Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • flash789

    Tady u nas v CR jsou lidi ze Zaklinace tak vykakany ze i kdyby meli na sobe omotanej toaletak tak se jim to bude libit..

  • Thorar

    tohle je fake....

  • malachi

    aspoň si mohli dať záležať aby nevyzeralo tak lacno a umelo

  • lidi jsou sakra nevděčný.. místo, aby byli rádi, že někdo pro ně někdo něco natočí, budou si furt stěžovat.


    Zrovna tady je problém v tom, že všichni mají v hlavě jen to, jak vypadali lidi a zbraně, brnění jen z her.. copak dořiti musí být všechno stejný?

    Opravdu nevděk vládne světu..


    • TheGGG

      holt někdo má vkus a určitý standard a nechce seriál s plastovým škaredým brněním jak ze seriálový xeny... to brnění vůbec do witcher univerza nesedí...

      a jaký vděk? žijeme v kapitalismu, děláš, jak kdyby ten seriál točili zadarmo a za pěkný slovo... to není nějaký youtube fan project, kritika je na místě

      • Derp_1337

        Kecy. Tenhle hate za "škaredé" brnění je totální nesmysl. Stačí si vzpomenout na to, jak vypadala maska Night Kinga z Hry o Trůny během natáčení a je to úplně stejné. Tyhle věci typicky řeší postprodukce.

        Ale to ne, fan boys Zaklínače pláčou, že nehezká maska Geralta a "škaredý" brnění skazí celý seriál!

      • ale prd..  chceme všechno větší, lepší a aby to někdo udělal za nás.. a i tak nám to stejně není dobrý.. copak se snad někdy před dejme tomu 10 lety řešilo někdy takový píčoviny, jako jestli brnění v seriálu vypadá, jak si představujeme? ne.. to nemá se standarty nic společného, to je jen obyčejná rozmlsanost vydojeného mozku konzumního zákazníka..

        a pochybuju, že si zde někdo platí netflix, a už vůbec že začnou kvůli zaklínačskému seriálu.. sebelepší by byl... pár se najde, ale všichni ostatní si to stáhnou jako warez..

        • TheGGG

          spousta lidí si předplácí netflix, já předplatné taky měl a zrušil jsem ho, kvůli agitkám, které netflix protlačoval do svých seriálů, každopádně věřím, že je tady spousta lidí, co netflix má. Nějaká tvá nepodložená tvrzení o warezu rozhodně nelze použít jako argument v diskuzi.

          Že běžný člověk co má trochu vkus nebo požadavky chce od fantasy seriálu kvalitně zpracované kostými, to je tak nějak věc, která je naprosto pochopitelná. A nejde jen o špatnou kvalitu, ale i otřesnou stylizaci toho brnění. Netflix není žádný malý youtuber co si točí fan filmy, ale velká společnost, co dostala do spárů licenci na witchera a ráda by měla seriál ala GoT a pak příjde s něčím takovým. Maximální nároky jsou na místě.

          Už nežijeme v době bakelitových fantasy seriálů z 80. a 90. let, kde stačil plastový meč, kožená bunda a stejný kulisy v každým díle.

          Že rostou nároky je naprosto pochopitelné. Taky asi máš dnes trochu větší nároky na auto, než lidi před 60 lety atd.

          • BoB.2

            nelze než souhlasit

          • ale nehraj si na neviňátko.. warez taháš stejně, jako každej druhej :) a jestli tvrdíš, že ne, tak lžeš..

            co se nelíbí jednomu, může se líbit druhému.. a o tom to je - logicky, pokud točíš seriál podle knihy, budeš se prostě snažit udělat vlastní představu - stejně jako to dělají všichni další scénáristé, kostyméři, stylisti, atd.. prostě jejich představa je taková.. copak tobě někdo tvou práci devalvuje jen podle fotky? asi ne, co myslíš? kvalita těch fotek stojí za vyliž a opravdu nemůžeš podle 3 fotek soudit kvalitu kostýmu.. co víš, co bude za CGI..

            o nárocích nemůže být ani řeč.. celý je to, a to se budu opakovat, jen zmlsaností dnešní společnosti a proto, že neumíme být za cokoliv vdečný, protože to prostě nesplnuje naši představu. Já sem rád, že točí seriál o Zaklínači, jsem rád, že ho bude hrát H. Cavill a jsem rád, že brnění vypadá tak, jak vypadá - přece jen Nilfgard je v knize popisován jako něco démonického... tak tohle brnění mi k tomu celkem pasuje.


            jasně, že např auto, nebo elektronika, spotřebiče máme ted lepší - samý mikročip, display, atd.. a vydrří to jak dlouho? 5 let max? možná máme ted hi-tech věci, ale stojí za bobek, starý vydrželi desítky let bez jakýhokoliv problému..

            • masha.jab tak já jsem nespokojený :D Jsem nespokojený že Geralta hraje Cavil, protože jako hromada jiných lidí, jsem chtěl aby ho hrál Mikelsen.


              A jsem nespokojený i z toho brnění a meče. Rád považuji Wiedzmina za fantasy zasazené do našich historických reálií, takže bych rád viděl reálné historické předlohy jak brnění tak zbraní a ne takovýhle šuvix.


              Ještě poserou šermovací choreografii a podívám se radši na toho starého polského, kde namísto pořádného šermíře dali Aikiďáka.

            • TheGGG

              nemáš žádné statistiky a důkazy o tom, jak kdo z lidí co si stěžují pirátí nebo ne, takže jsi mimo. To není pádný argument, ale jen nějaký tvůj blud. Očividně ani netflix, ani HBO, ani jiné ze stovek televizních stanic a streamovacích služeb kvůli pirátství nekrachují, takže je tu více než dost lidí co to zaplatí.

              A ano, já preferuji politiku všechno nebo nic, pokud bych si měl vybrat mezi odfláklým televizním seriálem na motivy mé oblíbené knižní série, nebo si nevybrat nic, radši zvolím nic.

              Glukhovsky měl dost úroveň, aby metro amíkům nezaprodal, protože ty by z něj udělali odpad, který by neměl s knihami nic společného, Sapkowsky to holt je*e, hlavně když jsou prachy na vodku.

              Takže nám tu vznikne laciná parodie se šaškem Henry Clavinem, temným mordorem a tunou agitek... no to bude kvalita, ale běda kdo si bude stěžovat. Očividně dle některých je nutné držet ústa a krok.

              TV seriály spolu s video hrami, byla jedna z mála věcí, která se od dob 90s a 80s zlepšila, toto je návrat do dob Xeny jak vyšitej...

              A jestli budou i kostými CGI, tak to potěš... LoL

              a že tobě elektronika dlouho nevydrží, není můj problém, stačí nakupovat kvalitu a né šmejdy s kazítky

  • Ilusiveman

    Vždyť je to dobrej řezník. Jako kdyby vypadl z Mad Maxe. Drsnej párací meč, check. Brnění ze scrapu, check.

  • SalemCZ

    Připomněli mi Strážce vesmíru.

  • BoB.2

    Henry si musel říct vo pěknej pakl že jim nezbylo na kostýmy.

  • Full SWJ? Check

    Stupid costumes? Check

    Weak Script - ?

    Plot holes - ?

    No zatim to probíhá podle očekávání :D

    • Derp_1337

      Že jsi tady tak neplakal při natáčení GoT, že maska Night Kinga při natáčení vypadala trapně??

      Prostě se uklidni a vzpomeň si na to, že tyhle věci se běžně dodělávají v postprodukci.

      • Tohle je pokus o "Nilfgard je ten zlej, tak musej vypadat jako orkové z LOTR" (ten meč tomu taky dost napovídá)

      • Je rozdíl mezi maskou a brněním...tohle bude spíš další z nesmyslnejch rádoby cool kostýmů (jakože předělaj tuhle divnou vycpaninu na skutečnou zbroj, dodělaj k tomu kroužkovku, kyrys, chrániče kloubů... nebo to předělaj na skutečný látkový brnění typu gambesonu? to by asi udělali rovnou, ne?) co dál - ty černochy taky předělaj v postprodukci na Evropany??

      • honcka

        Jako že v postprodukci z toho udělají normální hladkou zbroj? Tohle by si nikdo rozumný  z principu nevzal na sebe.

        • Derp_1337

          Kdo říkal něco o předělaní na hladkou zbroj?? Logicky jsem myslel, že po postrodukci to už nebude vypadat tak lacině.


          A co máš s tou vysazeností na hladkou zbroj?? Jako když je zbroj není hladká a super lesklá, tak to není dostatečně cool a nikdo by si to nevzal na sebe?? LOL Pěkný nesmysl.

          • honcka

            Co mám s tou vysazeností? Je to jednoduchý, fyzika, plátová zbroj slouží k ochraně nositele a to buď tak, že ránu buď zadrží, nebo odkloní tak, že zbraň po ní sklouzne a když po ní má sklouznout, tak je čím méně zbraň útočníka předá kinetické energie do zbroje nositele, tím je to lepší, proto veškerý nerovnosti zhoršují kvalitu zbroje. Další věc je výroba, tohle by zabralo min 2x víc času něž normální hladká zbroj, navíc by byla o něco těžší. Info mám od kamaráda pasíře, co vyrábí repliky zbrojí pro muzea, když jsem mu tohle ukázal, smíchy málem upadl.

            • Derp_1337

              Výroba by trvala 2x víc času než normální hladká zbroj? No a??

              Výroba auta značky Ferrari taky trvá o něco déle než výroba Škodovky , ale lidem, co to kupují, je to jedno.
              Podobně to je s "neefektivním" brněním. Lidi, co si to brnění objednají, nemusí nutně brát "co nejlepší schopnost odklonit zbraň" jako nejdůležitější vlastnost. Asi to bude pro tebe překvapení, ale hodně středověkých šlechticů preferovalo "méně efektivní" ornamentální zbroj před jednoduchou hladkou.

              • honcka

                Reakce na příspěvek:

                Až an to, že ty zdobné zbroje jsou z 90% turnajové a šlechtici si je nechávaly zdobit tak aby byli rozeznat jeden od druhýho a podtrhly svůj rod. Navíc i ty prolisy např na ramenách a loketních kloubech nebyly jenom ozdoba, ale sloužily, aby v kloubu lépe a přesněji po sobě plechy klouzaly. Navíc v knihách nifgaardská jízda spíš byla pravidelná složka armády a ne banda individuálních šlechticů jako v evropě.

  • No ten mec je teda len ceresna na torte... to Nilfgard uzavrel zmluvu s Isengardom ? 

    Ja od toho ziadnu slovansku atmosferu necakam. Americania si to kupili tak si s tym mozu robit co chcu. Za to mozu nase krajiny, ze nedokazu nic schopne vyuzit vo svoj prospech a premietnut to na platno. Na to nemame ani ludi ani techniku.

    Na druhej strane ked vidim ako vyzeraju kostymi tak mam obavi ci sa vobec Netflixu vratia naklady ak toto je ich vizia Zaklinaca.

  • BoB.2

    Chtěl jsem moc doufat že se to povede ale tohle je konec.☹

    • Derp_1337

      "tohle je konec"

      Že jsi tady tak neplakal při natáčení GoT, že maska Night Kinga při natáčení vypadala trapně??

      Prostě se uklidni a vzpomeň si na to, že tyhle věci se běžně dodělávají v postprodukci.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit