Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Femt0

    Je fakt smutný, že multimiliardová korporace není schopná udělat pokakanej remaster. Doporučuju se podívat na AoE2 Definitive Edition jak se dělá remaster. Komplet předělaný super detailní sprity ve 4K, animace ve vysokém fps, nový kampaně a rasy. Cena 20 dolarů.

  • Kaschul

    Hráči by si měli uvědomit, že je to pouze Remaster a nedělat s toho Remake. Já jsem dostal co jsem očekával. Drobné chyby se upraví aktualizacemi.

    • Houdini

      Až na to, že sa to predáva ako remake. To ako kupovať auto a zistiť, že je to vlastne motorka. Ešte k tomu nie veľmi funkčná s kratším dojazdom, žerie viac ako by mala a max rýchlosť nedáva ani zďaleka to čo na papieri. Občas sa pokazí a ovláda sa na prd.

    • Carnage666

      Takže ti nevadí že na Blizzconu ukazovali ukázku kde se mezi sebou baví 3 postavy v cinematic kameře ale ve finální verzi na ně koukáš shora jak se nemotorně jejich modely otáčejí na sebe a něco drmolí ústama a dole máš k tomu titulky? 😂 to je regulérní lež prostě a to kromě téhle scény slibovali že to tak bude v celý hře a není, to z Blizzconu ani není ve finální hře.

    • Veskoslav

      Podívej se, jak dopadl remaster Starcraftu a jak Warcraftu...Spokojený může být fakt jenom člověk, co nikdy nehrál originál a je to jeho první hra od Blizzardu.

    • Toto nieje hra zo slovickami. Remaster/Remake. Ak ti ukazem hratelne demo a pocas celeho Blizzconu ti budem hovorit o vsetkom co hra bude mat a v ten isty den spustim PREODER tak ocakavas, ze to aj dostanes. Slubovali nove UI, +4h cutscen, hratelnost za Murclov a Nagov, novy voice acting a pod. 


      NIc neocakavat a potom nieco dostat je perfektne zmyslanie perfektneho zakaznika pre Acitivision. Expect little, get a little. 

  • HellAngel

    a pritom stacilo tak malo, nic nemenit iba vylepsit veci potrebne aby to slapalo na novych strojovch, zdvihnut rozlisenie, pytat max 10€ za hru a vsetci by boli spokojny. Ale nie. Blizz to se#rie cim dalej viacej. Este ze tie videa vedia robit

  • Veskoslav

    A přitom nikdo nechtěl nic jiného než předělat starý W3 do nového enginu. Nic neměnit, vše nechat. U Starcfartu to šlo, proč to nešlo tady?


    Blizzard šel do ha*zlu. A nevzal to oklikou ale rovnou ze srázu. 

  • Taky Blizzard banoval ty, co radili s refundem na fóru. 

  • iSpirit

    ten review bombing je strašný zlo. Většina těch 0 je od hráčů, co to nehrála, jen se přidali k hatu. Strašná doba. 


    Jinak ten remaster byl humus už od začátku. Psal jsem tady při představení, proč to neudělají zcela znova na novém enginu s pořádnou grafikou a ne tady tenhle humus, který nevypadá hezky snad pro nikoho.

    • Houdini

      Ale je to dobrá spätná väzba pre vývojára/vydavateľa, že niečo pokakali. Vypisovať na fórach nikdy nemalo takú silu. A predaje tiež nemusia byť smerodajné ak už zaryžovali na pre-orderoch (v tomto prípade je to výnimka lebo sa dá hra refundovať).

  • pockal bych tak pul roku a kouk se na tu hru s odstupem, jestli budou problemy pretrvavat...

    nahajpovany lidi co kupujou hry v day one ... a pak se jako diví že to neni vypolišovany...

    blizz se pochlapil s tim ze vraci penize, hru poladi, a pak penize dostane zpet

     je to novodobé PR?


    • sugyn

      Blizzard se nepochlapil ale pouze dela damage control protoze podle americkych zakonu mas narok na vraceni penez pokud jsi produkt zakoupil v ramci false advertisimentu coz Warcraft 3 Reforged je. Kdyby nezacali hodne svizne vracet penize meli by proste problemy se zakonem. 


      Jedna vec ze hra obsahuje bugy ( ze Kingdom Come) a druha vec kdy je ti sliben jeden produkt ale dostanes jiny.


      Cekani na hru je obhajitelne u kickstarter zalezitosti a ne u miliardove spolecnosti ktera hlasi record revenue year(presto propousti...)


    • Taronyu

      Je to hotová drzosť očakávať dokončený a kvalitný produkt v deň vydania že?

    • axell1990

      Jak day one? jak čekat půl roku? Tohle není nějaké mmo, dokonce to není ani nová hra, jen remaster to musí fungovat day one zejména když vezmu v potaz, že vydání o půl roku odložily. Nemluvě o tom že půlku feature co tam měli být tak úplně vypustili , přesto že už shrábly dávno peníze z předobjednávek a na webu je stále mají uvedeny jako by se nechumelilo. Tohle je normální klamná reklama doufám že dá někdo dohromady hromadnou žalobu protože tohle je do nebe volající už.

      • Kaschul

        Na co podávat hromadnou žalobu? 😆 Blizzard přeci vrací peníze.

        • axell1990

          teď už jo, ale ve chvíli kdy jsem psal předchozí komentář tak se zrovna na redditu řešilo že kdokoliv kdo hru zapnul tak refund nedostane a že lidi co na blizzardích fórech napsali návody jak o refund požádat tak dostali týdeního banána.


          (nicméně stále platí že šlo o lživou reklamu, nevím ale jak je tohle právně když vrací penníze)

      • Holt si s náma vývojáři v poslední době vytírají řiť. Jo, když se hry dělaly srdcem a proto, že to vývojáře bavilo a chtěli si uskutečnit sen... Dnes je to o tom, o čem je dnes celý svět... o prachách.

        • twicer

          je treba si uvedomit ze udelat hry pred 20 lety a ted je taky trosku rozdil, jen chybejici srdicko bych vtom nehledal

          • axell1990

            No tady to smrdí problémy v managementu, protože jediné co vlastně udělali jsou nový modely jednotek a textury a to pro ně dělalo externí studio někde v Malajsii. Samotný Blizzard to vypadá že na to skoro ani nehrábnul, protože veškeré featury nové které slíbily tam nejsou naopak jen odebrali některé staré.(nejde o novou hru, hra stále běží na původním enginu W3 z roku 2003 )

            • twicer

              Já pořád nějak nechápu že má blizzard potřebu z takové části outsourcovat svoji hlavní značku nějakým asiatem z horní dolní. To chtěli ušetřit?

              • Reakce na příspěvek:

                Čas a peníze

                • twicer

                  Reakce na příspěvek:

                  No tím kolik toho pak musí strávit opravami bych neřekl že je to zrovna finančně výhodnější, ale nejsem žádnej ekonom :)

  • Hidden

    Me to prijde cele dost nafouknute. Ano, ten remaster mohl byt lepsi, ale je videt, ze nejaka prace na nem vyvinuta byla. Ano, o Blizzardu pod Activision si lze myslet sve. Ale davat tomu 0 na Metacriticu je opravdu jen review bombing lidi, kterym bylo zpusobeno bebicko slapnutim na nostalgickou ruzovou vzpominku.

    • Vše co se točí okolo Blizzardu je nafouknuté od dob oznámení Diabla na mobil. Stačí se k tomu nepřidávat stejně jako každý rozumný člověk, který kdy warcraft někdy hrál trochu na úrovni. Viz Grubby, který vyjádřil svůj názor s tím, že se mu výsledek nelíbí, ale tím co se děje se nic nevyřeší. Prostě poslal svůj feedback přímo Blizzardu a udělal to nejlepší co mohl. Ale zase jako u Diabla Immortal, u kauzy s Čínou a teď u tohoto jenom lidi ukazují, že prostě skupinové linčování je pro ně důležitější, jako případná náprava vzniklého problému. Objektivní kritiku mezi tunou bezpředmětného brečení je jen velice složité hledat. Pro takové lidi bych neměl chuť dělat nic a určitě tím svůj starý Blizzard nikdo zpátky nezíská.  

      • Hidden

        S tim mohu jen souhlasit. Poskytnout konstruktivni zpetnou vazbu, odezvu a ve finale hlasovat penezenkou.

        • twicer

          Aby si poskytnul tu konstruktivni zpetnou vazbu tak nejdriv musis hlasovat tou penezenkou, coz se dostavas do stejneho kruhu podpory nekalych praktik.

          • Hidden

            To za nekalou praktiku nepovazuju. Pokud se mi nejaky produkt nepozdava a mam k nemu vyhrady, tak si ho proste nekoupim. To se mi zda jako zcela legitimni postup, proc bych kupoval neco, co se mi nelibi?

    • Jdu do restaurace, kde si zaplatím za pořádný steak, a pingl mi přinese hambáč z mekáče... já bych mu teda jednu vrazil a podnik by dostal hodnocení 5-.

      Tohle je dost podobný, dostávají, co si zaslouží.

      EDIT: opraven překlep

      • Jen jelito zaplatí v tý restouraci předem :P Normální člověk počká až co mu donesou a pokud se mu to nelíbí, tak s díky odmítne. 

        • clovicekO

          Jenže on dal tu situaci jako příklad, že se v restauracích platí až po jídle tady přece nehraje roli ... dodali něco jiného než slíbili, nechápu jak to může Hidden obhajovat s tím, že si na tom ale dali nějakou práci. Plácat o šlapání po nostalgických růžových vzpomínkách je dost mimo. Blizzard potřebuje slyšet kritiku jako sůl, je to jedna ze společností, která byla na absolutním vrcholu a spadla z něj pěkně hluboko jen proto, že všechno podřizuje maximalizaci okamžitého a rychlého zisku. A mimochodem - kdyby toho "bombingu" nebylo, vůbec by si nepřipustili, že šlápli vedle.

          • Hidden

            Ale ja stav remasteru neobhajuju, znovu opakuji (jak jsem zminoval prve a i v komentari nize), ze kritizuji nafouknuty review bombing od hracu, ktery se kolem toho strhnul a ktery nehodnoti stav/zabavnost/kvality/atd. hry jako takove (plusminus nezaujate), ale primarne veci okolo. Ostatne, neni to prvni a zrejme ani posledni hra, ktera to takhle schytala/schyta. Ze firma slapla vedle pozna i jinak nez z review bombingu, viz napriklad Ubisoft.

            • twicer

              je to trosku jina situace.. ubisoft svymi hrami pres sablonu presytil trh, blizzard podobne veci nedela jelikoz ma jinou politiku poctu vyprodukovanych her a stim spojeny servis

              • Hidden

                Reakce na příspěvek:

                Ano, duvody/priciny Ubisoftu jsou jine, v tom neni sporu. Nicmene jde o to, ze se Ubisoft chytil za nos i bez masivniho review bombingu, na zaklade ohlasu a hlavne (nizsich nez ocekavanych) prodeju.

    • Say10

      Takže chápu dobře, že podle tvé logiky je správné, že když někdo naslibuje hory doly, pak vydá silně okleštěnou verzi svého slibu (za stejnou cenu) a je to aspoň trochu hratelné, tak je to vlastně úspěch? A ještě má tu drzost říct, že vlastně to okleštění udělal pro nás, protože to co slíbil původně, by se nám tak nelíbilo nebo by nám kazilo vzpomínky. To je trochu vtip ne? No uznej sám.

      • Hidden

        Ne, ja jen rikam, ze davat tomu hromadne 0 misto nejakeho realistickeho hodnoceni je proste review bombing. Tim nerikam, ze ten remaster je super, ze Blizzard ze sebe vydal to nejlepsi a tak dale, ale na nulu to proste neni. ;)

        • Derp_1337

          Zapomínáš na důležitý rozdíl: recenzenti recenzujou hru samotnou, protože jim je hra často zapůjčena zadarmo od vydavatele. Jenže samotní hráči za hru musí vždy zaplatit. Takže do hodnocení se jim logicky promítne i samotná cena.

          Pro hráče je obroský rozdíl si zahrát velmi zábavnou hru třeba za 20$ a nebo jestli zaplatí celých 50$ za úplně zbytečný remaster, který nesplnil vývojářské sliby (a tudíž se jedná o klamavou reklamu) !!!

          • Hidden

            Do urcite miry mas jiste pravdu. Ale kdyz to otocim, zaslouzi si prumerne zabavna hra skvele hodnoceni jen proto, ze byla hrozne levna a velmi dobra hra horsi hodnoceni jen proto, ze byla drazsi? To jiste ne. Jakkoliv rozumim tomu, proc to lidi zohlednuji (a i proc davaji diskutovanemu remasteru "znamky" jake davaji), nemuzu s timto pristupem souhlasit, protoze to zkresluje hodnoceni hry jako takove - jak je zabavna, jak je dobre udelana, jak je inovativni a tak dale...

            • Derp_1337

              Nemůžeš s tím přístupem souhlasit? Proč ne? Teoretický poměr cena/výkon je celkem běžný ukazatel v různých průmyslových odvětvích. (PC hardware, auta, atd.)

              Sice ten ukazatel drobně zvýhodňuje levnější produkty, ale tak to prostě chodí. Záleží čistě jenom na koncovém zákazníkovi jakou váhu tomu ukazateli dá: kdo si nemůže dovolit moc vyhazovat, tak si počká na slevu nebo koupí něco levnějšího. Komu na penězích nezáleží, tak si to koupí za plnou cenu.

              • Hidden

                Reakce na příspěvek:

                Z jednoduche uvahy - to, ze ma neco lepsi pomer cena/vykon jeste nutne neznamena, ze je to kvalitativne lepsi produkt... jen, ze ma lepsi pomer ceny k vykonu (coz je tedy konkretne u her hodne ovlivneno jeste preferencemi, protoze nelze jako treba u hardware neco objektivne zmerit). Muzu si napriklad koupit za par supu hodinky na trznici, ktere budou ukazovat presny cas s prijatelnou presnosti a jejich pomer cena/vykon bude skvely, ale neznamena to, ze to jsou lepsi hodinky nez treba drahe Breitling. Proto si nemyslim, ze podobne niceni kvalitativniho ukazatele her je dobry napad. :)

          • Say10

            Souhlas.

        • Say10

          To nevím. Jako hodnotit to 1-10 nebo 0-100% mi přijde jako zbytečnost tady. Prostě buď splnily to co slíbili a je to úspěch či částečný úspěch (podle toho jak to provedli a zvládli) nebo prostě jako tady něco slíbili a splnily sotva půlku a pak je to prostě neúspěch. A jestli tomu někdo dal 0/10 nebo 4/10 je už asi jedno. Za mě fajn důvod si znovu zahrát klasiku, ale po dohrání bych si radši dal originál.

    • MalyZeli

      Tak to mas asi neco se zrakem... kvuli lidem jako ty vypada herni prumysl tak jak vypada. Blizzard nezaslouzi nic vic, muzou byt radi jen za spatny recenze.

      • Hidden

        Klasicke argumentacni fauly, takze asi netreba nijak dale reagovat.

        • axell1990

          No má ale pravdu dokud takovýhle přístup bude herním společnostem procházet bez nějakého odporu ze strany zákazníka tak nejen že budou nadále dělat takovýhle prasárny ale zajdou ještě dál.  Je třeba Blizzardu(dnes tedy již spíš activision) dát jasně najevo že takhle to dál nejde a to všemi dostupnými prostředky review bombing, žalobu za lživou reklamu, refundace.. když je zajímají jen prachy tak se holt budeme jako zákazníci muset postarat o to aby z toho žádný neměli dokud nedodají produkt který slíbily.

  • klasika Activision-Bli$$ard 🤮

  • Tak oni to vlastně dělají pro nás. Protože koukat na prkenné postavičky v ingame prostředí, které nehnou brvou, kolem nich blikají aury a podobně, je daleko více do děje vtahující, než původně představené filmečky. O hře jsem si v poslední době moc nezjišťoval, takže jsem měl takovou naivní představu, že mají v plánu udělat kompletní předělávku hry, ne jen plesknout nové modely, textury a animace na tu původní, trochu okleštit, nasekat nějaké další problémy a vydat s velkou slávou za 30/40 euro. Alespoň to UI mohli předělat, jak bylo slíbeno a že hra vyjde bez podpory 21:9 v roce 2020 je také na pováženou.

    • twicer

      Tu nepodporu 21:9 jsem taky nepochopil, přitom stím ostatní hry od blizzardu nemají problém. Když spackat, tak se vším všudy.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit