Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • kks 3roky vo vyvoji a vypada to stale rovnako. ogrcane hnusny UI, otrasne animacie a este horsi engine
  • Tak ať tu hru vydaj na PS4/XOne a bude po problémech s cheaterama.
    • Myslíš že na PS4/XOne nejde ve hrách vyvolat debug konzoli, hackovat apod.? :D Zpátky do reality než tě někdo označí za naivního..
      • Nejde, protože tyto konzole nejdou jailbreaknout. *1*
        Však i GTA Online je na PS4/XOne bez cheaterů, horší bude, až tam jailbreak pude.
        Na PS3/X360 taky nikdo nehackoval, než šly jailbreakout. *4*
  • tak zaprve, vetsina tych chytov co tu pisete, su skor hacky, a podalsie, co je na DayZ tak vymecne ze existuje Hack komunita co sa ju snazi takto nicit?
  • Krescz
    stejně ta hra nevyjde nikdy *7* celý tento projekt se zapíše do dějin jako fail
    • *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1*
    • Ta hra nepotrebuje vychazet. Uz davno vysla a o nejaky pomyslny dokonceni a vydani, pri kterym akorat zmizi nalepka "early access", uz davno nejde.
      • Krescz
        souhlasím s tím, že je pro tu hru lepší když je v "early access", protože pak se na to můžou vymlouvat: "Nejde to a to, ale jelikož je hra v alfě tak je to pochopitelné"
        ...ale na co by se vymlouvali u hotové hry? *7*
        • Boze.. no nic, skoda mluvit.
    • Jestli se jim to podaří dokončit, to nedokážu říct, ale fail to určitě není. Vývojářům to vydělalo balík nad plán a hromadu hráčů to baví i teď...
      • wenceslaus
        Nejde o prodeje nebo jestli to lidi baví... jde o hodnocení lidí na diskuzi games.cz!
  • Mám takovej dojem, že padělání průkazů je trestné i v Rusku a Číně. Just saying. Na druhou stranu jde-li o lov achievementů, tak v těchto zemích ještě nikoho z Bohemky nezavřeli.
    • wenceslaus
      Určitě bude. Na druhou stranu, že někdo obchází takové demokratické a právní státy jako tyto, mi žíly netrhá.
      • Jsem si jistý, že jestli je při zahraniční cestě líznou, tvůj názor zde na diskusi jim zajistí bleskurychlé propuštění a omluvu se všemi státními poctami.

        Ale vážně. Je, řekněme, velmi netaktické, psát podobné věci na web, nota bene v případě, kdy se mluví o padělání veřejných listin států, které, jak jsi správně postřehl, přistupují k právu na spravedlivý proces velmi svérázně.
        • wenceslaus
          To je pravda. Zmiňovat to takhle veřejně je asi dost neopatrné (i když s těmi doklady necestují).
  • tak kdyby to aktualizovali jak by meli a neprotahovali vyvoj, meli by se lip. Ted si muzou stezovat, ale je to jejich blbost, ze davaji haterum takovou sanci. Vetsina her uz by mela tri zaplaty, byla vydana a hraci se tesili na dalsi pokracovani.
    Z myho pohledu by se mela BIS v prve rade zamyslet, proc ty lidi tam vubec jsou.
    • Stesky vývojářů mě až tak nedojímají. Cheating odnesou v prvé řadě hráči.
  • To me podrz. *15*
    A ja myslel ze tato hra uz vubec nikoho nezajima. *7*
    Tvurci by se mohli zamyslet treba nad tim kolik let je uz dayz v alfe, jak stale nejsou schopni vychytat bugy uplne zakladnich funkci. 4 miliony kupujicich se citi byt podvedeni a uz vzdali nadeje ze hru bude nekdo schopen dokoncit. A z tech 4 milionu se najde dost takovych, kteri dostali chut se mstit. A kde je poptavka, tam je i nabidka. Nebude to jedna z hlavnich pricin proc je o cheaty na dayz tak velky zajem?
    A zkusim uvest dalsi moznou pricinu. Hra je prekombinovana, preplacana nefunkcnimi funkcemi, prilis slozita pro prilezitostniho hrace. Neni pro nej nakonec ten cheat jediny zpusob jak si tu hru, za kterou zaplatil a funguje jenom online, jak si tu hru vubec zahrat, bez toho aby se zabil chuzi po schodech ? *1*
    • "kolik let je uz dayz v alfe, jak stale nejsou schopni vychytat bugy uplne zakladnich funkci" :D totalni facepalm. Zjisti si co je alpha prosim te a nebo vis co, radsi vubec neotvirej pusinku.
      • Tak pravda, davat za alfaverzi penize muze leda chorej mozek. Ale leda podvodnik to muze nabizet k prodeji. Takovy verze se totiz rozdavaj zadara jako preview.
      • Jo. A budes tady operovat alfou i za pet let ? A nebo jinak. Napises mi o nejake dalsi hre, ktera je ve verejne alfe 3 roky? Tak ti nevim. Neumim si predstavit ani interni alfu, kde jsou roky v provozu uplne pitome bugy a nikdo s tim nedela nic. *6*
        • Ano budu tady operovat s alfou i za 5 let. Kdyby nebyla verejna, byla by interni, jelikoz co se tam deje je normalni vyvoj, do kteryho si ty jako hra zaplatis "nakouknuti" bez toho, aniz bys tady neco placal o bugach a rozciloval se. Ve casti vyvoje v jakem hra je, nejsou prioritou nejaky bugy, a to ani kdyz nad tim breci nejakej random co pouziva argument "ja jsem za to zaplatil".
          • Normalni by bylo kazdemu z tech milionu testeru platit mzdu a ne zvanit neco o nakouknuti za uplatu.
            Pokud te to bavi, tak napis ze to to bavi i v soucasnem stavu, ale neomlouvej neschopne a line vyvojare. Pristi hra bude v alfe 15 let, protoze lidi jako ty nemaji soudnost.
            • Co to tlachas ? Ta hra je uz nekolik let jednou z nejprodavanejsich na steamu. Ty ostatni nesmysli ti ani vyvracet nebudu.
              Prej ze na sebe nevydelala *1* . Prave ze ta hra uz ma vydelano takze neni zadnej duvod pokracovat ve vyvoji ...... to je ta pointa ktera ti unika.
            • platit milionu testerům mzdu.. a přemýšlel jsi u toho než jsi to napsal? Milion testerů, kdyby dostal každý jen stokorunu (za kterou to nikdo dělat nebude) tak je to měsíčně vyhozených sto milionů korun... fakt geniální nápad chlape.. u hry která ještě ani nevyšla/nevydělala. Že někdo vyvíjí hru třeba i čtvrt století je jeho PROBLÉM (co se týče rozpočtu, fanoušků, času), ale to že někdo za nedodělanou hru zaplatí a je jedno jestli je to alfa, beta nebo early access je jeho BLBOST. Stěžovat si potom na nějakou nedodělanost, neschopné a líné vývojáře.. fakt se chceš označit za svéprávného jedince?
            • Nikdo neomlouva neschopne vyvojare, protoze nikde zadni neschopni vyvojari nejsou. Vyvojari si vyviji svou hru podle sveho planu, ktery se ruzne meni, ruzne se veci posouvaji, meni se priority apd.. Proste to, co se normalne deje za zavrenymi dvermi (a to ma svuj duvod, kterej je tady krasne videt). To ze jsou ty dvere otevrene a ty si zaplatil za zjevne ani nevis vlastne co, te neopravnuje k tomu se rozcilovat ze neco nejde, nebo ze je nekdo neschopnej apd., protoze ten vyvojar se nebude soustredit na tvoje problemy v tehle fazi vyvoje. Zjevne je asi potreba napsat jeste stupidnejsi popisek early accessu, kde by se osetrily vsechny tyhle naprosto spatny domnenky, ktery vetsina lidi ma. Neco jako kdyz je renderovanej trailer na hru a musi se tam pro dementky napsat "not actual gameplay", ze? No jo.
          • Klidek, ja se nerozciluji, pro tech par korun fakt nebrecim. Co je tedy prioritou, kdyz ne odstranovani chyb? Myslis napriklad ten novy renderer, ktery uz mel byt v pristupne verzi presne pred rokem? *5*
            • co se tyce noveho rendereru, tak to je samozrejme pochopitelne. Plany se docela razantne meni za pochodu, a pokud v jednu dobu to vypada tak ze novy renderer vydam a za 14 dni se objevi problem, tak ho proste nevydam a cely se to automaticky posouva. Naprosto pochopitelne, nerekl bys? Ovsem neee, prijde masa s "jezis to je fail, pred rokem mel bejt renderer a porad nic".
            • Vyvoj hry je vetsinou tak, ze se vyviji content ze ano, a az hra vstoupi do bety, tak se zacnou resit bugy. To do ceho ty muzes v pripade DayZ nakouknout se normalne deje za zavrenymi dvermi (ano treba 5 let), ale jelikoz se ty dvere pootevreli verejnosti, tak vznikla mylna domenka ze se nekdo okamzite bude soustredit na bugy ve vyvojovem stadiu hry. Nehlede na to, ze pokud se zacnu v takovemhle stadiu zabyvat bugama a pak si pridam dalsi content, tak ten mi to cele opet rozhasi a ja budu stale a stale vynakladat naprosto zbytecne zdroje pro opravu bugu, protoze masa si mysli ze tak by to melo ted byt? To urcite ne, a to ani protoze mi za to nekdo zaplatil. Ten "nekdo" totiz nezaplatil za to ze ja budu opravovat bugy a ze to bude fungovat. Zaplatil za nakouknuti do vyvojoveho procesu a samozrejme tak bude chapat, ze ja si to vyvijim podle sveho planu, a az nastane cas se soustredit na bugy, tak se na ne soustredit budu.
        • normalni developersky cyklus AAA hry je 5 let, a ano, jsou i hry co byli ve EA vyvoji dele. Viz kerbal space program (skoro 5 let). Nehlede na to ze DayZ odstartoval boom EA her takze je logicke ze je mezi prvnima. A mimochodem DayZ jeste neni ve vyvoji ani dva a pul roku... Ale necekam od tebe samozrejme zadne argumenty, jen papouskovani neinformovane masy :)
          • Prosim te. *2*
            "DayZ jeste neni ve vyvoji ani dva a pul roku". *1* *1* *1*
            To je hodne zajimavy fakt ktery uvadis, vzhledem k tomu ze na Steamu je ke stazeni uz od konce roku 2013. Takze predtim nez to strcili na Steam zadny vyvoj nebyl ??? *8*
            Jak vidis skutecne zadne argumenty nepotrebuji, ty se umlatis vlastnima. *3*
            • klucino tobe nema cenu nic vysvetlovat, ty ses dutej jak to jen jde :)
              dam ti nake topicy co by sis mel nastudovat nez se zacnes zas snazit byt profi diskuterem
              1) zkus si zjistit co je to preprodukce a jak u normalnich projektu probiha
              2) precti si interview s devs abys zjistil ze vni figurovali vseho vsudy asi 4 lide (predstav si ze ve ctyrech lidech to tak rychle nejde)
              3) vyggogli si dayz mod a uvedom si ze vyvoj dayz modu neni to same jako dayz SA (lol na to tvoje 2012)
              4) uvedom si ze jedinej kdo se tu ztrapnuje svyma argumentama si ty, ale aspon sem se zhluboka zasmal :)
            • facepalm:
              Ty se tady budes ztrapnovat az donekonecna? Proc si trochu nezagooglis, nez vypustis takove pindy proboha ??? *8*
              Tak jen pro informaci. Vyvoj DayZ primo s Deanem Hallem zapocal v srpnu 2012. A kdyz tam Dean nastoupil uz se nejaky cas na hre pracovalo. Takze vem si kalendar a zacni pocitat. Jsem fakt zvedavej co zase vyplodis. *5*
            • DayZ vyslo na steamu v prosinci 2013, coz je do ted 2 roky a 3 mesice. Pred steamem nejaky vyvoj byl, ale pouze par mesicu, dejme tomu 5. Tudiz je vlastne DayZ stale ve vyvoji hlavniho contentu. Jak myslis, ze vypdaji ostatni hry ne ani trech letech od zacatku vyvoje? Myslim, ze muzes byt stastny v pripade DayZ.
  • Stary dobry singleplayer...jo, Menorri, vis, ze jsi idi©t?
  • Menorri
    Pěkný článek a jako vždy pociťuji takovou vnitřní radost, že "týmu" co dělá DayZ někdo davá zabrat. Útoky cheaterů bych z většího procenta spíše připisoval nesouhlasu s tím jak za ty léta hra vypadá, protože i já mám po mnoha letech hraní dobrých, špatných, dodělaných i nedodělaných her pocit, že bych DayZ nejraději zažaloval za podvod.
    • Kdyby ta hra byla hotova tak by tam zadny cheaty nebyli. To prece musi videt kazdy!
    • wenceslaus
      Jestli pociťuješ "vnitřní radost" z anonymních výhružek smrtí tak jsi dobrej psychopat.

      A cheat je spíš útokem na hráče.
      • Menorri
        Hezky překrouceno...každopádně mám radost z toho, že je někdo upozorňuje, že je něco v jejich vývoji hry špatně.
        • wenceslaus
          Překrouceno? Přesně o tom byl ten článek... cheaty poškozující ostatní hráče a výhružky. Co jiného se ti teda tak líbí?
          • Menorri
            V článku se píše o výhružkách, obtěžování a o telefonátech dopadající na vyvojáře. Nemyslím, že každá blbá SMS byla o tom, že když do hry nepřidají další revolver tak je zavraždí *1* takže si článek přečti a nejenom nadpis. Psal jsem, že jsem rád, že na vývojáře někdo tlačí, protože očividně nevědí co dělají, tak by možná měl přijít čas vše přehodnotit. Pouze ty si z celého nadpisu a mého příspěvku rozpoznal, že je to všechno o vraždách. Psychopat nejsem a aby někdo umíral taky nechci.
            • wenceslaus
              Ne, ale nijak jsi je nevyloučil, což by se určitě patřilo.
              A výhružný SMS jsou v pohodě, když nehrozí smrtí? Co má vůbec kdo psát vývojářům, nebo jejich blízkým?

              Jestli tohle schvaluješ jako přijatelný nátlak, tak jsi.
    • stejne je DayZ porad top ve svym zanru ;)
    • Tilwaen
      Mozna kdyby se nemuseli tak zevrubne zabyvat smutnymi existencemi, jejichz hlavnim cilem je jim hru rozbit, tak by ta hra v dnesni dobe mohla vypadat trochu jinak.
      • co brani vývojárom, uzavriet vrejny test, a pracovat v klude na doladeni hry? myslim ze pripomienok maju viac nez dost, takze az ich vyriesia, tak mozu znova otvorit verejny x-test ale mozno sa boja ze az to opravia tak vsetci hraci uz budu senilny dochodcovia.
        • Tilwaen
          co brani vývojárom, uzavriet vrejny test, a pracovat v klude na doladeni hry?

          Fakt, že je hra v early accessu, za který už hráči zaplatili, nikoliv v bezplatné alfě.
          • Ty si myslíš, že oni nemají interní build? To, co je v early access je jiný, odlišný build.
    • Tohle nebude jen o DayZ ....cheaty jsou takovej skrytej byznys a jak je videt, uz je to trosku moc hardcore.
    • No, hochu, ty se probud z ty diskoteky.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit