Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • TheGGG

    hahahahahahaaaa a další kolosální fail netflixu.... přesně jak již dlouhou dobu předvídám, witcher v mamerickém podání bude mega trapárna.

    Co todle sakra má být? Nějací temní elfové nebo co? Jak můžou zkazit i tak základní věc, jakou jsou kostými, to byla jedna z věcí, kterou i GoT zvládalo skutečně kvalitně. Ale všichni dobře víme, že tvůrci mají trochu jiné plány, než natočit kvalitní seriál. Těším se na ten dislike bombing s prvním trailerem, který nebude mít ani ždibec slovanské atmosféry

    • tomwolf

      fail bol den kedy clovek ako ty dostal pristup k internetu namiesto sedeni u psychiatra

  • michaelfoucault

    Nechci se mýlit, ale tohle je takový lakmusový papírek kvality celého seriálu. Pokud tak distinktivní prvek jako je Nilfgaardskou zbroj dokáži zpracovat takhle, obávám se, že ani zbytek nemůže být takový, jaký by si rezervovaný fanoušek tohoto knižního universa přál. 


    Po velice úsměvné a laciné polské verzi dostaneme neméně úsměvnou verzi americkou, násilně naroubovanou na kontury klasického tolkienovského fantasy. 

  • BoB.2

    Henry si musel říct vo pěknej pakl že jim nezbylo na kostýmy.

  • flash789

    Tady u nas v CR jsou lidi ze Zaklinace tak vykakany ze i kdyby meli na sobe omotanej toaletak tak se jim to bude libit..

  • Ilusiveman

    Lol. Dobrej bulvarek. Serialek bude dobrej..

    Ale zase spoustu menecennejch jedinců, typu GGG, mají důvod k radosti v pátek.

  • To vypadá jak klasické nízkorozpočtové fantasy, které plodil Hallmark tak v 90. letech :D

    • Derp_1337

      Že jsi tady tak neplakal při natáčení GoT, že maska Night Kinga při natáčení vypadala trapně??

      Prostě se uklidni a vzpomeň si na to, že tyhle věci se běžně dodělávají v postprodukci.
  • danny_the_hound

    Nechcem zatiaľ hodnotiť celkovú kvalitu zbroje, keďže (zjavne narozdiel od ostatných ;) ) neviem, či budú toto na sebe nosiť všetky nilfgardské jednotky alebo ide iba o nejakú skupinu zvedov a ich zbroj má byť len akási kvázi kamufláž aby ich v tom lesíku bolo ťažšie vidieť (povrch zbroje mi trocha pripomína zvrásnené drevo).

    Ich meče sú vlastne falchiony. Ak by niekto chcel namietnuť, že sú tvarom až príliš uletené, rád by som podotkol, že aj toto je považované za falchion (historická ilustrácia). Takže pri hodnotení čo je do akej miery "historicky verné" sa treba mať na pozore. Sú prvky, ktoré človek považuje za výplody gýčovitej fantasy a pritom sa dá vystopovať reálny predobraz a naopak veľa reálne pôsobiacich vecí je len dielom moderných fantasy spisovateľov a ilustrátorov.

    • tomekbobek

      Ty jejich falchiony jsou ale dost nepraktický a fakt jen vyrobený na efekt. Vruby na zadní straně čepele jsou nepoužitelný.

      • Thanquol

        Pokud nechceš poraženému, svázanému nepříteli-tvorovi odřezat hlavu.

    • KrPa

      stromy roslou zespod nahoru, ne leva doprava ...

    • Ilusiveman

      Chválím, že víš, že nevíš 😁 to chce určitý stupeň inteligence. I v Česku je jí poskromnu. 😁 Jinak dík za ten koment o mecich.

      Meče dřív bylo něco nepředstavitelného, asi jako dnes auta. 

  • Full SWJ? Check

    Stupid costumes? Check

    Weak Script - ?

    Plot holes - ?

    No zatim to probíhá podle očekávání :D

    • Derp_1337

      Že jsi tady tak neplakal při natáčení GoT, že maska Night Kinga při natáčení vypadala trapně??

      Prostě se uklidni a vzpomeň si na to, že tyhle věci se běžně dodělávají v postprodukci.

      • Tohle je pokus o "Nilfgard je ten zlej, tak musej vypadat jako orkové z LOTR" (ten meč tomu taky dost napovídá)

      • Je rozdíl mezi maskou a brněním...tohle bude spíš další z nesmyslnejch rádoby cool kostýmů (jakože předělaj tuhle divnou vycpaninu na skutečnou zbroj, dodělaj k tomu kroužkovku, kyrys, chrániče kloubů... nebo to předělaj na skutečný látkový brnění typu gambesonu? to by asi udělali rovnou, ne?) co dál - ty černochy taky předělaj v postprodukci na Evropany??

      • honcka

        Jako že v postprodukci z toho udělají normální hladkou zbroj? Tohle by si nikdo rozumný  z principu nevzal na sebe.

        • Derp_1337

          Kdo říkal něco o předělaní na hladkou zbroj?? Logicky jsem myslel, že po postrodukci to už nebude vypadat tak lacině.


          A co máš s tou vysazeností na hladkou zbroj?? Jako když je zbroj není hladká a super lesklá, tak to není dostatečně cool a nikdo by si to nevzal na sebe?? LOL Pěkný nesmysl.

          • honcka

            Co mám s tou vysazeností? Je to jednoduchý, fyzika, plátová zbroj slouží k ochraně nositele a to buď tak, že ránu buď zadrží, nebo odkloní tak, že zbraň po ní sklouzne a když po ní má sklouznout, tak je čím méně zbraň útočníka předá kinetické energie do zbroje nositele, tím je to lepší, proto veškerý nerovnosti zhoršují kvalitu zbroje. Další věc je výroba, tohle by zabralo min 2x víc času něž normální hladká zbroj, navíc by byla o něco těžší. Info mám od kamaráda pasíře, co vyrábí repliky zbrojí pro muzea, když jsem mu tohle ukázal, smíchy málem upadl.

            • Derp_1337

              Výroba by trvala 2x víc času než normální hladká zbroj? No a??

              Výroba auta značky Ferrari taky trvá o něco déle než výroba Škodovky , ale lidem, co to kupují, je to jedno.
              Podobně to je s "neefektivním" brněním. Lidi, co si to brnění objednají, nemusí nutně brát "co nejlepší schopnost odklonit zbraň" jako nejdůležitější vlastnost. Asi to bude pro tebe překvapení, ale hodně středověkých šlechticů preferovalo "méně efektivní" ornamentální zbroj před jednoduchou hladkou.

              • honcka

                Reakce na příspěvek:

                Až an to, že ty zdobné zbroje jsou z 90% turnajové a šlechtici si je nechávaly zdobit tak aby byli rozeznat jeden od druhýho a podtrhly svůj rod. Navíc i ty prolisy např na ramenách a loketních kloubech nebyly jenom ozdoba, ale sloužily, aby v kloubu lépe a přesněji po sobě plechy klouzaly. Navíc v knihách nifgaardská jízda spíš byla pravidelná složka armády a ne banda individuálních šlechticů jako v evropě.

  • iSpirit

    ach bože. Neviděl jsem, že by někdo protestoval proti suknovým zbrojím, co nosil Geralt ve trojce, taky hrůza, která byla výsměch předloze. Tak nebudte lidi pokrytci.

    • TheGGG

      ty zbroje jsi ovšem mohl ignorovat a přesto si hru užít... těžko pujde ignorovat tady ten mordorský odpad...

  • Thorleif_cz

    Scrotum Armor...:D 

    • Ilusiveman

      Máš divnej šourek. Jdi s tím raději k doktorovi. 🤔

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit