Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Veskoslav

    Za mě dobré. Ano "Milf"gard a jeho zbroje působí komicky, obzvlášť v porovnání s ostatními. Jediné, co mi na castingu vadilo je Triss, která prostě působí jako nějaká cikánka, co jde věštit z karet a černý elf, který mi naprosto nepřipomněl elfa, ale mladší verzi Tuvoka, černého Vulkánce ze Star Trek Voyanger. Ale jinak za mě nadprůměrný seriál, který stojí za to shlédnout.

  • po třetím díle jsem už znuděně nevěděl co je co, neustálé přeskakování z minulosti do budoucnosti, chaos ve sledování děje.

    v jedné chvíli Geralt pobije 6 lidí a vzápětí ho tam ztluče obyčejný povaleč od kterého by se nechal klidně zabít.

    je vidět že je to z větší části americký seriál, nesmyslné zápletky s Yenefer a uchylnosti s jejím znovuzrozením apodobně.

    První díl výborný, další už jenom KOPÍROVÁNÍ starého seriálu, nic nového, nechápu jak ta ženská může tvrdit že píše scénař, vždyt jenom opisuje už jednou natočené

  • Darrick

    Nevím proč ale je vůbec někde rozumět pokud vůbec jak někdo říká Marigold, v Titulcích jsem to jméno nenašel a určitě to nebyl Dandelion jak ve hře.  Celkem děj je Chaotický, hodilo by se dát aspoň titulek přítomnost Dobití Cintry, a jak by to přešlo na Geralta třeba před 80 lety, nebo Yenifer je myslím starší než Geralt tak by měl být titulek před 200 lety, nejsem si přesně jistý časovímy úseky. Jinak absolutně si nevzpomínám že by Mišilov zemřel v knize, vždyď se objevil ve hře ale ta je jen podle knih nemá na ně navazovat. a celkem mě zamrzelo že se v této sérii neobjevil Kaer Morhen. A nebo prologue a nebo proč Geralt v seriálu neřekl Viseně Matko. V knihách byl Geralt po těžké bytvě léčen v Klášteře, kde to je? Nebyla náhodou bytva na PAhorku zobrazena ve Hře kapku jinak?

    • Anon-ym

      Vždyť Viseně několikrát v té scéně řekl "ma" (nevím jak to přeložili do češtiny)

    • Klášter Melitele je až po Strize (a Foltestovi). Některé povídky prostě vynechali (vlastně docela dost jich vynechali)

      S  Myšilovem se asi nepočítá, protože v sáze se už tuším neobjevil.  Nemyslím si, že by zpracovali pozdější herní příběhy. S právy to bude složité... Tak proč se ho nezbavit.

      No, že je to jeho matka si každý domyslí ne? 

      Kaer Morhen budeš mít hned v první části ságy ;-)

      • Carnage666

        Já si myslim že díky formě vyprávění můžou v dalších sériích skočit zase v čase kam chtějí a přidat povídky který prozatim vynechali.

      • Hoci hry spopularizovali svet Zaklínača, tak sa hneď vyjadrili pri prípravách prvej série, že nechcú mať s hrou nič spoločné. krepáni. 

        S právami by to asi tak zložité nebolo. Ak majú právo na svet zaklínača, stačí zakúpiť na adaptáciu hry. A CD Projekt nemá dôvod odmietnuť peniaze. Zaklínač bola ohromne úspešná hra, ale kým sa dostanú v seriály ku koncu románu, tak už to bude stará hra, čo sa predáva po 5€, takže nemusia robiť žiadne drahoty a poskytnúť práva aj za symbolickú cenu, len by to opäť naštartovalo ľudí vrátiť sa k hre. 

    • Jirx

      Marigold je v seriálu Jaskier, podle polského originálu.

  • Paul_cz

    Knihy mám načtený podobně jako Vašek, možná víc. A musím říct že mi ty změny přišly takřka univerzálně k horšímu, často eliminující emocionální dopad a pointu těch povídek. A přitom je spousta těch změn zcela zbytečných, k převedení do TV formátu nebyly potřeba, jen holt Lauren a její tým chtěli být kreativní aniž by chápali předlohu. Například vystřihnout Meč Osudu a setkání Ciri s Geraltem v Brokilonu byl nebetyčný nesmysl, který pak likviduje pointu Něco Víc. A tak by se dalo pokračovat dlouho. Je to škoda, potenciál byl nezměrný, ale využit jen z malé části. Snad se zadaří u dalších sezón více, ale teď už nejsem optimista, jako jsem byl před shlédnutím první sezóny.

    • Derp_1337

      Na co si stěžuješ? Snad sis nemyslel, že zvládnou do těch pár hodin 1. série zakomponovat všech 8 knih do posledního detailu a vůbec nic nevynechají??!!

      LOL

      Pokud seriál uspěje, tak můžou různé povídky zakomponovat do dalších řad. Flashbacky jsou běžná věc.

      • Paul_cz

        Ne, to jsem si opravdu nemyslel, raketový vědče. Ale když už trvala Lauren nebo Netflix na pouhých 8 epizodách, tak to mohli vymyslet mnohem lépe než to vymysleli. Třeba vynechat povídku s Villentretenmerthem, protože ta není tak podstatná, a místo ní dát věrně zpracovaný Meč Osudu. Celkem by se těch změn k lepšímu dala udělat kopa.


        Žádný flashback už nenapraví chyby první sezóny, protože se už staly. Ledaže by první sezónu natočili znovu, lel.

        • Derp_1337

          Knihy a filmy/seriály jsou 2 dost odlišná média. Historie prokázala, že co funguje v jednom, nemusí fungovat v druhém. Ono prostě nejde všechno v knize do posledního detailu převézt do seriálové/filmové podoby.

          Chápu, že fanoušci si přejí, aby režisér a scénaristi nějak zajistili, že ta kompletní konverze z jednoho druhu média do druhéhu bude fungovat, ale zatím se to nikomu dlouhodobě nedaří udělat.


          PS: Pokud víš, jak to udělat, tak se ozvi Hollywoodu. Budeš první komu se to podaří a určitě ti za to zaplatí milióny.

  • nightborne

    Jo, měl sem to celkem podobně. V těch časovejch linkách aby se prase vyznalo a to to mám taky načtený. Varlobrnění mi vadilo upřímně pořád dost, protože hrozba Nilfgaardu je docela stěžejní hybatel celýho děje a mám problémy jí věřit, když vojenská síla vypadá jak navlečená do nakrájenejch pneumatik.

    A fakt nikoho neštval Vilgefortz? Vzhledem k tomu, co se od něj v budoucnu čeká za činy, bych osobně potřeboval, aby působil jako o trochu větší frajer a ne někdo, od koho bych čekal, že se mi pokusí prodat zaručeně nepřilnavou pánev.

    Nicméně... Geralt, Ciri, Yena a překvapivě i Marigold v klídku, soundtrack super, choreografie povedená, CGI... však víme, ale co už, překousl bych. Kdybych na to měl lepit číslo... tak tak... šest a půl. Ale potenciál to podle mýho názoru pořád má, tak šup s druhou sérií.

    • Nejde jen o Vilgefortze, ktery snadno nakope Geraltovi pr..el ale v serialu ,,prohraje,, s Cahirem ? totalni nesmysl, Yenn mela byt oslepena, ale to neee...to se pani scenaristce nezdalo dost efektni, tak ji misto toho necha udelat taborak. Cela bitva o pahorek je smesne podfinancovana...boha melo tam byt 100k vojaku a ne skupinky pobihajici v mlze jak pri nejake taborove hre. Cerne dryady...kdyz uz primo Sapkovski napise, ze ma mit nekdo stribrne vlasy a oci tak to musi scenaristka po..delat tim, ze obsadi cernosku o tom silenem cernem elfovi ani nemluvim.

      • Derp_1337

        Proč jsi tak překvapený kvůli laciné CGI? Je celkem běžná věc, že seriály nemají tak velký rozpočet jako celovečerní filmy, které jdou do kina. Udělat CGI do 2 hodinovýho filmu je snadnější než ho udělat pro 8 hodin 1. řady seriálu.

        Je potřeba se nad to povznést. Pokud seriál uspěje, tak na 2. sérii určitě dostanou větší rozpočet na CGI.

        • Tak kdyz nemam prachy tak mam mit aspon rozum a scenar tomu prizpusobit. Co je nutilo narvat tam zlateho draka, stejne tak kdyz uz tam chteli Sodden tak na to mohli usetrit prachy a necpat tam zbytecnou bitvu o Cintru, ktera navic byla tak nesmyslne sestrihana, ze Ciri pobihajici po chodbach hradu si ani nevsimne, ze se jeji matka vratila z bitvy LOL...

          BTW a co trpaslici ? Ty jsem nezminoval, protoze ti herci za to nemuzou, ale opravdu si nekdo dokaze predstavit jak tihle ,,trpaslici,,  v bitve u Breny dokazou v sevrenem siku pochodovat skrz nilfgardske vojaky ?

          Proste tvurci toho serialu nemaji prachy ani soudnost

  • Anon-ym

    Souhlas s recenzí. Hlavní mínusy rozhodně nekvalitní CGI (což mě extrémně překvapilo, protože to měl být flagship seriál Netflixu) a občas dost podivný casting (hlavně Triss vypadala jak nějaká tetka ze statku), ale hlavní postavy byly solidní (a Cavill, kterýho jsem se bál nejvíc byl nakonec naprosto úžasnej). Navíc se to drželo knih poměrně pevně (nějaké změny se samozřejmě daly čekat, přece jenom seriál nejde udělat jedna ku jedné - škoda ale Brokilonu, ztracená příležitost).

    Kvalita se díl od dílu hodně měnila, ale dal bych tomu solidních 7/10 s tím, že to má vysoký potenciál pokud se v 2. řadě poučí z kritiky, vrazí to do toho víc peněž a zvolní tempo. Extrémní plus za velmi povedenou hudbu (snad brzo vydají OST).

    Jinak jsem mluvil s pár lidma, co Witchera neznají (ani knihy, ani hry) a většina se v tom byla schopná zorientovat, takže se my Witcheroznalci možná bojíme trochu zbytečně.

    • Derp_1337

      Seriály nemají tak velký rozpočet jako celovečerní filmy, které jdou do kina. A k tomu udělat CGI do 2 hodinovýho filmu je snadnější než ho udělat pro 8 hodin 1. řady seriálu.

      Pokud seriál uspěje, tak na 2. sérii (a ty další) určitě dostanou větší rozpočet na CGI.

    • Počkat a kde mají CGI co stojí za to? Mně se CGI ani moc nelíbilo v Stranger things(který jinak stál za to). Ale nejsem odborník na seriálu netflixu....

      • Anon-ym

        Dobrá připomínka. Od Netflixu jsem toho viděl hromadu, ale je pravda, že většinou dělají věci, co nepotřebujou CGI vůbec (HoC, Crown, OITNB, Maravelovky) nebo to CGI za moc nestojí (Wu Assassins). Přemýšlím, jestli v Umbrella Academy nebo Altered Carbon bylo něco. Ale je divný, že na tohle nenajali nějakej dobrej VFX team nebo že šetřili. Ten drak vypadal, jak něco z 90tek)

        • Derp_1337

          Altered Carbon měl dost dobré CG efekty.

          V paměti mi utkvěl třeba útok jednotek CTAC na hlavní postavu (skvělé efekty, jak Takeshi vnímal nepřátelé skrz stěnu dle zvuků, nebo bullet time výstřelů kulek a jak postupně kulka ničila vše v cestě, výstřely ze samopalů co postupně ničili obývací pokoj, atd.) . Dál mě třeba napadá průlet policejním vznášedlem skrz město a okolo mrakodrapů v oblacích.

          Všeobecně přestřelky se zbraněmi byly dobře udělány, okolí většinou bylo postupně devastováno výstřely nebo výbuchy výbušnin (třeba když si CTAC zkracoval cestu skrz stěnu) a občas se dokonce objevil i nějaký bullet-time.

          Paměti hodný byl třeba ještě souboj policajtky s Takeshiho sestrou v bance s klonama. Klony postupně ožívali a proskakovali skrz skleněná okna, dvě baby bojovali s meči a do toho se na zemi se hromadila nová mrtvá těla, krev a skleněné střepy.

          Určitě toho bylo víc.

          • Derp_1337

            PS: 2. řady Altered Carbon by jsme se mohli dočkat prý už v únoru 2020 😀

            • Anon-ym

              Včera bylo pozdě. I když mě mrzí změna herce, Joel Kinnaman mi bude chybět.

              • Derp_1337

                Reakce na příspěvek:

                Cítím to podobně. Bohužel Amerika teď frčí na vlně SJW a těm aktivistům vadilo, že většina herců Altered Carbon byla běloši. Proto hlavní postava 2. série asi bude černoch 😐

                • Sylar

                  Reakce na příspěvek:

                  Pokial viem tak aj v druhej knihe je to černoch, proste v kazdej knihe je v inom tele takze tutok to (výnimočne) dáva zmysel :)


        • Drak byl příšerný i ty Nekkeři nakonci nebo co bylo (už si přesně nepamatuji jak to bylo v povídce)....


          Striga se mi taky moc nelíbila.... Snad na CGI a concept artu trošku zapracují no...

          • yeniczek

            V prvni serii GOT pro jistotu vynechavali cokolov, co by museli vyt CGI. Az dostanou vic penez, bude to lepsi. Na prvni serii je to uplne fajn dostacujici.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit