Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Duncan66

    Ikdyz mi hry nic nerikaji a nejsou muj salek caje, tak serial jsem si docela uzil a jsem spokojeny. Nejvetsi vytky mam v drobnostech, zejmena ty barevne kontaktni cocky, ktere bily do oci. Proc je mela i ta mala princezna, kdyz ma v realu modre oci jako v serialu?!?!?  Take bych uvital ve tvari peknejsi hlavni hrdinku(postavicku mela ale jinak moc peknou), zvlast, kdyz je jejim protejskem superman a na druhe strane mi vadilo, ze Cavill musel mluvit neprirozene hlubokym a chraplavym hlasem, aby to znelo jako vetsi tvrdak, jako by normalne nemel hlast dost charismaticky. Pusobilo to na me dost hloupe a uvital jsem, ze ve druhe polovine serialu hlavni hrdina vetsinou jenom mrcel a brucel a moc toho nenamluvil :D

  • Jack1947

    Tak je to takové 50:50, čekal jsem trochu více akce v tomhle to spíše zklamalo a to že Zaklínač vpodstatě byl v posledním díle upozaděn taky nic moc, jinak je to asi dle konce jasně udělané aby se člověk těšil ( spíše čekal) na rok 21 kdy bude druhá serie.

    Jinak to bylo ok, prý se až na pár blbostí drželi knih. Potvory se povedli ach jen ten rozjezd krátkej... poslední díl to vyzdvihl no poslední dva. I když jsem čekal, něco málo více... nerazilo spíše i trochu překvapilo ale akce bych pro příště chtěl více. Já to vlastně ani nijak nebral jako že to je nějako Slovanské prostředí spíše něco jako např vidějí Japonci západ... takové neurazilo, knihy jsem nečetl a hry moc nehrál ale tohle se dalo hlavně že jsem od toho moc nečekal takže 8/10... ty díly byli některé trochu moc dlouhé na to kolik se toho tam nedělo ale to je klasika dnešní doby.

  • "The Witcher 3 has more Steam players now than it did on launch"

    uz to dosahlo 94,000 soucasne hrajicich a stale to roste :)

    IMDB 8.6/10 139,045takze jednoznacne uspech na vsech frontach!


    • TheGGG

      to proto, že po tom otřesném seriálu všichni běželi hrát witchera 3 na PC, aby si trochu zpravili chuť :D :D :D

      • Je to divne trojka je jedinej dil co me nebavil :D

      • drasta

        To si moc nepomohli :D

  • TheGGG

    mega fail, prostě netflix nemá na to, točit podobné projekty... měli zůstat u svých báchorek pro náctileté, nacpané agitkami... 2/10, nekoukatelné a neuctivé ke knihám. Snad Amazon lotra zvládne lépe, ale tam alespoň budou pořádný prachy vidět

    • Derp_1337

      ^ trololol


      Hater trolluje na seriál, který neviděl.

      • TheGGG

        ale viděl.... bohužel

        • Jack1947

          Zas tak hrozné to nebylo Legolas se dal :D

          ostatní věci se asi dají chápat jinak by to amíky a a jo je to hlavně pro emerickou produkci nebavilo.

  • kiro_lyriq

    Dobře, musím tady uvést několik věcí na pravou míru. Jakkoli moc si budete přát na ni nadávat, žádná “scenáristka” nerozhoduje o obsazení. Pokud chcete nadávat na černochy, viňte castingové agenty a případně showrunnera, což je takový  producent , který mj. rozhoduje i o směřování děje. Mimochodem scénáristů se na Zaklínači  vystřídalo víc. 🙂


    Jinak souhlasím s tím, že skoky v čase byly docela matoucí, některé obsazení není úplně šťastné, ale celkově se mi to líbilo. Vizuál je za mě osobně víc než slušný. Je třeba si uvědomit, že tvůrci neměli bianco šek, ale  museli operovat s nějakým omezeným rozpočtem.  Nějak postrádám tu prvoplánovou snahu šokovat, v tomhle ohledu jsem nedostal nic víc a nic míň než jsem očekával.  Doufam, že brzy vyjde ten geniální soundtrack btw.

    • JamesFaith

      No, jenže ta hlavní scénáristka - Hissrich - je v tomto případě i ten showrunner, ti ostatní scénáristé spadali pod ní.

  • Staršněj průšvih. Snad nedopadne LotR podobně.. 

  • lito

    Jinak vlasy Triss jsou dle mého naprosto přesně dle předlohy. Triss za mě palec nahoru.

    • yeniczek

      Presne tak, ma mit kastanove vlasy a taky je ma. To, ze je kazdy zblbly hrou, je dost zjevny.

      • Derp_1337

        Co na to říct? Velká část haterů jsou lidi, co vůbec nečetli knihy a nehráli první 2 díly herního Zaklínače. Z nějakého důvodu si ti lidé myslí, že dohrání The Witcher 3 z nich dělá odborníka na dané univerzum.

        • naopak, hateri jsou ti co knihy znaji a nechapave koukaji na uhore a na magii, kde kdyz chcete vycarovat fireball tak u toho umrete, pokud v ruce nedrzite kytku...ti co knihy neznaji, tem je to fuk

          • Derp_1337

            Pozor, aby jsi neskákal k ukvapeným závěrům. Sapkowsi nikdy přesně nespecifikoval pravidla magie ve univerzu Zaklínače.

            Co víme určitě je, že čarodějové potřebují odněkud čerpat energii pro kouzlo, jinak se energie čerpá na úkor jejich těla a můžou na to i umřít. Nejčastěji čarodějové čerpají sílu z nějakého pozemského elementu. Dále je všeobecně známo, že některé kouzla potřebovala lektvary a různé symboly.


            Scénaristé si to trochu upravili a ačkoliv je trochu divné vidět potřebu čerpat energii z kytky, tak není zase potřeba z toho dělat hned nějaký poprask.

            • scenariste jako vzdy si to totalne upravili a to tak, ze se carodej zasebevrazdi v ohnivou kouli, kterou odpali katapult...bravo

  • rudysakal

    Jedna velká nevýhoda je, že Cavill je moc velká hvězda, která zastiňuje děj a všude vyčnívá. Taky jsem si nevšiml, že by někdy přestal hrát roli "Supermana", jakkoliv (poctivě) se na roli připravoval a nestačí ani to, že je to fanda knih o Geraltovi.  Cavilluv výkon v Supermanovi chválim, ale považuji za drzost přijít za scenáristkou a říct: chci hrát Geralta a ne neberu jako odpověď. Třeba v Pánovi prstenů chtěl herec Christopher Lee hrát ve filmu Gandalfa (jako velký fanoušek Tolkiena), ale dostal roli Sarumana. Gandalfa si zahrál Ian McKelle. Prostě na to neměl vyzáž. Koho bude hrát Cavill příště?: Obi-Wan Kenobiho?! Black Pantera? Když si to bude přát, tak asi ano :)

    Serial se podobá poslední serii Hry o trůny, respektive vyvolává stejné pocity :(

    Třeba od "DC" serial Swamp Thing byl rozhodně lepší, ikdyž se nepovedl, tak jak si mnozí představovali

    Avšak naděje umírá poslední a není vše ztraceno. Poláci si jistě s chystaným seriálem Witcher dají víc práce a nebude to rychlokvašný produkt jako je ten s Cavillem na který jak doufám brzy zapomeneme. Bojím se, že se streamovacími stanicemi jsou filmy a seriály odsouzeny k průměrné produkci za cenu rychlého uspokojení poptávky po daném tématu :(

    Tady je  ještě pár odkazů na recenze (5,3 na Meta?!)

    https://www.metacritic.com/tv/the-witcher

    https://ew.com/tv-reviews/2019/12/20/netflix-the-witcher-review/

    • TheSuffering

      No já si zase naopak myslím, že Cavill je to jediné pozitivní na celém seriálu.  Co já nemůžu opravdu vystát, je ten tragický vizuální styl. Říkal jsem si chvílemi, jestli to netočili na Barandově.

    • drasta

      Nahodou Cavill je jako zaklinac uplne genialni! Pokazdy kdyzse snazi hrat vic tak je to k potrhani a jeho genialni "hmmm" me vzdyckuy dostane do kolen. Ten serial se mi opravdu docela libi. Je to proste takovy prijemny becko stejne jako knihy.

      • TheSuffering

        Jo, tak u toho jeho "hmm" jsme se doma také náramně bavili.

        • yeniczek

          C

          • rudysakal

            S vizualnim zpracování je to bída. Je to jako:

            Zaklínač 2002 - zaplať Pánbuh aspoň za to

            Zaklínač 2019 - jako za co? A proč? Myslej to vážně?!

            PS: tohle se natočilo na Barandově: Britannia (docela slušný :)

            • Jack1947

              Pół Wieku Poezji Później2019 které bylo ohrožené vydáním Witchera , si asi dám... nějak mě to nahlodalo.

  • Obsahuje spoilery.

    Pro někoho kdo knihy nečetl je to chaos, ale pravděpodobně se líbí. Pro někoho kdo knihy četl je to totální paskvil. Seriál sice má své momenty a dokáže bavit. Ale každý lepší hned zabije nějakým nesmyslem. Jako prázdninové zpestření ujde, jinak průměr 50%.

    Obyvatelstvo jiné barvy pleti přeskočím. To je kapitola sama pro sebe. Geralta vcelku vystihli, i když obzvlášť ze začátku působí až příliš prkenně. Marigold je správně "užvaněnej", bohužel působí spíš jako americký středoškolák, než věhlasný "středověký" bard. Yennefer tak půl na půl. Stejně jako zbytek seriálu, má své momenty, ale jako celek to moc nefunguje.

    S dalšími magicky a nadpozemsky krásnými čarodějkami to jde do kopru úplně. Aretuza, pro lásku Boží proč? Z prestižní placené školy magie, udělali Bradavice napájené neúspěšnými adeptkami přeměněné v úhoře! Namísto elfského paláce, mauzoleum. A aby toho nebylo málo, ještě překopali celý systém magie světa. To bolí. Stejná, ne-li větší hrůza byl Brokilon. Tomu k "dokonalosti" chyběli jen dřevěné palisády se zapálenými pochodněmi.  Než tohle, měli se Brokilonu vyhnout úplně.

    Bitva u Soddenského pahorku. Bitva pěti armád na otevřeném poli jižně od Jarugy, kde za velké podpory mágů a také velkých ztrát poprvé sjednocený sever zastavil mocný vpád Nilfgardu. Heh. Co jsme dostali? Guerillovou selskou válku s hrstkou Nilfgarďanů a 24 mágů. Na nesmyslném místě u nesmyslného mostíku. Mostíku který by měl umožnit přepravu těžkého vojska, koní a válečných strojů? A nešlo by ho třeba zničit? Anebo bránit protější stranu? Vilgefortz jeden z nejmocnějších mágů, který s magickou tyčí zmydlil Geralta a sám by byl pravděpodobně schopen zastavit ozbrojenou divizi, jde bojovat s Cahirem na meče a dostane nakopáno? A Cahir? Šlechtic, elitní čestný voják, budoucí Geraltův přítel, je tady stejně jako celý Nilfgard fanatický vrah.

    Prvoplánové erotické scény, zbytečné, nesmyslné a absurdně brutální vraždy. "Ochutnávka" Calanthé. Snaha za každou cenu šokovat, namísto vyprávět příběh. Který se samozřejmě většinou odehrál jinak, jinde a s jinými postavami. Ciri bylo při pádu Cintry 11 let. Na konci ságy zhruba 17.  A tak dále... S původní předlohou to má společného pramálo až zhola nic. Jen jména a velice hrubou a matnou kostru základního děje. 

    Nicméně, viděl sem, přežil sem, někdy se i bavil. Nebyla to taková katastrofa jak sem původně očekával. Bylo to o fous lepší. Nic pro ortodoxní fanoušky knižní série, ale má to něco ze zaklínačské atmosféry.


    • bohuzel je to tak, naprosto nepochopitelne dejove a charakterove zmeny oproti predloze

      • Ale to já se nad většinou vizáží dokázal povznést. Problém byl, že kdykoli jsem se já "povznesl", poslal mě nějaký scénaristický kiks rychle zpátky na zem. Jasně, že co člověk to jiný vkus. Samozřejmě také nelze přenést 100% knih na úplně jiné médium. Ale čeho je moc...

        Čarodějky jsou v knihách celkem popsány. Nevím jak si kdo představoval Triss, nebo Fringillu, ale málo komu se líbí. V případě té druhé opět casting trochu více mimo. Tahle Fringilla by určitě nepotřebovala magii aby zamaskovala vlastní červenání. A ještě jsem nenarazil na fantasy kde by byl černý elf nebo trpaslík.

        "Nízký" rozpočet by nevadil. Detaily typu kouzelného křoví na Soddenském "pahorku", nebo zlatá ještěrka Willentretenmert, přecházím s lehce zvednutým obočím. :-) I když v případě prvního opět vyvstává otázka: proč?

      • Kdyby ten serial mel jediny problem v tom, ze carodejky nejsou dostatecne krasne, tak by to byl luxus...tady je problem ve scenaristce, ktera predelava co nemusi a navic k mnohem horsimu...takze s takovou Vilgefortz ani hlavni zaporak nakonec byt nemusi, treba ho udela z Cisare nebo si vymysli uplne novou postavu....

    • risa2000

      Amen.


      Kdekoliv měla scenáristka potřebu se odchýlit od předlohy, tak vyrobila nějakou hovadinu, počínaje cpaním nebělochů kamkoliv, a podzápletkami typu "úhoři" konče.

  • tomekbobek

    Za mě seriál OK. Sice ta zkratkovitost je někdy trochu hustá, ale čekal jsem horší :D

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit