Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Kéž by se vrátila možnost prostě strčit médium do drajvu, nainstalovat a hrát. 

    • To mi přijde pohodlnější si to během pár minut stáhnout a hrát co chci aniž bych musel žonglovat s disky, když měním hru. Navíc můj herní notebuk už ani mechaniku nemá.

      • Pár minut? Při velikosti her 50GB+? Ne každý ma doma gigový internet. A s čím žonglovat? Hry na konzole jsou stejně velké a jsou na jednom médiu...

        • žonglovat, když si chci zahrát jinou hru, než zrovna tu na disku, který je v mechanice. Rozhodně ne každá hra má 50GB, hodně velký byl třeba poslední zaklínač, ale většinou je to s přehledem do 10 GB, to máš na 100 Mb do 15 min. doma. Případně do hodiny na něčem pomalejším. Navíc si vzpomeň jak vypadala instalace z disku dříve. Třeba company of heroes byl porod, kdy jsi pak půl dne stahoval a instalaval patche a ještě hru musel online registrovat. Díky tomu jsem se dostal na steam - po jedné pře-instalaci jsem se zaboha nemohl dostat na servery relicu, až pak jsem zjistil, že skončili, ale že si mám stáhout steam a zadat CD klíče tam. Stáhla se mi nejnovější verze a bylo hotovo. Rozhodně rychlejší než instalace z disku.

          • TheSuffering

            Je vidět, že toho asi tolik nehraješ. Dnes (čti posledních pár let) je velikost 40-50+ GB celkem běžná velikost (samozřejmě u AAA titulů) a s rychlostí internetu to v této zemi není zas takový zázrak, jak se nám spousta lidí snaží namluvit.

    • ALHAZRED

      Jo svoji prvni hru sem koupil na 7mi disketach jo to byli doby, to dneska ti usmrkanci nepoberou...ktovi kde budeme za par let, třeba budeme mit v prdeli kabel, neee vlastne vona už je WIFI :D

  • ALHAZRED

    Je mi dost šoufl, jesli lidi uvažujou spusobem EPIC nedosahuje kvalit steamu, nebo že ja chci mit všechny dili pohromade, nebo krabičku na poličce panačka, pri posteli a pirko v pr...a nakonec si to odnesou vyvojaři, ktery o tehle vecech vubec nerozhoduji...no asi budou nakrknuty pravem a tohle je podle me fail PC komunity...

    • Jak nerozhodují? Rozhodli se podepsat smlouvu s Deep Silver? Rozhodli. Dali jim do té smlouvy možnost dělat takové prasárny? Evidentně dali. Tak je, prosím, přestaňte pořád omlouvat. Mohou si za to sami.

    • Nehovorím, že je to správne. Ale PC komunita nemá moc iných možností? Čo spravia distribútorovi? Ktorý má rôzne hry na rôznych klientoch. 

      Aj tak z toho nič nebude. Evil Actually stále vydávajú hry, ktoré ľudia stále kupujú, hoci sú označovaní za najhoršiu spoločnosť v hernom priemysle a všade sa robia videá a články o tom, ako škodí ich prístup hrabivosti a loot boxov. Ale hry predávajú.

      Takže problém je v hernej komunite, že ak sa im aj niečo nepáči, tak ich nikdy nepodporia ostatní. Konozolisti sa nestarajú o PCčkárov a naopak, RPGčkari o hráčov akčných hier a tí o hráčov športových hier. Proste každý sám za seba. Alebo ešte aj kopnime si do naštvaných, keď sa množia príspevky "je mi zle z tej komunity, nech odídu s tou hrou inam" a podobne. 

      Hra ako produkt by sa mal snažiť zapáčiť cieľovému zákazníkovi, ale keď sa predá aj bez toho, tak nie je dôvod o nejaký klientský servis. Tie reči "hra ako služba" sú len zástierky pre hrabanie peňazí. Ale aby sa nejak vychádzalo v ústrety tým čo platia, to nie. Lebo nevedia držať spolu. To je v podstate to isté čo vo veľkom podniku zamestnanci. Ak sa väčšina nechá zdierať, tak tých pár ktorým to vadí môžu ignorovať, alebo vykopnúť, podnik pofičí ďalej. 

      Takže tu nemajú veľa možností. A toto je taká ešte relatívne normálna. Nejdú rozbíjať výklady na firme vývojárov, alebo nejakú somarinu. Len sa negatívne vyjadrujú. Keby to zabralo a keby naozaj  ovplyvnili predaj ostatných ich hier (aj keď áno, neprávom voči vývojárovi), tak by to bol varovný prst pre ostatných. Ale ako som vravel, neexistuje tu komunita, ktorá by držala spolu. 

      • ALHAZRED

        Joooj chlapčok môj vidim že sa mi snažiš dačo povedať, ale vôbec netušim že čo :D

        STREDOSLOVACI...

        Komunita, ktora by držala spolu, no jasne, ala ja nebudem držať s hejtermi, ktory chcu presadiť svoj nazor, že hra proste musi vyjsť na steame a ked nie podpalime mesto... a ked sa na*erem aj ten plot im podpalim :-D

        • Kto hovorí o podpaľovaní plota? 

          Je to napísané dosť jasne, aby to bolo zrozumiteľné. 

          Je to dosť jednostranný názor, kde je hejter každý, kto s tebou nesúhlasí. To je práve pointa, že chcú, aby to vyšlo na Steame. Že sú platiaci klienti, ktorí nechcú ísť na novú službu kvôli jednej hre. Podrobnejšie som to popísal vyššie. 

          Vďaka za názor. Skvelá ukážka nejednotnosti komunity. 

          • ALHAZRED

            Ano som nejednotny, nekolektyvny, ďakujem vďaka bohu že už nie je socializmus.

            Ja nemam problem si kôli jednej hre stiahnuť noveho klienta, ked mi ta hra za to stoji, ak s tym maju problem iny hrači je to ich problem, ale HATE ktory sa okolo toho vytvoril je jednoducho neadekvadny a prehnany.

            Pokial je toto dôvod a zamienka, prčo hru upiratiť, nech sa pači...len sa potom nečudujme, že RDR2 nevyšlo na PC...

            Ale tuto je to stale dokola blabla, stale sa bavime o hre ako takej a nie o nejakom klientovi, tak sa sudruhovie konečne už PREBUDME !

            • Mileniál? Alebo boháč? 

              Lebo iný ľudia vedia, že je rozdiel medzi egoizmom a komunitou a socializmom a komunizmom. 

              Komunita znamená, že si ľudia navzájom pomáhajú, pretože chcú, pretože sa zaujímajú aj o niekoho iného ako o seba, že majú nejaké dobro v srdci a altruistické sklony a nevnímajú ostatných ako nezávislé jednotky, ktoré so mnou nikdy neprídu do interakcie, tak sa o ne zaujímať nebudem. 


              Hej, preto zarobilo GTA5 milióny a trhalo rekordy, lebo sa piráti. Iste, pirátstvo je problém, ale to že strácajú zisky, keď nejdú na PC je prostý fakt bez ohľadu na pirátstvo. HBO sa hrdilo, že ich Hra o tróny bola najsťahovanejším seriálom. A napriek tomu ho neprestali natáčať. Predáva kvalita, nie to, či je to chránené, alebo nie. 

    • Jambbo

      Tak PC komunita hlasuje hlavně svou peněženkou, proč by měli jít na podřadnou platformu jen proto, že si to vymyslí vydavatel? Her vychází dost a pokud se chce vydavatel sám od sebe handicapovat, tak je to jeho problém.

      • ALHAZRED

        Podradna platforma jako co ruska elektronkova kalkulačka nebo jak ??!!

        Mohlo se stat že by to bylo DX12 only, nebo taky WIN10...pak by se tu brečelo...

        Jo kupujte si co chcete, pravda je ale takova, že se to za par tydnu krekne a pak si to frajeři koupi na steamu ve slevě, řikej oslovi že PC hrači budou skutečne rok čekat...LOL

        • Cajicek

          Ja si klidne rok pockam nez to bude na Steamu... hrat co mam, takze pohoda ;)

          Vic me stve Satisfactory :/


          a prosim te precti si obcas co pises... Jamboo ma plne validni argumenty proc je Epic store s*it v plenkach....

        • Jambbo

          Proti steamu podřadná platforma, které chybí různé funkce které jsou na steamu, některé i na konzolích. Pokud se jim to vyplatí tak klidně ať vydají na W10 only. Neříkám že si to na epicu nekoupí nikdo, ale určitě budou mít nižší počet platících zákazníků než kdyby to bylo i na steamu. Teď je jen otázka jestli to bude o 10% míň nebo 50% míň. Snad jim ta exkluzivita za to bude stát...

          • ALHAZRED

            Viš kde byl steam pred par rokma ? Viš to ? Viš to ? Neviš !

            Je sem hodne proti konzolim, ale asi si ty hry na PC jednoduše nezasloužime...

            Konzolisti neremcaj, nehejtujou, kupujou...

            • Tak isto začínali veľké filmové štúdiá. Ale teraz ovládajú trh a začať s novým je takmer nemysliteľné. ísť niekam, kde poskytujú lepšie služby s tým, že za pár rokov budú možno lepší? Ekonomika a marketing sú zrejme veci, ktoré ignoruješ. 


              Konzolisti majú účet na konzole, kde si kupujú hry, majú viac profilov na achievmenty, na rozohrané hry, celkovo ich neotravujú s týmto všetkým. Zároveň je to trochu iná komunita, kde si kvôli financiám menia hry, alebo hrajú iné žánre definované tým, čo je na konzole a PC. Nie je možné to porovnávať 1 k 1.

            • Jambbo

              Je rok 2019 to jako máme čekat na dobré služby na epicu za mnoho let? To každá nová automobilka má dělat auta jako se dělala před sto lety, protože takhle automobilky začínaly? Nikoho nezajímá že je to nová služba když hry tam stojí stejně.

              • ALHAZRED

                Reakce na příspěvek:

                Jaka automobilka ? TVL jaky to ma vliv na funkčnost hry jako takove ?

                Tohle sou žvasty vymazlenejch decek co posilaji socialku na rodiče že jim nekoupili ajfooon...

                • Jambbo

                  Reakce na příspěvek:

                  Ne, to jsou argumenty platícího zákazníka, kterej si vybere co a kde si koupí. Tak to si to podle tebe lidi můžou rovnou upirátit když to nebude mít vliv na funkčnost hry ne?

                  • ALHAZRED

                    Reakce na příspěvek:

                    Nevědel sem že hry se nekupujou na hrani ale na ty služby a chobotinky kolem, aby sem mohl streamovat, aby to bylo prepojeny s fejsbukem a twiterem aby spužaci čumjeli jak drtim nojooo nova dobaaa

                    • Reakce na příspěvek:

                      Som nevedel, že autá sa nekupujú na jazdenie, ale nato, aby ma ofukovali, ohrievali, sťahovali sami okná, parkovali za mňa. 

                      Mohol by si niečo vedieť o svete, keď tak píšeš.


                      A hlavne nechápem, prečo píšeš. Dal si najavo, že nejaká herná komunita ti je ukradnutá. Dobre, vyjadril si svoj názor. Nik ťa nenúti byť súčasťou komunity. Ale prečo stále vypisuješ? To že sa staviaš proti tým, ktorým to vadí v podstate vyjadruje, že sa staviaš na stranu distribútora. Hoci by ti to mohlo byť jedno. Veď  nech si ľudia remcajú, nech si distribútor robí čo chce, ti si to kúpiš ako ty chceš. 

                      Tak prečo máš potrebu sa proti ostatným stavať? A hlavne prosím netvrď že ti vadí nejaký hejt. Nik to nehovorí, aby sme šli zabíjať vývojárov, alebo im podpaľovali autá, obchody ktorý ich hry predávajú, alebo niečo podobné. Nik ich tu neuráža, ani nezhadzuje, len chcú platiaci klienti vyjadriť svoj postoj, že by sa na nich mal brať ohľad. 

  • Kallessin183

    Proti Epic storu osobně nic nemám a  až bude nabízet stejné, nebo obdobné množství služeb jako steam, rád ho nainstaluju... Ale teď by to byl jen další launcher, který pustím akorát, když jdu hrát.


    Osobně si myslím, že steam potřebuje konkurenci, ale především takovou, kterou pozná i konečný hráč a ne jen vydavatel...

    • twicer

      jop to je dobrá pointa, bohužel pochybuji že to tímto směrem půjde.

  • owny

    Review bombing je asi jediný způsob, jakým může hráčská komunita projevit nesouhlas a být slyšena. Nebo ne?


    Nikdo nemá rád tříštění her do milionu launcherů a ještě navíc toto rozhodnutí měnit tak brzo před vydáním. Další věc je, že Epic Launcher ani náhodou zatím nedosahuje kvalit Steamu.


    Ve výsledku hra vychází exkluzivně na horší platformě, za víc peněz a já doufám, že i přes větší procenta utrží vydavatel méně peněz a příště si takovou blbost rozmyslí.

    • iSpirit

      Nesouhlas s čím? S kapitalismem? S čím nesouhlasíš? Steam nemělo žádné smlouvy, takže Epic přeplatil a získal exkluzivitu. Bombardovat můžeš tak akorát Steam za neschopnost nebo sebe. Kolik vám je proboha? Tohle je tak silně levičácké myšlení, až je mi z toho špatně.

  • cumpi3

    Ja ty exluzivity proste nesnasim a prijde mi to posahany. To je jako kdyby Star Wars nebo Marvelovky davali jenom v Cinestaru a ne v CinemaCity

    • iSpirit

      Odstraňme třídní rozdíly a dejme všechno všem, tohle vždycky všude fungovalo.

    • asi tak.. dementní business!!! ale jak chtěj vaši našim je to jedno :-) já si to i docela chtěl koupit.. jako docela, nebyl jsem nijak extra natěšenej, předešlý Metra mě neba, mám rád open world no.. ale TEĎ už jsem ztratil zájem.. njn

  • Ilusiveman

    Tak, a já bych vážně další Metro udělal exkluzivně pro konzoli s nějakou mega změnou, na styl GoW. Vůbec bych se nezlobil a jsem si jistej, že by to nebyla špatná hra... hmm

    • walltar

      Nikdy nepochopím proč je někdo pr exkluzivky... Tobě jako hráči/zákazníkovi to jen ublíží protože ti to bere možnosti a zároveň ti to nepřidá žádné výhody, které by to vykoupili. Ne každá hra jde vydat všude... ne každé studio má na to aby vyvíjelo pro všechny platformy, nebo aby udělalo porty na všechno, ale ještě tomu tleskat je blbost.

      Stejně jako hloupý boje mezi PC hráči a hráči na konzolích, nebo i mezi hráči na různých konzolích mezi sebou... Nic nám to jako hráčům nepřináší a vydavatelům to ještě dává možnost jak oblbovat lidi.

      Na druhou stranu tenhle způsob protestování mě příjde šíleně blbej... Je to jako banda malejch dětí, který se snaží někomu rozbít hračky, protože si šel hrát na jiný pískoviště.

      Problém Epic storu teď je že není moc Epic... takže ho asi moc lidí nepoužije, tak se je snaží donutit jinak. Osobně ale myslím, že přiměřenou reakcí je prostě hru nekoupit, ne běhat a dávat všemu okolo blbý recenze.

      Tak hraní zdar a ať víc her vychází multiplatformně... každej si tam budem moct užívat her co máme rádi na zařízení, který nám vyhovuje.


      • Ilusiveman

        tedy, exkluzivitu jsem myslel spíš časovou, pak by se to během té "exkluzivity" naroubovalo n všehokus PC (: Nemyslel jsem typ trvalé exkluzivity, to by uškodilo lidem. Moje varianta nikoliv, jen by případně pookřelo tvoje ego,že skupina lidí, se kterou se identifikuješ, nebudou moci hned a tady. Nikdo tě nelimituje toustovačem, stejně jako tvoje důvody jsou výsledkem svobodné volby.

        Na zbytek toho tvýho výlevu snad netřeba neragovat, s vyjímkou Epicu? Problém stóru je mi znám i tu tzv "komunitu" zodpovědnou za bezduchej review boombing, se kterou se "nadneseně" identifikuješ. Steam scéna je podmnožinou PC ONLY scény, která reaguje stejně emotivně.

        Nevyjít takovému "emotivnímu stádu" vstříc, je rozumnej krok z longranu, stejně jako tituly, co vzešly z vývoje na konzolích a pak se ta technologie přeportovala. Viz RDR2. Není té "jednohubce" co vytknout po žádné technické/herní stránce, ikdyž třeba nejsi fanda těhle low FPS akciček, tak tam toho není mnoho, co by tě od hraní odrazovalo.

  • MrGe
    Jezis, ale to je mi vyvojaru lito, treba si tu bolistku muzou zaplacnout tim pytlem penez co dostali od Epicu.
    • KrPa

      si chtel rici vydavatel?

      • MrGe
        at ten nebo ten, nekdo tu potrebuje pres prsty. A jedina moznost jak to mohu udelat je ze si Exodus jako prvni metro(vcetne reduxu a "ranger difficulty" DLC) proste nekoupim.
    • iSpirit

      jo, vývojáři určitě dostanou nejvíce peněz z Epicu😂. Zdejší komunita je vážně čím dál omezenější. 1+1= 2, víš to? 

      • MrGe
        ty jsi strasne toxic clovek. Musi byt kazda tvoje odpoved osobni utok?
        • iSpirit

          možná kdybyste byli alespoň někdy schopni použit mozek, tak by na vaši hloupost nemusel pořád někdo upozorňovat. Ti kluci z toho Epicu z celé té mašinerie kolem Epicu uvidí nejméně, jestli vůbec něco, ale idi*t s ikonkou PCMR si myslí, že se budou koupat v penězích. Bože, za co mě trestáš. Proč jsou lidi takoví tupci? Proč?

          • Tak proč podepisovali tak jednoznačně nevýhodnou smlouvu, že z toho nic neuvidí?

          • Cajicek

            a ted si to po sobe precti a pak nekomu rikej ze je omezenej a ze 1+1=2 ;) sasulo :)

          • MrGe
            lepsi? :D
  • Lupulin

    Review bombing sem nikdy nepoužil a ani nepoužiju, ale tuhle praktiku zcela chápu, jak jinak dát věřejně vydavatelům najevo že se to lidem nelíbí, napsat jim e-mailm, na který PR oddělení odpoví nějakým copapaste a smaže? Lidem se fakt nedivím protože to rozdělování na více launcherů není tak banální věc jak nám to stále a dokola redaktoři různých webů předkládají, Steam se mě spouští s launchem systému, takže po spuštění se pěkně aktualizuje, zkontroluje všechny nainstalované hry a ty taky hodí do top kondice......mám i všechny ostatní launchery ale prostě je pouštím jen když něco potřebuju zahrát....cca jednou za pul roku :D a to je panečku peklo! Napřed aktualizace launcheru, pak aktualizace hry a já čekám někdy i pěkně dlouhou dobu, a to je prostě špatně, proto lidem vadí tak roztříštený trh, protože to vůbec ale opravdu vůbec není user friendly! Řečem o nějakých procentech vývojářům nevěřím už vůbec, ty čísla tolik nerozhodují, byly tady vždycky ty procenta a nikdo o tom nemluvil a trh vesele rostl, kdyby EPIC nerejžoval peníze z Fortnite tak na PC komunitu dále zvysoka kašle! Krabicová distribuce si taky ukousne pořádný balík, a Steam ať se to někomu líbí nebo ne tak nabízí opravdu obrovskou základnu fanoušků a hlavně featur, dodnes nemá Uplay takové komunitní funkce jako Steam...


    • iSpirit

      Ty jsi mi ale chytrý chlapec. Steam pouštíš každý den, proto máš vše aktualizované, ale ostatní launchery pouštíš jednou za půl roku, pro ty ty patche se za toho půl roku instalují dele než na Steamu, který pouštíš denně. To by člověk nevěřil. Jak to ten Steam dělá? Taková malá rada. Pouštěj to každý den jako Steam a budeš to mí taky v kondici. Sakra. 😂

      • Lupulin

        Tak psal sem že je potřebuji jednou za půl roku když tam něco hraju, tudíž sem předpokládal že chytřejší z toho pochopí že je nepotřebuji pouštět každý den.....ale díky za radu, to by mě nikdy nenapadlo ;-)

        • iSpirit

          tak úplně ty nechytřejší z nás by napadlo, že je zbytečné se vypisovat o tom, že Slunce vychází na východě a zapadá na západě, protože je to zcela jasné😉.

  • iSpirit

    Žlučovitá PC komunita je k smíchu. Je mi líto vývojářů. Snad se hra bude dobře prodávat na PSku.

    • BoB.2

      Tenhle koment píšeš ze svého PSka?

      • iSpirit

        to má byt stěr ala školka? Tyhle dětské kydy si nech od cesty.

        • ispirite ty jsi ten nejvic immature clovek na tomhle webu a to pocitam i GGG. Takze drz pec
          • iSpirit

            píše člověk, který je registrován včera(pravděpodobně ban) s nickem polibmiprdel. Takže zabanovaný multitroll má drzost mi něco psát. 😂. Divná doba přeje divným lidem, ale PC komunita tyhle trolly sdružuje, to jest pravda.

            • MrGe
              jj a podivej na to, lidi se mnou souhlasi. Zatimco svoje prispevky si likujes ty sam.
              • iSpirit

                Reakce na příspěvek:

                😉aha, to jsi ty. Pěkně si se prokecl multitrolle 😂

                • MrGe

                  Reakce na příspěvek:

                  cece tohle neni soutez. Anonymni diskuzi na netu lze vest i bez osobnich narazek.
                  • iSpirit

                    Reakce na příspěvek:

                    zalez ostudo, nejhorší je odhalený multák, co má drzost dál pokračovat v trollení.

  • Jez3vec

    A jak jinak mohou lidé vyjádřit svoji nespokojenost s rozhodnutím publishera? Vývojář sice nerozhoduje, kde bude svojí hru prodávat, ale zase svého vydavatele vybírá.

    • iSpirit

      co tak si něco zjistit okolo krachu THQ ? To je tak těžké?

    • walltar

      No tak nevím jak to je v tomhle případě, ale celkem často je vývojářské studio majetkem vydavatele, takže moc na výběr nemá.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit