to na každým co mu víc vyhovuje. Super by bylo mít na translaci analog na plynovce jako má třeba gamepad. ale pochybuju, že by si nějak moc těžil s větší přesnosti, jakou ti poskytne druhej joystick.

          Ale člověk si to musí zkusit sám co mu víc vyhovuje.
      • wenceslaus
        Pohrát s magnetama - něco složitýho?
        • Jsou dva magneticky mody. Jeden je takovej slozitej a vyzaduje joystick znovu kalibrovat a druhej se dela takhle - https://www.youtube.com/watch?v=-JGZSx7UaVU
          • wenceslaus
            Díky, tohle bych měl zvládnout.
            • Pak dej nejaky reference jak to dopadlo. Taky to zvazuju... :D
  • Elite smazim jiz od Bety a az na nedostatek contentu si nemuzu stezovat, hra je tezka, plna vyzev a je nadherna, pro lidi, co maji radi vesmir je to nutnost. Cekal jsem, ze se zde doctu neco k tematu, ale je to tady plny mamlasu a la Novinky. Resej se tady veci jako kdo ma jaky vlasy a podobny voloviny. Pratele proberte se a pojdme diskutovat s mensi nalozi offtopicu. Zajima me nazor lidi na tu hru!
    • Co se nazoru na hru tyce tak se mi libi ale zaroven me fakt stve...
      Napr. se opravdu blbe hledaj mise na loveni piratu (porad cestuju a snazim se nejakou takovou najit ale naposledy jsem na takovoy misi narazil tri dny po releasu a od te doby nic).
      Samotnym lovem se bohuzel moc nevydelavat neda. Anakonda je sice tak za 80k-120k ale vetsinou stejne clovek narazi jenom na mista kde je to samej sidewinder. Lovim jak u nav beaconu tak u resource extraction situ.
      Obchodu se venovat nechci. To mi proste prijde jako strasna nuda i kdyz vim ze vozit rare goods tak uz si vozim zadek v Pythonu.
      Navigace v galakticke mape stoji taky za prd. Cekal bych nejaky zalozky a historii navstivenych systemu. Takhle si clovek musi psat vsechno na papir jak za krale klacka.
      Moznost hrat kooperativne pak vlastne uplne chybi. Planety jsou skoro stejny (od toho jejich procedualniho generovani jsem cekal vic) a skenovani planet trva roky a je to opravdu nuda. Kdyz skenuju nejaky novy system tak u toho vetsinou hraju hry na telefonu.
      Snazim se udelat karieru u Imperia ale vlastne nevim jestli tam neco takovyho vubec jde. Na jejich zakladnach jsem nebyl schopnej najit jedinou misi ktera by mi neco takovyho umoznila a uz vubec ne misi na loveni piratu ktera by mi v tom pomohla.
      Celkove jsem z toho fakt rozpacitej ale porad to hraju takze to asi tak spatny nebude :D
      • Asi zalezi, kde litas. Ve federacnim prostoru jsem u navbeaconu narazil na ruzne wanted lode, od Sidewinderu po Pythony, obcas Anaconda. A na resource sites v anarchy systemech tech velkych lodi take nebylo zrovna malo (a naopak tam jsem Sidewindera zrovna moc nevidel)... :)
        • Lital jsem snad uplne vsude... federace, imperium i aliance. U nav beaconu narazis na pythony a anacondu ale je tak na pul hodinu cekani. Vetsinou tam litaj nejaky addery, sidewindery, eagly a obcas cobra. Docela casto se tam objevujou ruzny paseraci v transportnich lodich ale za ty je fakt prde.
          Resource extraction sajty jsou alespon stabilni takze kdyz se mi tam zacnou objevovat kobry tak uz bojuju jen proti kobram a kdyz anakondy tak bojuju jen s anakondama. Jinak myslim ze se tam typy nepratel gerujou nejak nahodne... jeden den tam priletim a bojuju se samejma anakondama a druhej den rano uz tam jsou jen sidewindery. Ten system prijde trochu pitomej i kdyz si na to uz zvykam. Alespon uz nemaj policajti tendence utocit sami od sebe.
          • Tak to jsem nepozoroval, kdyz uz si jednou za cas vyrazim neco zalovit, vzdycky tam mam ruznou smesku vseho mozneho. Nevim tedy jak resource extraction sites v systemech s vyssi bezpecnosti, ale v anarchy to bylo vzdycky plusminus nahodne a lodi ruznych druhu tam litalo dost, jen se clovek holt musel zdrzovat skenovanim :)
            • V kazdym systemu kde jsem lovil u resource extractions sites se generujou ruzny lode ale pirati se generujou jenom v jednom typu lode. Vlastne v tom systemu kde se mi objevovali anakondy se cas od casu objevil pirat v kobre ale byla to spis vyjimka potvrzujici pravidlo.
    • Hra je to dobra, uzivam si ji :) finito :D
  • Ze Sherminátora se stává Eva Angelina nebo co? Velké, ošklivé tetování na pravé ruce, jedna strana hlavy vyholená ... Ještě chvíli a dopadne to takhle. A to jsem měl tuhle hérečku kdysi rád *9* Za to Shermiho jsem nikdy nemusel.
    • Ukazes nam svoji fotku at se taky zasmejem?
      • Vaše prťavý mozky by mou krásu nezvládly. *5*
        • Je ji celejch 150kg?
          • Jack1947
            Ne jenom 120kg *15*
  • jenom digitalni verze a silene draha *11*
    • To je hnus myslel jsem, že za to chtějí 50 dolarů a to je 50 euro, neskutečně předražené a tak bych si to zahrál kua.
      • V předprodeji za 40 euro. Jinak je to jedna z mála her, kdy předprodej je skutečně levnější než měsíc dva po vydání hry. Jako koupit si hru v předprodeji a pak zjistit, že par dni na to ta cena klesá dolů je ještě větší opruz.
  • Polacek s vama zase pekne vybehnul teda...
  • predam Elite Dangerous, za 35€, jedine platba cez mBank, pripadne dobite STEAM money, v podstate nehrana, mozes si sam zvolit NICK... napiste kontakt pod koment ak mate zaujem a moznost platit ako uvadzam ;)
    • Hnisavec
      nie, radšej warez *5*
      • Největší magor sektoru co píchá ovce.
        • ked myslis
  • elite
  • česká distribuce není?jen na ofiko stránkách?
    • Keyz
      jo

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit