Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jako záleží.... Takové debaty tu byly už mockrát. Taky tu byly už mockrát hry bez DRM, které byly úspěšné. Jestli je tohle hra distribuovaná mezinárodně (co jsem pochopil tak jo), má potenciál vydělat, když bude zajímavá. I tenhle článek je reklama. Vyhledám si recenze a pokud se mi bude hra zamlouvat, rád ji podpořím. Zdar! 

  • No proceto ne/legálních kopií fakt nic neřekne. Důležité je kolik z těch pirátů by za hru dalo peníze, když by ke stažení nebyla? A o kolik by tím byly projede lepší? Fakt nevěřím, že by toho prodali 50x víc.

    Jestli nehledat i chybu v marketingu? Já o hře slyším teď poprvé.

    Ale tak naštěstí se dívám, že to má vyjít i na konzole? (i když teda na storu to nevidím, tak asi později?). Tak by pak mohli pro zajímavost uvést jak to bylo s prodeji tam.

    • celoush

      No upřímně u nás se o té hře docela mluvilo, ale na druhou stranu Pavel Makal ještě v hPodu (číslo 742 cca patnáctá minuta) sám říkal, že nebýt to česká hra, tak to asi minou, protože tvůrců "podobných her" se jim ozývalo s nabídkou nemálo. A to o něčem taky vypovídá.

  • Houdini

    Hra je buď "not good enough" alebo mala slabú propagáciu. Bolo X hier malýh štúdií, ktoré sa predávali skoro same lebo keď je hra naozaj dobrá a je aspoň trochu v povedomí tak sa predá. Tiež platí, že čím lepšia hra tým viac sa aj piráti, takže tento argument neobstojí. Skôr mi to príde ako pokus dobiehať zanedbanú propagáciu vyplakávaním: "My si tie prachy zaslúžime, lebo sme malé štúdio." Nezaujíma ma či je štúdio malé alebo či je to Ubi, kúpim si hru ak ma zaujme bez ohľadu na štúdio.

  • victor

    Slyším plačky , ale že bych věděl že hra už vyšla to se říct nedá ....

    " Kdybych hru taky dostal ,tak ji taky neukradnu ;) " , ale teď vážně .Hra mi nebyla neznámá ,ale nikde jsem o ní nic neslyšel ani to, že už je venku .Žádné rumors od hráčů , žádné a to jste už hráli ? ....

    Popravdě i Google mne upozornil , že Rake in the Grass vydali nového  Jet set Williho ... Someday byla ta nadějná hra co ji zmiňovali na Vortexu že ji hráli ....a dál  ticho . 

    Inu pokud je to dobrá hra tak se bude časem prodávat víc a víc  , pokud neosloví ani po téhle kampani , tak holt škoda Kojima má alespoň  jméno , aby prodával divné hry ....

  • Vsak to je ted na steamu na 5. miste v top sellers... :)

    • jakubc

      Tohle nic neznamená, jsou to regionální statistiky a i na první místo stačívá pár set prodaných kusů

    • JJ, je paradoxní že piráti nejvíc kupují hry (dohrají je a pak si je koupí)

      Na streamu jsem ale viděl, že tahle hra má hrozně slabou druhou polovinu. Je pěkný, že se tak moc prodává.

      • drasta

        Jak jsi prisel na to ze "pirati nejvic kupuji hry" ? Co to vubec znamena? :D Jako ze jak co si kupuju hry normalne tak nekoupim tolik her co clovek kterej je pirati?

        Pohadka o tom ze nekdo dohraje zpiratenou verzi a pak si koupi original je taky docela vtipna.

      • victor

        Hra která si najde cestu do mého srdce si najde cestu i do mé peněženky ...tak to prostě je :) 

    • Cvicme_v_rytme

      No tohle ala řada lidí neřeší. Každý člověk má jen určité množství peněz, které je ochotný vložit do zábavy. A většinou s těmi prostředky nějak manipuluje. Je to prostě určitý mindset, kde někdo začne nakupovat hry třeba až později. No a nebo ten člověk přestane hrát a peníze začne dávat jinam. Je nesmysl očekávat, že daná skupina by měla někoho podporovat. Ta skupina lidí prostě existuje, vždy existovala a existovat bude. Ale je potřeba si uvědomit, že to opravdu není ten důvod, že se hra nezaplatí. Člověk se na to nesmí dívat tak, že "kdyby si to všichni ti lidi koupili, bylo by to fajn". Každý si to odůvodní různě, ale hledat mezi těmito lidmi platící zákazníky je běh na dlouhou trať, protože takový člověk může začít platit až za dlouho. Jde o to, jak dostat peníze z těch, kteří jsou ochotní platit. A tady je potřeba hledat problém.

      Bavit se tak můžeme maximálně o morálce. Jinak takový detail. Redakce Games.cz několikrát zmínila, že mají jakýsi redakční Steam účet. Už tohle samo o sobě skřípe. Ne, to není žádný pracovní benefit :)

  • Johnny

    Já mam hru samozřejmě koupenou a nelituju toho! Nicméně si myslim, že naprostá většina pirátů si hru stejně nikdy nekoupí. Vemte si například RDR2 na PC. Stále není cracknutá, takže lidi měli a porad mají spoustu času si hru koupit, a většina pirátů (ne samozrejmě všichni) si ji stejně nekoupí a prostě si počkají až se crackne. Studio má aspon nějaký čas na to aby se jim hra zaplatila. Takže ač rozumím absenci například Denuvo ochrany, ona není na škodu...

    Ale to jsou stejně jen dohady, člověk nikdy nebude mít 100% dukaz toho kolik pirátů by si hru koupilo a kolik prostě ne...

    • Veny

      Ohledně RD2... koupil bych, jenže zatím cenovka nepadla pod 40€ takže si ještě počkám - mam co hrát, momentálně We Happy Few za 11€.

      Kdyby RD2 neměli podělaný rockstar launcher a byl bych si jistý, že ten nepovedený port rozjedu na mým ntb, možná už bych jí dávno měl.

      A jako kdybych si měl vybrat českou (!) adventuru za 30€ nebo RD2 (nebo i Kingdom Come), stejně bych asi sáhl po tom, co mi dá za peníze víc muziky.

      Je to otázka, no. Někteří piráti hru nikdy nekoupí, jiní jí vyzkouší pár minut a koupí nebo zahodí a už se k ní nevrátí. Další piráti by si třeba hru vůbec nekoupili.

  • Spíš mi to přijde na slabou propagaci, hlavně ve světě. Já skoro nezaznamenal vydání, kdybych hru před měsícem nehledal podle názvu tak ani nevím, že je venku. Na Youtube je 90℅ videí o hře českých, jediná anglická recenze je dost kritická. Prezentace na kanálech zaměřených na hororové hry nulová.

  • Kaschul

    Já jen čekám až hra bude na konzole (Xbox). Potom si ji ihned koupím.

    • Cvicme_v_rytme

      Jako nevydat to rovnou i na konzole, v dnešní době, to prostě ani nedává smysl. Na PC je tolik her, že je řada lidí nechce ani zadarmo jen proto, že by kvůli tomu museli instalovat něco navíc.

      • twicer

        Je ti snad jasné že na ty konzole tu hru musí někdo přizpůsobit a stím počtem lidí kolik na tom dělalo byli rádi že to vůbec rozumně dokončili. Ztrávit pak několik dalších měsíců na suchu pro vydání na další platformy je prostě mimo. Tohle si můžou dovolit velké studia, ne podobné indie projekty.

        • Cvicme_v_rytme

          Ne, popravdě nechápu, proč nebyl vývoj dělán od začátku s podporou gamepadu. Obzvlášť u tohoto typu hry.

  • Ashnobe88

    Tady se vidí jak je na tom slavná PC master race 😂 kdyby to vydali jen na konzole žádné pirateni by nebylo. Neříkám že prodeje by byli obrovské ale ne tenhle ksindl kde každej hledá záminku a omluvu co bylo špatně ale nepřizná že tohle je prostě hnus.

    • Maxianimal

      Jo no, na konzolích totiž půlka konzoloidních socek nečeká, až se to hodí na bazar za půlku :D

      • victor

        Což nikoho tak nepálí , na PC to nikdo už nepřeprodá , na Konzolích dostanou olnou cenu a pak si to pár socek popůjčuje ...piráti na PC jak vidno jsou větší problém 

      • Ashnobe88

        Jasný a to že tahle hra nebude mít nejspíš placku a tím pádem nebude na bazaru ti jaksi uniklo. No jo hlavně že máte nabušené kompy ale za hry platit to je drzost přeci.

        • Jen id*ot hází všechny do jednoho pytle 😉

          • yelito

            Je to jen slabý trollík. Jeho registrace je stejně stará jako jeho první post.😉

            • Ashnobe88

              To že mám novou registraci jen kvůli tomu že jsem konkrétně na tohle chtěl reagovat neznamená že jsem troll

          • Ashnobe88

            V tomto případě tam házím těch odhadovaných 98% co je konkrétně u této hry. Samozřejmě ne ty co se nezúčastnily.

      • Carnage666

        A to se nebavíme o sockách co kupují ukradené disky ze skladů Amazonu. 😀

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit